megawir

Jméno
Vláďa
Věk
43 let
Bydliště
Praha
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory

Oddechovka plná klišé

Takhle. Power Rangers jsou jednoduše jednohubka, kterou nesmíte brát vážně. Je plná neskutečných klišé, prakticky všechno jste mohli vidět jinde v mnoha jiných podobách. Každopádně je fakt, že film utíká a přestože uhodnete prakticky každý "zvrat" dlouho dopředu (včetně finále), nudit byste se neměli. Tedy pokud nejste někdo, kdo podobné filmy vyloženě nesnáší a pak počítám, že si to ani nepustíte :) Jestliže k filmu budete přistupovat s tím, že si chcete odpočinout a mrknout na akční kousek pro teenagery nebo žáky základních škol, podle mě zklamaní nebudete. Btw, soundtrack je solidně namixovaný a dobře dokresluje atmosféru.

14. června 2017
plakát filmu
Rychle a zběsile 8
The Fate of the Furious
80 %

Pořád je to jízda, vtipná jízda :)

Ne, scénář tu není ani originální, ani propracovaný, ani reálný. Tak strašná kupa blbostí, na které člověk při sledování téhle akční pecky narazí, prakticky nejde spočítat. Přes tyhle nedostatky jsem se ale královsky bavil. Proč? Protože tu prakticky nenajdete hluchá místa a čas na nesmyslné rozhovory, kterým v tomhle typu filmu stejně nikdo moc nevěří a fungují spíš jako vycpávka. Tady skoro nejsou a díky tomu děj letí dopředu jako kdyby ho řídil sám Toretto. Překvapila mě ale jiná věc a v podstatě musím uznat, že vlastně příjemně. V případě osmičky se totiž jednoznačně jedná o akční komedii. Ne, nepřeháním a nedělám si legraci. Předpokládám samozřejmě, že to tak tvůrci zamýšleli. Tenhle film je jednoduše komedie. Plná akce, šíleností a trochu patosu, který tu holt chybět asi nemohl. Smát se každopádně budete a budete se smát hodně. Hláškám, situacím, některým akčním scénám. Špatně to ale není. Počítám, že když si tenhle film pustíte (nebo na něj mrknete v kině), chcete si to užít. A užijete :)

26. května 2017

Logan je místy až extrémně depresivní syrové drama s excelentními hereckými výkony Hugha Jackmana, Patricka Stewarta a malé Dafne Keen.
Pokud máte chuť na komiksovou nálož, tenhle film vaše požadavky neuspokojí. Na druhou stranu si můžete být jisti, že v žánru byste jen těžko hledali konkurenci s lepším scénářem, hudebním podkresem a především opravdu výbornými výkony hlavní trojice, jejíž vzájemná chemie se těžko popisuje.

14. dubna 2017
plakát filmu
Inferno
Inferno
70 %

Osekaná kniha

Byl jsem zvědavý, jak se tvůrcům podaří navázat na předchozí dva filmy s profesorem Langdonem (Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni) a ve výsledku jsem lehce zklamaný. Především moc nerozumím tomu, proč absolutně změnili a otočili konec. S ohledem na naprosto perfektní Anděly a démony je tohle krok zpátky i z pohledu vyprávění příběhu. Člověk má pocit, jako by se díval na řadu klipů, které na sebe navazují jen částečně. Předloha je sice v tomto případě také slabší (a to ještě knižní "trojku" přeskočili a zfilmovali až další knihu), ale to nemůže fungovat jako omluva u podobně velkého projektu. Určitě je to zatím nejslabší díl z dosud tří natočených.

