avatar uživatele

Ann Taylor

Jméno
Věk
32 let (Štír)
Bydliště
Vesnice nedaleko místa, kde se natáčelo Slunce, seno.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Pozemšťan
The Man from Earth
90 %

Jen něco

Možná, že kdyby John (jehož nenávidím jako Stetlera v CSI Miami a tady se mi musí moc líbit), byl "jen" apoštolem, dala bych plný počet. Ale s tím Ježíšem mi to přišlo trochu přestřelené. Ne kvůli náboženství, ale kvůli tomu, že použít největší z největších možných bomb mi přijde jako znak celkem klišé. Navíc k tomu kvůli tomu přijde i touha nafackovat přísné katoličce.
Ale konec, který mě docela dojal, to poměrně vyrovnal.

18. března 2013
plakát filmu
Imaginárium dr. Parnasse
The Imaginarium of Doctor Parnassus
50 %

Nevím

Mám hodně hodně rozporuplné pocity.
Tak nějak jsem zaregistrovala hlavní děj filmu, ale unikal mi smysl všeho, co se tam dělo. Většinou jsem vůbec nechápala, o co že to má jít, proč se tohle děje, pořád jsem si říkala, že mi asi spousta věcí nedochází a že ten film vůbec nepobírám.
Ale také je možnost, že to vlastně byly velkolepé barevné efekty a kostýmy, co moc smyslu neměly.
Ne, že by se mi to nelíbilo, ale když se opakuje situace, že divák sedí, kouká a říká si: Co to sakra je? Tak to není to pravé ořechové.

21. listopadu 2012
plakát filmu
20 %

A pointa?

Hlavní hrdinka byla tak nesympatická, až mi začala být sympatická a vlastně jen díky ní, která to celé táhla, jsem se vydržela dívat. Ale sakra o čem to vlastně bylo? Jaká měla být pointa? Co znamenal ten konec? Proč se to stalo? Co se vlastně stalo? Kdo to byl a kdo v tom figuroval? A proč? Nedozvíme se vůbec nic, jenom se hodinu a třičtvrtě díváme na hysterčení jedné blondýnky (ani ne moc hezké, ale to není vada) a poloplešatého chlápka, co pro ní udělá cokoli, protože by jí nejradši strčil cosi kamsi. Ale žádnou myšlenku to nemá.

11. listopadu 2012
plakát filmu
Carrie
Carrie
80 %

Cože? Přežít?

Naštvala mě jediná věc - že Carrie přežila. V knížce má poměrně zajímavě zemřít a to tomu dodává mnohem lepší atmosféru. Ovšem perfektní byla Sue (ta se vystihla skvěle, i když černoška..no nechme být, vždycky v jůesej filmech musí nějaký být) a ty blonďaté slepičí spolužačky - přesně tohle King v knize měl, takže ty jsou trefa do černého.
Jen Carrieinu matku jsem si představovala poněkud zanedbanějšího vzhledu. Vždyť byla i namalovaná, ale měla to všechno považovat za hřích, měla to být mnohem krutější fanatička.

10. října 2012
plakát filmu
Čtvrtý druh
The Fourth Kind
60 %

Ušlo

Některé kousky byly fajn, zvlášť když se tam začaly rozvíjet teorie o sumerech a jazycích a podobně, ale když jsme celou dobu vlastně nic neviděli, jen křičící lidi a jednu sovu, není to ono, není to to pravé.

16. srpna 2012
plakát filmu
20 %

Blbost

Jediná vážně dobrá scéna byla, když Paris projela hlavou ta tyč a nezanechala na sobě ani kousek mozku na důkaz, že ho Paris nemá. Ale tím to tak haslo.
Jo, pobavila jsem se u toho, ale..vážně mi nikdy nesedl horor "parta mladých lidí", většinou je z toho nudné klišé.

16. srpna 2012
plakát filmu
Jeptiška
Monja, La
60 %

Průměr

Řekla bych úplně průměrný horor, který snadno zapadne mezi ostatními. Dá se na něj dívat, ale nevyniká ničím zvláštním.

16. srpna 2012

Super

Já už vím, proč mám tenhle typ filmů ráda. Koralína, Karlík..končí to dobře, ale místy je to dost děsivé až hororové.
A taky se mi líbí i zpracování, "plastelínové" postavičky.

