avatar uživatele

Filmožrout

Jméno
Michal Švamberg
Věk
34 let — narozeniny slaví za 8 měsíců (Kozoroh)
Bydliště
Česká republika a to stačí
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory

Kopírovaní

Filmy o sériových vrazích jsou už dosti vyčpělé a sledujeme tyto filmy, nebo seriály takřka každý den v televizi. Copycat je čistě průměrný thriller, který nenabízí odporné vraždy, nechutně rozložená těla, nebo moderní vyšetřovací metody ve stylu CIS Las Vegas. Mě zaujal hlavně napínavý děj a způsoby vražd. Scénář má dostatečnou šťávu a občas zamrazí v zádech. Dalo by se říct, že jsem film vnímal i tak trochu jako malou encyklopedii, protože jména ,,těch nejhorších, nejslavnějších vrahů Ameriky‘‘, se zde opakují stále dokola a jejich hrůzné činy a metody, jsou tím připomínány. Fungují jako hlavní motiv, což mi přijde u tohoto thrilleru originální. Sigourney Weaver, zde předvádí jen čistý průměr, ale postava psycholožky, kterou ztvárňuje má skutečně obdivuhodné znalosti- takovýto lidé, kteří studují tyto strašné činy vrahů mají můj obdiv. Hudba Christophera Younga pěkně doplňuje scény a atmosféru. McNamara, jako úřadující vrahoun nepodává některak přesvědčivý výkon. Děsí mě příběhy, které by se mohly skutečně stát a tento mezi ně právě patří. Ta myšlenka, že člověk může být schopen vraždit jenom proto, aby se stal slavným, aby o něm někdo napsal a tím nás děsil i po smrti- není nereálná! Jak ve filmu řekla doktorka Hudsonová ,, Ty chlapy jsou jako viry. Pořád se vrací v nových mutacích.‘‘

25. září 2008
plakát filmu
Wanted
Wanted
40 %

To nejde dál

No tak tohle už jsem nepřekousnul! Čekal jsem sice skvělou vizuální podívanou plnou úžasných akčních scén, ale po velice krátké době jsem zjistil jak moc to tvůrci tohohle filmu pohnojili! A to na plné čáře. Hodně trapná a ubohá kopie Matrixu. Zpomalovaní času, vychýlená dráha kulek a naprosto neologický scénář. Nejvíce sem se pobavil hned u první scény( jistě víte, kterou myslím) ta na mrakodrapu. No páni! Koukal jsem s otevřenou pusou do kořán a jen s nadějí jsem doufal, že se to zlepší. Lituji Morgana Freemana, který zde nemohl plně ukázat svoje herecké umění. Ale i Angelina Jolie, kterou sice nemám moc v lásce, ale přesto ji jako velice dobrou herečku respektuji. Takovéto role drsňaček jí prostě sedí. Nebudu už radši nadále kritizovat tento film a svoje mnohem horší slova si nechám ve slušnosti pro sebe. Jediné, co mě zaujalo byla dobrá hudba. Bohužel!

22. září 2008
plakát filmu
Agent bez minulosti
The Bourne Identity
80 %

New style

S velikým klidem a precizností natočený první díl špionážního thrilleru s vynikajícím Mattem Damonem. Už ze začátku je jasné, že se režisér Doug Liman nesnažil natočit žádný mega akční trhák ve stylu XXX, nebo bondovky jako Zlaté oko, či Dnes neumírej- prostě klasický americký styl. Tento styl natáčení už pomalu odchází a špionážní filmy, kde je důležitější pořádná krvavá akce, než smysl a děj příběhu už u dnešních diváků není tolik žádán. Tento snímek má styl, dobře složitý děj, u kterého jsem se občas ztrácel. Akčních scén není sice moc, ale o to více jsou vzácnější a zapůsobí svoji reálnosti. Ocenil bych hlavně dobrou práci kaskadéru. A fantastickou jízdu v protisměru a unikání před policisty v zákoutí úzkých uliček. Taky je velké plus, že příběh se převážně odehrává v Evropě. Samotná postava agenta Bourna se postupně rozvijí a líbí se mi jeho schopnosti a jak přemýšlí, i přes to že zatím netuší kdo vlastně je. Ohromující jsou jeho bojové pohyby a smrtelné chvaty. Matta Damon mě překvapil. Rozhodně mu role agenta sedí a je přesvědčivý. Clive Owen nedostal takový prostor jaký bych očekal. Otevřený konec pro další úspěšné pokračování. Výtečný song od Mobyho při závěrečných titulkách- doporučuji!

