avatar uživatele

Water lily

Jméno
Water lily
Věk
30 let (Ryby)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Avengers
The Avengers
40 %

Vážně nechápu, jak z tohohle může být nějaký trhák. Už při ukázkách jsem tomu moc nedávala, vyplatilo se. Severští bohové nefungují, jak mají, protože v mytologii Thór a Loki rozhodně nefigurují jako sourozenci, protože Loki uzavřel s Ódinem pokrevní bratrství, nikoliv otcovství :-D Už to vyvolává k samému příběhu despekt. Hrdinové se snaží být cool, to se jim občas daří. Jenže jsou tam takové chyby, které prostě nemůžu odpustit - Hulk na jedné straně zuřivý, snaží se zabít Black Widow, ale v druhé části příběhu už poslouchá příkazy a vůbec se nejedná o nekontrolovanou bestii? Možná bych si vzpomněla ještě na pár chyb (herci moc nenadchli), ale tohle mi úplně stačí k tomu, aby hodnocení bylo nízké.

26. srpna 2012
plakát filmu
30 %

Natáhlá slaďárna

Rozhodně jsem čekala drsnější, nechutnější a sprostější fórky. Vtipy se povedly jen málokdy a ještě ta krkolomná snaha být cool a zakomponovat do fórků např. současné hvězdy byla směšná. Film je přístupný od 15 let, ale já myslím, že spíš nejvíc pobaví lidi od 13 - 15 let. Ke konci už je to tak nudné, převídatelné, utahané a srdceryvné, že jsem litovala nepohodlných sedaček, protože bych si schrupla. Takhle jsem to přetrpěla do konce. Děj nemá žádné překvapení, spád nebo zajímavou zápletku. Bohužel, pro náročnějšího diváka nenabízí snad vůbec nic, k tomu ve vedlejší roli okoukaná Kunis. Nemůžu teda říct, že by nebyla hezká nebo úplně neschopná, ale když se teď cpe do každého filmu, nemusí ji člověk pořád vidět.

19. srpna 2012
plakát filmu
Záhada Blair Witch
The Blair Witch Project
60 %

Tento horor patřil k široké řádce filmů, které jsem sice načla několikrát, ale dodívala jsem se na ně až na takový patý-šestý pokus. Konec mne zklamal. Během filmu jsem neměla žádný strach, psychologický nátlak na mne neměl žádný účinek. Určitě bych si to ale s hlavními hrdiny nevyměnila :-)) Na druhou stranu ale také musím vzít v potaz, že ZBW není nejnovější, nýbrž z roku 99. Možná budu mít nahnáno, pokud budu v noci stanovat někdy v lese nebo u lesa, zatím to ale na mne nijak nepůsobí. To už se spíš bojím jít v noci z jedné vesnice vozovkou do druhé, protože se tam údajně zjevuje templář.

10. srpna 2011
plakát filmu
Pan Nikdo
Mr. Nobody
70 %

Parádní jízda imaginárními životy fešného Jareda. Nemám ráda romantické filmy, ale kde jinde by taky Leto svůj pěkný ksichtík uplatnil :) Pod rádoby složitým obalem děje se skrývá naprosto jednoduché jádro. Na můj vkus byl film trochu moc roztáhaný, několikrát jsem kontrolovala, jestli už konečně bude konec. Herecké výkony byly skvělé, jen ta romantická stránka byla asi vážně moc přehnaná. Nemám chuť se znovu na tento film podívat, možná až za hodně dlouhou dobu a s někým, kdo jej ještě neviděl :)

19. července 2011
plakát filmu
Nenávist
Ju-on: The Grudge
30 %

Žádná sláva. Děj je naprosto nezáživný a jednoduchý, neexistuje tu žádný zajímavý příběh nebo zápletka. Malý japonský rádoby strašidelný fagan leze neefektivně do každého záběru a jeho chroptící záletná máti je spíš tragická a trapná, než děsivá. Že lidi jdou vždy tam, kde se ozývají divné zvuky, není nic divného, ne každý zdrhá vždy, když slyší mňoukat kočku.

