avatar uživatele

hannah2000

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
100 %

Téměř dokonalý film

Myslím, že tento film se může řadit k téměř dokonalým filmům. Má vše, co je třeba. Dokonale přibližuje osudy dvou hlavních hrdinů, má spád a potřebné napětí (a to přesto, že osud Laudy nám byl známý už dávno před zhlédnutím filmu). Nechybí trochu "lovestory" pro ženy a přiblížení atmosféry F1 pro muže a vše je zároveň podáno tak dokonale vyváženým a nepodbízivým způsobem. Mezi současnou filmovou tvorbou výrazně vyčnívá. Doporučuji všem a to bez rozdílu.

7. listopadu 2014
plakát filmu
Tři bratři
Tři bratři
80 %

Jiné, ale úsměvné zpracování pohádk

Tak na tento film jsem šla už jen proto, že názor na nový film si člověk může udělat, až když ho sám shlédne, a také proto, že jsem v kině dlouho nebyla.
A jak film hodnotím? No, při koukání mi hned na začátku naskočil úsměv a zmizel až doma. (Občas jsem se smála hodně nahlas, ještě štěstí, že je v kině tma a diváci okolo mě se smáli také.) Pohádka je to jednoduše a vtipně podaná, hudba milá a spojení příběhů zajímavé a nevšední. Já bych asi do tohoto příběhu nevložila Červenou karkulku, ale soudě z reakcí dětí okolo sedících, jim se zrovna toto líbilo. Jak říkám, nevšední zpracování, ale těch klasických už tu bylo, že ani nepamatujeme. Hodně zajímavé bylo, jak tvůrci filmu dokázali vtáhnout do děje malé děti - stíny hlasujících dětí dole na plátně odbouraly zábrany dětí v kině. Zajímavě zpracované byly i závěrečné titulky. Takže závěrem shrnuto - určitě bych našla místa ke kritice, ale jinak zábavné a docela dobré - doporučuji navštívit i s dětmi a nečekat pohádkovou klasiku.

7. listopadu 2014
plakát filmu
Paddington
Paddington
80 %

Jsem zvědavá

Při návštěvě filmu Tři bratři dávali upoutávku na tento rodinný film, který jde do kin letos o Vánocích. A jak to vidím já? Jestli bude celý film tak vtipný, jako upoutávka, tak se máme na co těšit. A bude to dokonalý film pro celou rodinu od malých po staré.

7. listopadu 2014
plakát filmu
Něžné vlny
Něžné vlny
80 %

Příjemný film

Jedná se příjemný film, na který se pěkně kouká. Vkusně zpracovaný, dobře obsazený. Děj sice není celkově moc propracován, ale zaměřuje se postupně na důležité detaily celého příběhu. Takže stačí film pozorně sledovat a zbytek příběhu si domyslíte sami.
Zkrátka milé, úsměvné, místy vtipné.

2. listopadu 2014
plakát filmu
Želary
Želary
90 %

Poutavé

Ačkoli filmy s válečnou tématikou zrovna nepatří mezi mé oblíbené, tak tento film mě neskutečně zaujal. Díky výkonům herců (a sem zahrnuji kromě A.Gajslerové a G. Cserhalmiho také ostatní, ať už Adamovou, Donutila, Duška, Bitovou, .., ale i představitele dětských rolí) byly postavy dokonale vykresleny. Film mě vtáhl do děje a já na sobě cítila všechny emoce hrdinů – strach z války, ale i z toho, co přijde v osobním životě, příjemno ze sblížení hlavních hrdinů, i pouto, které se mezi nimi časem vytvořilo, vnitřní potřebu všechny ty hrůzy přežít. A závěr dokonale ukazoval nesmyslnost války. To, jak životy mnohých poznamenaly paradoxně nejen ti, co válku rozpoutali, ale i někteří z nich a také ti, co jim měli pomoct je osvobodit.
Na film se ráda po čase podívám znovu, jedná se ale o náročný film a na zhlédnutí potřebujete energii, abyste mohli všechno vstřebat.

