avatar uživatele

Filmožrout

Jméno
Michal Švamberg
Věk
34 let — narozeniny slaví za 9 měsíců (Kozoroh)
Bydliště
Česká republika a to stačí
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory

Dobrou chuť

Tak tahle komedie je opravdu dost divná, ale dobrá a má něco do sebe. Moc vtipně je tam ukázan denní provoz takovéhle americké restaurace a hlavně zaměstnanci, jak si dokážou poradit s nudou. Myslím jejich perverzní svlíkací hru s pestrým ukazováním genitálií. U toho se vždycky pěkně nasměju a hlavně je to nejlepší od šéfa kuchaře jak všechny nakope do zadku! Monty je taky dost hustej, ale snad nejlepší je ten číšník, co se nemůže vymočit na veřejných záchodcích. Dost mě taky dostává scéna s vylepšováním jídla. U toho moc nedoporučuju jíst! Jinak celkem újde! Doporučuji ,aby se na film podívali číšníci a kuchaři.

10. července 2006
plakát filmu
Beetlejuice
Beetle Juice
90 %

Beetlejuice,Beetlejuice,Beetlejuice

Perfektní komický výkon, který předvedl Michael Keaton. A další skvělý film od Tima Burtona, který má opravdu zvláštní pohled na posmrtný život. U tohohle filmu se bude dost časno smát! A taky docela dobrý efekty a hudba. Taky nějaký mrtvoly jsou fakt hustě udělaný a film provází dost perfektních hlášek. Například od Beetlejuice, nebo moje nejoblíbenější hláška od toho mrtvého, co uhořel. No prostě na tuhle komedii se můžu dívat stále dokola a sem si jist, že se u ni vždycky nasměji a myslím, že vy také.

10. července 2006
plakát filmu
Věc
The thing
100 %

Stará škola

Tenhle horror patří mezi moje nejoblíbenější! V tomhle filmu je opravdu dost vynikajcích vizuálních efektů, při kterých tuhne krev v žilách s podmanivou a temnou hudbou. Samozřejmě musíme brát ohled na stáří, kdy byl film natočen, a proto nemůžete čekat nějaké speciální počítačové efekty, bez kterých se filmaři skvěle obešli a vytvořili pro mě ještě obludnější a děsivější nestvůru než v nějakém dnešním super filmu. Když se vžijete do děje a představíte si, že nemáte kam uniknout a nemůžete nikomu věřit a máte jenom tři možnosti, zmrznout venku, vydržet než někdo přiletí a nebo vás zabije dost brutálním způsobem ohavná obluda a pak se za vás bude vydávat- mě to docela děsí! Dále se mi líbil Kurt Russel v hlavní roli a moc rád bych si přečetl román a nebo bych se rád dočkal třeba pokračování filmu, i když to už by byl asi dnes propadák a zkazil by filmu pověst! Rozhodně doporučuji a hlavně horrorovým nadšencům.

