avatar uživatele

Val3ček

Jméno
Valli
Věk
27 let — narozeniny slaví za 43 dní (Blíženci)
Bydliště
Brno
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Rozsudek smrti
Death Sentence
10 %

Je to takovej nepovedenej John Wick. A vzhledem k tomu, že Johna Wicka jsem považoval za béčko, tohle musí být céčko. Absolutně nereálná sátanina, kde se dojemná scéna s plakajícím tatínkem v sekundě změní na záběr na odhodlaného drsňáka. Ptákovina, kde černošská detektivka namísto vyšetřování dává rady podezřelému ve smyslu: "Snaž se přežít tuhle noc a nezapomeň, že jsi začal válku s gangstery. Tu nikdy nevyhraješ." A hovadina, kde tucet gangsterů (spoiler) postřílí nezkušenej několikrát poraněnej a emočně nabouranej tatík. Nerad na film takhle nadávám, ale zde udělám vyjímku. Je to vážně fatální a kardinální nelogické selhání a nereálná zhovadilost. Takovéhle představy o světě gangů jsem měl když jsem si jako malý hrával na koberci s panáčky.

12. září 2017

Zvláštní... u filmů tohoto žánru většinou dojatě brečím jak malá holka. Smithovo uslzené špulení rtů mě taky prakticky pokaždé dostane. Ale ve filmu Druhá Šance mě to nechalo absolutně chladným, ba dokonce znuděným. Nedokážu říct proč, vážně netuším. Možná to bylo předvítatelným koncem, nenaplněným dějem nebo tím, že se tam Smith prostě nehodil... netuším. Hodnotím jen na základě vlastního filmového zážitku.

edit: Možná... možná mi na tom prostě jen nesedla přehnaná snaha o zanechání hlubšího (nebo mysterického) dojmu jen za použití plochých dvojsmyslů.

4. září 2017
plakát filmu
Guma
Rubber
10 %

Není to tak dávno co jsem byl s kamarádkou v galerii, kde zrovna probíhala výstava moderního umění. V jedné místnosti tam byl obraz. Bylo to po celé ploše žlutě nabarvené plátno a uprostřed byl trochu světleji žlutý trojůhelník. Nic víc. Celá místnost byla věnována tomuhle bezvýznamnému kusu plátna, jehož obsah by dokázal napodobit nudící se desetiletý kluk v programu malování během dvaceti sekund. A říká se tomu umění. A přesto se najdou nadšenci, kteří se v obrazech pohybují trochu více než ostatní čumilové a něco v tom najdou. Nějak to obhájí, něco si vymyslí a najdou v tom blbém žlutém trojúhelníku smysl. A obyčejný člověk jako já jen kroutí hlavou a říká si, co je se světem tak špatně, že tohle bylo prohlášenoza umění a vystaveno v galerii.


Film Guma je přesným filmovým ekvivalentem tohoto obrazu. Je to nesmyslná ptákovina jejíž scénář by vymyslel znuděný desetiletý kluk, hrající si v pokoji na koberci s pár postavičkama a malou pneumatikou, během dvaceti sekund. Smysl tohoto filmu ovšem znají opět jen autoři nebo pár zmagořených lidí, co na filmy čučí víc, než běžný čumil.

25. srpna 2017
plakát filmu
Pohádky pro Emu
Pohádky pro Emu
50 %

Ujde

Už od začátku poznáte, že se jedná o Béčkový film. A třeba se s tím stejně rychle jako já smíříte a i přes to si jej užijete. Pěkná zápletka, pár pěkných vtípků, ale jinak žádná sláva. Totální průměr -> 50%

10. července 2017
plakát filmu
Filosofové
After the Dark
0 %

Skvělý nápad na výborný snímek. Zezačátku jsem byl doopravdy nadšený. A vzhledem k tomu, že to celé je myšlenkovém experimentu, bez problému jsem přehlížel tu umělost celé situace. Například že na každém snímku jsou všichni herci "náhodně" rozmístěni po pokoji, po lodi, po gauči atd... každý pózuje v co nejatraktivnější póze pro kameru, i když třeba sezení jak mořská víla na dřevěném konferenčním stolku uprostřed místnosti nebude zrovna pohodlné... ale OK. Co ale nedokážu překousnout je nesměrná absurdnost a nereálnost celého jejich předpokládání. Jakoby při apokalypse všichni méně inteligentní lidi jako tesaři, zahradníci nebo zmrzlináři zachovali chladnou hlavu a zdvořile a ohleduplně si dávali přednost v tom kdo může přežít. Kor když mají mezi sebou zbraně a dokonce i vojáka. A zakončení filmu... neskutečné. Při přistání oné raketky s červeným knoflíkem pro dobrovolnou detonaci či co jsem vyprskl smíchy. Až pak mi došlo, že to nebyl vtip ani sen. Hodnotil bych 10%, ale závěrečný pětiminutový dialog o pár slovech mě přemluvil, abych to nedělal. Tohle je z mých dvou set hodnocených filmů na tomto serveru první nula. Pokud jste racionálně smýšlející lidé, na film nikdy nečučte!

