avatar uživatele

Sirion

Jméno
Pavel Zlámal
Věk
37 let
Bydliště
V Brně :-)
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Renesance
Renaissance
70 %

Super

Super film. Hodně umělecky pojatý, přesto drsný jako každá akce. Obsahuje v podstatě ohraný souboj dobra se zlem. Má mnoho zvratů, do poslední chvíle netušíte co a jak bude. Doporučuju vidět i když nesmíte zase očekávat příliš. V podstatě je to studentský film.

1. srpna 2006
plakát filmu
60 %

Úlet

Režisér řekl asi toto: "Tento film se vám buď bude hodně líbit, nebo nebude a nebo nebudete mít svůj názor. S malým rozpočtem nemusíte potěšit všechny diváky."
Měl pravdu, film je hodně úletový. Dítě které žije v rodině feťáků, psychicky narušení lidé v okolí. Poměrně děsivá scenérie, ve které se ocitá nevinné dítě a to samozřejmě utíká do svého světa. Pokud máte lepší žaludek, podívejte se. Jednou to stojí za to. Podruhé už ne.

11. července 2006
plakát filmu
Poseidon
Poseidon
70 %

Není špatný

Co si budeme namlouvat, je to remake. Na druhou stranu, když neberete vážně ty akrobatické kousky co tam dělají, je to prima oddechovka. Navíc ve Varech stál lítek jen 50kč a taky tam už premiéru v ČR měl.

9. července 2006
plakát filmu
Amélie z Montmartru
Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain
100 %

Dokonalost

Nádherný film, velice originální příběh o dívce plné tajemství, která se rozhodne zasahovat jiným lidem do žiota. Film bravurně využívá prostředí ke zcela netušeným krátkým a vtipným episodám. Velmi dobré výkony herců, které dokonale zapadají do podivného Améliina světa. Také hudba snímku nezůstává pozadu a doporučuji ho sledovat v originálním jazyce.

10. prosince 2005
plakát filmu
Válka Roseových
The War of the Roses
90 %

Na život a na smrt

Už ten žánr - komedie/drama asi vypovídá o tom, že tento film je možné vidět více pohledy. Pokud máte rádi černý humor, dobře se pobavíte. Takové naschvály, co si provádějí, svět neviděl. Druhý pohled je pro slabší povahy, které nad tou rodinnou tragédií budou plakat. Každopádně je film velmi dobře zpracovaný a herecky dobře zahraný. Všechno se vším souvisí a je to hodně propletené - přesto se neztratíte. Zbývá jen dodat, fanděte svému favoritovi, třeba vyhraje :-).

24. listopadu 2005
plakát filmu
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter and the Chamber of Secrets
90 %

Harry Potter 2

Tento díl je lepší než jednička asi proto, že není tak dětský, protože to už mě nebere. Pokud jste četli knihu, možná vás zklame, že tam něco chybí. Každopádně musím uznat, že si s filmem vyhráli a i herecké výkony jsou o něco lepší - zvláště prof. Lockhart. Trochu mi vadil skřítek, ne že by tam nepatřil, ale představoval jsem si ho jinak.

24. listopadu 2005
plakát filmu
Křidýlko nebo stehýnko?
Aile ou la cuisse, L'
90 %

Křidýlko vs Stehýnko

Tento snímek patří mezi mé oblíbené, i když možná není nejlepší. Je to asi tím, že museli vtěsnat více děje do časového limitu. Přesto je role "ochutnavače" kouzelná - převleky, špatná obsluha, zkažené jídlo = ztráta chuti. Dokonalý je pak i souboj gigantů s pár konzervami navíc. Tato komedie má švih a vtip a to jí nikdo nevezme.

24. listopadu 2005
plakát filmu
90 %

Super

Dostal jsem od kamaráda komplet režisérské verze. Tak padl za jedno odpoledne. Jednička byla podle mě nejlepší. Hodně překvapivá a rychlá. Triky jsou sice starší, ale o to více více oceňuji, jak to tehdy dovedli k dokonalosti. Krásný a promakaný Alien a Sigurney hraje velice dobře. Nikým nezmíněná, ale nádherná hudba!! Kdo neviděl, musí dohnat, protože tenhle film stojí za to, i když je to horor.

29. října 2005
plakát filmu
Vetřelci
Aliens
90 %

Velmi dobré pokračování

Pokračování obecně nemám moc rád, ale toto se povedlo. Docela dobře navazuje na předchozí díl a je stejně tajemný a děsivý jako ten předtím. Zkrátka se to povedlo a udrželo to vysokou laťku. Režisérská verze navíc obsahuje další pěkné záběry. Doporučuji.

29. října 2005
plakát filmu
Anděl na horách
Anděl na horách
90 %

Opravdová komedie

Tak toto je opravdu dobrá komedie, která Marvanovi sedla na tělo. Nevím, co víc bych mohl chtít. Není to film, který si pustíte každý den, ale když je v televizi, sledujete, protože stojí za to. Dnes těžko věřit, že dřív některé věci chodily tak, jak je ve filmu vidět. Komedie tehdy a to více dnes.

29. října 2005
plakát filmu
Barbar Conan
Conan The Barbarian
70 %

Zajímavé, ale ne extra

Souhlasím, že je to klasika a možná i nejlepší Arnieho film, ale pro mě to nebylo nic extra. Možná, že tehdy to neuměli udělat tak pěkně, jako dnes: Pán Prstenů apod. Možná je to tím, že jsem Conana nikdy nečetl, ale když je to jen o mlácení se a příběh téměř nikde, ani fantasy tématika to pro mě nezachrání. 70% jen proto, aby mě fanoušci neukamenovali.

