Atticus

Jméno
Petr
Věk
31 let (Beran)
Bydliště
Střední Čechy
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
atticus@kfilmu.net
Názory

A můj názor je ...

Geostorm má zálusk se stát nejhorším filmem letošního roku. Upřímně jsem čekal katastrofický film, kde dostanu tunu nereálností, obyčejných hrdinů, jenž projedou autem přes padající mrakodrapy, a přežijí celou apokalypsu. V tomto směru mě třeba uspokojilo San Andreas, které bylo postavené tak na hlavu, až mě to bavilo. Prostě akční katastrofická jízda. A zde? Řešení rodinný vztahů, politika, intrikaření, trapné hlášky, plné klišé a spousta dalších hovadin. Absolutně o ničem, přitom začátek vypadal tak slibně! I celá ta myšlenka, že hraní si na Bohy se nevyplácí ( i když to vlastně bylo jinak), je dobrá, jen to provedení je tak žalostné, že jsem měl chuť odejít z kina.

25. listopadu 2017
plakát filmu
Kingsman: Zlatý kruh
Kingsman: The Golden Circle
70 %

A můj názor je ...

Když nasadíte laťku hodně vysoko, pak se těžko překonává. Stejně jako u letošních Strážců galaxie, i zde se laťka nepřekonala. Je to stejně obroukaná písnička, kterou ale dokážete poslouchat dokola, a i když je to šíleně předvídatelné a jede to podle zajetých kolejí, stejně to baví a má to dobře vyvořený kabát. Za mě obstojné pokračování.

19. listopadu 2017
plakát filmu
Fakjů pane učiteli
Fack ju Göhte
80 %

A můj názor je ...

Němci to roztočili ve velkém stylu a musím uznat, že se jim to povedlo. Je sice pravda, že tolik klišé a předvídatelných momentů jsem už dlouho neviděl (možná si vybírám správné filmy), ale i přesto mě to bavilo. Originální nápad, dobré provedení.

17. listopadu 2017

A můj názor je ...

Ať už je tento film podle pravdy, či nikoliv, měl zajímavé provedení a ještě zajímavější příběh. Upřímně, čekal jsem to trochu jinak a to se mi právě líbilo. Prostředí úchvatné, ale zároveň smrtící. Herci zahráli dobře. Chápu, že většina v Danielovi Radcliffovi stále vidí čaroděje s hůlkou, ale když se od toho oprostíte a budete ho brát jako jakéhokoliv herce, film si užijete. Na konci originální fotografie potěšily. Ano, to se mi líbilo. Jen ten konec bych si trochu upravil podle svého, ale pokud to bylo podle pravdy, tak s tím asi nic nenadělám.

5. listopadu 2017
plakát filmu
Thor: Ragnarok
Thor: Ragnarok
70 %

A můj názor je ...

Třetí pokračování Thora se toho rozhodně nebojí a kromě velkolepé akce přidává hutnou dávku humoru. A v tom je jeho největší slabina. Toho humoru je až moc a v nevhodných chvílích. Abych nebyl špatně pochopený, smál jsem se a film mě bavil. Jen té komediální vložky na mě bylo moc a například v závěru, kde jsem čekal grandiózní finále, jsem dostal spíše vtipné zakončení. Hela byla ale famózní, Hulk potěšil (u něj bych pořád chtěl sólovku). Jednou stačilo, ale příště chci něco jiného než jen vtipný rodinný film.

5. listopadu 2017
plakát filmu
Valerian a město tisíce planet
Valerian and the City of a Thousand Planets
70 %

A můj názor je ...

Není to tak zlé, jak to vypadá. Jediné co mi vadilo byla dlouhá stopáž a Dane DeHann, kterého poslední dobou nemohu vystát. Jinak je to mišmaš Avatara, Pátého elementu, Star Wars a kdo ví, čeho ještě. Ale ono je to vlastně moc fajn. Je to krásně barvité, je v tom spousta akce a je to nápadité. Poměrně i příběh mě překvapil. Jednoduše pohádka pro odrostlejší, kterou jednou za čas taky potřebuji.

5. listopadu 2017
plakát filmu
Válka o planetu opic
War for the Planet of the Apes
70 %

A můj názor je ...

Kdo čeká obrovskou válku o naši planetu, tak se šeredně plete. Je to spíše osobní válka Caesera, který si jde pro pomstu ... no, a pak to nějak skončí. První polovina mě ale bavila, měla super atmošku, vychutnával jsem si efekty. Pak přišel konec, kde vystřídal Caesara James Bond a šlo to do kytek ...

