avatar uživatele

pepenka5

Jméno
Petra Marková
Věk
26 let — narozeniny slaví za 118 dní (Lev)
Bydliště
Slovensko
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Na vlásku
Tangled
100 %

Práve som to dopozerala, a keďže nepatrím k ľuďom, ktorí by si niečo museli nechať preležať v hlave, vyjadrím sa takto. Tangled mi pripadá ako veľmi slušná rozprávka. Keďže si zrejme každý všimol podobnosť so Shrekom, nebudem to zahmlievať. Priznajme si to, podobá sa to. Ale ak by som to mala porovnať so Shrekom, tak Tangled jednoznačne víťazí. Áno, mnohí namietajú, že tým, že sa Rapunzel vzoprela zlej čarodejnici a tým to vraj "kazí mládež". Rovnaký blud by sa dal povedať napríklad o absolútnej klasike - Popoluške. Aj tá mala zakázané ísť na ples a predsa tam šla, nie? Mali by ju zakázať, veď sa vzoprela rodičovskej autorite! To je smiešne. Jediné, čo kazí malé deti, sú v mnohom video hry a podobne. Ako keď som narazila do asi šesťročného decka a ono ma oslovilo "kravou, ktorá si nevie dávať pozor na cestu!" Áno, to má určite z rozprávok. Ale o inom som chcela - som veľmi rada za námet klasických rozprávok, teda princ + princezná a teda nie zlobor + zlobryňa alebo ryba+ ... to je jedno. V poslednom čase som vážne mala pocit, že všetko je až tak moc fantasy, že ľudia v rozprávkach snáď prestanú účinkovať. Našťastie, objavila sa táto rozprávka. K hodnoteniu - sympatická mi bola princezná. Neviem, ako je to s českým dabingom, pretože ja som to sledovala anglicky, ale tá princezná má prenádherný hlas. A princ (fajn, tak "ten zlodej" ) je, nemôžem si pomôcť, fešák. Pôvodne som chcela napísať iné slovo, ale predsa len, keby to čítali malé deti... Okrem hlavných protagonistov mi bolo sympatických mnoho postáv, napríklad Gothel. Tá teda hlavne zo začiatku bola moja obľúbenkyňa. Tá jej falošná milosť bola nádherne vykreslená... A, samozrejme, o čom by bol animák bez nejakého zvieratka? Pokiaľ možno okatého a rozkošného. Prvú podmienku splňovali dve zvieratá, druhú iba chameleón, ktorý ma vždy prinútil urobiť nadšené "Jéééj" keď sa tam objavil. (Ale ja som extrémne zaťažená na všetko rozkošné, možno je to tým). Kôň Max sa ani pri prižmúrení oboch očí a zapchaní uší nedá označiť za "rozkošného". Scény s ním ma takmer vždy rozosmiali, napríklad útok kopytami na Eugena takmer na začiatku filmu. Keď sme pri začiatku, píšem si červenú bodku za to, že hlavný hrdina nie je "princ z krásneho kráľovstva ktorý o legende o Rapunzel počul a chce ju nájsť" alebo "princ, ktorému bola Rapunzel ako decko zasnúbená a on ju chce získať naspäť navzdory tomu, že ju niekto nevidel 18 rokov". Bol obyčajný prostý človek, dá sa povedať vycvičený zlodej. Ďalšiu červenú bodku by som si písala za úžasnú animáciu. V animáciách sa veľmi nevyznám, takže neviem, či bola niekedy použitá, ale podľa mňa absolútne úžasne vynikla. Ľudia, hlavne princezná a jej (pravá) matka mali NÁDHERNÉ obrovské oči.
Možno by som ku koncu spomenula moju obľúbenú postavu, ktorá sa tam dokopy objavila asi na minútu a pol - ten deduško s červeným nosom a lukom čo hral Amora. Ten bol perfektný. Celý film by som hodnotila asi na 95%, pretože pravdepodobne (určite) nie je najgeniálnejšie čo sa kedy v kinách objaví. Ale je fajn a keby som si mala vybrať, pozriem si ho ešte raz. Dúfam, že si na to za dva roky spomeniem.

