avatar uživatele

pirate

Jméno
Věk
30 let — narozeniny slaví za 177 dní (Váhy)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Bastardi 3
Bastardi 3
40 %

Čekal jsem jiný děj a možná i konec

Nejvíce se mi líbí na všech třech Bastardech, že tímto filmem nám chtějí dát důkaz o tom, jak je dnes totálně zmršený svět (a taky, že trest smrti pro vraha, který zabil někoho jiného, je velmi správný) , jen by tam nemusel cpát scény s týráním těch hodných lidí, pak to totiž nějaká s prominutím svině může odkoukat a dělat taky. Ale teď k samotnému filmovému ději. Podle některých upoutávek jsem čekal, že Magnusek bude pořád učit ve škole a tentokrát po něm půjde třeba samotný Krampol, plus policie, na konci vše vyjde najevo a Magnuska zavřou. Nebo, že se nikdo nic víc nedozví a Magnusek zůstane na svobodě. Byl jsem úplně vedle. Za další mi tam chyběla hromada postav z předchozích dílů. Například bez Jana Šťastného to postrádalo jakousi vizáž "temného a drsného gangstera". Jiří Krampol se také moc nevytáhl, čekal jsem s ním nějakou "pomstu" za smrt svého vnuka a syna. Dále Tomáš Magnusek tentokrát do mluvené role téměř nezasahoval a po celou dobu jsem se díval jen na jeho smutný obličej. Pravdou je, že snímek přinesl rozuzlení (ukázal, jak se uskutečnily všechny vraždy) a konečně to dotáhl do úplného konce, ze kterého mi šel mráz po zádech. Konec je opravdu brutální a doufal jsem v obrat. Nestalo se. Děj už nebyl ani zdaleka tak napínavý, jak se vedlo dvojce, místo toho zde zbyly pouze vzpomínky hlavních postav (což je nové) na to, co se jim kdy stalo, včetně některých scén z minulých dílů a potom už soud. Následovala tedy převážně nudná atmosféra, naštěstí se na to ještě dalo dívat. Avšak jediné, co bylo na celém filmu asi zdaleka nejzáživnější a nejmrazivější, byl ten konec. 35%.

6. prosince 2012
plakát filmu
Kurýr 3
Transporter 3
40 %

Statham napotřetí už tak neválí...

Tak tento díl už ztratil vše, co dělalo kurýra zajímavým. Pořád dokola, nezajímavý, nezáživný, často zdlouhavější a neděje se vůbec nic nového. Zbytečný a špatně natočený díl. Potěší možná tak ta sexy holka. (mě byla ukradená i ona, protože takových je...)

6. prosince 2012
plakát filmu
Resident Evil: Odveta
Resident Evil: Retribution
70 %

Hodně podobné čtyřce.

Díl, který ještě stíhá držet děj, který je však založen téměř na tom samém, co minulý. Zombie mají ale opět o něco menší roli, než předtím, takže si každý užije spíše té obří příšery z jedničky. Vlastně o nich má film původně být a o smrtelném viru, ale jaksi se jejich úloha vytrácí. Zbylo především samé střílení a bytky a tentokrát se do toho zaplétají z největší části "lidi" ze společnosti Umbrella Corporation (v Afterlife to bylo sice stejné, ale zde už jsou téměř ve všech scénách a na různé příšerky se už nedostane). A taky by klidně mohli už vážně ubrat s tím machrováním, kdy někdo uprostřed přestřelky střílí a během toho si v pohodě stojí na místě, nebo toho, kdy někomu (hlavní hrdince) zlámou skoro všechny kosti a ona se jen zadýchá, za chvíli vstane a jede dál. Tou dobou už by byla dávno mrtvá. Až na tyhle věci je Odveta relativně záživná podívaná, která nepřináší nic moc nového, včetně efektů (sem tam se nějaký najde, ale rozhodně ne příliš) a koukalo se na ni dobře a bez menšího náznaku nudy, což je na to, že série Resident Evil už vstoupila do svého pátého pokračování, prozatím dobrý výkon. Těším se na další část a doufám, že už poslední, a že přijde brzy. Vážně by mě zajímalo to finále. Za tohle 70%.