24. října 2017
plakát filmu
Baby Driver
Baby Driver
70 %

A můj názor je ...

Babyho jsem tak hodně očekával, až jsem mírně zklamaný. Přitom to mělo vše, co bylo potřeba. Skvělou kameru, hudbu, akční scény … Něco mi tam ale chybělo, nebo mi tam něco překáželo. Nevidím důvod, proč bych Baby Drivera nemohl označit za skvělý film letošního roku. Za nejlepší ale nikoliv.

25. září 2017
plakát filmu
Vzorec pro vraždu
Murder By Numbers
80 %

A můj názor je ...

Výtečný thriller, kde začínající mladičký Ryan Gosling bravúrně zahrál svoji roli. Oni ji vlastně zahráli všichni. Až na jeden detail, který dle mého Justin mohl předvídat, se jedná o skvělý film.

23. září 2017
plakát filmu
Zabiják & bodyguard
The Hitman's Bodyguard
80 %

A můj názor je ...

Konečně po dlouhé době vtipná akční komedie, která mě neuspávala a neskutečně rozesmála.

15. září 2017
plakát filmu
90 %

A můj názor je ...

Jsem milovník francouzských komedií, takže mé hodnocení může být pro někoho nelogické. Já jsem se ale bavil a nasmál, což je základem. Srdečně vás vítáme sice nedosahuje kvalit trháků Co jsme komu udělali či Nedotknutelní, ale je to pozitivní snímek, co dokáže vyloudit úsměv na tváři a pobavit, i když jste už viděli trailery. Jsem rád, že jsem na něj zašel.

9. srpna 2017
plakát filmu
Zeď
The Wall
80 %

A můj názor je ...

Bavilo mě to víc než Mina, kterou asi mohu s čistým svědomím s tímto filmem srovnat. Realisticky podané, bez zbytečných emocí a vyhrocených scén. Udrží pozornost, i když se to odehrává celou dobu u zdi. Nenechte se odradit, nejedná se o klasický válečný film. Spokojenost.

9. srpna 2017
plakát filmu
Spider-Man: Homecoming
Spider-Man: Homecoming
100 %

A můj názor je ...

Tom Holland je už třetí představitel tohoto pavoučího hrdiny. Tím pádem se hodně od něj očekávalo, jelikož dřívější představitelé nasadili laťku vysoko. Naštěstí, naštěstí se nám nový Peter Parker představil už v Občanské válce, takže jsme před usednutím v kině věděli, co se asi bude odehrávat. A bylo to fajn! Homecoming je nejzábavnější ze všech Spider-Manů. Nedočkáváme se sice tak obrovské akce, jako v Občanské válce, ale je to tak lepší. Poznáváme nového hrdinu, který tu s námi pár let určitě bude. Je to prostě klasická marvelovka, takže vy, kteří filmu typu Avengers, Thor, Captain America apod. máte v oblibě, Homecoming vás nezklame. Vítanou posilou je Tony Stark aka Iron Man a i když se tam objeví všehovšudy jen 8 minut, opět přebírá veškerou pozornost a dává si to. Nejsem zklamaný a rád si začátek pavoučího hrdiny znovu zopakuju …

3. srpna 2017
plakát filmu
80 %

A můj názor je ...

Musím nejdříve říci, že původní film, který posloužil jako předloha, jsem neviděl. Loupež ve velkém stylu je nadmíru pohodový film. Nejdříve sledujete strasti tří starých mládenců, kterým tento systém nesvědčí a moc jim nepomáhá. Žel, to je skutečnost i v naší zemi a každý z nás to budeme řešit. Tím nenabádám naše letité, aby šli vykrást nejbližší banku!

Film mě bavil ve všech vrstvách. Přípravy na krádež, samotné provedení přepadení a finální vyšetřování. Navíc, jak to ti „mládenci“ provedli – neskutečné. Je nutné to brát trochu s nadhledem, ale jako komedie a příběh třech důchodců, kteří si vezmou to, co je jejich, to funguje náramně!

22. července 2017

A můj názor je ...

Čekal jsem šílenou ptákovinu s nuceným a nevkusným humorem, ale naštěstí se to tak neděje. Celkem zajímavá příběhová linka, občas trefný humor a dobrá akce. Jako každá komedie, to mělo trapné a nudné chvilky, ale jako celek mě to bavilo a několikrát jsem se od srdce zasmál.

20. července 2017
plakát filmu
Rande naslepo
Mein Blind Date mit dem Leben
100 %

A můj názor je ...