29. října 2005
plakát filmu
Božský Bruce
Bruce Almighty
80 %

Božský Bruce

Zajímavá komedie, rozhodně zvoleno dobré téma. Být bohem, alespoň na vteřinku by to bylo super. Komedie je to trochu výstřední která patří k Jimu Carreymu, ale neuchvátila mě na tolik, abych ji sledoval vícekrát, což je škoda.

29. října 2005
plakát filmu
Hledá se Nemo
Finding Nemo
100 %

Hodně hezké

Tak tento animáč by něměl uniknout nikomu. Jde sice více méně o pohádku, ale velice pěknou, vtipnou a dobře graficky zpracovanou. Zasazení do vodního světa je originální nápad. Jen další takové...

26. října 2005
plakát filmu
Hrdina
Ying Xiong
100 %

Nové a povedené

Bezesporu je to film, který má své kvality. Z počátku jsem čekal bohatší a přímočařejší děj, ale když to pochopíte, je to mistrovské dílo. Hodně heroické a to mě právě bere. Těžko film srovnat s jiným, snad jen s Klanem létajících dýk, o proti kterým je podle mě ještě o kousek lepší.

26. října 2005
plakát filmu
Království nebeské
Kingdom Of Heaven
90 %

Zajímavé tím, že je to jiné

Opravdu to není klasický polo-historický film s mnoha obřími bitvami. Je spíše o tom hlavním hrdinovi, o rytíři a jeho ideálech, o Jeruzalému. V tomto směru si mi velice líbí, že to není jen kopie mnoha jiných filmů. Hezky se povedly triky i režie. Doporučuju vidět.

26. října 2005
plakát filmu
Chicago
Chicago
60 %

Nic moc

Tak nevím, tento film opravdu postrádá jakýkoliv děj a myslím si, že ani písně nebyly něco extra. Hezké herečky to taky nezachránily a Gere už vůbec ne. Stylizace do mě blízkého historického prostředí taky nic moc. Takový film, který vznikl jen kvůli tomu, aby herci měli v čem hrát, by se neměl ani dávat v kinech.

22. října 2005
plakát filmu
Charlieho andílci: Na plný pecky
Charlie's Angels: Full Throttle
70 %

Andílci

Neviděl jsem jedničku, nemohu to porovnat, ale za tento díl musím říct, že mě opravdu pobavil. Není to bůhví jaký skvost, ale taková oddechovka je jednou za čas potřeba. Asi se kouknu i na jedničku.

22. října 2005
plakát filmu
Americká krása
American Beauty
80 %

Americká krása

Tak na poprvé jsem tento film vůbec nepochopil, tedy o čem je. Až jsem si to zjistil a srovnal si to, ukázalo se, že o tom opravdu je. Některé scény mi přišly mírně řečeno divné, přesto je film zajímavý a má své osobité kouzlo. Stojí za to se na něj podívat.

22. října 2005
plakát filmu
Hulk
Hulk
40 %

Hulk

Tak po pravdě, čekal jsem víc. Graficky je dobře zvládnutý a i některé části filmu mají svůj smysl a myšlenku, ale jinak mě opravdu neoslnil. Těžko něco podstatného vytknout, když prakticky celý film je někde dole a nic nenabídne. Jednou vidět opravdu stačilo.

22. října 2005
plakát filmu
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
100 %

Harry 1

Tak tohle je bezesporu nejlepší film po Pánovi Prstenů. Pravda, má trochu jinou konstrukci - je tam náš reálný svět, ale i tak je super. Jedinou výtku bych měl k tomu, že je ještě hodně dětský, ale to možná byl režisérův záměr.

22. října 2005
plakát filmu
70 %

Doba ledová

Zajímavý animáč, zklamal mě po dějové stránce, ale nahrazuje to vtipnými gagy, zvláště veverkou, která opravdu nemá chybu. Stojí za to se na něj podívat, i když si myslím, že jinak moc výrazný není.

18. října 2005
plakát filmu
Devátá brána
Ninth Gate, The
80 %

Devátá brána

Rozhodně mírně divný film, který má napoprvé spletitý děj. Je ale velice dobře podán po ostatních stránkách (herecky) a rozhodně svým dějem překvapí. Právě pro svou nezvyklost, která se mi líbí, si zaslouží, abyste ho viděli, nic tím nezkazíte.

18. října 2005
plakát filmu
Pánská jízda
Pánská jízda
60 %

Nic moc

Tak tenhle film jsem viděl jednou a to asi bude stačit. Přestože má některé vtipné a originální scény a velice dobře tam hraje Abrhám, tak se nemůžu zbavit dojmu, že mě ničím nedokázal oslovit. Je to průměrná a předpovídatelná komedie.

17. října 2005
plakát filmu
Pátý element
The Fifth Element
70 %

Docela ujde

Zajímavý film, který je opravdu jednoduchý na pochopení. Nelze tedy očekávat moc tajemna a soustředění se na spletitý děj. Je to jen akční oddechovka, u které se občas zasmějete. Pokud to berete takto, je opravdu povedený.

17. října 2005

Garfield

Jsem fandou Garfielda, ale spíše pasivním. Pobaví mě a to mi stačí. Z tohoto pohledu se povedl i film. Od filmu přece nelze očekávat nějaké přesné zpodobnění komiksu. Pokud neustále nesrovnáváte a spíš se bavíte, je film dobrý. Přiznávám ale, že měl na víc.

17. října 2005