18. července 2011
plakát filmu
Kruh 2
Ring 2
70 %

Dvojka dokonale navázala na první Kruh bez jakýchkoliv větších kiksů (velkoryse jsem přehlédla změnu nehmotné Samary do Samary s tělem). Kruh 2 už není tolik děsivý a jde spíše o příběh. I tak mě rozhodně nezklamal, mám ráda, když horory nejsou jen ubohé nechutňárny nebo postupné vyvražďování skupinky sexy Američanů.

18. července 2011
plakát filmu
Paranormal Activity 2
Paranormal Activity 2
30 %

Žádná originalita, některé chování hlavních postav a jejich dialogy nebyly logické. Velmi nudné čekání na konec filmu, vůbec mě nepřekvapil otravný nevěřící otec, kterého jsem naprosto chápala. Až nám zas po půdě budou běhat kočky a vřískat, těžko se vůbec leknu nebo vzbudím.

18. července 2011
plakát filmu
Houbičky
Shrooms
40 %

Čekala jsem mnohem víc. Už po chvíli mi bylo jasné, o co jde, což by mělo být jasné asi každému, kdo viděl aspoň pár hororů, nebo kdo se umí místo jen tupého civění na film taky trochu zamyslet. Prostředí natáčení naprosto s Irskem nemělo nic společného, to by klidně mohlo být i v našem lese, jen tam dodat řeku a barabiznu :-) Jednoduchá vyvražďovačka, která měla být oživená halucinogeny - nebyla.

14. července 2011
plakát filmu
Králova řeč
King's Speech, The
70 %

Anglická sebestřednost

Film sám o sobě je dobrý, ale vadilo mi, že se více nezaměřily také na okolní dění, ale pouze na královu logopedistickou vadu. Co se mi líbí, je příchuť Anglie, která doprovází celý film - to je pro mne velké plus. Nejde zde o úplnou suchopárnost, nicméně žádné ''prče'' se člověk nedočká, nedočká se žádného strachu, ani k zamyšlení mě to nedonutilo. Prostě z filmu nemám žádný dojem. I když je Králova řeč nemastný, neslaný, nenudila jsem se.

15. dubna 2011
plakát filmu
Jak vycvičit draka
How to Train Your Dragon
100 %

Skvělá podívaná

Jemně vtipný animák, nijak nevnucující humor. Roztomilí dráčci, velmi sympatický hlavní hrdina. Napínavý. Nic okázalého, pěkný příběh. Celkově nemám co vytknout, nechci za každou cenu hledat nějakou mouchu. Příjemně jsem si odpočinula a pobavila. Jen dabing nebyl ideální, takže příště radši anglicky :)

11. července 2010
plakát filmu
Deník nymfomanky
Diario de una ninfómana
30 %

Nudný film. Nesmyslné dialogy. Absence pořádné zápletky. Plus za to, že mezi hlavními aktéry neobsadili žádného hezkého chlapa a celkově se tam příliš netrpěly hezké tvářičky. Na druhou stranu si nemůžu stěžovat na herce a kameru. Absolutně nechápu mozkové pochody hlavní hrdinky. Konec taky o ničem. Nic zajímavého.

8. července 2010
plakát filmu
Čtyři pokoje
Four Rooms
40 %

Anders se tady má za co stydět. Jeho Chybějící ingredience mne odrazovala od sledování tohoto filmu dál. Nakonec jsem se odhodlala pokračovat, i když dohromady podívaná za moc nestála. Rockwellův Neznámý muž byl místy naprosto zmatený a nesmyslný, ale rozhodně zajímavější než první povídka. Rodriguez byl nejlepší, jen dětičky byly kapku umělé. Tarantino mě lehce zklamal, čekala jsem něco víc, než slabý odvar známé sázky se zapalovačem. Už to nechci víckrát vidět, je to podprůměrný film.