9. července 2006
plakát filmu
Ali
Ali
90 %

Životní příběh

Pozoruhodný film o velkém člověku, který nejen, že zápasil v ringu, ale musel zápasit i s rasizmem a se zemí, která ho omezovala a utlačovala. Michaelu Mannovi, se povedlo natočit velice věrohodný film podle životního příběhu tohoto úžasného sportovce s pro mě někdy těžko pochopitelnou, ale úchvatnou osobností. Will Smith, byl stoprocentně ta správná volba. Úchvatná podoba a skutečně výtečný herecký výkon! A nejen Smithovi skvělé, autentické pohyby při boxu, které člověk musí prostě obdivovat! Zápasy v ringu mají obrovskou sílu a jsou zahrány s velikou přesností, tak jak tehdy skutečně probíhaly a končily. Výtečný autentický obraz a zážitek pro diváka! Další herci, co stojí za zmínění jsou Jamie Foxx a John Voight. Povedená je i hudba, která je hodně pestrá a hodně se mi zalíbila! Film je poměrně dlouhý a člověk se může chvílemi nudit, ale stojí ho zato do koukat! Konečné hodnocení se vám v hlavě sečte až při závěrečných titulkách. Žasnul jsem nad tím, jak Ali musel čelit časté potupě a hanbě ze strany vlády, která ho omezovala kvůli jeho náboženství. Nebo lidé, kteří ho nechtěli nazývat jeho muslimským jménem. Také zakázání boxu, protože ho jeho země chtěla poslat do války. A to se mi na tomto filmu líbí hodně- proč by měli chodit do války lidé, když je jejich země stejně nenávidí- a to jen, protože mají jinou barvu kůže! Tento film je pozoruhodný ve více směrech. Vždycky mě dostane scéna, při které Ali běží ulicemi Afriky. Je to silný motivační okamžik a pochopení... Nejlepší souboj Ali vs Forman!

9. července 2006
plakát filmu
Blbý a blbější
Dumb & Dumber
100 %

Loyd a Harry

Tak tuhle komedii můžu vidět pořád do kola a vždy se u toho natlemím jako kdybych to viděl poprvé. Poprvé sem se málem počůral smíchy. Skvělí herci obvzlášť Jim Carrey a Jeff Daniels ho jenom doplní též skvělým komediálním výkonem a vznikne z toho nezapomenutelná dvojka blbců. Ve filmu je moře vtipných scén a trapasů. Nejradši mám scénu v restauraci, Harry na záchodě, nebo s pivem a policistou. Doporučuji úplně všem co mají rádi skvělé komedie a bolavou bránici.

25. května 2006
plakát filmu
Hostel
Hostel
30 %

Další pokus o dobrý horror

O tomhle horroru jsem slyšel a četl jen samou chválu. Dokonce to má být i horror desetiletí. Těšil jsem se, že se zase jednou budu bát. Po celý film jsem se ani jednou nevylekal a málem jsem i usnul. Před usnutím mě zachránily ladné křivky dívek. Po nějaké době jsem si myslel, že se dívám na nějaký erotický film pro mladé. Zdálo se mi, že ve filmu je více nahých těl než rozsekaných. Nic proti tomu, ale do poloviny filmu nebylo nic jiného vidět. Po polovině filmu se už konečně začalo něco dít. Po pravdě při první brutální scéně s vrtačkou jsem se stihl příjemě na večeřet. Do konce filmu jsem jenom žasl čeho jsou schopni naši sousedé na Slovensku a jak krásně umí všichni hovořit Anglicky.Prostě další zoufalý pokus o horror!

13. května 2006
plakát filmu
Pach krve
Wrong Turn
20 %

Pro pobavení

Podle mě další podprůměrný horror. Tři mutanti co se chovají jak trotlové a ještě necítí bolest, pro někoho asi děsivé, ale pro mě pitomé. Navíc ještě bydlejí v rodiném domečku, nosí farmářské oblečení s kšandy a projíždějí se po lese v autě. A když je někdo naštve tím, že se u nich staví na návštěvu, tak popadnou brokovnici, luk s šípy a jdou lovit. Taky se mi moc líbilo jak skvěle šplhají po stromech. Herci mi tam taky moc neseděli. Moc se omlouvám příznivcům tohoto filmu, ale mě se to nelíbilo! Hrůza!

13. května 2006
plakát filmu
Tajemné okno
Secret Window
90 %

Nejdůležitější na příběhu je konec

Výborny thiller s dost děsivým a nečekaným koncem. Moc mě tento film příjemně překvapil, nečekal jsem, že může být tak dobrý. Konečně další dobrý příběh od Stephena Kinga. Od toho spisovatele se mě líbil jenom jeden příběh. Až doteď. Také se mi moc líbil Johny Deep v hlavní roli. I když sem s dobrým výkonem tohoto herce tak trochu počítal a právě díky němu sem se podíval na tento film i když se mi dvakrát nechtělo. Po shlédnutí sem byl unešen. Hlavně koncem filmu!