22. září 2008
plakát filmu
Plán 9 / Plán 9 z vesmíru
Plan 9 from Outer Space
50 %

Ááá... akce!

Ach Ede! Ed Wood je důkazem toho, že člověk se může stát čím chce, i když na to nemá talent. Což Ed opravdu nikdy neměl! Jako režisér u kritiků neuspěl. Ale musím toho člověka obdivovat. Vždycky svoji vizi proměnil na filmové plátno. I přes problémy s minimálním rozpočtem a hereckým obsazením. Ale tenhle filmek je špička, ostatně jako jeho všechny předešle. Opět se zde objevují známé tváře a jak jinak Edovo eso Bela Lugosi i přes to, že už byl po smrti. A právě to je jeden z mnoha vtipných faktů v Plan 9 from Outer Space. Jiný herec, který celou dobu předstírá, že je Lugosi (stále zahalená tvář černým pláštěm). Ani si nějak nedělal problémy se střihem. V jedné scéně je den a v následující je hned tma :) Policisté trapně střílejí do groteskně pohybujících se rádoby nemrtvých, uměle viditelné náhrobky a mnoho a mnoho dalších chyb. Samotný příběh je naprosto stupidně až krásný k pláči. Já osobně se pobavil místy skvěle. Jinak to prostě nešlo, než se smát. A tímto podotýkám, že Tim Burton s veškerou úctou natočil skvělý film o tomto režisérovi. Protože právě Burton, mi otevřel cestu a můj zájem o Edovi klenoty.

15. září 2008
plakát filmu
Lovec jelenů
The Deer Hunter
80 %

Ruleta

Už velmi dlouhou dobu mi tento film unikal a toužil jsem ho vidět za každou cenu. Jsem si jistý, že kdybych Lovce jelenů viděl, tak před třemi lety dřív můj konečný dojem z filmu, by nebyl až tolik silný. Nebyl bych na tento film ještě zralý. Lovec jelenů je a vždycky bude výjimečné dílo. Příběh o skupince kamarádů, kteří prožívají svůj život, řeší problémy, dělají to co mají rádi, jako každý obyčejný člověk. Ale to, co za zvěrstva prožijí ve válce jim naprosto změní život a jejich osudy. Ruská ruleta, kterou jsou nuceni proti sobě hrát. Jednoznačně bych tuto scénu zařadil mezi nejdramatičtější a nejsurovější scény. Je to legendární. Surové a drsné drama z Vietnamské války. Stupňování napětí, emoce a hlavně neuvěřitelně přesvědčivé herecké výkony. R.De Niro a Ch. Walken excelují. Rozhodně zasloužený ,,zlatý mužík‘‘ pro Walkena. I De Niro by si ho zasloužil! I přes to, že Vietnam zde byl poměrně dost krátce, nebyl jsem některak zklamán. Určitě to nemá cenu srovnávat například s Četou, protože oba příběhy jsou zcela odlišné. Výtečná práce Michaela Cimino! Dokázal natočit nezapomenutelné dílo plné emocí, děsu, psychologie. Dokáže zamrazit v zádech diváka- a to díky nervy drásající hře, při které lze hráč vyhrává ,,nic‘‘ a prohrává v mžiku okamžiku ,,všechno‘‘. Jediné co musím vytknout je, že film je až moc dlouhý a některé scény zbytečně protahované. Ale jinak legendární klasika, ale všem bych to nedoporučoval. Pokud čekáte válečné peklo, zbraně a výbuchy- zapomeňte na to..

