E Š

Jméno
Věk
30 let
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Rocky Balboa
Rocky Balboa
70 %

Prekvapenie

Musím povedať, že ma film zaujal, napriek tomu, že som mala nízke očakávania a nikdy som predchádzajúce diely nevidela, len poznám ich dej a kľúčové scény z rôznych odkazov na ne. Čo bolo extrémne dobré - ako boli napísené postavy.

11. září 2018
plakát filmu
Jurský svět: Zánik říše
Jurassic World: Fallen Kingdom
50 %

Priemerný podpriemer

Nemám rada filmy, kde po prvých piatich minátach viem, ako to skončí. Príbeh klasický pre Jurský park, presne to čo vždy, ani dieťa-hrdina nemôže chýbať. Ale, sú aj horšie filmy, aspoň kamera dobrá.

9. září 2018
plakát filmu
Klub rváčů
Fight Club
100 %

Veľmi cool

Tak toto bolo neskutočne a prekvapivo výborné, na to, ako dlho som si film odkladala, lebo som si myslela, že to bude čistý thriler (ktoré ma často nudia). Vtip, geniálny strih, perfektné herecké výkony. Úžasné od začiatku do konca, aj keď, samozrejme, vždy sú tam menšie logické nezrovnalosti.

8. září 2018
plakát filmu
Hledá se Dory
Finding Dory
70 %

Dôstojne pokračovanie, ktoré má už ale ťažšie udržať moju pozornosť, keďže už nemám 10 rokov.

8. září 2018
plakát filmu
Samsara
Samsara
50 %

Ako, zábery, hudba, gradácia... všetko pekné. Ale pre mňa to jednoducho nebolo dosť a úprimne musela som sa riadne držať, aby som to nevypla po prvej minúte.

21. srpna 2018
plakát filmu
Decay
Decay
20 %

Amatérski film PhD študentov z CERN

...a tak to aj vypadalo :D Netreba čakať zázraky, je to skôr taká perlička na zasmiatie sa, ako nejaký seriózny horor. Čo je ale fajn, že aj samotní tvorcovia si zo seba vedia spraviť srandu a musím dať aspoň 20 %, lebo niektoré fyzikálne/matematické/programátorské vtipy sú fakt podarené. A najmä, pozerala som to so zamestnancami CERNu priamo v jeho priestoroch, tak to sa nedá nebaviť sa na tom.

20. srpna 2018
plakát filmu
Gattaca
Gattaca
70 %

Dobré scifi, ktoré keby chce, môže potiahnuť svoj námet ešte ďalej. Ale aj tak, nie zlé, hoci jednej časti záveru nie úplne chápem. Niektoré veci mi prišli ale príliš naivné alebo príliš nedotiahnuté, aby to mohlo byť viac percent.

20. srpna 2018
plakát filmu
Avengers: Infinity War
Avengers: Infinity War
80 %

Prekvapil - príjemne (75 %)

Film som pozrela len preto, že bol zvolený kolegami - čiže tak nejako pod nátlakom väčšiny. Musím ale povedať, že ma príjemne prekvapil, hoci som väčšinu Marveloviek nevidela (v zásade sa vyznám len v Strážcoch galaxie, Dr Strange a trošičku Thor/Avengers). Moje mínus bolo, že som nepoznala všetky prepojenia medzi postavami. Čo bolo mínusmi filmu? Mnohé, mnohé diery v logike a keď som sa tak rozprávala s kolegami po filme, keby scenár písali oni, Thanos by bol porazený najneskôr v 2. minúte. Pre mňa dosť veľkým mínusom bol aj fakt, že až pričasto bola používaná scéna "prosím nezabíjaj môjho/moju sestru/frajerku/kamaráta... Poviem a dám ti všetko čo chceš". Ak to tam nebolo aspoň 10x, tak ani raz. U mňa to vyústilo do absolútneho nezáujmu, keď aj nejaká z postáv umrela, dokonca aj z tých, ktorých predchádzajúce filmy dobre poznám a teda mám o ne väčší "záujem". Úprimne, asi najviac som sa citovo vedela vžiť do Thanosa - ak tvorcovia chceli vyvolať v človeku súcit a nostalgiu, tak práve pri ňom sa to darilo najlepšie.

