weri

Jméno
Honza
Věk
38 let (Kozoroh)
Bydliště
Bydlím v Komořanech-významné to části Prahy se 2 filmovými ateliéry, kde se točí reklamy nebo se tu točil i Doom a poslední Bond.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor 2
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
50 %

Nic od toho nečekejte, bude mile př

Když jsem se dočetl, že chystají pokračování filmové katastrofy AvP a chopí se jí bratři, kteří doposud režírovali jen reklamy, tak jsem byl víceméně naštvaný, že budou dále kazit skvělé filmy s vetřelci. Ovšem jak to tak ve filmovém průmyslu bývá, po shlédnutí prvního traileru jsem se dokonce začal na film těšit, zas tak špatně to nevypadalo (zvláště vánoční trailer je dokonalý, kde na vánoční hudbu bojují vetřelci s predátorem. Geniálnost této 30 sekundové části se dá přirovnat k reklamě na Vetřelce 2 z TV Prima z listopadu/prosince 2005, ve které na hudbu valčíku “tancuje“ Ripleyová v nakladači s královnou). Trailer byl plný vykradených scén z předchozích vetřelců (např. doktor, za kterým se objeví za bílou plachtou vetřelec-viz. Alien 3, ženská za volantem, která křičí, aby se všichni drželi-viz. Ripleyová v Aliens, samotná hláška "Ve vesmíru neuslyší nikdo váš křik" z Alien 1, atd.), tak jsem si říkal, že mohli vzít to “nejlepší“ z jednotlivých dílů a slepit to dohromady. Dokonce na filmu dělal i scénárista prvního Vetřelce, což mohlo být určitou zárukou kvality. Ovšem film byl úplně o něčem jiném. Na začátku vás čeká nutné a nudné seznámení s hlavními hrdiny, kteří prohodí pár opravdu suchých dialogů, které by nedaly práci vymyslet ani školákovi z prvního stupně. Když už se dostane na samotné vetřelce, přijde zklamání, protože samotné scény s nimi nejsou v žádném ohledu tak tajemné a děsivé, jak by se dalo očekávat (pár lekacích okamžiků typu “schovám se za roh a pak udělám baf“ tam je, ale to je tak všechno). Možná kdyby neukazovali vše v plné kráse, bylo by to lepší. Stejné je to s predátorem. Z předchozích filmů s ním si pamatuji, že to lovec, který se schovává a není lehké ho zahlédnout. Ovšem v tomto filmu ho uvidíte v plné kráse na delší dobu, že se v některých chvílích neubráníte pocitu, že je to přece jen nějaký chlap ze štábu v sci-fi kostýmu. Dalším prvkem, od kterého jsem si hodně sliboval, byl střet americké armády s vetřelci. Pokud se podíváte na trailer, tak jste viděli asi polovinu scén, kde se objeví mariňáci. Abych neprodlužoval agónii, tak musím přiznat, ačkoliv je tento film dalším béčkem, jehož cílem je hlavně vydělat peníze (můj osobní tip je, že do roku 2010 tu máme AvP 3), tak se povedlo o chloupek více než předchozí AvP 1. U pár scén se i zasmějete, například při hlášce o americké vládě nebo pikantní smrti jedné z hlavních postav (na to stojí si počkat). Pokud ale čekáte nějaký zajímavý konec, podívejte se na trailer, tak už ho máte naservírovaný. PS: Negativní postoj k tomuto filmu je z velké části i tím, že jsem fanda filmových vetřelců a tak prostě nesnesu, když někdo podělá film s mými domácími mazlíčky. Pokud nejste přímo fanda vetřelců a nebo o nich slyšíte poprvé, možná se vám film bude i líbit...