17. ledna 2016
plakát filmu
80 %

Je pravda, že film má klasickou předvídatelnou zápletku, která není zrovna jeho nejsilnější stránkou, ale o to tu vůbec nejde. V kině jsme se s klukama celou dobu řezali a nejdelší mezeru mezi jednotlivými výbuchy smíchu jsme měli maximálně tříminutovou. Tenhle přisprostlý humor jsem si opravdu zamiloval a musím říct, že Méďa 2 se povedl mnohokrát víc než první díl.

18. července 2015
plakát filmu
Dárce
The Giver
60 %

Napodobenina

Pokud přemýšlíte, že se na ten film podíváte, tak si místo toho stáhněte Equilibrium. Přišel s tím nápaem první a je daleko líp zpracovaný. Méně chyb, lepší atmosféra a míň sentimentálních scén, u kterých asi máme fňukat.. .nebo co. Dárce má jen uboze okopírovanou hlavní myšlenku a zápletku.

14. března 2015
plakát filmu
John Wick
John Wick
50 %

Další z filmů co si neodpustil scénu z konce filmu dát na začátek. Nechápu proč to tak je. Tady to bylo uplně zbytečné. Stejně tak nechápu proč tak dlouho opěvovali fakt, že John Wick je neskutečně dobrý zabiják. Akorát z člověka opadne ta lítost, kterou na začátku pochytal a ke konci už mu i přestane fandit. Prostě jen sleduje jak to tam všecno masí. Film bez opravdového děje, s přehnanými představami o světě gangů a s nepochopitelně lítajícími kulkami. Holt do hlavních postav nikdy netrefí na první pokus. Ani na druhý nebo třetí.

25. ledna 2015
plakát filmu
40 %

Začátek poutavý, ale pak se to začalo táhnout a já se těšil vždy jen na tu dějovou linii s Matte Damonem. A ta vlastně taky nebyla nijak zvlášť zajímavá. Ten románek se zrzkou z kurzu vaření mi navíc přišel absolutně zbytečný. Nebýt v tom filmu, nic se nezmění. A celkový dojem žádný. Zkátka podprůměr.

7. ledna 2015
plakát filmu
50 %

Kdyby tam bylo daleko víc vtipu, líbilo by se mi to víc. Je to téma jak udělaný pro pořádnou porci smíchu. Skoro toho ale nevyužili. Udělali z toho sentimentální a absolutně přeslazený průměrný film. A průměrný znamená 50% ;)

7. ledna 2015
plakát filmu
Princ z Persie: Písky času
Prince of Persia: The Sands of Time
70 %

Když si k filmu připravíte pěknou atmosféru, např. zatáhnete záclony, pustíte si to 3D, dáte si k tomu vodní dýmku s ovocným čajem atd., je to moc pěkný zážitek :) Hlavně kvůli tematické atmosféře a vizuálním efektům. Jinak co se všeho ostatního týče, je to totální hovadina ;)

20. prosince 2014
plakát filmu
Ctihodný občan
Law Abiding Citizen
70 %

Dobrý

Zajimavej film. Dost mě zaujal ten začátek. První půlhodinu jsem byl do filmu zažranej a od obrazovky by mě neodrthl přeplněnej močák ani svíčková s knedlíky. Postupně to ze mě ale opadávalo a ve chvíli, kdy měl film jaksi gradovat jsem zas tak unešený nebyl. Čekal bych trochu promyšlenější zakončení. S takovým parádním začátkem to tak obyčejně useknout... to mi přijde jako nedotáhlej film. Celou dobu mě příběh jaksi lákal na to očekávané pompézní vyvrcholení a ono jen tohle :( Mimo to zklamání ze závěru to bylo ale i tak dobrý. Určitě je to nadprůměr. Jestli se na to ale budu dívat víckrát jak jednou, to nevim.

23. února 2014
plakát filmu
Juno
Juno
50 %

Vidím, že lidi se nebojí plýtvat 100%.

