Atticus

Jméno
Petr
Věk
31 let (Beran)
Bydliště
Střední Čechy
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
atticus@kfilmu.net
Názory
plakát filmu
Teorie všeho
The Theory of Everything
70 %

A můj názor je ...

Nejdříve musím poukázat na výtečný výkon Eddieho Redmaynea. Za poslední dobu jsem nic podobného a více uvěřitelného neviděl.(Začínám toho herce mít víc a víc rád) Co se týče příběhu, dostal jsem to, co jsem očekával. Neurazil, ale ani nenadchl. Rozhodně byl smutný a hrál na city, ale občas se mi film táhnul a nebavil mě. I přesto všechno hodnotím kladně.

18. května 2016
plakát filmu
Ulice Cloverfield 10
10 Cloverfield Lane
70 %

A můj názor je ...

Výtečný výkon Johna Goodmana. Věřil jsem mu každou grimasu, každé slovo a pohyb. Film působí věrohodně a po celou dobu nevíte, na čem jste. Konec jsem hltal a chtěl jsem znát odpovědi. Na všechny jsem žel nedostal odpověď. Konec mě lehce zklamal, ale i tak se jedná o kvalitní sci-fi.

9. května 2016
plakát filmu
Kniha džunglí
The Jungle Book
80 %

A můj názor je ...

Skutečná pastva pro oči. Až na pár momentů je zpracování zvířat a okolí skutečně fascinující. Příběh samozřejmě znám a člověk mohl lehce tušit, co bude následovat. Hodnotím ale velice kladně a nedivím se, že film skutečně láká spousty lidí do kin. Vtipné, roztomilé a hlavně, dobře natočené.

1. května 2016
plakát filmu
Deadpool
Deadpool
90 %

A můj názor je ...

Dlouho jsem se tomu vyhýbal, ale nakonec jsem podlehl. A udělal jsem dobře. Film je plný skvěle natočených akčních scén, zábavných hlášek a neopakovatelných záběrů. Příběh lehce pokulhává, ale vůbec mi to nevadilo. Zábavné, chytlavé a bezkonkurenční.

27. dubna 2016
plakát filmu
Hardcore Henry
Hardcore Henry
70 %

A můj názor je ...

Pohodová střílečka z prvního pohledu. Pokud jste fanoušci filmů bez propracovanějšího děje a se samou akcí, je to film pro vás. Devadesát minut strávených při soubojích, přestřelkách a explozích. Ocení spíše milovníci počítačových her.

23. dubna 2016
plakát filmu
Do posledního dechu
The Finest Hours
70 %

A můj názor je ...

Musím uznat, že po celou dobu filmu jsem se cítil podchlazený. Některé scény na mě působily tak nereálně, až jsem skoro zaváhal, zda je to vážně inspirováno skutečnými událostmi. Některé pasáže se mohou zdát být zdlouhavé, ale s radostí jsem je přečkal. Je až neskutečné, co Bernie Webber dokázal. Hodnotím kladně a přidávám procenta navíc za skvělý herecký výkon (Chris Pine).

17. dubna 2016
plakát filmu
Pátá vlna
The 5th Wave
60 %

A můj názor je ...

Průměrné sci-fi, které ocení asi mladší obecenstvo (a fanoušci knižní předlohy). Začátek filmu působí nejkvalitněji z celé části a slibuje dobrou podívanou, která se ale od poloviny filmu nekoná. Nenadchne, ale ani neurazí.

15. dubna 2016
plakát filmu
Spotlight
Spotlight
90 %

A můj názor je ...

Velice kvalitní film s nechutným obsahem. Samozřejmě jsem o tomto problému již slyšel, ale až po shlédnutí tohoto snímku jsem si uvědomil, jak velké a rozsáhlé to je. Co se týče filmu samotného, nemám mu co vytknout. Dal mi to, co jsem čekal před usednutím v kině. Herecké výkony výtečné.