Čo sa plusov týka
- humor
- Thanos, jeho flashbacky a rodina
- koniec

8. srpna 2018
plakát filmu
Zakladatel
The Founder
80 %

Z tohto filmu, teda príbehu, je mi doslova dorevu. Inak sa na to veľmi dobre pozeralo, skvelé herecké výkony, pútavý dej, dobrá réžia, výborná hudba.

3. srpna 2018
plakát filmu
Tvář vody
The Shape of Water
70 %

Určite nie Oskar za najlepší snímok

Film vyniká skvelou réžiou a hereckými výkonmi - všetkým ostatným je však hlboko podpriemerný a skôr sa na ňom človek smeje (čo plače), než by bol nadšený.

1. srpna 2018
plakát filmu
Andělé a démoni
Angels & Demons
70 %

Pozeranie filmu v CERNe s fyzikmi

Musím povedať, že pre mňa bol tento film vskutku autentickým zážitkom, keďže som ho mala možnosť pozerať priamo v CERNe v Ženeve s fyzikmi, ktorí tu pracujú, týždeň po mojej návšteve spomínaného laboratória. Takmer každú sekundu sa pri scénach s antihmotou či fyzičkou s CERNu ozývalo v miestnosti "toto nie je pravda" a "nemožné". Viete napríklad, že miestny senzor na snímanie oka pozoruje aj reakciu na svetlo a tak nie je možné použiť nejaké vyrezané? Ale napriek mnohým podobným komentárom sme na konci zhodnotili, že z pohľadu aby bol film pre diváka lákavým a pochopiteľným, to bolo vlastne ok.

Horšie to už bolo s mnohými chybami vo filme či veľkými nelogickými rozhodnutiami postáv. I tak ale musím povedať, či možno práve vďaka tomu, ma film bavil, prešiel rýchlo, niektoré zvraty sa mi skutočne páčili a vizuálne bol milý. Veľmi priaznivo vnímam vykreslenie vzťahu nábožensko-veda a rôznych postáv z Vatikánu (možno zato, že som to pozerala s fyzikmi a nie kňazmi, možno by potom tá recenzia bola presne opačná).

26. července 2018
plakát filmu
Čára
Čiara
50 %

Sú aj horšie slovenské filmy

Už pri prvých scénach si vravím - čo by to bolo za slovenský film keby aspoň 3x neukázali zbytočne nahú ženu? A mnohé klišé pokračovali, vrátane nereálnych situácií. Toto mi na tejto tvorbe veľmi prekáža, že sa snažia tváriť, aká je to surová realita, ale je to práve naopak.

Ale - dalo sa na to pozerať.Taký priemer. Aspoň vybrali dobrých hercov, keď nič iné.

24. května 2018
plakát filmu
Velký Gatsby
The Great Gatsby
70 %

Čakala som viac

Film je rozhodne vizuálne pútavý a tvári sa, akoby uchovával nejaké hlbšie myšlienky. Tie mi ale ostávajú neuchopiteľné, asi mi ostáva si len prečítať knihu. Stále som čakala na ten zlom, kedy pochopím tú hru v pozadí, ale neprišlo to.

20. února 2018
plakát filmu
60 %

Dobré, ale nuda

Wrighta som mala kedysi fakt rada a tento film bol ako režisérsky kúsok skvelý - tiež výkon Garyho Oldmana, tomu nie je čo vytknúť. Ale nemôžem si pomôcť, vyznel mi až moc patrioticky, akoby bol Americký len vymenili zástavu, a v podstate - ma nudil. Fakt som len pri pretáčaní dátumov čakala, kedy sa tam konečne objaví ten posledný.

24. ledna 2018
plakát filmu
Učitelka
Učitelka
100 %

Nevedela som sa odtrhnúť

Film, od ktorého som sa nevedela odtrhnúť celú dobu. Výborne napísané postavy, dobrá réžia, skvelí herci. Dávno som nenašla drámu, a už vôbec nie pôvodom českú/slovenskú, ktorá by ma tak dostala. Pôvodne som chcela dať 90 %, ale keď som sa snažila pomenovať dôvod, prečo nie 100 %, nevedela som zo seba dostať konkrétnu vec, mňa tento film jednoducho očaril.