11. září 2008
plakát filmu
Přežili jsme Ardeny
Saints And Soldiers
50 %

Smutně slabé

Jsem hodně zklamán. Už na začátku mi přišlo, že to bude slabý film! Jsem fanda válečné historie a něco málo jsem si o Malmédském masakru přečetl a mohu s jistotou uznat, že jsem více emocí pociťoval z řádků knihy, než to co je ve filmu. Samotný děj je jedna velká nuda a Američané v doprovodu jednoho narcizního Britského letce pořád jen chodí a chodí po lese mezi takzvaně nepřátelskými liniemi a vyhýbají se nepříteli, co to jenom jde. A nějaké té bitvy sem se nedočkal. Pouze jen pár velice slabých přestřelek a menší srdce(ironicky) rvoucí bitvou s početnou skupinkou Němců, při které každý s Amíků postupně odpadal. Nechci si dělat srandu a nedělám!- z mužů, kteří toto skutečně prožívali a bojovali za svobodu. Ale jako válečný film tohle u mě pohořelo. S kvalitou seriálu ,,Bratrstvo neohrožených‘‘ se to nedá srovnat!

1. září 2008

Fantozzi

Jako dítě jsem sjížděl na starém videu tuto italskou komedii dokola a dokola a ani dnes mě to neomrzelo. Nevím proč, ale mě už tahle taškařice s obtloustlým účetníkem Fantozzim, přirostla za ten dlouhý čas k srdci. Pobaví mě vždycky! Hlavní aktér Paolo Villaggio, je fantastický a jeho grimasy s jazykem... co dodat! Dost jsem si ho oblíbil. A k samotné postavě Fantozziho. Je to člověk, kterému se lepí smůla na paty a každý sním pokaždé (slušně) vyjebe. Ještě byl obohacen o krásnou ženu a ještě krásnější dcerku Mariangelu. Je to už stará komedie se starými vtípky. A vtipné scénky, kterých je nespočet jako např: seznámení se s Japonskou kuchyní, fotbalový zápas, jízda jeho autíčkem, nebo vytrvalá touha po slečně Silvaniové- se mohou v dnešní době jevit nevýrazně a přihloupě. Ale ona to je praštěná komedie a v tom to právě je! Zasmát se krásně cizímu neštěstí.

1. září 2008
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor
AVP: Alien vs. Predator
60 %

A V P

Dva nejděsivější a nejslavnější mimozemšťani proti sobě v jednom filmu. Čekal jsem, kdy se asi tato myšlenka uskuteční. Jako počítačová hra AVP, se ujala velice dobře! Ale jako film. Co mě mrzí je, že scenárista vsadil na svoje a děj se tedy odehrává na naší planetě v naší době. Nesnažil se okopírovat hru! To chválím a byl jsem překvapen. Ale stejně mi to nesedí. Nejhorší na filmu je trapný scénář a ještě horší herci. Nejspíše to měla zachránit bonusová účast Lance Henriksena. Některé věci mi přišli nelogické a trapné- jako natahovací ocas vetřelce, který nejspíš měl přes čtyři metry když probodl efektně jednoho z predátorů. A největší trapas mi přišla výroba brnění a oštěpu z mrtvoly vetřelce. Ach jo! Ale na druhou stranu mě potěšili bitky mezi vetřelci a predátorem( ragby show!). A nejlepší je souboj se samotnou královnou na závěr. Působivé scény, ale nevýrazná hudba. Dovednosti a jednání predátorů mě zklamali! Žádný zázrak, ale ani žádný propadák. Moje zvědavost byla naplněna. Avšak... pro mne veledíla starých mistrů Cameron, Fincher, Scott a otec těchto monster Winston. Nikdy nemohou být překonání, nebo nahrazeni!!!

