avatar uživatele

ivik147

Jméno
iveta
Věk
33 let
Bydliště
praha
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Temný rytíř
The Dark Knight
100 %

Why so serious?

Film mě naprosto dostal. Přesně takhle si předatavuju akční podívanou. Sednete, koukáte a najednou nevnímáte okolí, jste naprosto vtaženi do děje.
Nelze nezmínit dokonalost Jokera, jehož scnény mi v hlavě zůstaly asi v největší koncentraci.
Nestačí vidět jen jednou, proto si v nejbližších dnech dám opět rande s Jokerem, abych si tu neuvěřitelnou jízdu vychutanla pořádně na velkém plátně podruhé.

3. září 2008
plakát filmu
V Bruggách
In Bruges
100 %

Here? In Bruges?

Po dlouhé době zase film, který mě vážně dostal. Ne snad nějakých silnýmn filosofickým podtextem (:D), ale líbil se mi od náměty po zpracování až k uvěřitelným hereckým výkonům.
Tento opus tedy hodnotím víc než kladně.
Možná je to trochu překombinované, ale ne zas tak moc, aby se v tom nedalo dobře orientovat a užít si ten film.
Depresivní Colin Farell s jeho přízvukem a celkovým výrazem mě dostal.
Chvilku jsem sice byla na rozpacích, zda mám brečet nebo se smát, ale vždy jsem si vybrala radši tu druhou možnost, přece jen - byla to komedie.
I když tak trochu dramatická komedie a zároveň komediantské drama.
Ale rozhodně se tento film zařadil mezi ty lepší, které jsem v poslední době zhlédla.
A Ralp Fiennes, který dával za každé slovo, pokud to bylo jen trochu možné "fuck" - to nemělo chybu. A ještě ten jeho maniakální výraz!

5. června 2008

...

Pohodový film. Ještě že se to nakonec takhle obrátilo. Ke konci to totiž na komedii bylo až moc smutný. :D
Ale jinak ne tak špatný film. Měl i docela zajímavou myšlenku.

23. května 2008
plakát filmu
Divoké včely
Divoké včely
90 %

Konečně...

Jsem tento film viděla. Takvou dobu jsem se na to chystala. No a co k tomu říct...je to zvláštní film...ale tak nějak mile zvláštní. Obdivuju herce Pavla Lišku a Slámu vlastně také. I když asi musím říct, že nejvíc se mi z jeho filmů líbilo Štěstí.

22. května 2008
plakát filmu
Štěstí
Štěstí
80 %

...

Proč tolik negativních názorů? No ale vždyť je to nakonec každého věc... Mně se film líbil, Pavel Liška byl jako vždy skvělý. Annu Geislerovou mám taky ráda. Celkem se dalo filmu věřit. Nepotřebuju žádný speciální efekty, aby mě film zaujal. Úplně mi stačí "obyčejný" lidský příběh a skvělí herci.

22. května 2008
plakát filmu
70 %

...

Nepotřebuju moc přemýšlte a ještě se zasmějete. Tak co chtít víc? Pohodový animák. Některý hlášky byly celkem vtipný.

22. května 2008
plakát filmu
Přednosta stanice
Přednosta stanice
100 %

---

Co dodat k tomuto filmu. Prostě skvělá podívaná. Úžasní herci v čele s Vlastou Burianem. Vždycky se u toho zasměju, nezáleží na tom, kolikrát jsem to už viděla. :o)

20. května 2008
plakát filmu
Pelíšky
Pelíšky
80 %

...

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů od Hřebejka. Naprosto prvotřídní hlášky. Nic náročného, oddechovka, ale miloučká. Ty politický události v pozadí do filmu moc nezasahují a to je dobře.

20. května 2008
plakát filmu
Klub rváčů
Fight Club
100 %

Amazing!

Tak tenhle film mě prostě dostal. Nejdřív jsem koukala tak trochu s nezájmem, co se z toho nakonec vyklube. Pak už jsem jen zírala s očima přilepenýma na obrazovce. Naprosto mě to vtáhlo. Skvělí herci - Helenu B. Carter zbožňuju.
A ten závěr - dokonalý! Už nevím, co bych dodala. Až tak to na mě zapůsobilo. :o)
Prostě stovka!