Nějak si neuvědomují, že těch nejlepších a nejhorších filmů (tedy 100% a 0%) je podle gausovy křivky nejméně. Juno bych do té menšiny bravurních filmů ale rozhodně nezařadil. Hned na začátku jsem si řekl: "Hmm, nějaká šestnáctka otěhotní a neví co s tím? zajímalo by mě, jak o tom chcou natočit celý film. Budou to muset vycpat spoustou nezajímavé vaty." A měl jsem pravdu. Jediná věc, která by mohla prodávat je krásný úsměv hlavní hrdinky, kterou ale nacpali do chlapeckých hadrů, aby ji omladili a udělali z ní rebelku.

No, nebudu se rozepisovat. Můj náozr je zkrátka takový, že film Juno je typický americký film, na který se podívám jednou a stačí. Žádnou myšlenku mi nepředá, žádný pocit ve mě taky nevyvolá a nijak extra taky nepobaví. Prostě typickej průměr. Takových je nejvíc.

A jelikož průměru náleží 50% nemám dál nad čím uvažovat.

6. ledna 2014
plakát filmu
Gravitace
Gravity
0 %

Nekonečně dlouhý film. Ale až příííliš dlouhý. Delší film jsem vživotě neviděl a to jsem i viděl nesestříhanou verzi Pána Prstenu. Byl tak neskutečně dlouhý i přes to, že jsem se jej pokusil zkrátit asi 15 minutovým šlofíkem.
Někteří diváci v kině se uprostřed dokonce zvedli a odešli. Bejval bych udělal totéž, kdyby mi jel dřív autobus...

Film byl plný nekonečně dlouhých nudných scén, které měly být asi napínavé, neskutečnou souhrou náhod, která hlavní hrdinku buď uvádí do nebezpečí a následně ji z toho nebezpečí vytahuje nebo naopak a to zakončení... tak neskutečně "neočekávané" zakončení, které gradovalo ruku v ruce s trapností... to mě totálně dorazilo. Trapnější už může být ledata vánoční výzdoba u vietnamců v sámošce.

Doporučuju nestahovat! A pokud už jste to náhodou stáhli tak si vymontujte z PC hard disk, párkrát ho přejeďte magnetem a pak to spalte!

Doplňuji: Film samotný mi přijde tak na -60% na druhou stranu jsou tam ale moc pěkné 3D efekty, které tomu filmu přidají minimálně 20%. Pořád jsem ale v mínusu a v nabídce není nic bližžího záporným hodnotám než nula.

4. ledna 2014
plakát filmu
Pahorek
Hill, The
90 %

I přes to, že je snímek minimálně 2x starší než já, tak mě dokázal spolehlivě zaujmout a vyvolat ve mě napjaté očekávání, jak si s Williamsem poradí.

9. září 2013
plakát filmu
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
90 %

Nádherný film. Po vypravěčské stránce absolutně špicový a pořád plný děje. Dal bych i 100%, kdyby herce trochu věrohodněji maskovali. Daisy nemůže ve 43 letech vypadat stejně jako ve dvaceti, zatímco její dcera vypadá ve dvaceti tak na 13. V jednom z posledních záběrů také vybrali na Benjaminovu cca 12 letou postavu (bzhledem k jeho uhrům) asi 7 letý hlas. Kromě tohoto nedostatku je to ale parádní film :)

31. srpna 2013
plakát filmu
Podfukáři
Now You See Me
80 %

Občas trochu naivní a nesmyslný film, ale celkový dojem pořád pěkný :) Díval jsem se na to v kině a působil na mě dost velkolepě díky těm kouzelnickým show. Doma na televizi by to ale takový zážitek určitě nebyl.

1. července 2013
plakát filmu
Funny Games USA
Funny Games U.S.
60 %

Celou dobu jsem film s dětským očekáváním pozoroval a působil na mě kvalitně. Dlouhé scény (třeba 2 minutovej záběr na Matku, jak vypínala televizi) tomu akorát dodávaly grády, ale pořád jsem očekával, že to nějak racionálně zakončí. Šišky leda. Konec byl naprostý zvrat, ale v tom špatným smyslu. Mám rád zvraty, ale tohle mě vážně zklamalo a zážitek z dobrýho filmu zabilo. Také jsem nepochopil tu scénu s dálkovým ovladačem a vůbec, proč ten chlapík mluvil a díval se do kamery? Co to má být? Nějaká show? Nebo je to snad vypravěč? A... jaka byla příčina toho všeho vůbec? Čekal jsem, že se to na konci filmu dozvím, nebo budu mít aspoň podmět nad tím dumat. Nic. Tohle všechno mi film zprotivilo z 90 tak na 60 procent.

