avatar uživatele

Publicista

Jméno
Publicista
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Na mamuta!
Mammuth
70 %

Na mamuta!

Gerard Depardieu hraje 65letého chlapíka, který právě odešel do důchodu, ale aby si ho mohl pořádně užít (a dostat ho vyplacený v plné výši), musí sehnat doklady o předchozích zaměstnáních. Což není jednoduché, protože od 70. let pracoval na nejrůznějších místech Francie, často ve velmi pochybných podnicích (bar, lunapark, kostel). Zanechává tedy doma svou ženu, sedá na Mamuta (značka staré motorky) a vyráží.

Už po chvíli je patrné, že se díváme na artfilm, protože zrnitost obrazu je obrovská, občas je místo veškerého zvuku jen hučení a hrdinovi se zjevuje jeho mrtvá bývalá láska (kterou zabil před mnoha lety právě na motorce).

Naštěstí film není nudný a dokonce je dost zábavný, pokud vám připadají zábavné například filmy Todda Solondze a masturbace dvou starých tlustých zpocených Francouzů.

Hlavní hrdina je mírně retardovaný. V reálu bych se s ním setkat nechtěl a Depardiu ho hraje výborně. V celém filmu byste vlastně těžko našli někoho, kdo by se dal označit za "normálního". Herecké výkony jsou povětšinou výborné, a pokud náhodou nejsou (šílená umělkyně, mrtvá expřítelkyně), moc to nevadí, protože když vás některý herec irituje, můžete si být většinou jisti, že za chvíli zmizí, neboť se děj přesune zase někam jinam.

A z té epizodnosti plyne obvyklý problém podobných filmů: Cesta je zajímavější než cíl a jestli nakonec hlavní hrdina dostane důchod nebo se umasturbuje, to je vlastně jedno. Tvůrci se pokusili přijít se závěrem, který asi měl být vrcholně originální, ale je tak moc originální, že jsem si nebyl moc jist, jak to tedy vlstně skončilo. Dostal ten důchod? Proč je v té třídě? Ta divná básnička je nějaká známá francouzská dětská říkanka? A co na to Jan Tleskač...?

17. září 2015
plakát filmu
Brüno
Brüno
0 %

Môj názor? Tak od režiséra Larryho Charlesa klobúk dole, že mu z nakrúcania nik ešte nenapráskal na hubu, film Brüno? sú samé frašky ako sú DIKTÁTOR atď ... a samotný aktér Sacha Baron Cohen ? Vo filme Brüno ukázal svoju pravú tvár, že je GAY! Ako keď niekdo povie, že si nikdy nemastrboval tak je klamár! Režisérovi Larryho Charlesovi NASRAŤ!!!! Môj názor!!!

1. ledna 2015
plakát filmu
Titanic
Titanic
100 %

Škoda,že vo filme neobsadili v hlavnej úrovne Bruce Willisa ale dali Leonarda DiCapria,

Bruce Willis - by ich asi všetkých zachránil, čo Leonardo DiCaprio, nemal šancu, keď tý dvaja sa nemusia, to by bol iný záver filmu.

Bruce Willis,raz povedal Leonardovi DiCaprio, na jednej oslave keď sa hral s vypínačom (zhasol-zapol-zhasol...), zabával sa ako malý chlapec, na to mu Bruce Willis povedal : teba by mali volať :"Leonardo Retardo", a urazil sa.

30. října 2014
plakát filmu
Babovřesky 2
Babovřesky 2
10 %

Babovřesky 2

To som si mohol myslieť, už pán Zdeněk Troška, netočte Babovřesky 3, lebo Vám dôjde fantázia ako aj pri Kameňáku 4 !!! Film sa stále točí stále dookola, či je to Seno slnko, Kameňák, teraz Babovřesky, čoho sa ešte dožijeme? Dedovřesky?

2. července 2014
plakát filmu
Stalingrad
Stalingrad
100 %

Stalingrad

Když se řekne Staligrad, tak asi každý ví, že se jednalo o jednou z nejslavnějších bitev v druhé světové válce. I když byla zfilmována mnohokrát, film je perfektne spracován.

1. června 2014
plakát filmu
Babovřesky
Babovřesky
10 %

1. července 2013
plakát filmu
Saló aneb 120 dnů sodomy
Salò o le 120 giornate di Sodoma
100 %

Nárez

Režisér: Pier Paolo Pasolini ( Saló aneb 120 dnu sodomy ) a Tom Six (( The Human Centipede (First Sequence) - Lidská stonožka) majú niečo do seba réžia a scenár. Tak ako aj iné filmy sú brutálne úchylné , pre silné žalúdky. Kto videl film Lidská stonožka tak (Saló aneb 120 dnu sodomy - Kruh hoven) je oproti Lidskej stonožky slabý čajíček !!!

31. března 2013
plakát filmu
Hui Buh
Hui Buh
80 %

Hui-Buh

Roku 1399 sa rytier Balduin ocitol v zlej finančnej situácii a hrozilo, že príde o svoj zámok Burgeck. Preto sa pustili do hazardných hier. Keď ho jeho súper Adolar obvinil, že hrá falošne, do Balduina udrel blesk a on sa zmenil na ducha Hui Buha. O 500 rokov je Hui Buh oficiálne licencovaným duchom zámku Burgeck. Spolu s kastelánom spokojne spolunažívajú, to až do chvíle, kým sa neobjaví Kráľ Julius 111., ktorý chce na zámku bývať s grófkou Leonorou z Etepete.

2. března 2013