avatar uživatele

Alpara

Jméno
Alpara
Věk
48 let (Střelec)
Bydliště
okr. Plzeň - sever
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Godzilla
Godzilla
50 %

žádná sláva

Nadšení se nějak nekonalo. První půlka filmu byla klidná, až moc. Druhá půle, která nás monstry už nešetřila, se odehrává buďto pod zemí nebo v noci. Takže si jich "na oko" moc neužijeme. Trikově jinak docela slušný, vizuálně obstojné.

16. listopadu 2014
plakát filmu
90 %

Netopýří Drákula

Drákula jako krvežíznivé monstrum?? Tak na to zapomeňte. V tomhle nejnovějším zpracování si ho dokonce zamilujete a budete mu fandit. Jako vládce a ochránce své země se nebojí vsadit i svou duši, aby ji ochránil. Krásné horské prostředí, slušné triky a fešný Vlad. Výborné akčně-fantasy podání. Fanouškům rozhodně doporučuji.

18. října 2014
plakát filmu
Policajt ze sámošky
Paul Blart: Mall Cop
80 %

Příjemná a svižná komedie. Chvilkama jsem v ní poznala prvky Smrtonosné pasti a chvíli i Ramba, jen ten hlavní hrdina navštěvoval místo posilovny bistro. Bavila jsem se.

14. října 2014
plakát filmu
Machři 2
Grown Ups 2
10 %

10%

Musím se slzou v oku říct, že jsem poslední dobou zklamaná z toho, co pan Sandler natáčí za filmy. A to jsem ho jako herce měla dost ráda. Tento film je zářným příkladem toho, kam se ubírá Sandlerův a filmařův vkus a co v USA nazívají komickým a vtipným. Hnusilo se mi celý film poslouchat všechny ty tělesné zvukové projevy (krkání, prdění, hekání a frkání aj.). Po deseti minutách už to vtipné nebylo.

29. září 2014

povedené

Opravdu velmi povedené. Viděno v kině, takže jsem si film maximálně užila. Příběhově, trikově, herecky, zvukově zvládnuto na 100%. Rozhodně doporučuji.

13. září 2014

Královna Elsa

Další příjemná pohádka, která svou grafikou a humorem těží z oblíbené předchůdkyně Na vlásku. Doporučuji zkouknout ;-)

2. června 2014
plakát filmu
Putování s dinosaury
Walking with Dinosaurs 3D
80 %

Film z 10% hraný z 90% animovano-digitálně zpracovaný. Slušné. Co fakt ale musím vyzdvihnout jsou neskutečné hlášky jistého prostořekého ptáka a machrčeský dabing.

2. června 2014
plakát filmu
Podezření nula
Suspect Zero
80 %

Fakt kvalitní thriler. Aaron Eckhart kupodivu ztvárnil svou roli dost přesvědčivě. Film mě udržel v napětí až do konce.

14. května 2014
plakát filmu
30 %

Warm Bodies

Dalo by se pochopit, že se zombie zamiluje do člověka - dívky. Jak úchylná ale ona dívka musí být, když si něco tak nechutného jako je zombie "připustí k tělu"? Upíry a vlkodlaky už jsme tu měli... jsou děsně sexy. Tak proč se nepokusit udělat sex symbol i ze zombie? Podle mého se to nepovedlo.

4. března 2014
plakát filmu
Já, Frankenstein
I, Frankenstein
100 %

Eckhart je Frankenstein

Viděno na plátně v Cinestaru. Film je již od počátku strhující a napínavý. Trikově zvládnuté výborně. Akční fantasy film jak má být. Pokud máte rádi filmy typu Constantine, Van Helsinga a podobně, příjdete si na své. Aaron Eckhart zvládnul svou roli kupodivu dobře.

31. ledna 2014
plakát filmu
Dům snů
Dream House
70 %

3 v 1

V globálu se mi film líbil. Myslím ale, že se v něm dalo použít více tajemna a napětí. Nenazývala bych ho hororem. Pokud máte zájem vidět 3 filmy v 1 a zapřemýšlet, které že to známější filmy byly zřejmě scénáristům inspirací, určitě koukněte.

24. ledna 2014
plakát filmu
Proroctví
Knowing
80 %

až do konce...

Katastrofických filmů již bylo natočeno mraky. Naprostá většina z nich končí kupodivu dobře a svět je pokaždé zachráněn. Tento film je jiný. Musíte vidět rozhodně do konce. Dlouho jsem Proroctví nemohla vytěsnit z hlavy. Doporučuju.