16. srpna 2012
plakát filmu
Krakatice
Beast, The
100 %

Vede

Od malička mám tenhle film hrozně ráda. Jako malá jsem ho brala za solidní horor, teď se na něj ráda podívám spíš jako na něco mezi dobrodružstvím, thrillerem a trochou romantiky, asi jako na každý film s obrovským monstrem a především mám strašně ráda Billa Petersena, který se mi i tady moc líbil.

Na rozdíl od jiných jako je Godzilla nebo Jurský park je to ale poklidnější a není tam akce za každou cenu a to je mnohdy lepší.

16. srpna 2012
plakát filmu
Lidská stonožka
Human Centipede (First Sequence), The
10 %

Eh

Na jednu stranu chápu všechny, kteří v tom vidí "neskutečné žraso" a sama pociťuju určité..tíhnutí k tomu pustit si to znovu a až do konce. Ale ne, nemůžu, zhnusení je o dost větší a překonává to.

16. srpna 2012
plakát filmu
Propad do temnot
Darkness Falls
80 %

Strašidelné

Ano, tento horor se u mě řadí k těm vrcholně strašidelným. Po jeho shlédnutí bylo docela problematické někam si dojít po tmě a i když jsem děsný strašpytel (a zároveň miluju horory, paradox) je to rozhodně dobře.

16. srpna 2012
plakát filmu
Silent Hill
Silent Hill
100 %

Nej

Jeden z mých nejoblíbenějších hororů.
Hru neznám, proto ani nemůžu tvrdit jako spousta lidí "jak moc je to nepovedené" a právě naopak říkám, jak moc se mi to líbí. Řadím se sice k těm, co napoprvé konec nepochopili, ale o to radši si ho pouštím pořád a pořád dokola. A tím se rozhodně nemůže pochlubit každý horor, který mám ve sbírce.

16. srpna 2012
plakát filmu
Specialita šéfkuchaře
Specialita šéfkuchaře
80 %

Česko

Neznám žádný jiný český horor a tak nemůžu posoudit jak moc do nich zapadá nebo naopak, ale rozhodně má něco do sebe.
Poněkud netradiční - velmi netradiční atmosféra i děj, ačkoli na konci nezírám s pusou otevřenou, protože pointa mi dojde o něco dřív.
Samozřejmě člověk musí přetrpět trochu zdlouhavý a nudný úvod, ale potom už to začne stát za to. NEní to děsivé, je to spíš hrozně divné a zvláštně to nutí dívat se dál.

16. srpna 2012
plakát filmu
Doba ledová 4: Země v pohybu
Ice Age: Continental Drift
60 %

Lepší

Rozhodně je lepší, než třetí díl, na který i odkazuje záběrem na Lasičáka s Rudlou.
A rozhodně se tam dá hodně zasmát, především díky novým postavám jako je Sidova bábí. Najdou se samozřejmě slabší místa, třeba zpěv pirátské posádky nebo "parodie" na piráty z karibiku a Bludného Holanďana, nebo scénu připomínající útok rohirů ve Dvou věžích. Ale líbí se mi mnohem víc než třetí díl a možná i víc než druhý a ráda jsem se zase s malými příbuznými zasmála u nějaké pohádky, kdy nejsou postavičky nechutně vymodelované jako ve většině nových děl.

13. srpna 2012
plakát filmu
Karlík a továrna na čokoládu
Charlie And The Chocolate Factory
90 %

Skoro horor

Nejlepší na tom celém asi je, že stačilo malinko pozměnit konec a mohl to být úplně klidně taky parádní horor s rozšmelcovanýma malýma dětma. A to se mi líbí.
K tomu navíc nádherná barevnost, parádní tvary, názvy, písničky, děj a především úchylnost Willyho Wonky. Zkrátka skvělý kousek.

11. června 2012
plakát filmu
Masakr v Texasu
The Return of the Texas Chainsaw Massacre
10 %

Blbost

Tak tohle byla děsná nuda. Dívala jsem se na několik fází a i tak jsem měla co dělat vydržet do konce. Udrželo mě u toho snad jen "napětí" - kdo nakonec přežije a kdo nakonec umře, ale jinak to byla hrůza.