28. srpna 2008
plakát filmu
Rozhovor
Conversation, The
70 %

děsivé šmírovaní

Gene Hackman, zde ztvárnil chlápka, který má velice zajímavý job. Jeho práce je pro něj koníčkem a záležitostí, o které se s nikým jen tak hned nepodělí. Francis Ford Coppola je výtečný režisér a zde se mu povedl i výtečný scénář! Tento thriller, není žádný nadprůměrný super zážitek, na který jen tak divák nezapomene. Pro mě osobně je to film, na který se už asi znovu nepodívám, neboť bych si ho už nemohl tak dobře vychutnat. Celý film je trošinku utahaný a místy až nudný, ale závěr a konečné rozuzlení mě zvednulo ze židle. Výtečné a naprosto nečekané.

28. srpna 2008
plakát filmu
Bowling for Columbine
Bowling for Columbine
100 %

Děkuju,že ste mě nezastřelil!

Výtečný dokument, u kterého se každý člověk musí zamyslet. Já osobně sem byl šokován, rozhořčen a hlavně poučen. Po shlédnutí tohoto filmu si už nejsem tolik jistý, jestli bych chtěl žít v USA. Američané, zde jsou ukazování jako slaboši. Každý z nich musí mít doma střelnou zbraň a každý z nich se bojí. Nevlastnit zbraň- rovná se- nebýt řádný Američan. Žijí neustále ve strachu díky bláznivým médiím, nebo z teroristů.. Řeší svoje problémy bezhlavě a když se něco semele- svedou to třeba na člověka jiné pleti. Neustálé rasové předsudky a nezájem ke společnosti, která řídí nešťastně životy některých lidí. Michael Moore, se zde zabývá problémy, které jsou v začarovaném kruhu a je na ně nahlíženo z mnoha různých úhlů. Problematika zbraní. S tím souvisí jejich distribuce a běžnost v této zemi. Naprosto mě šokovalo, jak snadno a rychle je možné přijít v USA ke zbrani. Hodně zajímavá byla návštěva Kanady a jejich procenta. Dále televizní show ,,Cops‘‘, rozhovor se zpěvákem M. Mansonem( na kterého jsem změnil svůj názor), tragická událost v Columbine a pátrání její příčiny. Je toho nespočet, na co Moore naráží. Z některých lidí a jejich názorů mi bylo občas až na zvracení. Ale u Kanaďanů sem se docela nasmál a o to ohledně nezamykání jejich domů a pohled na chudinskou čtvrt. Ale asi nejvíce se mi zamlouval animovaný, rychlý souhrn americké historie- to nemá chybu! Určitě mě nějaké chvilky přinutili k dojetí... například to, jak prvňák zastřelil svoji spolužačku, nebo jak se povedlo omezit prodej nábojů v K-Martu. Ale určitě se ze mě teď nestal nějaký zaujatý odpůrce! Nelze všechno svádět na jednu věc. Je to začarovaný kruh a Moore, je někdy až zaujatý a přehání. Já sám osobně se rád podívám na film plný násilí a taky si rád zahraji střílečku. Je skoro nemožné něco takového řešit! A právě proto je tenhle dokument, tak kvalitní! Donutí vás k zamyšlení... pořád a pořád, neustále! A nakonec: nechce se mi věřit (a doufám), že by tohle všechno režisér M. Moore, dělal jen pro peníze, nebo pro zviditelnění sama sebe.

27. srpna 2008
plakát filmu
South Park: Peklo na Zemi
South Park: Bigger Longer & Uncut
100 %

South Park Navždy!

To mi bylo nejspíš deset let, když mě a mého kamaráda nějakým zázrakem propašovala jeho sestřenice do kina. Ten večer jsem viděl South Park poprvé v životě. Nevěděl sem, o co vlastně půjde. Animace podprůměrná, postavičky, které se pohybují směšným poskakováním! Ale to už je nějaká doba! Dnes už skutečně vím, o čem píši. South Park je dnes už klasikou! A čtyřka Cartman, Kyle, Stan a Kenny, jako hlavní frontmeni. Sprosťárna jedna za druhou! Samá vulgárnost, ale to už k tomu zkrátka patří. Šílené scény, stupidní reakce postaviček. Hlavně stovky výborných hlášek. Desítky ztvárněných celebrit- jejich parodování a hlavně zesměšňování, nikdo nezůstal ušetřen! Hlavně Sadam Husain, který dostal pořádnou pecku. Film působí dobře i jako doposud neslýchaný a nejsprostější muzikál. Velice chytlavé písničky v podání Sadáma, Satana, nebo protestsongu proti Kanadě. Já South Park žeru! A tímto filmem moje láska k němu odstartovala!