9. května 2014
plakát filmu
Let’s Dance: Revolution
Step Up: Revolution
80 %

Nebylo to špatné :-)

Byla jsem zvědavá jak se s tímto filmem poperou. Jednička byla pěkná, dvojka ušla, trojce chyběla originalita - stále kopírovali stejný scénář, jen měnili hlavní postavy. Ale ráda si všechny předchozí díly zkouknu znova, protože ve všech je pěkná a chytlavá hudba.
Tento film mě velice mile překvapil. Změnili dějovou linii a přidali originální nápady. Základní děj je sice jednoduchý - taková pohádka o tom, jak vše, navzdory napjatým situacím, dobře dopadne - ale to nevadí. Hlavní byly taneční scény s hudbou a ty byly opravdu dobré. Úplně nejlepší byla scéna z muzea umění - překvapivé a dokonalé. Hudba dobře doplňovala taneční scény. Ráda si tento film zkouknu znova a slabší děj mi rozhodně nevadí - o tom tento film není.

10. června 2013
plakát filmu
Babovřesky
Babovřesky
60 %

Jednoduché, zábavné, pro odreagován

Po tom co jsem četla rozporuplné hodnocení, jsem čekala na kterou diváckou stranu se přidám. Tak zde je mé hodnocení. Začátek filmu mne moc nezaujal, úvodní scény mi přišli spíš trapné než vtipné, ale to se týkalo asi prvních deseti minut. Pak se ve filmu pomalu začal rozjíždět příběh (teda velice jednoduchý příběh) a film začal být zábavnější. Takže nakonec musím říct, že jsem si film docela užila. Film měl spoustu předvídatelných scén, ale i pár zcela nečekaných, některé scénky a hlášky byly opravdu vydařené, takříkajíc přímo ze života. Velmi dobře ve své roli působili Langmajer ml., Lucka Vondráčková, paní Synková. Nebýt začátku, dala bych hodnocení vyšší, takhle dávám spokojených 65% a film doporučuji jako jednoduchý, nenáročný pro odreagování a pro zasmání.
Doplněno později:
Někdy mám dojem, že vlivem kvality dnes točených filmů asi klesá moje náročnost, ale i návštěvy kina - pak mě asi zaujmou i filmy, které bych dřív v televizi po deseti minutách sledování vypnula ;-)

4. března 2013
plakát filmu
Sexy 40
The Rebound
80 %

Povedené

Čekala jsem pouze romantický film, ale byla jsem překvapena a to velmi mile. Film má jednoduchou zápletku, ale je protkán spoustou vtipných scén a velmi příjemně plyne. Originální jsou i děti hlavní hrdinky a jejich hlášky. Doporučuji jako film pro pobavení a odreagování.

19. února 2013

Příjemný film s lekce pohádkovou zápletkou. Kdo by nechtěl vyhrát, ale kdo by se takhle o výhru rozdělil? Viděla jsem film hodněkrát a vždy, když se v televizi objeví znovu, se ráda podívám. Mám ráda filmy s Nicolasem Cagem a tato role mu dobře sedla.

2. února 2013
plakát filmu
70 %

Hodně bláznivý film se zajímavým dějovým nápadem. Při prvním koukání jsem propásla pár okamžiků a děj mi zčásti unikal. Ale to jsem napravila hned při dalším shlédnutí. Teď můžu zhodnotit, že je to příjemný film na odreagování.

2. února 2013

Hodně emotivní

Tento film jsem shlédla zcela náhodou, ale nešlo se od něj odtrhnout. Příběh rodiny z 30.let minulého století byl zcela šokující a způsob nastavení ideálních podmínek pro výchovu dětí, jak se vyjádřil sociální úřad, byl zcela nepochopitelný. Při sledování děje jsem občas měla na krajíčku a čekala jsem jak, vše dopadne. O závěru nechci mluvit, ten zjistí každý sám, až film zkoukne. Chci ale říct, že film byl natočen hodně emotivně, a výkon herců – ať už dospělých, ale i dětských, byl velmi přesvědčivý. Dle informací k filmu byl příběh natočen na motivy skutečné události.

28. ledna 2013
plakát filmu
Zázračné meče
Zázračné meče
90 %

Závěrečný díl pohádkové trilogie. Pohádka sice není nástupcem klasických pohádek, ale má originální zápletku a velmi dobře se na ní kouká. Je to jednoduchý příběh s vtipnými scénami, ideální ke zkouknutí na odpoledne nebo podvečer k příjemnému odreagování. A pokud si ji chcete opravdu dobře vychutnat, tak je ideální zkouknout všechny tři díly najednou.