11. května 2006
plakát filmu
Noc v Roxbury
Night at the Roxbury
80 %

Dobrá prča

Dobrá komedie z prostředí diska, která má říz a je v ní dost dobrých písniček, hlášek a nezapomenutelných scén. Například házení hlavou do strany, když zazní jejich nejoblíbenější píseň nebo jejich věta: „Tak co?“ .
Prostě komedie o dvouch trapácích, co se chtějí dostat do klubu a nabalit si tam ženský.
Prostě jako vystřižené ze života, a proto mám tento snímek moc rád.

8. května 2006
plakát filmu
To
It
70 %

Já se bojím!

Tak tenhle horror patří mezi moje nejoblíbenější. Proč? Možná protože je hlavní zabiják tak trochu roztomilý klaun, který se v okamžiku změní na ošklivého bubáka v dost směšném kostýmku s ošklivými zuby a drápy. Navíc je tak trochu pitomec a srandista. Moc dobrá a nevšední kombinace! Jo a navíc žere většinou jenom děti, takže jsem měl jako malý dost nahnáno. Podle mě báječný a nezapomenutelný horror se skvělým hereckým stvárněním klauna Puntičkáře.

7. května 2006

Michael Myers

Další dobrý horror, který se zapsal mezi klasiku s nezapomenutelnou postavou masového a nezničitelného vraha se stupidní bílou maskou s rozcuchanými vlasy a s velice temnou a strašidelnou hudbou, která tento film a nejen tento díl provází.
Slyšel snad někdy tohohle psychouše někdo promluvit? Co dál dodat, prostě nezapomenutelný a děsivý Halloween.

7. května 2006
plakát filmu
Halloween 2
Halloween II
90 %

Ještě o trochu lepší!

Halloween 2 se mi líbí o trochu víc něž první díl. Možná protože není tak utahaný jako první díl a navíc stane se tam více vražd a akce. Tyto dva první díly jsou pro mě prostě nejlepší a ostatní už jsou podle mě přehnané a stále tam vymýšlejí něco nového, aby zabavily diváka, a proto je moc neberu. To první díly nepotřebují a tím jsou výjmečné a né trapné!

7. května 2006
plakát filmu
Kanibalové
Cannibal Holocaust
40 %

Já bych tam nechtěl být!

Na horrory se dívám už od malička, ale tohle zlomilo i mě. Bylo mně opravdu úzko a špatně z toho, co jsem viděl. Stačilo mi jen to, že jsem viděl nejhorší scénu z filmu a už mně bylo hrozně. Hůře mi bylo, když sem se dozvěděl, že jsou to opravdové záběry. Celou noc se mně o tom zdálo! Nedalo mi a hned další den jsem se na celý film podíval. Hrůza a děs nic hezkého! Když sem to zkoukl podruhé, tak to nebylo tak hrozné.PS: Ano, také patřím mezi ty hloupé co věřili, že jde o snaff film(skutečnost).