5. července 2010

Možná se vám tato pohádka bude líbit, když se podívate jednou, ale podruhé se mně už nelíbila. Často se dívám na filmy víckrát než jen jednou, abych je mohla lépe zhodnotit. Takže na pohádce byl nejlepší začátek a konec. Chvílemi jsem se pousmála, ale jinak tato pohádka vtipností nepřetékala. Konec byl takový smutnější happy end, což mi vyhovuje. Na herecké obsazení si stěžovat nemůžu, jen občas se člověk nudí, zvláště za první polovinou filmu. Na můj vkus moc přebarvená.

5. července 2010
plakát filmu
Paranormal Activity
Paranormal Activity
50 %

Chytrý tah

Dobrý nápad, jak vydělat balík. Natočit relativně reálný horor. To, že je natočen amátérem a jeho kamerou, tomu přece jen přidá na realitě. Taky žádné pořádné lekačky nebo nechutné úkazy. Párkrát vrzání a prásknutí dveří, nebo náměsíčnost. Nějakým duchařům se to tedy může líbit, pokud věří v nadpřirozeno, které já odmítám. Není zde žádné vyřešení zápletky, hlavní postavy ani vlastně vůbec neví, co dělat a jak si počínat, dialogy místy postrádají smysl. Jako herci ale nebyli špatní, až na toho doktora, ten byl nepřesvědčivý :) Docela by mě zajímalo, jak je možné, aby si dívka ukousla vlastní paži. Jen u videa s tou dotyčnou dívkou jsem měla trochu zlověstný pocit, tak jako u všech údajných exorcismů. Nemůžu tento horor úplně odsoudit, bohužel existuje řada mnohem horších kousků.

20. června 2010
plakát filmu
Ctihodný občan
Law Abiding Citizen
70 %

Typický pohled na nabubřelého záporáka, který si myslí, že je geniální a naprosto bezchybný. Ovšem, tak jak to bývá, když má přijít záporňákův největší triumf, Nick si chladně vychutná své vítezství a připadá si při tom velmi důležitě (stačí se jen dívat na ty jeho pohledy). Naprostá fraška. Na druhou stranu dobré herecké výkony. Konec určitě zklamal hodně lidí, očekávala jsem něco šíleně vychytaného. Ale také platí, že krása je v jednoduchosti. Klidně tam mohli dát více záběrů na porcování zločince. Nebudu filmu upírat jeho složitější psychologickou stránku, nebyl to propadák.

20. června 2010
plakát filmu
Stáhni mě do pekla
Drag Me to Hell
50 %

Všichni kolem mě varovali, že se budu bát. Natěšeně jsem si tedy tuto koninu pustila. Během hororu jsem měla nutkání dát někomu pár facek. Pak jsem rezignovala a znuděně koukala, lakovala si u toho nehty apod.. Od Raimiho už nemám chuť něco vidět. Spider-Man mě taky neoslnil a Drag Me to Hell tomu dodalo korunu. Je těžké najít horor, který stojí za zhlédnutí. Stále se ale najdou i horší kousky :-)

2. června 2010
plakát filmu
Čtvrtý druh
The Fourth Kind
20 %

Mám takový pocit, že je to ten nejubožejší film, který se snaží být strašidelný, co jsem kdy viděla. Kamera naprosto otřesná (nemyslím ty údajně opravdové nahrávky, ale zbytek), kameraman (či co se postaralo o natáčení) musel mít snad Parkinsonovu chorobu, totálně špatné záběry, někdy úplně z absurdního a nevhodného úhlu. Hlavní představitelka naprosto mizerná. Příběh nudný, prakticky o ničem. Asi takhle vypadají filmy, které jsou vytvořeny naprosto neschopnými lidmi.

2. června 2010
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
40 %

Blbinka

Možná se to těm méně náročnějším divákům líbí, já jsem si to ale moc neužila. Některé písničky vyloženě drásaly uši (např. The winner takes it all). Mladí herci se nepřetrhli, jen Streepová to tak trochu zachraňovala. Konec se svatbou vyloženě absurdní. Je to taková nevkusná slátanina, kde se člověk možná sem tam zasměje. Z muzikálů většinou unesená nejsem, takže to možná ovlivní i moje hodnocení.