26. srpna 2008
plakát filmu
Texaský masakr motorovou pilou
Texas Chainsaw Massacre, The
70 %

Kožená tvář

Mám rád dobré horrory. A v dnešní době už se jich mnoho nenatočí. Tenhle horror mi zkrátka sedí. Nejspíš to bude tím, že jsem si hodně oblíbil zabijáka Kožená tvář. S toho chlapa jde prostě strach, je mohutný, odporný a hlavně bez slitovaní. A hlavní zabiják ve filmu, byl pro mě vždycky jeden z nejdůležitějších faktorů. Ovšem seržant Hoyt, v podání R. Lee Ermeyho, ho výborně doplňuje. Hodně dobrý výkon! Jeden odpornější, než druhý. No ona celá rodinka funguje dokonale šíleně. Rozhodně tenhle horror není žádnou závratnou bombou. Zkrátka klasická vyvražďovačka pro teenagery. Tihle někam přijedou a tenhle je začne zabíjet jednoho po druhém. Normální předvídatelný děj u těchto horroru. A tím pádem další přetočený film ze sedmdesátých let. Hlavní hrdinka Jessica Biel, byla sexy, uměla dobře zařvat a vypadala celou dobu dobře- není co dodat! Sebevražda dívky na začátku ve mě vyvolala dojem, že půjde o pořádnou krvavou lázeň. Postupně dojem upadal. Možná, že jsem čekal větší masakr! Samotný děj se odvíjel podle mého očekávání. A závěr- zabití Hoyta a částečné potrestání (přežití) Kožené tváře a uniknutí hlavní hrdinky před smrtí.. Náběh na další pokračování? Docela mě štve, že nám pořád cpou- podle skutečné události! Má to snad u diváka navodit větší pocit nejistoty a strachu? Určitě ano! Ale hledal někdo z vás skutečnou pravdu a jak to vlastně bylo? Já to už vím a vy to zkuste taky, třeba se váš pohled na tento horror změní.

26. srpna 2008
plakát filmu
Drákula
Dracula
80 %

Láska nikdy neumírá

Děsivý a přitom velice procítěný příběh. Výtečně zrežírovaný film slavného, ostříleného režiséra, F Coppola. Dokonale propletený, slavný a nešťastný příběh lásky od skvělého spisovatele, Brama Stokera. Skvělé dílo. Skvělé herecké obsazení. Garry Oldman jako hrabě Drákula je přímo nechutný a přitom uhrančivě děsivý! Winona Ryder v roli jeho životní lásky a Anthony Hopkins, jako Van Helsing se svými nejapnými hláškami. Výtečně pochmurná hudba, propletená děsivými a milostnými tony od skvělého Wojciech Kilara. Výtečný horrorový příběh, ve kterém se najde i místo pro lásku! Osud Drákuly i přes to všechno, co provedl mě trochu zarmoutil. A konec filmu přivedl k dojetí.

25. srpna 2008
plakát filmu
Honba za diamantem
Romancing the Stone
80 %

Joan Wilderová? Ta spisovatelka?

Filmek, který jsem si hodně v dětsví oblíbil. Viděl jsem ho mockrát! Dobrodružství v pralese Kolumbie a mapa, která skrývá vyznačené místo X. A neustálé pronásledování. Krásný zeleně lesknoucí se diamant. Známa herecká dvojíce Michael Douglas a Kathleen Turner, která pokaždé potěší. A poprvé se zde ujímá režie, dnes už zkušený Robert Zemeckis. Potěšil mě i svoji přítomností D. Devito. Průměrný, často zvratný děj s trochou dobrodružství a malou kapkou humoru. Se šťastným koncem samozřejmě! V hlavě mi utkvěla i příjemná hudba a dostatečné množství scén. Jako když krokodýl ukousne ruku, která svírá diamant, nebo honička v parádním džípu jménem Malý Pepé a přecházení přes šíleně rozpadlý most uprostřed džungle. Mám tenhle film rád! A pokaždé si u něj perfektně odpočinu.