21. ledna 2011
plakát filmu
Pošli to dál
Pay It Forward
100 %

Plakala som

Práve som to dopozerala. Keď toto píšem, stále hrá hdba. A priznám sa, práve mi po líci steká slza. Nádherné, dojímavé, do konca filmu som sa tešila nna happyend a teraz plačem ako malé decko. Stovka. Inak to nejde.

16. dubna 2010
plakát filmu
Těsně vedle
Heartbreak Kid, The
40 %

Tesne vedľa je tesne vedľa...

Tesne vedľa je tesne vedľa hranice humoru, ktorú dokážem zniesť. Bohužiaľ to nie je myslené v pozitívnom zmysle. Pár humorných situácií tam bolo, ale viac situácií bolo takých, kedy som si želala, nech sa to preboha skončí. Jediné, čo bolo dobré, bol koniec. A to pre dve veci. Za prvé za to, že som sa aspoň trochu zasmiala a za druhé, že to bol koniec.

7. března 2010
plakát filmu
Malí rošťáci
Unaccompanied Minors
0 %

Malí rošťáci

Ehm... Myslím si, že to netreba komentovať. Trápne, trápne, hrozné. Najhoršie je, že po Slovensky sa to volá: Sám doma: Stratení na letisku. Takmer som omdlela.

25. prosince 2009
plakát filmu
Nezvratný osud 4 3D
The Final Destination
100 %

Nezvratný osud

Ja som... očarená. Videla som iba trojku a teraz štvorku, ale musím povedať, že táto časť je lepšia. Pouerala som to asi pred týždňom, ale až teraz odpadol ten šok a mohla som sem napísať. Bolo to geniálne.
Aj keď som si Wendy v trojke obľúbila, tohto sympaťáka som si zamilovala ešte viac,. Je taký sladký... Jeho priateľka je celkom sympatická.
Najviac sa mi asi páčil fakt, že teraz sa nerobilo všetko podľa fotiek. Hlavný hrdina mal viac vízií, takže mi pripadal výnimočnejší. A o dosť. Aj keď všetky smrte boli pôsobivé (hlavne to tesné zachránenie Janet), takmer finálny boj bol super. Ten, keď sa mu *SPOILER*zasekli klince do ruky a okolo neho horel oheň. A ten koniec, ako sa vyslobodil... *SPOILER* Ale úplne na konci to bolo super. Ja sa teším, ako to super dopadlo a pól minúty pred koncom... Ja som úplne... šoknutá :D Filmu dávam stovku a dala by som aj viac, keby som mohla. No tu to nejde a film sa bude musieť uspokojiť s týmto hodnotením. Odteraz nejdem na žiadne automobilové preteky :D

17. listopadu 2009
plakát filmu
Já a moje příšera
The Water Horse
100 %

Ja a moja príšera

Pôvodne som tento film nechcela pozerať, ale po prvých minútkach sa mi zapáčil. Začalo to byť zaujímavé, niekedy až dojímavé - hlavne, keď Crusoe zaútočil na Augustusa. Ten moment, keď si Crusoe myslel, že tie bomby naňho spúšťal Augustus. Vtedy ma to až skoro rozplakalo - a v duchu som si želala, aby Crusoe pochopil, že ho "pán" má rád. Nádherný, naozaj nádherný film. Po pozretí som začala Loch - Nesskej príšerke fandiť. Ale najlepšie na tomto filme bol aj tak koniec - keď našiel ten maličký chlapec o niekoľko rokov vajce. Za prvé ma to potešilo, pretože podľa filmu Loch - Nesská príšera "nevymrela", ale ma to aj dojalo, pretože to znamenalo, že Crusoe zomrel. Film odporúčam každému, nielen tým, čo Loch - Nesskej príšere fandia, ale všetkým. Obľúbite si ju. Dokonca ma až srdce bolí, keď Loch - Nesskú príšeru nazývam "príšerou"... Určite 100%, dlho ma žiadny film TAKTO nedojal...Ale možno by sa zišlo aj pokračovanie... Alebo nie, nech si svoju lásku nepokazím možno zlým pokračovaním :)