20. ledna 2014
plakát filmu
2012
2012
70 %

ještě že to tak nebylo

Velkofilm nabitý efekty, při nichž mi běhal mráz po zádech od začátku až do konce. Nad "náhodičkama" typu uhánějícího auta, či letadla před milimetry vzdálenou katastrofou (bortící se země, padající mrakodrapy, či jiné objekty, ničící prach a veliké ohnivé koule, podobné těm z Armageddonu, valící se z právě explodující sopky ...) lehce mávnu oběma rukama. Ovšem nad místy stupidními dialogy jsem jen nevěřícně kroutila hlavou, ale to by jinak nebyl americký katastrofický film plný tradičních klišé. I přes hrozivou stopáž téměř tří hodin, mně to docela rychle uteklo.

13. ledna 2014
plakát filmu
Král Artuš
King Arthur
100 %

King Arthur

Velkolepý historický film o Artušovi s trochu netradičním dějem. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Owen je v roli Artuše úplně úžasný. Příběh cti, osudové lásky a boje za svobodu doporučuji všem lidičkám, kteří rádi tyto filmy. Za chválu stojí i hudba od Hanse Zimmera.
Základ příběhu je postaven na historických faktech. Římský velitel Lucius Artorius Castus skutečně existoval.

13. ledna 2014
plakát filmu
Cesta na tajuplný ostrov 2
Journey 2: The Mysterious Island
40 %

zlatá sopka

Moje hodnocení je 40%. 20% za grafické zobrazení tajuplného ostrova a 20% za snahu. Jinak byl pro mě tento film obrovské zklamání. Totální nuda plná trapného humoru. Film byl plný absurdit, které zkousne jen 10tileté dítě.

3. ledna 2014
plakát filmu
Zvíře
Animal, L'
80 %

Zvíře v obchoďáku

Dobrá francozská komedie. Belmondo ve dvojroli je mužně i nemužně kouzelný. Dobře režírovaná, dobře napsaná a dobře zahraná.

3. ledna 2014

Býk s vemenem ?!

Proč má býk Otis vemeno? Navíc jako býk vůbec nevypadal, spíš jako kravička z reklamy na tavené sýry. Opravdu, opravdu hloupé. Desítky nevýrazných postav a ubohá zápletka. Těch pár procent je za muziku.

3. ledna 2014
plakát filmu
Percy Jackson: Zloděj blesku
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
70 %

Příběh o nesmrtelných bozích a jejich dětech přesunutý do současnosti, to mi přišlo velice atraktivní. Trikově je film na dost dobré úrovni. Oddechovka, která neurazí.

3. ledna 2014
plakát filmu
Čertova nevěsta
Čertova nevěsta
80 %

A mě se to líbilo. Nemůžu si pomoc, ale vezla jsem se na vlně příběhu, bavila se a fandila oběma hlavním protagonistům. Vysoce hodnotím trikovou stránku pohádky. Ode mne se pan Troška kritiky nedočká, jako od jiných..

3. ledna 2014
plakát filmu
Bratři z donucení
Step Brothers
70 %

Tohle vůbec není špatná komedie. Myslím, že se oba hlavní protagonisté museli při natáčení dost bavit a nasmát. Jediné co mi dost vadilo byl ten vtíravý sexystický a fekální "humor".

4. prosince 2013

super adrenalin

Když si Transformeři s Godzilou dávají po čuni... Super adrenalinové odreagování zaměřené spíše na efekty. Příběh přímý, bez zápletky a předvídatelný, alespoň jsem u toho nemusela moc přemýšlet.

24. listopadu 2013
plakát filmu
Kovbojové a vetřelci
Cowboys & Aliens
70 %

Trochu jiný western

Myslím, že skombinovat western a mimozemšťany nebyl zas tak špatný nápad. Sice na westerny moc nejsem, ale tohle mne zaujalo. Zajímavá akční odreagovačka.

12. listopadu 2013
plakát filmu
Thor: Temný svět
Thor: The Dark World
90 %

Dle mého názoru dvojka jedničce ostudu rozhodně neudělá. Akce přibyla, nechybí krásné efekty, a především vydařený humor. Děj nezapomíná na předešlé filmy a všechno do sebe hezky zapadá. V kině jsem se bavila a všem příznivcům doporučuji.

8. listopadu 2013
plakát filmu
Bitevní loď
Battleship
80 %

Vyšli signál a pak něco uvidíš

Nečekala jsem žádné zázraky od tohoto filmu. Musím se ale přiznat, že jsem se docela i bavila. První půlhodinka celkem nuda, zbytek filmu však akce za akcí. Delší stopáž na překážku není. Nečekejte film, který by mohl být nominován na Oscary, své slabé chvilky má, pokud ale chcete akci, výbuchy, demolice lodí a trochu i toho napětí, tak neváhejte a určitě na film koukněte.

29. října 2013
plakát filmu
Hotel Transylvánie
Hotel Transylvania
60 %

Soudě podle hodnocení dalších uživatelů, se pohádka plná strašidel líbí. Mě ale moc nesedla. Spousta srandy a humoru, až moc, co se vtipným zdá, je vlastně až trapné.

10. září 2013