25. srpna 2008
plakát filmu
Saw 4
Saw IV
60 %

ošklivá pitva

Hned na začátku nechutná pitva! To mě pěkně začalo hýbat se žaludkem. A rázem je objevená kazeta v žaludku Jigsawa. No páni! A hlavní výherce naší smrtelné hry je překvapivě náš známí velitel zásahové jednotky. Trochu mě mrzelo, že tento díl mě už nedokázal skoro ničím překvapit a byl pro mě velice často předvídatelný. Trochu mi bylo jasné, co vlastně má Jigsaw v úmyslu s naším hráčem. Tím pádem bylo zřejmé, že jediné o co šlo, bylo zbytečně a bezhlavě nespěchat. Jo, překvapilo mě, že detektiv Eric s nohou na maděru, zde opět hostuje a je součástí hry. A už vůbec mě nešokovalo, že Jigsaw měl celou dobu komplice u policie. Na druhou stranu se mi líbilo nahlédnutí do minulosti a začátku Johna. Důvod jeho smrtelných her je divákovi konečně prozrazen.

22. srpna 2008
plakát filmu
Saw 3
Saw III
70 %

potřetí!

No jo. Když stále vydělává a láká diváky do kin, proč netočit další pokračování. A ještě přiostříme! Třetí pokračování je hodně brutální. Je v něm více bolesti, utrpení a hlavně odpornější efekty. A samo sebou nové hračičky. Další lidé, kteří si zahrají smrtelnou hru- ano! opět musí zemřít všichni. Trochu ohraná písnička, která už nedokáže šokovat, tak jako první a možná trochu druhý díl. Dozvíme se, že Jigsaw pomalu umírá bolestivou smrtí. Film odhalí více o vztahu mezi Amandou a Johnem a ukáže, proč ona nemůže být jako její učitel. Nic moc nového a překvapivého! Až na pár náhledů do předchozích dílu, aby děsivý příběh opět diváka šokoval svoji genialitou. Ale mě už to trošku unavuje! Stále dokola, Jigsaw musí vyhrávat. Až na odpornou operaci hlavy (mozku) Johna a na nové pastičky jako třeba to s těmi mrtvými prasaty, mě nic moc nepřekvapilo, ale ani nezklamalo. Ukončil bych to dřív, než bude kvalita SAW klesat!

21. srpna 2008
plakát filmu
Úsvit mrtvých
Dawn Of The Dead
70 %

ďábel nám posílá z pekla mrtvé

Nedozvíme se proč, jakým způsobem a ani kdy. Zombící prostě náhle začnou pohlcovat celé město a začnou požírat všechny kolem. Divák se nedozví, kde to vlastně všechno začalo, nebo jak. Absolutně se nezabývejte dějem. Ale když se doma nudím a nevím co dělat, pustím si tenhle film. Určitě to není horror, že by si u něj člověk zavíral oči, ale má docela hustej začátek a akce bude přibývat. Mrtvý rozežraní lidé, krev, hodně střílení a kempování v obchodním domě + obrněný autobus, jako dodatek na závěr! Co mě hodně překvapilo, byla rychlost nemrtvých. A samotný konec, je tak trochu neúplný. V celku slušně mě pobavilo cvičné střílení ze sniperu do davu zombíe pod obchoďákem.

19. srpna 2008
plakát filmu
Země mrtvých
Land of the Dead
50 %

inteligence nemrtvých

Slabounké a okoukané. Asi pro mě osobně byl největší tahák to, že zombící měli začít ve filmu inteligentně myslet. Ale vůbec mi to nesedlo. Nějakému nemrtvému týpkovi, co pracoval u pumpy to najednou začne myslet. Poučuje i ostatní zombíky a u toho si ještě stihne tisíckrát zařvat. Trochu jednodušší a nešokující pro diváka. Děj mi trochu neseděl a kdyby se ve filmu neuskutečnila invaze nemrtvých do města živých lidí, asi bych nudou usnul. Bylo by naprosto fuk, jestli odpálí někdo nějaké rakety na město, nebo ne! To mi přišlo hodně nepodstatné, ale na druhou stranu, děj filmu by byl bez toho poněkud nudnější. Ale nudil jsme se i přes to! Až na roztrhané těla a nechutné zombie, film nemá co zajímavého nabídnout. Ani výkon Dennise Hoppera.