7. června 2012
plakát filmu
Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
90 %

Až na momenty

Sice jsou tam momenty, co mi přijdou nechutné a scény, co ráda přeskočím, ale mimo těhle několika vzácných chvilek je to skvělý film, ke kterému se pořád ráda vracím.
Hlášky jsou úžasné jako vlastně v každém díle Simpsonových a navíc několik "bonusů" jako kompletně nahý Bart, čuník a podobně tomu dávají ještě víc.

7. června 2012
plakát filmu
Pianista
The Pianist
30 %

Natahované

Souhlasím s názorem, že je to strašně natahované a ve většině filmu se vlastně vůbec nic neděje.
Vedle všech filmů, kdy hlavní postavy opravdu prožívají hrůzy tady hlavní postava stojí, chodí, sedí, mlčí mlčí mlčí, nic se neděje a jsou jen záběry na to, jak zasmušile hledí kamsi.

7. června 2012
plakát filmu
Bitevní loď
Battleship
30 %

Snad až konec

Od chvíle, kdy nastoupí na starou bitevní loď a nechají stařečky rozhodnout o záchraně světa to je fajn, ten konec je fajn a úplný konec, kdy Hopper konečně žádá o ruku a "i když zachránil svět, tak ne!" je super, ale do té doby poměrně vleklá nuda. Začátek až na burrito hrozná nuda, pak půl filmu střela sem střela tam. Jediné, co to oživuje, je linie s tím černým bývalým vojákem bez nohou, ta se mi líbí. Proto nakonec hodnocení takové, jaké dávám. Ten voják a konec.

18. května 2012
plakát filmu
Černá labuť
Black Swan
60 %

Nic moc

Strašně mě štval charakter Niny. Působila pitomoučce, naivně a protivně. Lily se mi líbila, ale když vynechám konec a to finální představení, což bylo super, nebyl to tak úžasný film a asi bych si ho podruhé nepustila.
Víc než 50 % dávám právě díky podařeném konci, kdy Nině perfektně hráblo.

12. května 2012

V jedné věci lepší

Obecně musím říct, že tím, jak je úplně stejný jako Ať vejde ten pravý, je prostě horší. Když divák viděl jeden z filmů, druhý ho nepřekvapí vůbec ničím.
Ale jedna věc je tady lepší, než ve skandinávské verzi a to to, že činy hlavních postav mají hlubší dopady a vše, co udělají, mnohem víc řeší policie a rodiče. Když ten kluk v původní verzi skoro připravil spolužáka o ucho, nic se nestalo, tady se to řešilo, tady byla vidět i policie a to se mi líbilo víc. Že nevynechali ten svět dospělých.

6. května 2012
plakát filmu
Bastardi 2
Bastardi 2
50 %

Jednička lepší

Jednička mě ukovala u obrazovky, u dvojky si první půlku říkám, jestli to má být český pokus o gangsterku nebo ne a v té druhé akorát čekám, kolik lidí ještě pan Majer zabije.
No rozhodně to nenaplnilo mé očekávání je to horší dílo, než jednička.

14. dubna 2012
plakát filmu
Chlapec v pruhovaném pyžamu
The Boy in the Striped Pyjamas
100 %

Konec

Rozhodně jsem neměla srdce podívat se na poprvé na konec. Ačkoli mi bylo naprosto jasné, co se stane, neunesla jsem to a nemohla se dodívat, až později.
Tento film rozhodně hodně hraje na city a určitě si nemyslím, že je to stále opakované téma, protože o válce tady moc není, je to vlastně příběh dvou úplně odlišných dětí, co našli cestu k sobě. Cestu poslední. Naprosto mě to uchvátilo.

14. dubna 2012
plakát filmu
Nebojte se tmy
Don't Be Afraid of the Dark
60 %

Slušné

Sice musím hodnocení ubrat, protože mě neukoval na místě na tolik, abych neodbíhala dělat jiné věci, ale líbí se mi, že od začátku vidíme příšery, vidíme a víme o co jde a vlastně sledujeme boj malého dítěte proti krvelačným vraždícím monstrům.
V jiných hororech se třičtvrtě filmu hlavní postava snaží zjistit, kdo nebo co ji ohrožuje, tady to víme a děj je tak naprosto jiný a netuctový. To se mi líbí a také si myslím, že herečka té malé holky byla dost dobře zvolená.

9. dubna 2012