6. prosince 2012
plakát filmu
60 %

Nevyužití postav

Neustále nedokáží využít postav, které z toho mohou s klidem udělat největší pecku desetiletí a to je chyba. Co Jet Li? Nechat ho jen tak odejít po čtvrt hodině je vážně pitomost. Tak krásně to začíná a náhle tohle. Jediný člen týmu, který má ojedinělý styl boje a celému filmu tak dává něco jiného, než ti ostatní. První chyba. Celý film se střílí a minimálně rve. Druhá chyba. Obsadit Nan Yu také nebyla žádná chytrá věc. Nikde nehrála, málokdo ji zná, do akčního hrdiny má daleko a vyměnit ji za Jet Liho? Třetí chyba. Stallone vs Van Damme - Van Damme za celý film zabije jednoho kluka a na konci dá Stallonovi jednu ránu pěstí a dvakrát ho odkopne. Vážně slabota na takovou hvězdu. Čtvrtá chyba. Norris, Schwarzenegger a Willis pořád jen střílí a to mají docela dost prostoru alespoň jednou někoho udeřit. Pátá chyba. Šestá chyba - film upadne po skvělém začátku do zhruba půlhodinové hibernace, která je napínavá čtvrt hodiny z toho, takže počítám jen těch patnáct minut. Jediný promakaný a záživný souboj je Statham vs Adkins a Jet Li stačí také něco málo dát ve svém krátkém čase v podobě seřezání několika nepřátel panvičkami. A pak samozřejmě finále, které je dobré, ale o polovinu méně nabitější a výbušnější, než to v jedničce. Škoda. V tomto případě moc nepomohla ani scéna se Stallonem, Schwarzeneggerem a Willisem, jak to pálí ze zbraní do nepřátel. Dávám poměrně vysoké hodnocení, protože mě film některými scénami pobavil a doslova jsem si přál, aby se mi líbil. Doufám, že trojka už mi dá to, co chci dlouhé roky a čekám od tohohle filmu.

26. října 2012

Mohlo být hůř-avšak mě dobře zabavi

Mě osobně to až tak Avatara nepřipomínalo, spíše občas Hvězdné války. Samozřejmě, nebyla to taková paráda a zážitek, ale bezesporu lepší, než jsem čekal. Vytkl bych dvě věci. Ta první, že bylo docela přehnané, jak Carter seřezal téměř celou tu armádu, která po nich šla u toho jezera, nebo, co to bylo za "vody", už si nejsem jist a ta druhá, že finále bylo docela slušné, ale mohlo být o něco delší a promakanější, pak bych si užil i velkolepost, která celému filmu nechyběla. Jinak film byl dobře vymyšlený, super efekty, fantasy, sem tam žert, obvzláště ten "pes" mě fascinoval a vše ok. Originální možná po všech stranách není, ale příjemná a akční podívaná určitě. Do 80% bych i možná šel, jen kdyby neměl místy právě tu neoriginální zápletku, která byla v podstatě zároveň i celkem originální.

24. června 2012
plakát filmu
Muži v černém 3
Men in Black III
60 %

Chtělo to víc originality

Škoda, že nevymysleli originálnější téma, protože cestování v čase už je příliš okoukané. Nebýt toho, tak je to docela dobré. Vtipů snad ještě více, než minule a tak tu mám i o zábavu postaráno. A je mi toho líto, mít jiný děj, chytá se skvěle. MIB nikdy nezklamali. Ale přeze všechny mínusy musím dát lepší hodnocení. Jejich atmosféra mě i nyní dokázala vtáhnout.

