avatar uživatele

ivik147

Jméno
iveta
Věk
33 let
Bydliště
praha
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Kráska v nesnázích
Kráska v nesnázích
80 %

Kráska... ?

I když Anna Geislerová není typická kráska, má v sobě jisté kouzlo. Film se mi líbil. Základní myšlenka není sice nijak převratná; spíš je to taková klasika, herecké výkony již zmiňovaných herců dodávají filmu šmrnc. Jinak musím nesouhlasit s tím, že Anna Geislerová působí vedle ostatních herců mdle. Podle mě je to hodně dobrá herečka. Na filmu jsem byla dvakrát a určitě si ho půjčím až vyjde na dvd. Je to film, u kterého se můžete skvěle odreagovat, když zrovba řešíte nějaké svoje problémy.

14. prosince 2006
plakát filmu
Parfém: Příběh vraha
Perfume: The Story of a Murderer
90 %

Film, který je i cítit...

Já jsem na tento film vyrazila ihned po přečtení knížky. Nalákaly mě samozřejmě i herci, kterří ve filmu vystupují. Alan Rickman a Dustin Hofman, ti přce nemůžou hrát v ničem špatném, to se mi honilo hlavou,když jsem se na film chystala. A měla jsem pravdu. Film je doslova prošpikovaný skvělými hereckými výkony. Hlavně Ben Whishaw, kterého jsem doposud nikde neviděla, podal skvělý výkon. Jeho postava moc nemluví, takže se zaměřujeme spíše na jeho gesta. Musím ale přiznat, že kdybych nečetla knížku, mozná by mi unikal smysl příběhu, chcete-li pointa. Konec byl v knize popsán dobře. Ve filmu působil poněkud přehnaně, až komicky. (Pro mě ne, ale všimla jsem si, že mnoho lidí v sále upadalo v nekontrolovatelný záchvat smíchu. To jsem nepochopila z jakého důvodu. Mě v celém filmu nepřišlo téměř nic vtipné, čemu bych se musela takto smát.) Na závěr musím říct, že podobný film jsem už dlouho neviděla. Působivé, odporné a skvělé. Téměř dokonalá kombinace!

14. prosince 2006
plakát filmu
Shrek
Shrek
80 %

....

Tento film má jistě své příznivce, i já jsem mezi nimi. Je to milý film, který neurazí a potěší, možná i nadchne. Není to jen pro děti, spíš naopak. V některých momentech si říkám, jetli to dítě vůbec pochopí. Ale to není důležité. Důležité je, že se po celou dobu má čemu smát. Celý film je plný hlášek, ze kterých mě chytal mírnější záchvat smíchu. A o tom to je! :-)

14. prosince 2006
plakát filmu
Pupendo
Pupendo
80 %

....

Film, u kterého se vždycky zasměju. Něco na způsob Pelíšků. Ty můžu taky vidět pořád. Příběh sice z neslavné doby, ale přesto, nebo možná právě proto velmi působivý. Herecké výkony jsou skvělé. Pavel Liška tradičně exceluje. Bolek Polívka, no to snad není co dodávat. :-)

14. prosince 2006
plakát filmu
Šifra mistra Leonarda
The Da Vinci Code
80 %

....

Knihu jsem četla, posléze shlédla i film. Nic převratného, ale ani podprůměrného. Děj je sice trochu zdlouhavý a lehce se do něj zamotáte(ne v knize), ale jinak je to hezky udělánný film. Rozruch, který u něj zezačátku byl sice nechápu,ale rozhodně přilákal návšťevníky do kin. Když se o nečem hodně mluví lidi to přiláká. Hrecké výkonu jsou skvělé, to se dá čekat už podle jmen. Ale i výkon mladé herečky Audrey Tautou byl pěkný. :-)

14. prosince 2006
plakát filmu
Snowboarďáci
Snowboarďáci
50 %

Nenadchne, neurazí

Možná až příliš se snaží kopírovat "tolik úspěšné" americké snímky s teenagery. Není to nejhorší, ale mohlo to být lepší. Některé hlášky jsou sice hodně otřepané, ale myslím, že film si našel svoje příznivce. A to nejen mezi teenagery.

14. prosince 2006
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
50 %

Může to bý ještě horší...?

To se dozvíme ve třetím díle. Ne, teď vážně. Opět se ukázalo, že bez brilantního hereckého výkonu Johnnyho deppa, je film nudný, mdlý a bez děje. První díl jsem jakžtakž překousla, ale tohle už mi nešlo na rozum. Musím ale říct, že tam občas byla i nějaká ta vtipná scéna. Ale to je tak jediné plus. To mě zachránilo, abych v kině neusla.

14. prosince 2006
plakát filmu
Účastníci zájezdu
Účastníci zájezdu
90 %

...

Četla jsem knížku,ale film mě nezklamal. I když musím přiznat, že jsem si ani nemyslela, že by mě zklamal. Celkem jsem se u něj i zasmála. Ale to i u knížky. Jinak Pavel Liška opět nezklamal. :-) Je to milá letní komedie.

14. prosince 2006
plakát filmu
Román pro ženy
Román pro ženy
90 %

Román (nejen) pro ženy

Mám ráda knížky Michala Viewegha. Filmová adaptace je snad ještě lepší než kniha. I když toho bylo hodně pozměněno. Jinak musím říct, že se mi film líbil. Skvělé herecké výkony Simony Stašové, Marka Vašuta aj., dávají filmu náboj. Plus ještě krásná hudba, písničky Ivy Frühlingové se tam skvěle hodí.
Tento film je skvělým "odstresovákem", vždycky se u něj zasměju.

14. prosince 2006

....

Moc pěkně udělaný film. Hezky vystiženo, že v podsvětí je to o moc barvitější! Jinak samozřejmě skvělý hlas Johnnyho Deppa, ale ani dabing není zase tak hrozný. Tim Burton má prostě svůj styl, který je nanapodobitelný. Film má krásnou ponurou atmosféru. Je to pěkná "hororová pohádka".

14. prosince 2006
plakát filmu
Karlík a továrna na čokoládu
Charlie And The Chocolate Factory
90 %

...

Nádherný film. Až se mi sbíhaly sliny na tu čokoládu, která byla všude! Tim Burton a Johnny Depp, zaručený úspěch. Krásně natočený film. :-)

14. prosince 2006
plakát filmu
Pearl Harbor
Pearl Harbor
80 %

..

Válečnou tematiku sice moc nemusím, ale tento film má i něco navíc. Je doplněn krásnou hudbou(Hans Zimmer) a herecké výkony jsou taky dobré!
Samozřejmě nechybí ani milosrná zápletka a tragický konec. Pěkné!

14. prosince 2006