28. prosince 2007
plakát filmu
Kruh
Ring
90 %

povedený horor

Zřejmě jeden z nejlepších hororů, co jsem viděl(nejsem hororový fanda, tudíž jsem jich moc neviděl:). Určitě originální, poutavý a místy opravdu napínavý děj. I když se ve filmu objeví minimum mrtvol, tak atmosféra v některých pasážích je opravdu děsivá.
Jenom je škoda, že jsem viděl dříve Scary movie 3, která Kruh paroduje a tak mi to trochu zkazilo požitek z tohoto hororového skvostu.

5. února 2006
plakát filmu
Lost Highway
Lost Highway
100 %

jedno z nej Lynchových děl

Opravdu povedený filmeček. Oproti slavnějšímu kousku Mulholland Drive se Lost Highway už od začítku netváří jako jiný "normální" film. Děj je opravdu spletitý a málokdo může říct, že ho na 100% pochopil(i já patřím do této kategorie). Ze všeho nejlepší je postava „tajemného muže"(Robert Blake), která způsobí spoustu paradoxních situací a dodává celému filmu pořádný "šmrnc." Už od začátku Vás děj vtáhne a nepustí, dokud se neobjeví závěrečná titulky. Ale i po nich o filmu přemýšlíte, co tím chtěl vlastně básník říct. Těžko psát o některém z Lynchových filmů, jsou to totiž podívané, které se těžko popisují. Lynche musíte prostě zažít, abyste pochopili o čem tady píšu.

5. února 2006
plakát filmu
Boeing 747 v ohrožení
Executive Decision
40 %

Ne, děkuji

Další z řady amerických filmů, kde z obyčejných lidí vyrostou hrdinové, kteří zvládnou všechno. Takových slátanin tu už bylo a nepřestanou se nikdy točit. Protože takový "průměrný američan" se rád podívá na film, kde zachraňuje hrdinně své spoluobčany vstříc velkému nebezpečí...
Američany zřejmě film zaujme, ale mě, jakožto středoevropana, akorát unudí k smrti. Jediné co může vyšvihnout snímek trochu nahoru, je herecké obsazení. Jinak tam není nic, co by stálo za shlédnutí.

5. února 2006
plakát filmu
Mulholland Drive
Mulholland Drive
100 %

Mulholland Drive forever!

Zřejmě nejlepší Lynchovo dílo. Ze začátku se tváří jako normální film, ale potom se děj zvrátí a začíná absurdní podívaná, kterou málokdo napoprvé pochopí. O komplikovanosti děje svědčí i to, že Lynch vytvořit 10 klíčů, podle kterých děj lépe pochopíte. Filmeček, který Vás zaručeně vtáhne do děje a nepustí před závěrečnými titulky. Pokud jste Mulholland Drive ještě neviděli, tak skočte do nejbližší půjčovny a mrkněte se ta to, určitě to stojí za to.

5. února 2006
plakát filmu
Jurský park
Jurassic Park
90 %

filmová klasika

Filmová klasika, která určitě stojí za shlédnutí. Jeden z prvních filmů s překrásně zpracovanými dinosaury, který vtáhne do děje. Nechybí ani docela rychlý rozjezd a tak prvního dinosaura vidíte "pár" minut po úvodních titulcích. Film, na který se vždy rád podívám, i když ho znám téměř nazpaměť.

5. února 2006
plakát filmu
Kalhoty v pozoru
Harte Jungs
20 %

Další z řady...

Další z řady puberťáckých komedií, který nestojí za nic. Chybějící zábavný děj, originalita nebo aspoň trochu vkusných vtipů mluví samo o sobě. Ani nevím proč jsem nedal nulu...

5. února 2006
plakát filmu
Tenkrát na Západě
Once Upon a Time in the West
100 %

Klasika western

Dnes už klasika v kategorii westernů, možná i nejlepší western všech dob. Na svoji délku si neuvěřitelně dokáže udržet pozornost diváka, který v napětí čeká co bude dál. Dokonalá hudba ještě více podbarvuje už tak dokonalou atmosféru. O vtipných a nezapomenutelných hláškách ani nemluvě, stejně tak o bravurně vykreslených postavách. Kdo neviděl tento film, jako by neviděl žádný...