18. června 2012
plakát filmu
Ti druzí
Others, The
60 %

strach moc nebyl, ale šlo to

Klasický duchařský ze začatku ne moc napínavý horor. Ale ke konci se to trochu více zamotá a začne to být zajímavější a konečně se tam ukáže víc lekaček. Nicméně bych to neřadil k prvotřídnímu temnému napětí (přesto, že tam právě ta tma je). Nevím jak, ale vlastně jsem čekal, že Nicole Kidman a její děti budou duchové, jen o tom chlapci a jeho rodině jsem tedy nevěděl, že jsou naopak žijící, takže téměř žádné překvapení. Ušlo to, i když jsem čekal víc, ale za dobrého večera (jakože já jsem se sice večer koukal, ale už jsem na tohle zvyklý a tak mě jen tak něco nedostane) to může přijít jako slušný film, který by alespoň trochu měl "polekat", i když někoho jako já asi moc ne.

3. června 2012
plakát filmu
Kontraband
Contraband
50 %

Dá se...však posuďte sami.

Ano, rozhodně to není tak akční, napínavé a zábavné jako Kontraband s Van Dammem. Ale není to až tak zbytečné. Pokud to neuvidíte, nic se nestane a pokud ano, tak to náladu snad ani moc nezkazí. A pokud máte rádi Marka Wahlberga, tak to nepatří k jeho nejlepším kusům, ale dá se. Prostě taková hodně oddechová a minimálně akční podívaná. 55%.

29. května 2012
plakát filmu
Avengers
The Avengers
100 %

Dokonalost sama o sobě

Jestli chcete jít na velkolepý akční fantasy film plný dokonalých nápadů a možná i zatím nejlepší tohoto roku, neváhejte. Opravdu záživný děj, akce, které je nespočet a nedá se ji snad ani nabažit,(troufám si řící, že jsem viděl asi pouze maximálně dva filmy, ve kterých bylo o kapku více, nebo spíše stejně akce a velkoleposti, jako zde a to musím ještě více přemýšlet, abych si vůbec vzpomněl, které to jsou - jestli někdo zná akčnější film, tak bych ho chtěl vidět, už asi šest let zbožňuju Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže, jasných 100% na první pohled a jen tak za něco bych je nedal, ale tohle je svou akcí hravě zvládne, a pozor, žádnému filmu jsem kromě zmíněných Pirátů nedal rovných 100%) super vtipy a hlášky, které jsou i tam, kde byste je nikdy nečekali a hlavně sympatičtí hrdinové. Všichni herci dali do svých postav maximum, Robert Downey Jr. jako Tony Stark/Iron Man opět sympaťák, který zde svými hláškami překonal i oba díly Iron Manů, Chris Evans jako Captain America zde vypadá jako ještě několikrát tak větší borec a s Hulkem je konečně nějaká legrace (jen asi dvě vtipné a téměř, nebo docela nepodstatné výtky - Hulk byl vždycky větší, jestli to tedy nebyl záměr a to zničení všech mimozemšťanů tím, že zničí jejich hlavní základnu bylo jako ve Star Wars Skrytá Hrozba, ale vzhledem k hodnotě celé podívané se to dá celkem dost dobře opomenout :)). S nepřítomností emocí nesouhlasím. Technologie té doby často až nevěříčně dokonalá, všechny souboje a bitvy ve filmu měli grády a především ten finální - jak dokázali nacpat všechny dokonalosti superhrdinů k nasycení diváků do tak úchvatné bitvy, všechno kolem pořád vybuchovalo a bylo to prostě velkolepé (možná, že slovo akce je slabé). Ani na chvíli jsem nepochyboval o dokonalosti filmu. Někdo může říct, že je to spatlanina všeho možného dohromady, že je to neoriginální a že vše, co tam je už někde bylo viděno, nebo že to není o ničem jiném, než o akci, ale nikdo nemůže popřít, že je to prostě časovaná bomba a že tak, jako tahle parta ještě nikdo nedal mimozemšťanům tak vtipně na dršku. PS: Ta Lokiho armáda byla vážně působivá a jeho závěrečná řeč také neměla chybu. PPS: 3D - s ním i bez něj je to super.