9. září 2009
plakát filmu
Já, legenda
I Am Legend
100 %

Ja, legenda

Priznám sa, ja nenávidím horory a všetko, pri čom sa ľaknem, takže tento film som pozerala asi 5x a vždy po ten moment, keď sa prvý raz objavili "zombíci". Nakoniec som to však zvládla, púšťala som si to vždy od toho momentu, ako som sa zľakla. Takže som to zvládla v pohode. Ja ako najväčší "posera" som sa teda veľmi bála, ale vy sa nemáte čoho báť. Fakt. Nie je tam veľa zlých momentov, zombíci sú vraj až smiešny. Mne smiešny nepripadali, ja som sa príšerne bála, ale proti gustu žiaden dišputát. Skôr idem k hodnoteniu. To, že tam hrá Will Smith, pre mňa jeden zo 100% - tných hercov, hovorí za všetko. Film je vážne úžasný. Už len námet - ako jediný človek na zemi (aspoň pokiaľ si to on myslí) s jediným psom na zemi (Tiež, ako si Will Smith myslí) chce zachrániť svet. Celý čas som dúfala, či sa to podarí, ale, prekvapivo, podarilo sa to veľmi neskoro. Posledná cca polhodina bola krásna. Smrť vernej Samanthy (nie, nie je to ženská, je to pes!), potom to, ako sa chce doktor Neville pomstiť a podobne. A nakoniec keď ho istá ľudská žena s malým synom zachránia, keď sa chcel zabiť. Koniec je báječný - záverečná bitka sa odohráva zo zombíkmi v Nevillovom dome. Prebíjajú sa oknami, dverami... Hrdinovia utekajú do pivnice a keď to vyzerá, že je to všetko stratené, všimne si Neville, že liek účinkuje (podľa zombíka, čo drží v spánku v pivnici). Koniec, keď sa hodí spolu s granátom je dojímavý, skoro som sa rozplakala. Vážne, je to príšerne smutné. A ten Annin (žena, čo ho zachránila) príhovor na konci... To, že sa doktor Neville obetoval za to, aby vynašiel liek a obnovil Zem... To bolo nádherné. Je tam síce jedna vec, ktorá mi vadila - keď sa Neville hodil s granátom, nemohlo to zabiť všetkých, veď zo záberov, keď sú okolo domu zombíci je jasné, že ich musí byť veľa. A záhadou je aj to, ako je možné, že Annu nikto nezabil počas cesty do záchranného centra. Ale ja sa v tom šťúrať nebudem - hlavné je, že je to skvelý film, ktorý sa mi strašne páčil. To je asi všetko. Dávam 100%

9. září 2009
plakát filmu
Muzikál ze střední
High School Musical
10 %

HSM

Tak za prvé, keď som videla názov filmu "Muzikál zo strednej", netušila som, čo to preboha je. My na Slovensku to máme High School Musical. Lenže, bohužiaľ, som to nezistila a film som si pustila. Pri prvej scéne som to chcela vypnúť, ale potom som si spomenula, že to kamarátka zbožňuje, tak som zaťala zuby, aby som zistila, čo na tom zbožňuje. A nepochopila som. Je to hlúpy muzikál. Ja som teda teenagerka, ale mňa toto neberie. To už aj Mamma Mia!, než toto. Filmy v zásade nevypínam, to som urobila len pri The dentist, ale už v polke som mala chuť to urobiť. A to kvôli "prekrásnym" hercom. Námet by nebol taký zlý, ale Vanesse by som dala padáka a zlatučkého, krásnučkého Zaca Efrona by som vykastrovala. A som si istá, že polovica populácie by mi s tým pomohla. A potom sa mi čudujte, že keď ma kamoška pozvala, aby sme u nich pozerali trojku (pri ktorej sa vždy rozplače a ja ju tíšim), takmer som zinfarktovala. Čo na tomto blude každý vidí? Fuj... A najhorší je Zac Efron... Za námet 10%