3. prosince 2016
plakát filmu
Doctor Strange
Doctor Strange
90 %

Překvápko, co stojí za pozornost

Nejprve řeknu, že před cestou do kina na film jsem tohohle hrdinu neznal. Komiks jsem nečetl a věděl jsem jen obecně, o co by se mělo jednat. O to víc a příjemnější to pro mě bylo překvapení. Svět Marvelu mám opravdu rád, stejně tak mám rád Benedicta Cumberbatche, takže jsem se těšil. Tvůrci mě nezklamali, děj parádně utíká, hluchých míst je naprosté minimum, vše je velmi dobře vysvětleno a vizuální stránka patří mezi ty nejlepší, které mohl člověk v poslední době vidět. Občasný vtípek dokáže pobavit a kino se několikrát opravdu smálo :)
Musíte samozřejmě respektovat pravidla daná světem, kde se vše odehrává a pár drobných nelogických věcí tvůrcům nejspíš opustíte. Proč? Protože se prostě budete bavit a to je to, co od podobných filmů osobně očekávám. Doufám, že se Strange objeví v některé z dalších Marvelovek (zatím ho určitě uvidíme v Avengers: Infinity War), rozhodně patří mezi ty, kteří by si to zasloužili.

31. října 2016

Excelentní Hardy

Hardy v každé nové roli dokazuje, že prostě a jednoduše hrát umí. Jeho výkon v tomhle thrilleru je naprosto neskutečný. To, jak obě postavy dokáže oddělit, působí neuvěřitelně uvěřitelně. Jestliže máte podobné žánrové kousky rádi, nudit se opravdu nebudete. Naopak. Tvůrci tu servírují kousek, který by nikomu uniknout neměl, stopáž uteče jako nic.

5. září 2016

Oddechovka

K filmu se dá přistupovat různým způsobem. Pokud hledáte absolutní žánrovou oddechovku, nečekáte originální áčkovou zápletku a výkony, nejspíš nebudete zklamaní. Elbovi jde jeho agent CIA věřit a v podstatě táhne všechny ostatní. Ne, není to top špionážní thriller, ale jako pohodový film na nedělní večer to i přes očekávatelné "zvraty" celkem funguje...

4. září 2016
plakát filmu
Star Trek: Do neznáma
Star Trek Beyond
90 %

Srdcovka

Uvědomuju si, že jako Trekkie prakticky od narození mohou být moje názory na filmová nebo seriálová zpracování lehce nekritická :) Každopádně se mi tenhle film prostě líbil. Ty dvě hodinky utečou jako voda a obecně je znát, že Justin Lin si na nějaké filosofické pauzy mezi akčními momenty příliš nepotrpí. Na škodu to nicméně není. Příběh neoplývá naprostou originalitou, ale ani neurazí a osobně se mi líbil u hudební podkres, který člověka parádně vtáhne do děje. Z kina jsem odcházel velice spokojený a nepochybuju, že si ho časem pořídím a mrknu na něj znovu...

4. září 2016
plakát filmu
Jason Bourne
Jason Bourne
80 %

Návrat legendy?

Ano i ne. Musím se přiznat, že jsem velikým fanouškem filmového Bournea v podání Mata Damona a uvědomuju si, že jsem do určité míry nekritický. Ti, kteří patří do stejné skupiny jako já, se budou dobře bavit a lehce nostalgicky si uvědomí, že Jason Bourne naráží na podobný problém jako poslední Star Wars (ep 7). Divák totiž může mít pocit, že něco podobného už viděl a tvůrci mu v určitém ohledu předkládají dějovou kompilaci předchozích částí. Na druhou stranu film chápu jako přípravu k dalšímu pokračování (ve které doufám) a proto nemůžu říct, že bych z kina odcházel zklamaný. Hledáte špionážní akci v Bourneovském stylu? Dostanete ji. Hledáte absolutní originalitu a invenci? Hledejte jinde.

8. srpna 2016
plakát filmu
Walter Mitty a jeho tajný život
The Secret Life of Walter Mitty
100 %

Jeden z nejmilejších a nejpůsobivěji zpracovaných filmů na téma hledání sama sebe. Člověk prostě občas potřebuje vystoupit ze své ulity, když chce opravdu najít vnitřní štěstí. Walter na začátku filmu a Walter na konci filmu jsou dvě různé osobnosti a je to dobře. Osobně jsem milovník cestování a při sledování filmu jsem z jeho putování prostě mel hrozně dobrý pocit :)
Ocenit chci taky práci kamery, protože už jen sledování záběrů člověka zase táhne tam, někam, daleko ven...

21. dubna 2016