5. února 2006
plakát filmu
Krotitelé duchů
Ghostbusters
80 %

Parádní podívaná

Skvělá podívaná, která dokáže rozveselit svojí duchařskou atmosférou. Na tehdejší dobu obsahovala převratné efekty, které dnes spíš vypadají směšně. Ale i tak má své kouzlo. Pro mě dvojnásobné. Zaprvé tam hraje ve vedlejší roli moje oblíbenkyně Sigourney Weaver a zadruhé mi tento film kdysi zpříjemnil pobyt v nemocnici. Proto se vždy na něj rád podívám a všem doporučuji. Zaručeně na vaší tváři vyloudí úsměv:)

5. února 2006

Netradiční podívaná

Docela zajímavá podívaná plná vtipných hlášek a opravdu s neotřelým dějem. Dlouho jsem se rozhodoval ,jestli se na tento snímek podívám. Jednou jsem totiž viděl prvních 20 minut a moc mě nezaujaly. Ale po shlédnutí celého snímku můžu říct, že to stálo za to. Jediný negativum může být délka celého filmu.

5. února 2006
plakát filmu
Vodní svět
Waterworld
80 %

Modrá planeta jak ji neznáme

Tento film je velice zvláštní svým příběhem, který je neokoukaný(v jiných filmech se podobný neobjevil-aspoň co si vzpomínám) a proto dokáže zaujmout. Seznam herců také obsahuje známější jména. Jenom se mi zdá, že to Kevin Costner nehraje s plným nasazením, nepřesvědčivě, jako by snad dostal málo zaplaceno. Asi nejhůře zahraná role. Jinak nemám co vytknout. Naopak mě potěšila a opravdu zaujala scéna v které útočí "záporňáci" na jeden z atolů, opravdu pěkná a propracovaná scéna.

13. ledna 2006
plakát filmu
Sestra v akci
Sister Act
80 %

Film, který napoprvé pobaví

Zajímavý filmeček, který má asi největší kouzlo v hlavní představitelce Whoopi Goldberg, která se role opravdu bravurně zhostila. Prolínání dvou protikladných světů(klášterního a světa Deloris) způsobí velké množství vtipných a originálních situací. Ovšem je nutné říci, že s každým dalším shlédnutím se bavíte míň a míň, je to film na jedno kouknutí a nic víc.

13. ledna 2006
plakát filmu
Sestra v akci 2
Sister Act 2: Back in the Habit
50 %

Už žádné další pokračování!!!

Proč proboha musí pořád točit pokračování, když nemají ani pořádný scénář. Oproti jedničce je toto slabota. Děj je (pokud se to děj dá naznat) ubohý a opravdu nezáživný. Jediným kladem může být Whoopi Goldberg, která jakž takž zvedá úroveň filmu, a její "sestry," které známe z jedničky. Jinak je to film, který si snad ani "nezaslouží naši pozornosti."

13. ledna 2006
plakát filmu
50 %

Nuda a běs

Bezpochyby je to Arnoldův druhý nejhorší film(hned po Juniorovi), který jsem měl možnost vidět. Opravdu nevím, proč se vůbec řadí do kategorie komedie, protože mi na něm nepřišlo nic vtipného. Možná nejsem zvyklý na ten americký smysl pro humor. Arnie by se měl spíš věnovat postavám tvrďáků v akčňácích a komedie nechat někomu jinému.

13. ledna 2006
plakát filmu
Ostrov hrdlořezů
Cutthroat Island
60 %

Ne, děkuji

Další z řady příšerných filmů, které vidíte jednou a bohatě Vám to stačí. Jediným kladem mohou být námořní bitvy. Záporů je celá řada. Jmenovitě chybějící zajímavý a poutavý děj, nelogičnost některých scén, nudná atmosféra bez jakéhokoliv prvku dobrodružství(je to přece dobrodružný film?). Pokud náhodou přemýšlíte o shlédnutí tohoto filmu, tak rychle couvněte, protože to opravdu nestojí za to.