20. května 2008
plakát filmu
Auta
Cars
90 %

....

Někde jsem četla, že je to zase jeden z těch moralistických animáků, ale to jsou kecy! :) Je to skvělá podívaná, u které se fakt hodně zasmějete. Hlášky tam jsou dokonalý.

20. května 2008
plakát filmu
Čokoláda
Chocolat
80 %

...

Docela hezký film, takhle na sobotu večer. Ale děj se vleče až moc pomaličku. Ale z té čokolády se mi úplně splašily chuťové pohárky. Pořád jsem na ní dostávala chuť. Film mi zvedl náladu hlavně ve chvíli, kdy se na scéně vynořil Johnny Depp.

20. května 2008
plakát filmu
Vesničko má středisková
Vesničko má středisková
100 %

....

Tenhle film miluju. Určitě patří ke klasice. Prostě Otík je nejlepší. A taky pan Hrušínský.
Jednoduše stovka musí být!

20. května 2008
plakát filmu
Panic je na nic
Panic je na nic
0 %

...

Co je tohle za film? Tak tuto otázku jsem si položila nejméně třikrát. Ale vážně. Jak může někdo natočit něco tak stupidního.
U toho aby člověk zavřel všechny oči, neslyšel a vůbec radši se na tento film ani nezačal dívat. Hrozí akutní riziku infarktu.

20. května 2008
plakát filmu
Poslední plavky
Poslední plavky
0 %

..

Horší film jsem už dlouho neviděla. Asi mi úplně uniklo o čem to mělo být, a nebo to bylo příliš sofistikovaný.
Petr Čtvrtníček mě teda překvapil. Že hrál v něčem takovém. Ale tak se snad tvůrci u filmu pobavili, diváci mají ale holt jiný názor.

20. května 2008
plakát filmu
S tebou mě baví svět
S tebou mě baví svět
80 %

...

Pohodový český film. Sice možná už trošičku ohraný, jak nám to televize neustále cpou při každé příležitosti, nicméně na DVD ho má doma nejedna rodina. Já také. Ale ne že bych se na něj každý večer vrhala. Ale pořád zůstane jedním z mých oblíbených českých pohodových filmů.

20. května 2008
plakát filmu
Pokání
Atonement
90 %

...

Četla jsem knihu, byla výborná. Šla jsem na film, nezklamal mě. Samozřejmě že se do filmu nedá nacpat všechno - hlavně ne všechny ty emoce, kterými je kniha doslova prošpikovaná. Ale i tak to byl krásný, silný příběh s úžasnými hereckými výkony.
Z knihy jsem měla větší požitek, ale nicméně mně i u filmu ukápla slzička dojetí na konci. :-)

20. května 2008
plakát filmu
Zlatíčka pro každého
America's Sweethearts
80 %

...

Tenhle film mám prostě ráda. Je vtipný, dobře se na něj kouká a hrají v něm skvělí herci. Sice to není žádný převratný umělecký dílo, ale člověk taky potřebuje občas vypnout, ne? :-)

20. května 2008
plakát filmu
Venkovský učitel
Venkovský učitel
100 %

....

Při odchodu z kina mě mrzelo jen to, že jsem dosud neviděla Slámovy Divoké včely. Předchozí autorův film Štěstí mě uchvátil a tak jsem se na Venkovského učitele přirozeně vydala s nadšením. Pavla Lišku mám velmi ráda, ale on nebyl tím důvodem, proč na film jít. Zaujala mě už jeho synopse. Jednoduchý příběh a nenucené herecké výkony. Působí nesmírně přirozeně. Prostě se mi tento film líbil a dávám mu 100 %, jelikož si to vážně zaslouží! :o)

8. května 2008
plakát filmu
Italské prázdniny
The Lizzie McGuire Movie
20 %

Hmm...

Filmy tohoto typu fakt nemusím. Ani jsem se na tu kravinku nedokázala dodívat až do konce. Trochu mě z toho chytal nerv. Nejen z těch dailogů ale hlavně z hrůzného herectví Hillary Duff. :D

8. května 2008
plakát filmu
Pianista
The Pianist
100 %

...