5. května 2006
plakát filmu
Četa
Platoon
100 %

Platoon

Excelentní a přelomové! Oliver Stone režisér, kterému se povedlo natočit legendární snímek, který snad nejlépe vystihuje situaci a atmosféru během války ve Vietnamu. Určitě tomu všemu dopomohly zkušenosti samotného režiséra, který si jistě prožil ve Vietnamu své. Podle mě- natočil nejlepší a nejrealističtější válečné drama. Stone, má výtečné oko a svoje vlastní zážitky a pocity nám vypráví z pohledu bažanta Taylora. Tento film dokáže divákovi tuto válku přiblížit tak dobře, že se s toho poučí i čtrnáctiletý kluk- kterým jsem tehdy byl i já. Otevřel mi oči a v táhnul do děje. Napětí, které postupně narůstá se v mžiku mění na rozhořčení a lítost nad řáděním amerických ,,chudáčků‘‘ ve vesnici. Zde panu režisérovi skládám hlavní poklonu. Naprosté psychopatické výjevy vojáků, vraždění a znásilňování. To dává otázku jak byste se zachovali vy, nebo já! Do jaké skupiny se přidat a za jakou cenu splnit rozkaz, zachránit vlastní muže, nebo odhalit skrytého nepřítele v civilu, což byl jeden z největších problémů této války. Při této scéně se mi srdce svíralo. Doprovod hudby Georgese Deleruea, je uchvacující a smutně se pomalu táhnoucí tony ve zvuku vrtulníku a plápolání ohně je perfektním propojením.,,Úžasný umělecký zážitek‘‘ – když slyším na diskotéce zremixovaný soundtrack vždycky se pousmějí nad tím, že jen málo lidí tuší, že je to právě hudba z tohoto velkofilmu. A k samotnému hereckému obsazení- Charlie Sheen, skvělý začátek pro tohoto, zde ještě mladého a nadějného talenta. W. Dafoe a T. Berenge, podávají strhující výkon a předvádějí drsný duel, každý jedná podle svého. A tím je četa rozdělena na dvě skupiny. Je úžasné jak jsou tyto dvě postavy Barnes a Elias odlišné. Každý má jiný pohled na věc a každý se vyrovnává se situací jinak a po svém! Za zmínění stojí i herci jako velice charismatický Keith David, Forest Whitaker a mladičký ženský idol Johny Depp. Četa je legendární drama, které se zapsalo čtyřmi zlatými soškami do historie a bylo by chybou ho nevidět! Nejlepší, nejlepší!

Kdysi dávno
plakát filmu
Dokonalý svět
Perfect World, A
90 %

Dokonalý svět? - asi né

Dokonaký svět je film, který vede diváka k zamyšlení a je to zase něco jiného než ostatní filmy. Dva vězni utečou z vězení, vloupají se do domu a vezmou si malého kluka jako rukojmí. A co se nestane, kluk si padne s jedním z vězňů do oka. Malý Phillip v něm začne vidět svého otce, kterého nikdy neměl. Mezi Butchem-(zahral výborně Kevin Costner) a Philliphem se začne vytvářet silné pouto. Asi protože jejich otcové stáli za nic. Bohužel jim v cestě stojí policie a hlavně šerif Clint Eastwood, který i snímek režíroval. Nejsmutnější je na tom konec. Bohužel bohu dík! Zařadil bych tento film mezi velice dobrá díla devadesátých let.

Kdysi dávno
plakát filmu
Jeepers Creepers 2
Jeepers Creepers 2
40 %

Jde to, ale dřeto

Tento horror se mi zdá poněkud přehnaně moc tajemný a málo pestrý. Člověk se vlastně za celou dobu filmu nedoví, co ta příšera vlastně je, jestli je to nějaký ďábel či nějaký mimozenšťan nebo nějaký nepovedený pokus. A navíc v tomto filmu o nic moc nejde. Ta potvora přád zabijí a nemá dost-To se mně zdá dost málo!( To ale nevadí, truchu tajemna nikomu neuškodí).Na druhou stranu je ta příšera velice dobře ztvárněna a hudba ve filmu, dobře naladí tu správnou atmosféru. Ale to je asi tak vše. I tak je to stále lepší horror, něž dnešní trapná díla která se snaží o to, aby se člověk u toho ,, hrozně bál ".