13. ledna 2006
plakát filmu
Král Artuš
King Arthur
70 %

Král Artuš "trochu" jinak

Docela zajímavě pojatá legenda o Artušovi. Vlastně se o legendu nejedná, prý to má být historicky podložený příběh. V anglické historii se nevyznám a tak nemůžu hodnotit, jak věrně je to natočené. Ale určitě je to natočeno ve velkém hollywoodském stylu, teda bitka na začátek a velké řež na konci, mezi tím velká nuda. Jediné co vyplňuje prázdnotu je pár vtipných hlášek typu "dětská ruka svírající jablíčko", charisma hlavních postav a občas nějaký náznak děje. Jinak je to docela nudná záležitost.

10. ledna 2006
plakát filmu
Apokalypsa
Apocalypse Now
100 %

Dokonalost sama

Dokonalý válečný film, který přes svojí délku(3 hodiny prodloužené verze) dokáže udržet pozornost. Nádherně vystihuje jednotlivé aspekty Vietnamské války, ať už šílené velící v americké armádě nebo boj o udržení půdy francouzských kolonistů. Ale opravdu největší lahůdkou je samotná atmosféra. Několik situací nemá v historii filmu obdoby. Asi nejvíce na mě dolehla scéna skoro z konce filmu, kde se umírající snaží ještě v posledních sekundách života zabít Willarda a ten s ním musí ještě "zápasit", aby přežil. Opravdu hnusná scéna a takových je tam více. Teprve po shlédnutí tohoto filmu pochopíte, co to byla Vietnamská válka a jak doléhala na samotnou psychiku vojáků. Navíc hlavních rolí se jejich představitelé zhostili bravurně a tak můžu tento film vřele doporučit všem milovníkům válečných snímků.

9. ledna 2006
plakát filmu
Kameňák 3
Kameňák 3
20 %

Propadák s velkým "P"

Jestli jsem u Kameňáku 2 psal, že ho Troška ani raději neměl točit, tak o trojce to platí dvojnásob. Závěrečné titulky jsou sice plné "hvězdných" jmen, ale to neznamená, že se jedná o kvalitní snímek. Ani jeden z "herců" se nechopil role přesvědčivě a tak to celé vypadá jako hodně narychlo natočené, že se ani neměli čas seznámit se svou rolí. Oproti předchozím dílům rapidně ubylo vtipů a zase jsou až moc násilně zapracovány do "děje." I když se nedá úplně mluvit o ději, jsou to spíš střídající se scénky s vtipy a ne jednolitý příběh. Vážně jsem přemýšlel, jestli nedám nulu, protože po tom extra nudném a trapném závěru(fotbalový zápas) jsem byl dost zklamán. Ale nakonec se tam objevilo pár(dva) dobrých vtipů, tak aspoň za 20%.

1. ledna 2006
plakát filmu
Schindlerův seznam
Schindler's List
100 %

Film s velkým "F"

Tento asi nejlepší film jsem shlédl ve stejný den jako 8mm. Tyto dva filmy mají něco společného, ukazují čeho všeho jsou někteří "nadřazení" schopni. Ukazují zrůdnost chování některých "rádoby lidí." Jak bychom vlastně mohli nazvat někoho, kdo systematicky vyhlazuje jeden národ? Schindlerův seznam je dokanalý film, kterému se nedá nic vytknout. Sice ze začátku jsem se bál jeho délky, ale po shlédnutí jsem pochopil, že by se těžko dal vměstnat do kratší podoby. Hlavní představitelé hrají své role až moc přesvědčivě a za svůj výkon si Oscara určitě zaslouží. Černobílé podání navíc skvěle navozuje tehdejší atmosféru, proto se do děje velice rychle dostanete. Velice emotivní příběh nikoho nenechá chladným(i já jsem měl slzy na krajíčku). Film by se měl určitě vysílat na školách, aby lidi pochopili, co to byl holokaust. Je mi jenom líto, že nějaký chudák považuje tento film za pohádku(viz jeden z prvních názorů), protože až moc přesvědčivě ukazuje zvěrstva 2. světové války.