13. května 2012
plakát filmu
Bitevní loď
Battleship
80 %

Další megalomanský akčňák plný výbu

Uživatel Omarovic má v podstatě pravdu. Já však nečekal nic víc, než akcí nabušený megalomanský film, ve kterém to bude jen hvízdat a nějak jsem úplně zapomněl na to, že dokonalý film má mít o něco víc. Ovšem nemůžu si pomoci a zapomínám na to pořád a u tohohle filmu mi to nějak ani vůbec nevadí. Jsem spokojen s dějem, super akcí i vizuálními efekty. Jediné, co bych opravdu vytkl je, že jsem čekal Liama Neesona, jak to tam bude řezat s tím mladým Taylorem Kitschem a nakonec jsem se dočkal jen toho Kitsche a Neeson měl co dělat, aby se tam vůbec ukázal. Pro ostatní, nečekejte nic víc, než prosté bitky, výbuchy a monstrózní akce, vynechejte nějak extra něčím vyjímečný děj a nelogické věci a možná se Vám to bude líbit jako mě. PS:Dost to opravdu připomíná Transformers.

25. dubna 2012
plakát filmu
70 %

Spíše vyplní volný čas, než pobaví

Pohodový film, který bych řadil k těm, co se hodí na volné odpoledne,večer a neurazí. Spousta filmů se stejným žánrem by ho překonaly, ale sám je téměř nad laťkou některých z nich. Moc vtipů sice nedá, ale některé nápady, obvzláště ten úplně n a konci jsou dobré. Záleží, co od něj chcete. Jen nečekejte super hláškujícího Murphyho, nedočkáte se. Spíše si počkejte na samotný "mistrovský plán" v závěru.(Může to však někomu přijít i jako naprostá kravina, mě ovšem ne).

22. dubna 2012
plakát filmu
Hněv Titánů
Wrath of the Titans
70 %

Nebyl bez chyb, ale pro mě se drží

Hněv Titánů nenábízí v podstatě nic moc nového. Akce je o trochu více, než v prvním díle, jelikož tady se to rozjede o hodně dříve, vizuálních efektů je méně kvůli novým mýtickým bytostem, kterých je naopak stejně dost, jako v jedničce, ale zase se pro změnu dočkáme velkolepé bitvy, nebo spíše souboje na konci, jelikož Kronos působil (tedy aspoň na mě) už od první chvíle jako pěkně velká bestie, natož, když vylezl ,,z jámy" plus ještě ti ,,démoničtí" vojáci, kteří řezali vše na potkání. Do toho se stihli zapojit i Zeus, Hádes a samozřejmě i Perseus. Jen to, jak se tam chvílemi ti dva bohové promenádovali mě přišlo občas až směšné.,,Jako důchodci na procházce". Jinak celkem OK. Nic extra jsem nečekal od dnešních filmů(naposledy jsem se spálil u třetí Narnie, od které jsem čekal nabušenost akcí jako u dvojky a nic). A proto získal tento film u mě nadprůměr. Čekal jsem akční souboje s různými potvorami plus ve finále něco velkolepého jako Kraken v jedničce (a taky dobrodružnou výpravu) a v podstatě jsem se až na nějaké to menší mínus dočkal. Neříkám, že je super, nebo, že bych neviděl už i lepší film s tímto tématem, ale prostě mi tohle celkem stačilo. Když bude i trojka, klidně se podívám a kdyby to měla zkazit, vzhledem k nízkému hodnocení na každé stránce jsme v podstatě už připraveni.

3. dubna 2012
plakát filmu
80 %

Zvláštní a originální nápad

Dobrý, zajímavý a originální nápad, který zaslouží dobré hodnocení. Po všech stránkách záživný, vymyšlený,sci-fi a akční film. Nečekal jsem nic a dočkal jsem se kvalitního snímku. Jen jedné věci je mi líto- Cillian Murphy coby hlavní strážce času mi byl hodně sympatický a čekal jsem, že je nechá utéct, vzhledem k okolnostem, co pro něj udělali a dopadl tak, jak jsem si přál, aby nedopadl.