28. ledna 2013
plakát filmu
Báječná léta pod psa
Báječná léta pod psa
100 %

Velmi povedený český film

Nejdřív jsem viděla film a ten mne velmi zaujal. Pak jsem si přečetla knížku a zaujala mne tak, že se k ní občas ráda vrátím. Ale ráda se vracím i k filmu a nemůžu říct, že by kniha byla lepší. Kniha je mnohem obsáhlejší a některé scény jsou trochu jiné, ale pokud by bylo zfilmováno všechno, byl by z toho několikadílný seriál. Myslím, že scénárista tím, že si k filmu vybral pouze hlavní dějové zápletky, tak zachoval celou dějovou linii a celkový příběh nijak nenarušil. A co je hlavní, ve filmu zůstalo zachováno i to, co je hlavní i pro knihu. S lehkým humorným nadhledem je vyprávěn příběh z dob ne zrovna humorných. K výraznosti filmu přispělo také skvělé herecké obsazení. Já si tento film řadím k málu opravdu povedených českých filmů.

28. ledna 2013
plakát filmu
Bourneův odkaz
The Bourne Legacy
90 %

Zajímavé pokračování série

Hamlet bez Hamleta 2? Tak tady bych trochu polemizovala a vyjádřila svůj názor. Viděla jsem postupně všechny díly Bourna, ale vždycky tam zůstávalo nějaké tajemno. Odkud pochází hlavní hrdina?, co ho stále pronásleduje? Tohle všechno jsem si říkávala při sledování přechozích dílů. Musím zároveň zdůraznit, že právě tato proč dávala filmům ten správný náboj a potřebné tajemno, přesně tak, aby film byl neskutečně napínavý a nepředvídatelný. Přesně tak, jak správný film má být. Poslední díl „Bournův odkaz“ byl v tomto trochu jiný. Sice zůstal akční a nepředvídatelný, ale zde se najednou začala odkrývat tajemství z předchozích dílů. Zezačátku tam běží dvě dějové linie, které spolu zdánlivě nesouvisí, ale pozorný divák začne tušit souvislosti poměrně brzy. Myslím, že název „Bournův odkaz“ je velice výstižný, protože Bourne sice zmizel, ale zanechal nám spoustu tajemství, na základě kterých byl vystavěný tento příběh. Je nutné film sledovat velmi pozorně, protože drobné detaily z jedné scény se stávají důležitými v následujících scénách. Tento film řadím k velmi povedeným akčním filmům s dobrým hereckým obsazením. Jenom bych doporučila shlédnout nejdřív předchozí díly pro oživení detailů. Potom myslím oceníte i tento poslední.

28. ledna 2013
plakát filmu
Kolja
Kolja
100 %

Citlivý příběh o malém chlapci

Kolja. Co k němu říct? No asi toto. Vždycky, když se objeví nový český film, očekávám trochu s despektem, co zas tentokrát natočili. Také hodně nedůvěřuji filmům oceněným. Pro pány porotce je nejspíš u filmů důležité něco úplně jiného než pro mne. Ale tady jsem byla nesmírně mile překvapena. Film velmi citlivě vypráví příběh stárnoucího houslisty a malého chlapce. Mne zde zaujal, kromě základního velice jednoduchého příběhu, také způsob, jak byl drobnými zajímavými detaily oživen celkový příběh. Hodně se zde využívalo kontrastů, které působily lehce a humorně a zároveň tragikomicky. Příběh také hodně podkreslovala velmi dobrá a výstižná hudba. Snad úplně nejvíc na mne zapůsobila scéna z metra s bačkorkami. Přestože se jedná o starší film, ráda se k němu občas, když mám melancholickou náladu, vracím. Jediné, co bych chtěla zdůraznit, je to, že je třeba film sledovat bez vyrušení, jinak by jemná emotivnost tohoto filmu nevyzněla.

28. ledna 2013
plakát filmu
Flashdance
Flashdance
90 %

Klasika, která nezklame

Jeden z pěkných hudebních filmů, řekla bych přímo klasika, která by neměla chybět v žádné filmotéce. Jedná se sice o starší film, ale stále působí příjemně a zanechá po zkouknutí dobrou náladu. Základní námět - navzdory všemu a i vlastním pochybám jít a zkusit si splnit životní sen, zajišťuje zajímavost filmu, dále je přidáno trochu romantiky a hlavně nezaměnitelná hudba. Dohromady se sympatickou hlavní postavou tvoří skvělý celek.

26. ledna 2013
plakát filmu
Pán Domu
Man of the House
80 %

Jednoduchý odpočinkový film plný humorných scén. Film jsem viděla již několikrát a pokaždé se u něho pobavím.