19. srpna 2008
plakát filmu
Batman
Batman
90 %

Batman ala Buton

Starý, ale povedený a pro mě nezapomenutelný. Tim Burton a jeho výtvarné zpracování a pochmurný pohled na Gotham city, pro mě osobně zůstává i nadále brilantním. Vždycky, když zaslechnu temnou, pomalu se táhnoucí melodii, která postupně zesiluje a přidává na rychlosti- pokaždé přiběhnu k televizi a už předem vím, že začíná můj oblíbený Batman. Danny Elfman, vždycky umí a ví, co jeho režisér po něm chce! Jasně, samotný příběh se už dnes může zdát trochu dětinský a sušší, ale doba ve které byl film natočen je už přeci jenom pár let. Ani dnes, ovšem tento film není zapomenut a stále má své věrné diváky a pobaví i budoucí dětské fanoušky, protože komiksovým hrdinům už odeznívá hrana. A kdo by nevěděl jak vypadadá jeho autíčko Batmobil. Filmy o Batmanovi si vždycky vyžádali bohaté herecké obsazení. Jack Nicholson, můj obrovský oblíbenec! V této roli jsi ho vždycky vychutnám. Výtečný, šílený a vtipný. Role Jokera je prostě jeho! Michael Keaton, dostal skvělou příležitost a zhostil se jí výborně. Neřekl bych, že je nejlepším Brucem Waynem, ale už jsem navykl. Je to podobné jako hodnotit nejlepšího agenta 007. Je to tak! Burton je šílenec (ve správném smyslu) a já jeho práci obdivuji.

15. srpna 2008
plakát filmu
Skrytá identita
Departed, The
100 %

Gangster show v naší době

Jako rozhodně ANO! Tomuhle říkám perfektní Mafiánská gangsterka. Chytré, šokující, skvělé herecké výkony, úžasně podmanivý scénář a hlavně brilantní propletení několika osudů. Leonardo DiCaprio vs. Matt Damon- oba jsou výteční. Strach a beznaděj, jsou velmi reálně zahrané. Je to v celku paradox, že tyto dvě postavy jsou ve filmu klíčové, a až na konci filmu se oba setkají tváří v tvář. No a jejich prostředník Jack Nicholson, je úžasný jako vždy. A on byl pro mě určitě tím hlavním lákadlem. Jeho slizké řeči a pohled trochu vyšinutého šílence dodali postavě mafiánského bosse Costela, ten správný šmrnc! Jinak herci jako Martin Sheen a Mark Wahlberg, či Alec Baldwin, výtečně doplňovali skvělé herecké obsazení.
Martin Scorsese, mi dokázal pořádně zamotat hlavu a na konci filmu mě zanechal jen s otevřenou pusou. Pro mě naprosto šokující a nepředvídatelný konec. Tleskám!!! Dokonalé propletený příběh plný zvratů. Nový úsvit moderních gangsterek.

13. srpna 2008
plakát filmu
Tábor tygrů
Tigerland
60 %

Výcvik

Byl jsem zvědavý, tak jsem se na film podíval. A nějak zvlášť na mě film nezapůsobil. Jsem ale nadšenec válečných filmů. Rozhodně to není klasický válečňák, tak jak je známe! Žádné mrtvoly ani přestřelky. Pouze výcvik mladých, nezkušených bažantů, kteří se mají přichystat na hrůzy Vietnamu. Je zvláštní, že jsem se nenudil! Něco v tom filmu prostě je, ale co přesně netuším. Možná to bylo stálou buzerací vůči nadřízeným a odporem k válce ze strany Colina Farrela, který mě hodně zaujal. Kdo se chtěl vyhnout válce, šel za ním. Ušlo to!