28. března 2012
plakát filmu
Bastardi 2
Bastardi 2
80 %

Možná i trojka?

Dokonale napínavý film, který nepotřebuje výbušné akce a ani nic jiného, i přesto, že je to český film se drží skvěle jako kterýkoli jiný, vystačí si úplně sám a připoutá na židli po celou dobu, jen je mi líto toho divného (špatného) konce, který to celé sráží o deset bodů a kromě toho vyzní docela hodně otevřeně. Kdyby byla i trojka se stejnými herci a ve stejném duchu, nebudu se vůbec bránit, uvítal bych ji po tom konci, který přichystala dvojka.

26. března 2012
plakát filmu
Ghost Rider 2
Ghost Rider: Spirit of Vengeance
30 %

procenta v recenzi jsou téměř přesn

Ve druhém Ghost Riderovi se toho oproti prvnímu prakticky moc neděje. Nejsou zde žádní vymakaní démoni jako v jedničce a příběh moc nezaujme.To, na co někdo čeká celý film se začne dít až ke konci, ale už to není vůbec tak dobře provedené.O nějakou třídu horší příběh, o daleko více tříd horší postavy a to ostatní nemá moc co nabídnout.Mohli si dát o hodně více záležet, pokud by se drželi alespoň z části jedničky a natočili něco v podobném duchu (tím myslím více akce a hlavně nějakých bytostí).30-40%.

5. března 2012
plakát filmu
Sherlock Holmes: Hra stínů
Sherlock Holmes: A Game of Shadows
70 %

Téměř ve stejných kolejích jako prv

Toto pokračování dopadlo lépe,než jsem čekal.Pravda,místy se malinko táhl děj a občas jsem už tak trošku čekal na konec,ale přesto se to celkem povedlo a konec zaujmul asi nejvíce.Klasické hlášky z jedničky byly i zde a spousta věcí se vrátila do kolejí,jimiž projel vlak v prvním díle.Mohlo to být jen o něco málo lepší,ale zase o hodně horší.

3. ledna 2012
plakát filmu
Mission: Impossible - Ghost Protocol
Mission: Impossible - Ghost Protocol
80 %

Nová atrakce...nejvyšší budova svět

Akce je dost.Děj opět špionážně zajímavý a napínavý a na rozdíl od předchozích dílů tento pobral i trochu více hlášek a vtipů.Jediné,co bych vytknul je občasné chování Simona Pegga,myslím si,že některé věci,které dělal,by asi takový vycvičený agent nedělal.Ale to vytýkám spíše pro ty,kteří se na tyto kraviny zaměřují.Ti,kteří to budou brát jako legraci(mezi něž patřím převážně já) se alespoň sem tam pobaví.

30. prosince 2011
plakát filmu
Mechanik zabiják
The Mechanic
60 %

Nic extra nového...

Lehce nadprůměrný akčňák s Jasonem Stathamem,od kterého se nedá očekávat nic nového,ale mě to celkem stačilo.Akce bylo akorát a tím to hasne.Jen nevím,proč zabil Statham na konci Fostera.Že by se mu chtěl pomstít za to,že on ho předtím chtěl také zabít?Jediná věc,která mi nebyla jasná.

27. prosince 2011
plakát filmu
Pach krve 4: Krvavý počátek
Wrong Turn 4: Bloody Beginnings
40 %

Další drasťák,nic víc...

Násilí a krve je opět příliš hodně,někdy až nesnesitelně a celkově je to to samé,co předchozí díly.Zde vidím změnu v tom,že vypadá jako prequel (jak jsem na to přišel možná zjistíte) ,který nepřinese nic,než další vyvražď ovačku,akorát tentokrát v budově a nebo ve sněhu.Pro ty,kterým stačil jen drasťák,to bude možná dostačující a ostatní,ať nic moc nového nečekají,možná jen tu občasnou hrůzu.