30. srpna 2009
plakát filmu
Shrek
Shrek
100 %

Shrek

Bol raz jeden smradľavý, škaredý zlobor a užvanený oslík, a títo dvaja zachraňovali princeznú - zlobricu...
Najlepší animovaný film všetkých dôb. Vždy sa na ňom zasmejem, aj keď už naspamäť viem, čo postavy povedia. A keď sa na scéne objaví oslík, je o zábavu postarané. Na tomto filme mi je sympatický hlavne hlavný hrdina, totiž to, že to nie je ten najkrajší princ všetkých dôb, ale smradľavý a škaredý zlobor. A princezná Fiona tiež nie je princeznička k pohľadaniu, dokonalá a krásna, ale to sa mi na tom páč. A nakoniec Shrekov pomocník - Oslík je osol, ktorý sa bojí všetkého a mierne pomaličky mu dochádzajú niektoré veci. O prasiatkach a perníčkovi nehovoriac... Jednoducho super animovaný film, prvý, pri ktorom som nezatúžila vypadať ako princezná :D Hehe.... Ale úprimne povediac, Fiona je oveľa krajšia ako zlobrica, ako princezná je na mňa až moc suchá... Na tento film nikdy nezabudnem. Dvojka je síce trochu lepšia, ale aj jednotka je vážne super rozprávka ( nielen ) pre malé deti :)

24. srpna 2009
plakát filmu
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
100 %

Pán prsteňov

Chápem, že niektorým sa tento film nepáči, ale podľa mňa je to legenda. Milovala som ho voľakedy, milujem ho teraz a budem ho mať rada navždy. Aj keď ho v obľúbenosti predbehli iné filmy, tento tu vždy ostane. A keď niekto povie - Pán prsteňov, tak sa nezamračím a nepoviem, že som to možno niekedy videla. Je mi totiž jasné, že na tento film len tak nezabudnem.
Toto bolo moje detstvo - keď som bola mladšia, (:ale zase nie veľmi malá - tento film zase až tak starý nie je :) ten film som milovala. Teraz ho už síce nemilujem, ale mám ho rada. Začínam na ňom vidieť nedostatky, no nikdy by sa mi nestalo, že by som si tento film nerada pozrela. Vždy, keď mám náladu vypadnúť z tohto sveta, tak si zapnem domáce kino, zapnem všetkých 8 reprákov a ide sa do Kraja :)
Síce mi po dlhšej dobe zase začal vadiť Frodo, ale s tým si poradím. V prvom dieli mi nevadí, v ďalších už áno. A preto, vždy, keď sa objaví na obrazovke, jednoducho prepnem a nestresujem sa :)
Jednoducho je to super film :)

22. srpna 2009
plakát filmu
Pán prstenů: Návrat krále
The Lord of the Rings: The Return of the King
90 %

Pán prsteňov

Teraz fakt neviem, ako mám začať. Zrejme od začiatku. Tento film som, priznám sa, nevidela veľmi dlho, ale dokonale si naňho pamätám. Možno by som začala s hlavnými postavami. Frodo je strašný ako vždy (ja si nemôžem pomôcť, nemám ho rada!), Glum mi lezie na nervy ešte viac ako v druhom diele, Sam je super, v časti, keď ho Frodo vyhnal som mala chuť sa rozplakať. Za týchto troch by som dala max. 20 %, pretože, ako som uviedla vyššie, nenávidím Froda a Gluma. S Frodom ma to neprekvapuje, pretože nenávidím hlavné postavy, no prekvapuje ma to, že nenávidím záporáka. To je jediný film, keď cítim k zlej postave nenávisť - a to je čo povedať... Aragorn je opäť super a každého zabitého škrata mu verím, Legolas a Gimly sú neopísateľne super, hlavne to ich prekáranie. Za nich dávam 100% Nemôžem nespomenúť scénu, keď Legolas zabil oflilanta a Gimly povedal: ,,To sa počíta ako jeden!" Ďalej k elfom. Galadriel zo svojou rolou, aj keď neveľmi veľkou excelovala, aj keď mi občas vadil jej účes, Elrond bol super, hlavne, keď bojoval za svoju dcéru, aby mohla žiť, Arwen bola očarujúca. 100 % Najlepšia scéna je, keď uvidí svojho syna a vletí k otcovi zo slovami: ,,You see my future, you see my son!" Vtedy mi do očí vhŕkli slzy. Eowyn bola rovnako vtieravá, Faramir rovnako chutnučký. 100% A ďalej k scénkam. Keď Frodo hádže prsteň do ohňa som sa rozrehotala v kine a rehocem sa stále - na tej scéne, keď Glum odhryzne Frodovi prst. Pardon, Frodofilci , ale to je najlepšia scéna. 100% Ďalšia 100% scéna je Samova svadba, Faramir a Eowyn a Aragornova korunovácia. A pusa, samozrejme... Spomieniem ešte 90% scénu horiaceho Denetora, 100 % - tného sladučkého Faramira, keď mal uhorieť a úžasnú lúčiacu sa scénu, keď som vyvaľovala oči na pozadie, tiež 100%. Pri všetkých týchto pre a proti mi vyšlo, že hodnotenie je 92,5 %, no keď som si spomenula na malého Arweninho syna, ktorý je za 100% a úžasných duchov, hodnotenie sa zvýši na 93,57. Vážne by som rada dala 100%, ale nemôžem, nenávidím Froda...