13. dubna 2016
plakát filmu
70 %

A můj názor je ...

To, že jsem si přečetl skutečný příběh o Petitovi až později, se ukázalo jako příhodné. Film za začátku může mírně nudit a říkáte si, co se ještě může objevit, než to samé - chození po laně. Naštěstí druhá polovina toho ukáže více. Žel, neviděl jsem ho ve 3D, ale i tak z některých záběrů jsem měl husí kůži. (Ano, nemusím výšky). J. G. Levitt zahrál bravúrně a zábavně vyšinutého mladíka.Plus za pravdivě natočený příběh, za humor, který tam zvládli zakomponovat, a za cílevědomost.

6. dubna 2016
plakát filmu
Dejte mi pokoj!
Une heure de tranquillité
30 %

A můj názor je ...

Po filmu Co jsme komu udělali? přichází Christian Clavier s další komedií, ale tentokrát se velkolepé nadšení nekoná. I když je film poměrně krátký, díky nudným scénám a vtipům, je nekonečně zdlouhavý. Christian C. hraje dobře svou roli, to musím uznat, ale ve špatném příběhu a ještě horším filmu. Dobrá myšlenka, ale špatné provedení...

5. dubna 2016
plakát filmu
We Are Your Friends
We Are Your Friends
60 %

A můj názor je ...

Pokud máte rádi muziku tohoto typu, pařby a krásné slečny, tento film je pro vás ušitý na míru. V kvalitní příběh moc nedoufejte, i když dle mého názoru, se u těcho filmů ani už neočekává. Přeci ale nám film něco sdělil. Že si máme jít za svým snem a zkvalitnit si život.

4. dubna 2016
plakát filmu
Labyrint: Útěk
The Maze Runner
80 %

A můj názor je ...

Pokud jste fanoušky knižní série, film rozhodně doporučuji. Pozitivně hodnotím filmy, které se drží svých předloh a musím uznat, že Labyrintu se to povedlo. Několik malých detailů se najde, ale nebuďme puntičkáři. Stejně jako kniha, i film vyvolává spousty otázek a v divákově mozku to během sledování šrotuje. Musím pochválit za atmosféru, kterou vytvořili a za výběr herců.

4. dubna 2016
plakát filmu
Fantastická čtyřka
Fantastic Four
50 %

A můj názor je ...

Velké zklamání. Na původní F4 jsem více méně vyrostl. A nyní jsem zastáncem názoru, že původní sestavu měli nechat v klidu.Nová herecká sestava je nevýrazná a nedokázal jsem se k žádnému z nich přiblížt. První polovina děje diváka uspí a konec se závěrečnou bitvou je tak rychlý, že než se nadějete, běží před vámi závěrečné titulky.

4. dubna 2016
plakát filmu
Táta je doma
Daddy's Home
60 %

A můj názor je ...

Přeci jenom jsem čekal o trochu více. První polovina může diváka lehce nudit, ale ke konci se přeci jenom dočkáme slíbeného kvalitního humoru. Co se týče myšlenky, nehledejte žádnou. Příběh je čitelný a tento film nás má jen pobavit. U některých scén se mu to kvalitně daří, u jiných se vám ani nepohnout koutky, či se plácnete do čela, nad trapností celé scény. Jelikož Mark W. patří mezi mé oblíbené herce, dávám 60%.

2. dubna 2016
plakát filmu
Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti
Batman v Superman: Dawn of Justice
60 %

A můj názor je ...

Tak jsem nakonec neodolal a na tento očekávaný snímek vyrazil také. (Dostal jsem na to lísky z práce - tak kdo by toho nevyužil.) Ale k filmu. Příběh byl velice čitelný a tuctový. Dá se říci, že prvních polovinu filmu se skoro nic neděje a divák, který buď neviděl minulý film, či nemá znalosti z DC světa, bude občas ztracený. Samozřejmě, efekty a souboje byly skvěle natočené a připravené pro oko diváka, ale to dneska již nestačí. Záporák neměl dostatečný šarm a závěrečný souboj byl fiasko. Chtěl jsem dát jen 50%, ale nový Batman v podání Bena Afflecka, mě zaujal a proto jsem své hodnocení zvýšil na 60%.