30. července 2008
plakát filmu
Živý terč
Hard Target
70 %

Nelze ho ulovit

Všechno je v pohodě. Lov lidí probíhá podle plánu. Až do doby, co se do toho začne vměšovat Van Dame. A všichni zloduši mají po srandě. Kop s otočkou ve vzduchu a do toho ještě stihne zastřelit tři další chlápky. Akčňák jak má být! A doba, kdy byl pan J.V.C.D. ještě ve formě a filmy ve kterých hrával ještě vydělávaly slušné peníze. Ty časy už jsou pryč, ale tenhle film neumírá. Děj je jednoduchý a v celku i nevšední druh zábavy- místo zvěře loví lidi. Ale kolik akce do těch devadesáti minut nabouchal režisér J.Woo, je úctyhodné! Nic mě tam nechybí! Akční hrdina podle mého gusta. Výbuchy, pistole, rozmlácená auta. A hlavně slavné pohyby a otočky ve vzduchu v podání hlavního aktéra. Scéna na motorce je pro mě nesmrtelná! Za zmínění stojí Lance Henriksen a tehdy začínající Arnold Vosloo.

30. července 2008
plakát filmu
70 %

Příjat!

Dobrý a originální námět. Naprosto ztřeštěná komedie, kde se problémy postupně stupňují a ještě lépe řeší. Pohodová teenagerovská zábavička. Justin Long je pořádný sympaťák. Film má dost vtipných a bláznivých okamžiků a celou kupu nevšedních problému. Ale hlavně zajímavý vyukový program. South Harmon je určitě ta nejlepší škola a myslím si, že by na ní chtěl chodit každý! No, kdo by z vás chlapů nechtěl mít za předmět pozorování krásných ženských těl v plavkách.

29. července 2008
plakát filmu
Dannyho parťáci 3
Ocean's Thirteen
90 %

Pomsta,která zasáhne vaši peněženk

Do třetice všeho dobrého! A s nimi noc vysokých výher pro každého. Opět dokazují, že jsou nejlepší ve svém oboru a není radno si zahrávat. Jsou stále lepší a lepší. Jejich fígle jsou neuvěřitelně účinné- až mi šla hlava s toho kolem. Uměle vyvolat zemětřesení a tím vyřadit nejlepší a nejinteligentnější ochranný systém. A tentokrát to vše, dělají pro svého zlomeného přítele. Al Pacino, se zhostil svoji role jak jinak, než dobře. Zahrál si pěkně slizkýho lotra, který doplatil na svoje ego. Clooney a Pitt- elegance, styl a šarm. Jsou výteční jako vždy! I tentokrát Dannyho parťáci obešli všechny problémy a dokázali potopit dalšího ambiciozního šmejda.

28. července 2008
plakát filmu
Devátá brána
Ninth Gate, The
70 %

Objeví se?

Mystický a velice zvláštně natočený film skvělým režisérem, Romanem Polanskim. Pátráni po knize( knihách), která má ukázat samotného vládce pekel. Sen mnoha lidí? Hlavní myšlenka je hodně děsivá, ale trochu zvláštně v tomto případě podána samotnému divákovi. Řekl bych, že ve filmu vázne trochu scénář. A situacím, kterým je vystaven Dean Corso, jsou ve velké míře předvídatelné. Ale na druhou stranu se příběh obejde bez nějakých nadpřirozených bytostí a hrůzných vražd. Děj dál plynule pokračuje v naší realitě. Až na tu ochránkyni z jiného světa, která celou dobu dohlíží na Corsa. No a Johny Depp, úžasný jako vždy. Svoji role se zhostil snad ještě lépe, než byla napsána a je hlavní ozdobou filmu.V puse jedna cigareta za druhou a v ruce sklenka Scotské. Dumá nad knihou, která skrývá tajemství. A jestli se mu nakonec podařilo přivolat samotného ďábla- to už se asi nedovíme!

23. července 2008