5. května 2010
plakát filmu
Ďábel nosí Pradu
Devil Wears Prada, The
60 %

Někteří možná čekali od filmu o módě víc, ale já jsem byla celkem spokojená. Streepová je výborná herečka, a Hathway je taková unylá, hezká tvářička. Určitě je zde zobrazena realita, ještě troška humoru navíc by neuškodila. Oblečení vážně pěkné, přímo bych toužila si na to aspoň šáhnout :) A ještě lepší než oblečení byly boty. Vlastně mi nic mimo blbost Andy a utáhanost nevadilo. Miranda byla velice smutná a zodpovědná, statečná žena, ani ne mrcha.

5. května 2010
plakát filmu
Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
70 %

Někdy uspávací nuda

Hodně jsem se na tento film těšila, a ani mě nezklamal. Naučila jsem se už od filmů nic moc nečekat. Simpsonovi mám ráda odjakživa, i když se při nich přímo nenařehtám. Ovšem to nemusím vidět zrovna 4x za týden. Místy film nudil až ke spánku, trochu zdlouhavý. Měl také spoustu viditelných chyb, ale co taky čekat, když předtím byly jen krátké epizody, a teď je najednou z toho celý film. Rozhodně bych si nenechala ujít nějaké pokračování, snad i premiéru v kinech :)

5. května 2010
plakát filmu
Pomáda
Grease
50 %

I když tomuto muzikálu už odzvonilo, stejně jsem se na něj koukla znovu. Těžko z něj bude evergreen, jako např. naše Slunce, seno, .... Ovšem Travolta je tu prostě k sežrání. Jen pochybuji, že by se v tolika letech pořád chovali, jak kluci se chovávali u nás na základce (v partě velký frajírek, a bez kluků kolem něj milý kluk). Jednoduchý děj, ale skvělý tanec. Některým novějším filmům nesahá ani po paty, ale je to i naopak. Proto dám průměr - ten děj je holt velká slabina.

5. května 2010
plakát filmu
Máj
Máj
30 %

Chudák Mácha. Takhle mu to zničit vážně nemuseli. Herci k ničemu, děj nudný. Kluci měli radost z krásné Jarmily, holky zas nechávaly oči na Vilémovi. Proto chtěli vidět tento film znovu. Z toho jde hned poznat, že tento film stál za houby. Mně nezbylo než protáčet oči v sloup, vytáhnout mp3 a uklidit se někam do kouta, než ta dvojitá otrava přejde. Hudba zas tak špatná nebyla, ale ta už hodnocení nepomůže.

5. května 2010
plakát filmu
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
70 %

Originální a zvláštní film, s podivnou atmosférou. Po konci jsem měla dlouho divný, posmutnělý pocit. Možná by mohl být kratší a víc dynamický. Představitelé Benjamina byli skvělí, ale nelíbily se mi absolutně všechny představitelky Daisy. Dala bych 65%, ale jsem nucena to zaokrouhlit na 70%. :)

5. května 2010
plakát filmu
Pátek třináctého
Friday the 13th
40 %

Nemožná nuda

Už mám tady těch horrorů po krk. Postupně vyvražďovaná partička, navíc je to film s absurdními chybami. Už by se neměl natočit žádný podobný horror, je jich plno.

2. května 2010
plakát filmu
Pach krve
Wrong Turn
50 %

Na tento film jsem dostala doporučení od kamaráda. Už nikdy si od něj nenechám poradit. Opět jsem zabila svůj čas neoriginálním, hloupým horrorem. Není naprosto o ničem. Žádné nechutné scény, žádné lekačky, natož nějaké strašidelné tajemno. Lesem chodím často a rozhodně se po tomto bát nebudu. Jestli Hory mají oči je hodně podobné, tak se na to asi ani nekouknu.

2. května 2010