Nejvíc jsem se bál, aby film nedostál svého názvu a nejednalo se převážně o romantickou komedii. K mému překvapení se tak ale neděje a rande a romantika nejsou to hlavní co sledujeme, ale spíš je to příjemné dokreslení. Samozřejmě nechybí upozornění, že se jedná o příběh založený na skutečných událostech, a i když tomu věřím, bral bych to i tak s menší rezervou, páč některé momenty vypadaly skutečně neuvěřitelně.

Přesto, přesto musím říci, což moc často nedělám, že Rande naslepo rozhodně útočí na první místa nejlepších filmů za tento rok. Film byl velmi vtipný, dobře natočený a dojemný. Herec Kostja Ullman je sám o sobě sympaťák a jeho postava taktéž, takže dokážete s ním prožívat jeho radosti, ale i zklamání. Takto jsem dlouho nebyl spokojen.

9. července 2017
plakát filmu
The Circle
The Circle
60 %

A můj názor je ...

Paradoxně je závěr filmu to nejlepší, co můžeme vidět, ale pak přichází konec a vy jen nevěřícně koukáte na závěrečné titulky. Trochu to působí jako konec první části a vy byste si rádi pustili pokračování. Začátek je hrozně fajn. Příslib dobrého filmu s aktuálním poselstvím. Ono to poselství je skutečně trefné po celou dobu filmu a bavilo mě, jen škoda, že to zpracování lehce pokulhávalo. Resp. prostředek filmu je fajn a živí vaši zvědavost, ale je to pořád to samé (jsme v kruhu) a pak to ke konci graduje a konec. I když jsem čekal něco víc (třeba větší zapojení Johna Boyega), bavilo mě to a jsem rád, že to útočilo na problematiku, která se v našem světě bude jen a jen stupňovat.

9. července 2017
plakát filmu
Úkryt v zoo
The Zookeeper's Wife
70 %

A můj názor je ...

Úkryt v Zoo přináší dvojitou emoční dávku a ukazuje nám obyčejné hrdiny s neobyčejnými činy během druhé světové války. Diváka zasáhne násilí směřované k lidem (znásilnění holčičky, které vlastně ani nebylo vidět, byl fakt silný odvar) a po té ke zvířatům. Ve filmu nemáme žádné hrdiny, kteří jsou schopni porazit celou armádu, ale dělají to, co mohou a přineslo to ovoce.

Ať už je to přesně podle pravdy, nebo jen kousek je pravdivý, nevadí. I tak mě to chytlo a dojalo. Čeští herci potěšili, i když stále je mezi nimi a zahraničními herci patrný rozdíl. Musím uznat, že jsem tak dojemný a silný příběh plný známých herců nečekal a rád ho doporučím dál…

7. července 2017
plakát filmu
40 %

A můj názor je ...

Věřím, že někomu se film (resp. příběh) může zamlouvat, protože pár světlých míst to mělo, ale mě navzdory přítomnosti známých herců to nějak nebavilo a i uspávalo. Věřím, že bych se nudil i přímo u stolu na svatbě… i kdyby to nebylo zrovna číslo 19.

7. července 2017
plakát filmu
Wonder Woman
Wonder Woman
80 %

A můj názor je ...

Čekal jsem další fiasko v podobě Úsvitu spravedlnosti nebo Sebevražedného oddílu, takže jsem před promítáním raději nic nečekal a koupil si popkorn na dlouhou chvíli. Rád ale přiznávám, že se recenze nemýlily a Wonder Woman to konečně dokázala. Vůbec jsem se nenudil, občas jsem se s celým kinosálem zasmál, a užíval si skvěle natočenou podívanou. Je pravda, že vizuální stránka trochu haprovala, ale na druhou stranu musím vynachválit kameru. Sledovat souboje byla jedna báseň a divák si je může nerušeně užít (viz zachraňování vesnice). Mělo to své mouchy, ale kašlu na ně, bavilo mě to a to je to hlavní. Pokud budou v DC takto pokračovat i dál, vznikne nám fajn sdílený vesmír. Jo a dokonce mi zbyl i popkorn…

14. června 2017
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
60 %

A můj názor je ...

Názor na pátý díl nezapomenutelných Pirátů z Karibiku ve mně pluje ze strany na stranu jako dokonale udělané Salazarovy vlasy. V jeden okamžik bych jen chválil a po chvilce zas hledám chyby, kterých v Salazarově pomstě bylo požehnaně (žel, i ty logické). Už to prostě nemá tu šťávu, která fungovala před čtrnácti lety.

