avatar uživatele

Alpara

Jméno
Alpara
Věk
48 let (Střelec)
Bydliště
okr. Plzeň - sever
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku
Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku
90 %

Tento příběh o trosečníku Robinsonovi Crusoe jsem se jako malá holka dozvěděla právě díky tomuto loutkovému filmu. Hezky namluvené panem Postráneckým s příjemnou hudbou od Karla Svobody.

3. října 2012

Duchařský horůrek, který neurazí. Poutavý příběh, žádné lekačky a ani uječené scény. Je to spíš strašidelná atmosféra, která je cítit celým sirotčincem.

1. října 2012
plakát filmu
Imaginárium dr. Parnasse
The Imaginarium of Doctor Parnassus
30 %

Asi tady budu jedna z mála, ale mě se to nelíbilo a nadšení se nekonalo. Podivný příběh s prvky fantasy. Děj nudný a hluchý. Trikově ale povedené.

22. září 2012
plakát filmu
Hněv Titánů
Wrath of the Titans
80 %

Film mě plně pohltil svou akcí a efekty, které bych řekla, že byly o něco lepší než v Souboji titánů. Velkým plusem je, že jde o nový příběh, byť se známými osobami. Já jsem se bavila. Všem milovníkům fantasy doporučuji. Za mě 80%.

21. září 2012
plakát filmu
Moon
Moon
80 %

Příjemné překvapení. Moon je hodně netradiční, tématicky jednoduše laděný, sci-fi snímek o astronautovy na Měsíci. Tvůrcům tohoto filmu se podařilo skvěle vytvořit atmosféru osamění, kdy Země je daleko a na Měsíci je člověk sám se sebou. Pochvala též Clintovi Mansellovi za hudbu.

20. září 2012
plakát filmu
Kyklop
Cyclops
10 %

Nechápu, že vůbec takovýto film, který byl natočený Američany v roce 2008, byl tak strašný. Herecké (ne)výkony hodnotit vůbec nejde, práce kamery je opravdu na nic. Samotný Kyklop je příšerně udělaný, jeho pohyby umělé, jak ve filmech z 70. let.

16. září 2012
plakát filmu
G.I. Jane
G.I. Jane
90 %

90 %

Výborný filmový kousek. Moore a Mortensen v nečekaných rolích, velmi dobře zvládnutých. Je to ukázka ženské síly, jak fyzické tak i psychické. Demi se na tuto roli evidentně připravovala a je to vidět. Jednu hvězdičku dolu za poněkud předvídatelný konec. Ale jinak rozhodně doporučuji.

14. září 2012
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
60 %

měli skončit trojkou

Měli skončit trojkou a víc už se k tomu nevracet. Na vlnách podivna je pro mne docela zklamáním. Trikově je to zvládnuté dobře, ale žádný pořádný děj, jen nudné a vleklé scény. Nebýt Johnnyho Deppa, film by nejspíš úplně propad. 60% a to ještě s odřenýma ušima.

14. září 2012
plakát filmu
Avengers
The Avengers
100 %

Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ. Po shlédnutí jsem zůstala plná dojmů a roztřesení z poslední akční řežby. Mám ráda Marvelovské super-hrdiny, toto jsem si nemohla nechat ujít a rozhodně jsem zklamaná nebyla. Stark mne svou arogancí příjemně rozčiloval a Hulk byl úplně úžasný (hlavně jak to pak "vysvětlil" Lokimu).

11. září 2012
plakát filmu
80 %

nemluvný mstitel

FASTER je cesta za pomstou za bratrovu smrt. Je sice fakt že Rockova nabušená postava je víceméně nevyužita, zato se tváří velmi ale velmi naštvaně. Objíždí všechny ty hajzly a popravuje je. Vlastně mu na to stačí většinou jen jedna kulka a je hotovo. Film má dostatečný příběh, dobrou hudbu, akčních scén je jen pár, ale konec je fajn. Fanouškům Dwayne Johnsova rozhodně doporučuji.

8. září 2012
plakát filmu
Showtime
Showtime
50 %

průměr

Nemůžu si pomoct, ale já z filmu příliš nadšená nebyla. Je to takové nemastné-neslané. Průměrná akční rádoby komedie s dobrými herci, kteří se moc extra nepředvedli.

7. září 2012
plakát filmu
Vamp
Vamp
80 %

upířina

Vydařená upířina přes 20 let stará, která nešetří napětím, trochou vtipu i erotiky, krví a výborným make-upem upírů (ti jsou fakt dost oškliví a hlavní představitelka je odpudivá i bez něj). Chvilkama nudnější pasáže, ale to už tak bývá. Billy Drago jako "Sníh", to se fakt povedlo. Fanouškům hororů na toto téma založených doporučuji.

6. září 2012
plakát filmu
80 %

koně, krávy a příroda

Lidé z města, kteří jsou zvyklí na vymoženosti civilizace, to nemají na americkém venkově jednoduché. To je z tohoto filmu naprosto patrné. Když pak zůstanou naši hrdinové úplně sami někde uprostřed hor, rozhodně to lehké neměli. Dobrá komedie k zamyšlení nad dnešní uspěchanou dobou.

