Anomálie

Jméno
Věk
25 let
Bydliště
Zatím mám
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Světlo mezi oceány
The Light Between Oceans
90 %

Light Between Oceans

Asi před rokem jsem četla knihu, která se mi velmi líbila. Byla emotivní, člověk se opravdu nemůže rozhodnout, co je dobro a co zlo. Když jsem tedy objevila nedávno tento film, navíc s mými oblíbenými herci (Weisz a Fassbender), nemohla jsem jinak než se podívat a samozřejmě porovnat s knihou.
Scénář se pevně drží knižní předlohy a to je velmi dobře. Cítila jsem stejné pocity jako když jsem četla knihu, slza opět ukápla. Herci, krásné prostředí, kamera a samozřejmě scénář - úžasný film podle úžasné knihy.

22. září 2017

Městský zvěřinec

Jeden z nejlepších animáků, co jsem viděla. Pěkně zpracovaný námět, animaci se nedá nic vytknout. Hned několikrát jsem se zasmála (lenochodi - bomba), film si podle mě užijí dospělí stejně dobře jako děti. Různé narážky na zvířata a jejich porovnávání s lidmi je prostě geniální. A lišáka si jednoduše zamilujete. Nemůžu jinak.

21. dubna 2017
plakát filmu
Strážci Galaxie
Guardians of the Galaxy
100 %

Guardians of the Galaxy

Pravá komiksová Marvelovka, kde se mísí akční scény, vtipné hlášky a nějaká ta romantika. Strážnou skupinu si hned zamilujete - hlavní hrdina, krásná vražedkyně, silák s trochu nižší inteligencí, strom a hláškující mýval. Jak tohle může fungovat, nikdo neví, ale prostě to tak je a já jsem za to opravdu ráda. Děj ubíhá rychle, akce je zde dostatek a hlášek jakbysmet. Každý se zájmem ve sci-fi a komiksovém žánru určitě neprohloupí, když se se Strážci vydá zachránit Galaxii.
Pro mě se stal film jedním z oblíbených Marvelovských kousků, hlavně pro jeho lehkost a záplavu speciálních efektů. A jedno je jasné - nejde si ho neužít!

4. března 2017
plakát filmu
Doctor Strange
Doctor Strange
90 %

Strange

Cumberbatch, Marvel, akční, vtipné, vizuálně parádní.
Film jsem viděla v kině a rozhodně jsem nelitovala. Efekty vás naprosto pohltí, klobouk dolů všem, kteří se na nich dřeli (a že jich podle titulků bylo opravdu hodně). Obsazení Cumberbatche do hlavní role byl podle mě další jistý krok. V ději se neztratíte, vše pěkně plyne jak má. Ano, najde se zde pár nejasností, ale ve víru událostí si jich ani nemusíte všimnout. Úsměv na tváři umí film také vykouzlit a to hned několikrát.
Pro sci-fi/fantasy/komiksového fanouška jako já je to opravdu pastva pro oči. Nemohu jinak než si film za nějaký čas opět zopakovat. A vám samozřejmě jen doporučit.

4. března 2017
plakát filmu
Green Lantern
Green Lantern
50 %

Zelená je barva vůle

Popravdě jsem od tohoto filmu moc nečekala, předem jsem si přečetla některé recenze. A to málo, co jsem očekávala, se mi dostalo. Není to žádná sláva, to říkám předem, ale zase to není k zahození. I když nevím, jak moc se to podobá komiksu, vidím zde dobrý základ. Za zmínění stojí efekty i herecké výkony. Co je tedy špatně? Nic konkrétního, jen chybí jakási jiskra. Něco, co nedovolí divákovi, aby se nudil... a já se občas nudila.

4. března 2017