23. prosince 2011
plakát filmu
Barbar Conan
Conan the Barbarian
70 %

Jen o kapku horší,než jsem čekal

Já jsem sice původní verzi neviděl a tak nemohu porovnávat, ale tento nový film se mi docela líbil. Akce dobrá, děj sice trošku pokulhával, ale přišlo mi, že zato dobře utíkal, i vzhledem k délce filmu.Čekal jsem něco málo více, ale opravdu toho bylo jen málo.

30. listopadu 2011
plakát filmu
70 %

Prequel ujde, remake, co kopíruje

Originalita-20%. Děj-65-70%. Akce-50%. Napětí a hororové okamžiky-70%. Jako remake nepřináší nic nového, pouze vypadá moderně a jako prequel by to částečně šlo. Já od toho nečekal vůbec nic a asi proto mě to celkem uspokojilo, protože kdyby ne, tak bych tu VĚC vnímal jako něco, co je opravdu zbytečné točit znovu, jelikož prostě jen až na pár věcí kopíruje předchozí film. Zvláštní je, že si mě zrovna toto opakování snímku z minulosti docela získalo, ale už to tak je. Nepředpokládám, že se zalíbí mnoha lidem.

27. listopadu 2011
plakát filmu
Pláž
Beach, The
70 %

Dobrý výkon

Čekal jsem úplně jiný děj a tento by mě vlastně docela nudil, ale Dicaprio z toho vytáhl vše, co se dalo, takže jsem se kupodivu ani na chvíli nenudil.Dobrý výkon.

24. listopadu 2011
plakát filmu
Arthur a Maltazardova pomsta
Arthur et la vengeance de Maltazard
40 %

Skoro až zbytečný díl

Tento díl já vnímal jako mezidíl, který byl ale na rozdíl od třeba Pána prstenů: dvě věže nic moc záživný (alespoň byl naštěstí krátký) a také nic extra nového nepřinesl.Hodinu jsem čekal, co se bude dít a rozuzlení začlo až chvíli před koncem, takže se vlastně téměř nic nedělo a ve trojce je podstatný kus z tohoto dílu ukázán, takže tohle bylo celkem skoro zbytečné.

14. listopadu 2011
plakát filmu
Arthur a souboj dvou světů
Arthur et la guerre des deux mondes
80 %

Konec dobrý,jak se u pohádky patří

Poslední díl byl opět tak dobrý jako první.Nejen dějově se na rozdíl od dvojky polepšili a dali tomu opět šťavu, ale i akce bylo tentokrát o poznání více, než v předchozích dílech.Vše dotáhli do konce, jen jediné mě mrzelo - že většina Minimojů už zde nebyla vidět a Selenii s Betem jsem čekal ve finální bitvě, přičemž se tam jen na chvilku ukázali a konec.Alespoň, že tam byli jinak po celou dobu.Ovšem do plusu počítám i chvíle vtipných okamžiků, které už zde trošičku nabrali na důležitosti.

14. listopadu 2011
plakát filmu
Ztracena v pustině
And Soon the Darkness
80 %

Někteří herci ukázali méně

Kdybych se měl zaměřit na pár divných věcí, tak by dostal asi 60%.Ale vzhledem k tomu, že jsem je ignoroval, skončilo to takhle.Amber Heard perlila v celém filmu, Odette Yustman fungovala převážně jako nějaká sexbomba a Karl Urban se objevil snad jen dle libosti, což mě mrzelo, jelikož z jeho postavy mohli dostat víc a ještě nečekanější bylo to, že bohužel zemřel tak brzy a ještě tak pitomě.Čekal jsem, že přežije a zjeví se někde na konci, přičemž na poslední chvíli něco zachrání, ale smůla.Ne, že by to byl můj nejoblíbenější herec, ale dobrý v nějakých filmech je.Jinak děj je celkem fajn.

1. listopadu 2011