5. září 2012
plakát filmu
Slepičí úlet
Chicken Run
80 %

Dobrý plastelínový animák. Zasmála jsem se. Zajímavý příběh o slepicích, které udělají vše pro to aby je jejich chovatelka nedostala.

1. září 2012
plakát filmu
Nebojte se tmy
Don't Be Afraid of the Dark
60 %

strašidelná pohádka pro dospělé

Nic nového pod sluncem. Strašidelných příběhů, kdy se rodinka nastěhuje do starého a tajemného domu, v němž musí čelit různým formám zla, už bylo natočeno bezpočet. Jen zde nemusí divák čekat až do konce, aby vlastně onu "příšeru" viděl. Filmaři nám ji naservírují poměrně brzo. Hodnotím 60% protože: film zas tak napínavý není, chvílemi docela i nuda, děj je předvídatelný a nikterak nepřekvapil. Na druhou stranu jsou ty malé příšerky dobře zvládnuté, není vidět nic umělého. Malé hrdince člověk musí držet palce, ať chce nebo ne.

31. srpna 2012
plakát filmu
Captain America: První Avenger
Captain America: The First Avenger
60 %

Komiksová oddychovka

Mám ráda všechny ty komiksové hrdiny. Zvlášť ty od Marvelu. Kapitán Amerika mě ale moc nedostal. Je to spíš taková naivní oddechovka s krásným hrdinou. Jen jsem tak úplně nečekala, a to mne fakt překvapilo, že za 2. světové války budou po sobě vojáci střílet světlomety, jak ve Star Wars. Dávám 60 %.

31. srpna 2012
plakát filmu
Holky z porcelánu
Holky z porcelánu
80 %

Holky jako z porcelánu

Přesto, že to byl zřejmě první film Dagmar Veškrnové, předvedla se jako herečka v této komedii výborně. Moc se mi v ní líbila. Celkově bylo herecké obsazení vybráno skvěle. Hezká ústřední píseň i děj. Ale kdo by neznal, vždyť bude mít už skoro 40 let.

31. srpna 2012
plakát filmu
Já to tedy beru, šéfe...!
Já to tedy beru, šéfe...!
30 %

kokta Sobota

Nostalgicky zavzpomínejme, jak za dob komunismu náboráři lákali lidi pracovat do velkých průmyslových podniků. Tak vtipné to není a ukoktaný Luděk sobota mě akorát tak vytáčí.

31. srpna 2012
plakát filmu
Spiklenci
Associate, The
80 %

80%

Příjemná komedie, která přináší i myšlenku k zamyšlení. Mohou či nemohou ženy konkurovat mužům v tvrdém světě financí na Wall Street? V tomto filmu nám Whoopi ukáže, že mozek ženy obstát může, jen jeho "obal" musí vypadat trochu jinak ;-)

20. srpna 2012
plakát filmu
Mstitelé
The Avengers
20 %

Nějak se tato skorobondovka nepovedla. Je to zmatené a bez kousku smysluplnosti. Přesto, že se v ní sešlo dost známých herců, je vidět že tváře, které máme spojené se spoustou vydařených filmů není zárukou toho, že každý film bude přinejmenším průměrný.

16. srpna 2012
plakát filmu
Hudson Hawk
Hudson Hawk
20 %

Bruce Willis, herec kterého mám ráda. Hudson Hawk, film který je ztrátou času, přihlouplý a je v něm škoda Willisova talentu. Přemlouvala jsem se, abych to vůbec dokoukala.

16. srpna 2012
plakát filmu
Abraham Lincoln: Lovec upírů
Abraham Lincoln: Vampire Hunter
100 %

Viděno na plátně v Cinema City. Pro mne to byl výborný filmový zážitek. Horor takový, aby se dalo napětí krájet a divák si hrůzou okusoval nehty to opravdu není. Je to spíš akční fantasy, kde jsou upíři (kteří se automaticky do hororové sekce řadí) a s nimi spojená všudypřítomná krev. U filmu jsem se nenudila, akční scény i vizuální efekty jsou výborně provedené. Herecky také dobře zvládnuto. Dávám 100%, protože jsem ve filmu našla vše, co jsem od něj očekávala. A i trochu navíc...

10. srpna 2012
plakát filmu
Bílý tesák
White Fang
80 %

Neviděla jsem původního "ruského" Bílého tesáka, ale myslím, že tento byl dost povedený. Krásný známý příběh chlapce a přátelství kříženého psa s vlkem v nádherné aljašské krajině v období zlatokopů. Moc hezké.

4. srpna 2012
plakát filmu
Oscar
Oscar
90 %

Oscar

Skvělé. Osobně mám raději tuto verzi filmu než tu francouzkou s De Funésem. Dobře zvolené mafiánské prostředí. Výborná zápletka i rozuzlení. Stallone se mi jako Angelo Snaps Provolone moc líbil. Doporučuji.

28. července 2012
plakát filmu
Spiknutí
Conspiracy Theory
90 %

Mel a Julia

Mel Gibson a Julia Roberts vytvořili až překvapivě dobrou dvojici. V celku zmáknutý scénář a hodně napětí mi ve výsledku namíchaly pěkný filmový koktejl. Musela jsem obdivovat Gibsonovo herecké umění, roli jsem mu absolutně věřila, taxikáře Jerryho Fletcherra výborně zahrál.

24. července 2012