Naštěstí se z minula poučili a Jack Sparrow zde není hlavní postavou na kterou se soustředíme, ale toto břemeno si převzal mladý Turner, který mě kupodivu bavil víc než samotný kapitán Jack. Jako vždy zazářil kapitán Barbossa a i mě překvapil Salazar, o kterém jsem si před usednutím v kině myslel, že mi bude vadit. Vůbec mě to nenudilo, což je základ. Každou chvíli se něco dělo, někdo křičel, mlátil nebo něco někde vybouchlo. Slabý příběh zastíní výtečná vizuální stránka (Taky aby ne, když každá minuta stála 2,5 mil. dolarů!).

Salazarova pomsta není špatná, jen pomalu celé sérii docházejí nápady a energie. Kvůli překombinovanému konci a Jacku, který spíš celou dobu hledal láhve rumu a sukně, dávám menší hodnocení, než by si sám film zasloužil, jelikož mě bavil a některé okamžiky neměly chybu a zapíšou se mi do mysli. Už bych ale tuto láhev rumu odložil, je dopitá až na dno, a další bych neotevíral… Všeho moc škodí, že?

7. června 2017
plakát filmu
Strážci Galaxie vol. 2
Guardians of the Galaxy Vol. 2
70 %

A můj názor je ...

Já mám prostě u podobných filmů problém v tom, že moc očekávám, ale neuspokojí mě to. Neříkám, že SG Vol. 2 jsou špatní nebo snad horší než první díl. Dvojka se právě nesnaží být lepší než předcházející a drží se v zajetých kolejích, což se mi líbí a oceňuji. Kupodivu se tu hlavně nezaměřujeme na pompézní záchranu lidstva, ale na rodinné vztahy a postavy.

Pochopitelně to celé stojí na vtipu, bez něhož by to bylo hodně zlé, o který se převážně stará malinký Groot (ten skutečně neměl chybičku) a chvílemi Drax. Ostatní buď vtipní nejsou, nebo to neumí. Hlavní dějová linka byla fajn, jen trochu čitelná, ale udržela pozornost a bavila mě. Navíc, má to skvělý soundtrack. Málo kdy se mi stane, že po přijití z kina domů běžím na net a toužím si ho znovu poslechnout.

Jednoduše, druhý díl je stejný jako první, což u mě znamená, že jsem se nedočkal ničeho nového a nebyl jsem tak fascinován jako minule. Vadí mi, že neznáme přesné schopnosti postav, jelikož občas je dokáže zranit / rozhodit maličkost, někdy ale vydrží ohromný nápor. To je jedno. Mělo to zabavit a to se stalo. Jen nevím, jak to bude fungovat dohromady s Avengers, až se za chvilku setkají. No, nejsem ze studia, tak se tím nebudu lámat hlavu…

31. května 2017
plakát filmu
I dva jsou rodina
Demain tout commence
90 %

A můj názor je ...

Dojemné, neskutečně zábavné a výtečně natočené. Letošní překvapení, které si rád zopakuji.

10. května 2017
plakát filmu
60 %

A můj názor je ...

Asi by se to všem líbilo více, kdyby Arnie vzal samopal a celou leteckou společnost postřílel a pak by se jako robot vrátil v čase a zachránil svou dceru a milovanou manželku. Film by se asi pyšnil vyšším hodnocením. No, v životě to takto ale nefunguje. Na dramatu nevidím nic špatného. I když by se to dalo natočit lépe, bavilo mě to a Arnie zahrál skvěle. Já ho prostě mám rád a jsem za každý jeho nový film vděčný.

5. května 2017
plakát filmu
40 %

A můj názor je ...

Z Rozpolceného jsem poněkud rozpolcený. McAvoy zahrál Kevina, a další jeho osobnosti, skutečně dobře. To je ale vše. Jelikož sledujeme únos děvčat hned od prvních minut filmu, nemáme k nim žádné pouto, takže mi vlastně bylo jedno, jak to s nimi dopadne a jejich pláč a bědování se mnou ani nehnulo. I přesto první polovina byla strhující a bavila mě, nejvíce asi Kevinovo bláznovství (Jak jako malý trsal ve svém pokoji nemělo chybu.). Potom ale přišla čtyřiadvacátá osobnost a vše to šlo do kopru. Smál jsem se, což jsem asi neměl a ke konci jsem byl znuděný a znechucený. Někdy je méně více. Kdyby nebylo poslední Kevinovi osobnosti, hodnotím vyšším procentem.

5. května 2017