Docela dlouhou dobu jsem se na tento film chystala. Když jsem ho konečně zhlédla byla jsem nadšená - no vlastně musím přiznat, že i trochu uslzená. Nemám ve zvyku u filmů brečet, ale u u Pianisty mi prostě slzička ukápla.
Skvělý, silný příběh...

8. května 2008
plakát filmu
Oko
Eye, The
40 %

....

Nejsem příznivcem filmů podobného stylu, a ani po zhlédnutí tohoto filmu, názor nezměním. Celkem slušné efekty, ale na zakrytí nezáživného a dopředu předvídatelného děje, to bohužel nestačí. Pár momentů, kdy se leknete se tu skutečně najde.
Jinak co se týče děje, nic moc. Tedy lépe řečeno, námět je spíš pohádkový. A tak nevím, jestli to byl záměr a nebo jen nedostatek tvůrčího zápalu.
Filmu jsem nedokázala uvěřit. Nebylo nad čím se zamyslet. Dávám mizerných 40 %. A přeceňuji to...

26. února 2008
plakát filmu
Východní přísliby
Eastern Promises
100 %

....

Po dlouhé době pořádný naturalistický film. Těšila jsem se na něj a moje nadšení neopadlo, když jsem film zhlédla.
Jak už tu bylo níže zmíněno, film opravdu není pro slabší povahy, soudě podle toho, že se slečna sedící vedle mě v kině málem pozvracela, když přišla bitka ve veřejných lázních.
Mimochodem tuto scénu považuju za úplně nejlepší ve filmu, vážně jsem zatím neviděla lepší bitku. A neříkám to proto, že je tam Viggo Mortensen nahý.
Vůbec na mě celý film svým námětem i zpracováním zapůsobil.

16. února 2008
plakát filmu
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
100 %

Amazing!

Včera jsem, celá natěšená, zhlédla tetno film a moje nadšení zdaleka neopadlo. Naopak, z filmu jsem si odnesla jen to nejlepší. Ať už jde o skvělé písničky, které jsou mimochodem velice chytlavé, nebo úžasné herce - v čele s Johnnym Deppem, který mě jako už tolikrát zcela nadchl.
Jinak co se týče zpěvu, slyšela jsem i četla mnoho kritik, že se neměl Johnny pouštět do zpěvu, ale nesouhlasím s tím. Podle mě zazpíval krásně, stejně jako Helena Bonham Carter. A když se k nim ještě přidá Alan Rickman v roli slizkého soudce, litry krve stříkající z hrdel zákazníků a skvěle stylizovaný Londýn, nemůžu film ohodnotit jinak než stovkou!

15. února 2008
plakát filmu
Zápisky o skandálu
Notes on a Scandal, The
80 %

...

Tento film jsem si jen tak náhodou vybrala v půjčovně a nic moc jsem od něj nečekala. Ale nejsem zklamaná, že jsem si ho vybrala. Naopak.
Příběh se mi líbil a Cate Blanchett mám moc ráda jako herečku a v tomto filmu byla výborná.

5. ledna 2008
plakát filmu
Václav
Václav
80 %

...

Na tento film jsem se těšila. Ve všech možných filmových časopisech jsem o něm četla dávno před premiérou. Nemluvilo se o něm nijak hanlivě, ale zase žádná velká chvála.
Nicméně na film jsem šla s očekáváním roztomilé tragikomedie o blázínkovi, který svou demencí obtěžuje obyvatele malé vesničky. Což se mi částečně vyplnilo. Akorát ten blázínek nebyl zas tak roztomilý jako Otík z Vesničky.
I když se film místy dost vlekl, zachránil to herecký spektákl Ivana Trojana (mimochodem doufám, že za to Trojan dostane Lva) a Jiřího Lábuse, coby starosty.
Silný dojem ve mně zanechala scéna ve vaně. Působila lehce a přirozeně a dalo se jí důvěřovat. Asi bych ji označila za jednu z nejlepších z celého filmu.
Mezi vtipnější scény pak určitě patřil Václavův zběsilý taneček a zpěv na venkovské zábavě po požití marihuany (:D).
Celkově se mi tedy film líbil a přiznám se, že jsem si vynutila jednu maličkou slzičku. A nebyla to slza hanlivá, nýbrž pochvalná.
Dávám 80 %.

4. ledna 2008