22. srpna 2009
plakát filmu
Bohové musí být šílení 2
The Gods Must Be Crazy II
80 %

Bohovia musia byť šialení 2

Nuž, keďže som už napísala komentár k filmu s hodnotením 100% a 90%, rozhodla som sa, že ohodnotím jeden na 80%, aby to bolo pekne po porade. Film BMSŠ2 je pekný, určite sa na ňom zasmejete, pri scénke s lietadlom sa vždy rehocem ako divá. Nie je to film, ktorý by ste mohli vidieť každý deň a stále ho chceli opakovať, no pozrieť si ho za život aspoň päťkrát nezaškodí. Možno keby sa do toho obul niekto skúsenejší, dala by som aj vyššie hodnotenie,no pri niektorých scénkach som sa nudila. Nie veľmi, ale proste som len nezízala na obrazovku v napätí. Najlepšia postava je Xixao, bol mi sympatický. Možno by som dala aj 90%, ale nepáči sa mi český dabing. Nehovorím, že by sme to my, Slováci nahovorili lepšie, ale rodný jazyk je rodný jazyk, nie? Najlepší bol aj tak jazyk, akým ja domorodci zhovárali, to ,,Kulci kulci dua..." Nuž, a čo ešte dopísať: Raz sa to určite oplatí pozrieť, ale po čase to začne nudiť. Mňa to omrzelo keď som to videla tretí raz... Už som predvídala, čo sa tam udeje :)

22. srpna 2009
plakát filmu
Šarlotina pavučinka
Charlotte's Web
70 %

Šarlotina pavučinka

Knihu som čítala, no prišla mi až moc detská. Chápem, že je to legenda, ale mne sa nepáčila. Možno by sa mi páčila, ale mala som k nej isté výhrady. Je pre mňa 50%...No asi pred mesiacom som sa rozhodla, že si to pozriem. Dakota Fanning bola úžasná ako vždy, tie peniaze si podľa mňa zaslúžila. Za ňu by som dala 100%. Určite. No tým sa, bohužiaľ, moje vysoké hodnotenie končí. Chápem, že si nemôžem na filme vylievať svoje fóbie z detstva, ale ja nemám rada ošípané. Mala som s nimi v detstve zlú skúsenosť, preto mi Wilburg príde roztomilý len s veľkým premáhaním. Mám arachnofóbiu a bojím sa všetkých pavúkov, aj kreslených. Proste toľko nôh neznášam. No film nebol až tak zlý, keby bolo hovoriace napríklad kura, alebo kohút, možno by som rozmýšľala nad 90%. Ale, Wilburg je tým, čím je. No nebolo to také zlé. Niekedy som vyvalila oči na obrazovku, či je to to, čo vidím. Film má podľa mňa na takých 75%. Pozriem raz, dvakrát a stačí :) No každý nech si urobí vlastný názor...

22. srpna 2009
plakát filmu
Dentista
The Dentist
0 %

Dentista

Keď už pomsta, tak nejaká iná. Lepšie by bolo, keby začal napr. strieľať ľudí, alebo niečo. Ale nie toto. Pozerala som to do prvej nechutnej scény, potom som to vypla. Pohrabala som sa v starých kazetách a pustila som si Snehulienku. Až potom som sa ukľudnila. Nechutný, nechutný film. Čudujem sa, že to tí herci prijali. Odteraz odmietam ísť k zubárom. Teda, niežeby som sa nebála aj predtým, ale toto ma dostalo. Psychopat, ktorý stvára hnusné veci s chrupom ľudí. Som zvedavá, kto by toto dopozeral do konca. Mňa by šľahlo. Keď na to spomínam, začína mi byť zle. Asi idem mrknúť kreslenú Popolušku...

22. srpna 2009