25. ledna 2013
plakát filmu
Úhel pohledu
Vantage Point
90 %

Úchvatné zpracování

Úžasně napínavě a zajímavě natočený film. Působí hodně realisticky. Děj se nám postupně s přidáváním pohledů různých lidí upřesňuje a odkrývá. Ale nejen děj. S překvapující rychlostí se mění i úloha jednotlivých postav v ději. Ten, kdo je na začátku jenom nezúčastněný divák nebo nepodstatná postava, se stává důležitým, terorista, který chladně zastřelí několik lidí, není schopen jen tak přejet dítě a zaváhá. Atd. Film dělá zajímavější i to, jak se dějem jako nitky táhnou osudy několika lidí, kterým hlavní událost hodně ovlivní nebo přímo změní život. Pár momentů je možná nelogických, ale film nijak nenarušují a neubírají mu na kvalitě. Shrnuto - film vás svým zpracováním vtáhne do děje tak silně, že se ani nenadějete, a je konec. Doporučuji všem, co rádi akční filmy.

23. ledna 2013
plakát filmu
Slzy slunce
Tears of the Sun
80 %

Člověk nevěří

Tenhle film nepatří mezi mnou preferované žánry. Shlédla jsem ho náhodou, několikrát jsem musela od sledování odejít, ale nakonec jsem ho dokoukala. Film je natočen neskutečně realisticky a Bruce Willis a Monica Belluci k tomu svým výkonem pomohli. Po dokoukání jsem zůstala hluboce otřesená. Nedá se vůbec pochopit, že se ještě v dnešní době může něco takového vůbec dít.

22. ledna 2013
plakát filmu
Mejdan v Las Vegas
What Happens in Vegas
90 %

Sedni a bav se

Ideální film na odreagování a pobavení se. Děj je sice jednoduchý, ale po pomalejším začátku má docela spád a je zábavný. Hlavní část filmu spočívá v trochu přetočeném modelu manželství - nejdřív zažijete typickou manželskou krizi se spoustou vzájemných naschválů, pak přichází postupně souznění až nakonec přijde zamilovanost. Musím říct, že jsem se docela pobavila a ve filmu jsem našla i tu potřebnou trochu romantiky. Doporučuji všem, kdo si chce odpočinout po náročném dni.

21. ledna 2013
plakát filmu
Dvanáct měsíčků
Dvanáct měsíčků
70 %

Nová pohádka

Už dlouho čekám na novou pohádku, která by se alespoň částečně blížila těm klasickým jako jsou "Tři oříšky pro popelku" nebo "Pyšná princezna". Tahle letošní sice stále pokulhává, ale podle mého názoru patří k těm povedenějším. Škoda, že doprovodné hudby nebylo víc a některé scény by si zasloužily víc propracovat. Ale části s 12 měsíčky byly zábavné, základní příběh byl zajímavě doplněn a celkově zanechala pohádka docela příjemný dojem. Dávám hodnocení 75%.

28. prosince 2012
plakát filmu
Císařův pekař a Pekařův císař
Císařův pekař a Pekařův císař
100 %

Tohle je klasika, která nikdy nezklame. Po každé mi při koukání vyloudí úsměv na rtech, a to bez ohledu na původní náladu. K Vánocům rozhodně patří a asi se nikdy neokouká.

28. prosince 2012
plakát filmu
Zkřížené meče
Zkřížené meče
90 %

Velmi povedená trilogie

Jedna ze tří volně na sebe navazujících příběhů. Nejedná se sice o klasickou pohádku, ale o to je víc povedená. Má originální neokoukaný námět, je vtipná, má dobré herecké obsazení. Patří mezi novější pohádky a dle mého názoru hned tak nezapadnou.

28. prosince 2012
plakát filmu
Zvonící meče
Zvonící meče
90 %

Jedna ze tří volně na sebe navazujících příběhů. Nejedná se sice o klasickou pohádku, ale o to je víc povedená. Má originální neokoukaný námět, je vtipná, má dobré herecké obsazení. Patří mezi novější pohádky a dle mého názoru hned tak nezapadnou.

28. prosince 2012
plakát filmu
Pelíšky
Pelíšky
100 %

Superrr

Dlouho jsem odolávala, mám nějak zafixováno, že české filmy jsou nic moc. Ale tento mne opravdu mile překvapil. Myslím, že je to jeden z nejlepších českých filmů vůbec. A letos na Vánoce mě s ním velmi potěšili a ráda jsem si ho znovu zkoukla :-)

28. prosince 2012