1. května 2013

Začínalo to slibně, hodně se mi to líbilo už jen pro tu zápletku a řikal jsem si, že když už je tam Willis, bude to stát za to. Omyl... vyklubala se z toho bezduchá hovadina. S kamarádem jsme se tomu několikrát od hrdla upřímně zasmáli. Pardon, ale náhodné ztrácení končetin po 30ti letech? Ženská, co jen tak uvěří cizinci, že si zahrává s cestování časem? A ke všemu malý děcko, co si hraje na hrdinu, pak převrátí auto vzhůru nohama, zničí barák a háže slidma... když pak řekne promiň a ukápne slzičku tak je to zas zpátky slaďák a my se máme po...? :D Tohle je trochu jiný kafe. Mám-li být eufeministický... rozhodně nečekejte žádný film s hlubokou myšlenkou, pointou nebo nějakej silnej filmovej zážitek ;)

11. února 2013
plakát filmu
Adaptace
Adaptation.
30 %

Začínalo to slibně. Mám rád úvahy, při kterých postava jen mlčí a střídá vhodné výrazy. Ale tady už to trochu přehání... tolik monologu, to už je na mě skoro deprimující. Bral jsem to jako jakési seznámení s charakterem postavy... ale seznamovat se s postavou hodinu z filmu vážně nepotřebuji. Příliš zdlouhavý film téměř bez děje. Škoda času ;)

19. ledna 2013
plakát filmu
Memento
Memento
100 %

Myslím, že jsem právě zažil nejlepší filmový zážitek svýho života :) Zbožňuju ten pocit, kdy mě film vede svým příběhem a já se naučeně už snažím hledat nedostatky, chyby a naivnosti, k čemuž mě vychovaly všechny ty americký číčoviny a pak mě zradí. Naprosto se odloučí od mé již předem vytvořené osnovy a začne mě čímdál víc uchvacovat. Člověk pak jen nehybně sedí zařezanej do židle jak tanga do zadku a s bradou až na zemi a nechá se vodit za nos, skoro až pomalu hypnotizovat a je mu fuk, že tomu totálně propadl. Takový film pak zanechá v člověku ještě několikadenní štronzo a ve volných chvílích nad tím uvažuje. Víc takovejch! Nechápu, jak mezi filmy jako je tohle můžou lidi řadit Never back down, Avengers, Batmana a podobný srance. Neporovnatelný :) za mě sto procent :D Fakt doporučuju ;)

4. prosince 2012
plakát filmu
Nikdy to nevzdávej
Never Back Down
50 %

Na to, jak je to všemi lidmi chválený film, jsem čekal o něco víc. Je to jednoduchý, ač pěkně zpracovaný ale celkem naivní snímek. Děj se dá lehce předvídat.

27. listopadu 2012
plakát filmu
Je to i můj život
My Sister's Keeper
50 %

Film moc pěkný, dojemný a kouzelný. Boužel se mu ale nepodařilo ve mě vyvolat žádný pocit. Prostě jsem ho bez zážitku a z povinnosti dohleděl. Neskutečně mě štvaly ve filmu ty přehnaně dlóuhé chvíle, ve kterých se nic nedělo. Včetně dvacetiminutového líbání s Taylorem. Tyhle úseky přeskakuju, jinak bych se unudil k smrti.

1. září 2012
plakát filmu
Angličan, který vylezl na kopec (a slezl z hory)
Englishman Who Went Up a Hill But Came Down a Mountain,
80 %

Film nemá bůhvíjaký děj... sice mě chvíli napínal, ale nijak moc. Ovšem zaujal mě svou atmosférou. Výborný hudební doprovod, rozdílné charaktery postav, občasné vtipné chvilky a ta nestudiová krajina... to vše dohromady dělalo krásný snímek vhodný na odpoední koukání s rodinkou. Mě se to teda líbilo :)

18. července 2012
plakát filmu
Avengers
The Avengers
50 %

Moc pěkné efekty a zpracování, ovšem nechápu co to hledalo na špici žebříčku. Přijde mi to jako urážka filmů jako Gladiátor a Čistá duše a absolutní ponížení redakce, že takovou americkou ptákovinu kde se jen řeže hlava nehlava nechají film tyto pozice obsazovat také. Je to prostě průměr.

16. května 2012