Kdysi dávno
plakát filmu
Cesta do zatracení
Road To Perdition
100 %

Konkurent Kmotra

Často se říka, že tento film je tak skvělý jako Kmotr. Já si myslím, že je ještě lepší. Film je z prostředí mafie třicátých let dvacátého století. Nezapomenutelné scény, které jistě zůstanou v paměti diváka. Výborně stvárněné město Chicago v třicátých letech. Perfektní obsazení herců. Tom Hanks zase nezklamal, výborně se dokázal zžít se svojí rolí tvrdého gangstera, ale přesto citlivého a starostlivého otce. Také Paul Newman odvedl výtečný herecký výkon. Za zmíňku stojí také Jude Law v roli nájemného vraha. Režisér Sam Mendes dodal filmu ten správný nádech a atmosféru a zvláštní ukazování smrti,-například zabití Connora Rooneyho či Sullivana. Proto mě asi nepřekvapilo, že film dostal Oskara za kameru a byl nominován na další. Ve filmu neschází ani skvělá hudba a samozřejmně i automobily této doby. Proto vřele doporučuji film milovníkům zlatých časů americké mafie.

Kdysi dávno
plakát filmu
100 %

Stallone vs. Banderas

V tomto filmu si to rozdávají proti sobě dva nájemní vrazi. Zkušený Robert Reth a mladý Miguel Bain ,vždy usilují o stejný úkol. Robert chce skončit s poněkuď neobvyklou kariérou a stojí před posledním ze svých úkolů, který ho může zajistit do konce života. Má to ale ten háček, že se z Roberta stane oběť, po které půjde právě a hodně rád Miguel. Může se stát nejlepším. Do toho se ale zaplete Elektra, která není jen tak ledajaká zlodějka. V tomto filmu si zahráli herci jako Silvestr Stallone, Antonio Banderas a Juliane Moore. Film je plný akčních scén a drsných přestřelek. I příběh filmu je velice solidní, takže se divák nenudí. Mně se film velice líbí a myslím si, že to není jako dnešní filmové pokusy o dobrý akční film, jako je právě tento.

Kdysi dávno
plakát filmu
Batman začíná
Batman Begins
70 %

Nová vize

Jiný režisér, jiná vize. Režisér Christopher Nolan, tomuto filmu dal naprosto jiný styl a Gotham city vytvořil v mnohem realističtějším světle. To samé, platí i o Batmanovi. Každý z těchto tří režisérů- viz Burton, Schumacher a teď Nolan, každý z nich má jiný pohled. A je pouze na nás divácích, kterou budeme mít radši. Teď jsme pochopil, že je naprostá chyba porovnávat Burtona a Nolana. S tím je konec! Vždycky jsem byl naprostý blázen do Batmana a smím pohybujícím se věkem se mění i určité hodnocení. Ale Nolan, jde na to prostě chytře a úplně jinak-. Komiksovou podobu Batmana nechává daleko za dveřmi a zasazuje to vše, hlavně samotný děj- (do naší přítomné doby, pokud bych to mohl tak nazvat). Samotný příběh se trošičku vleče a občas pokulhává. Otrávení Gothamu, to už tady jednou bylo! Ale má zajímavé a nové nápady. Například samotný Batmobil dostal konečně jiný, monstrozní dizain. A samotný Batman je realističtější a zranitelnější, než kdykoliv předtím. Což je zase plus. Výtečný výběr hlavní a nejdůležitější postavy. Christian Bale, je hodně sympatický a určitě je nadějný nástupce Michaela Keatona. Celkové herecké obsazení je kvalitní. Michael Cain, v roli nepostradatelného Alfréda. Potěšil mě Liam Neeson, v roli záporáka a učitele Bruce Wayna, žádný dech beroucí výkon, ale mám tohoto herce rád. Úžasně podmanivá, temná hudba od dvou zkušených mistrů. Efekty nejsou žádný zázrak, ale to lepší je velice kvalitní kamera a střih. Taky si osobně myslím, že si tohoto Batmana, dětský divák moc neoblíbí. Tím bych to ukončil a určitě mohu s klidným svědomím napsat, že Joel Schumacher a jeho nešťastná vize, je tímto zapomenuta. Nolan, je nový patron našeho starého známého hrdiny. Pokračuj a nezklam...

Kdysi dávno