1. ledna 2006
plakát filmu
8 MM
8 MM
100 %

hnusnej film...

Tak to je nejhnusnější a asi nejzvrhlejší film, co jsem v poslední době viděl. Ale přesto(nebo právě proto) dávám 100%. Teprve při sledování tohoto filmu si opravdu uvědomíte, čeho všeho jsou lidi schopný. Ukáže do detailů ty nejzvrácenější části lidského charakteru, proto Vám bude občas "na zvracení." Teprve při sledování toho filmu pochopíte, co jsou lidi za čuňata. Podívejte se na něj a pochopíte o čem tady píši.

30. prosince 2005
plakát filmu
3:15 zemřeš
The Amityville Horror
60 %

nic moc

Tak to byl teda horor. Párkrát(2x) jsem se sice lekl, ale jinak nic. Atmosféru to mělo až ke konci a některé scény se daly odhadnout. Takže bych tento "horor" řadil spíše k těm průměrným, nic extra to teda nebylo.

27. prosince 2005
plakát filmu
Final Fantasy: Esence života
Final Fantasy: The Spirits Within
100 %

povedený animák

Opravdu povedený animovaný filmeček. Po grafické stránce nemám co dodal, dokonalost sama. Příběh je opravdu originální a nemá tolik předvídatelných zápletek jako ostatní filmy. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, i když jsou jen "kreslení." Docela zajímavá vize Země v půlce 21.století. Určitě stojí za shlédnutí.

17. prosince 2005
plakát filmu
Tak daleko, kam mě nohy donesou
So weit die Füse tragen
70 %

zajímavě pojatý...

Zajímavě pojatý filmeček, který je ze začátku hodně poutavý, raelisticky líčený. Ale po útěku z pracovního tábora se děj trochu vleče a ztrácí na poutavosti. Ruská krajina je úchvatká, ale sama o sobě nedokáže člověka připoutak k obrazovce. Proto jsem se přistihl, jak v druhé půlce stále koukám na hodiny, kdy už to konečně skončí. Nebýt to tak dlouhé, mohlo to být lepší.

14. prosince 2005
plakát filmu
Nepřítel před branami
Enemy at the Gates
100 %

Nádhera

Nádherný válečný film s výtečně vylíčenou atmosférou bitvy o Stalingrad. Perfektně ukazuje taktiku ruské armády, kdy vrhne tisíce vojáků do útoku a "ono to nějak dopadne." K vizuální stránce nemám žádné výhrady, efekty(hlavně boje na začátku) byly fascinující a zcela věrné. Jenom se mi tam nelíbil milostný románek hlavních hrdinů. U válečných filmů by mohli tento prvek "vynechat," mě by tam nechyběl. Zkráceně: strhující podívaná, která stojí za shlédnutí.

14. prosince 2005
plakát filmu
Trója
Troy
80 %

pěkná podívaná

Pěkná podívaná, která si hraje na historický film. Ale k té historii má opravdu daleko. Obsazení plné hvězd a rozlehlé bitevní scény. To jsou dva aspekty, na kterých je postaven celý film. Bitvy jsou sice hezky udělané, ale na mě působí až moc uměle. U sledování si neříkám, že to tak asi ve skutečnosti vypadalo, ale že to jsou moc hezký filmový efekty. Nedokáže to pořádně zaujmout. Jinak pokud se přenesete přes tu "umělost," tak Vás snad film zaujme a budete se u něj bavit.

14. prosince 2005