26. března 2016
plakát filmu
Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
70 %

A můj názor je ...

Čekal jsem o trochu více. Dalo by se říci, že za celou dobu filmu se nic nestalo. Na druhou stranu atmosféra byla důvěryhodná a souboj v podzemí byl skutečně mistrně natočený. Příběh nebudu popisovat, fanoušek série si musí sám udělat obrázek. Byl jsem spokojen a musím říci, že se jedná o kvalitní ukončení.

23. března 2016
plakát filmu
V srdci moře
In the Heart of the Sea
60 %

A můj názor je ...

Nemohu napsat, že bych se nudil. Příběh a i zpracování mě vtáhlo. Lehce předvídatelné a občas nereálné. Některé scény stály za shlédnutí. Navíc se mi líbila myšlenka na začátku filmu. Člověk lituje smrti zvířete.Bolí ho, když ho vidí trpět. Nenávidíme lidi, co tyto duše týrají - a pak si dáme v klidu steak.
Nelituji, že jsem jsem shlédl, ale zařazuji mezi filmy "viděl jsem jednou".

17. března 2016

A můj názor je ...

Mám rád filmy a pořady o vaření. (např. Ano, šéfe či film Láska na kari) Proto jsem byl v očekávání, zda Dokonalý šéf, dokáže uspokojit mé touhy. Co se týče vaření, restaurace a celkového dojmu - jsem spokojen. Skutečně jsem před sebou viděl prvotřídní práci kuchařů a jejich vedení. Co se týče příběhu, velice jednoduchý a prostý. Nezaujal mě a nedokázal jsem ho dychtivě sledovat. Navíc, Bradley C. mě jako šéfkuchař nepřesvědčil a jeho roli jsem mu nevěřil. A byl mi nesympatický. Kvůli vaření a prostředí dávám 60%

5. března 2016

A můj názor je ...

Musím uznat, že jsem se toho hodně bál. Tolik negativních recenzí jsem si přečetl, ale vždy je nejlepší si udělat obrázek sám. A já na to: ještě víc záběrů na krásnou a drsnou přírodu! Díky ní, jsem totiž viděl štáb za kamerou, který trpěl v drsné krajině podobně jako Leo. Z filmu na mě čiší odhodlanost a důslednost. Tak chtěli vytvořit téměř dokonalý snímek, až se jim to skoro povedlo. O to víc, když je inspirovaný skutečnými událostmi. Když to tedy shrnu. Revenant si opravdu zaslouží nést titul film roku. Leo se skutečně moc snažil a je to na jeho výkonu znát. Navíc, scéna z medvědem je skutečně legendární a myslím, že se zapíše do našich myslí na dlouhou dobu.

2. března 2016
plakát filmu
Stážista
The Intern
70 %

A můj názor je ...

Příjemný a vtipný kousek. Na nic netlačí a dokázal jsem se u něho odreagovat. Snaží se o poučný příběh a dle mého názoru se mu to daří. Věkové rozdíly jsou vidět na každém kroku a my bychom je neměli přehlížet. Stará škola a "rytířství" ještě nevymřeli a měli bychom se snažit je obnovovat. Rád si zas někdy připomenu.

29. února 2016
plakát filmu
A Walk in the Woods
A Walk in the Woods
70 %

A můj názor je ...

Příjemné překvapení. Redford zahrál bravurně svoji roli. Člověk se na to musí dívat z jiného úhlu pohledu, než na ostatní filmy tohoto typu. Jedná se o komedii, ale zároveň tvrdou realitu o stáří a o životě na naší planetě. Několikrát během filmu jsem se zamyslel na smyslem života a jak to vše utíká rychleji a rychleji.

29. února 2016