21. ledna 2018
plakát filmu
Jumanji
Jumanji
70 %

Zaujímavé

Film som videla docela dávno, ale až teraz, po pozretí novšej verzie, som zistila, že som ho vlastne nikdy neohodnotila. Pamätám si, že ma vcelku bavil, námet je jednoznačne origiálny, jediný problém som možno videla v tom, že je to vlastne taký horor pre deti, čo je vskutku nápaditý, ale aj riskantný žáner.

3. ledna 2018
plakát filmu
Jumanji: Vítejte v džungli!
Jumanji: Welcome to the Jungle
70 %

Vtipné, fakt vtipné (75 %)

Film by som si v živote sama nepozrela, šli sme naň do kina čisto preto, že vyberal kamarát. Ale všetci sme sa počas neho nasmiali, vôbec to pozretie neľutujem. Áno, výber hlavných protagonistov je veľmi stereotypný, najmä scény v "reálnom svete" preto pôsobia trochu škrobene a gýčovo, ale akonáhle sme vo svete hry, všetko spolu super funguje. Gýčovosť na tomto mieste sa už dá odpustiť - predsa len, hry z 90. rokov také musia byť, nostalgické a klasické :)
Najobľúbenejšie scény sú pre mňa jednoznačne tie so ženskými protagonistkami, z ktorých scenáristi i režiséri vytiahli maximum a čo sa PC sveta týka, obsadením to dotiahli do dokonalosti.

3. ledna 2018
plakát filmu
Pokání
Atonement
80 %

Neviem

Na jednej strane, prvá polovica filmu, je úžasná. Rozvité postavy, dobrá réžia, všetko skvelé. Ale potom akosi, druhá polovica - hoc sama o sebe je veľmi kvalitná, akosi mi tam niečo chýba. A nie, nemyslím tým happy end. Skôr nejaké ukončenie postáv, ku ktorým sme sa už nevrátili. Robbieho matka? Loliny bratia? Ako vôbec Lola skončila s ním? Aké bolo ich chovanie po udalosti? A mohla by som pokračovať.

30. prosince 2017
plakát filmu
Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
60 %

Ok

No, videla som veru už aj lepšie filmy, dokonca lepšie Star Wars filmy - ale bolo to ok. Značka je stále silná, ale oproti sedmičke, ktorá prekvapila sviežimy dialógmi, dobre zvládnutými charaktermi a absenciou prisladkých romantických scén, tento diel zaostáva.
Trochu viac klišé, rovnako mnohé efekty akoby boli rovnako (ne)kvalitné, ako v originálnej trilógii.

26. prosince 2017
plakát filmu
Nespoutaný Django
Django Unchained
70 %

75 %

Bavila som sa, to áno, ale preferujem reálnejšie ladený dej, toto bola taká krv všade možno len aby bolo. Ale zase, bavila som sa, zasmiala som.

14. prosince 2017
plakát filmu
Pelíšky
Pelíšky
80 %

Nadpriemerná česká komédia

Pelíšky mi dlho ľudia omieľali ako top úžasný film, preto boli moje očakávania možno príliš a hodnotenie sa zaseklo na 80 %. Stále však ide o jednu z najlepších komédií (či?), ktoré som v poslednej dobe videla.
Vidí sa mi nenásilný, nevulgárny realizmus.

27. srpna 2017
plakát filmu
Pocahontas
Pocahontas
80 %

Netypická disneyovka

Neviem ako poriadne popísať, čím ma táto rozprávka potešila, lebo to priveľmi súvisí s hlavnou záplietkou a koncom filmu, ale rozhodne jedna z top Disney filmov, ktorá nie je tupá a nebude tak celkom oblbovať malé deti, lebo stojí za ňou dobrá myšlienka.

27. srpna 2017
plakát filmu
50 %

Priemer

Film nebol zlý, ale v momentálnej záplave animovaných filmov nevynikol. Čo mu ale priznávam, je skvelý trailer.

12. srpna 2017
plakát filmu
Naprostí cizinci
Perfetti sconosciuti
90 %

Nový film v mojej TOP

Film bol perfektný. Vtipný a vážny naraz, dlho veľmi realistický. Na to, že sa takmer celý odohráva medzi štyrmi stenami, je veľmi pútavý. Nie len námetom, ale aj spracovaním. Hudba bola priemerná, ale zážitok ani nekazila. Jediné, čo mu môžeme vytknúť, je snáď až prílišné zájdenie do extrému v niektorých prípadoch, ale popravde – v tomto prípade mi to ani neprekážalo.
Ešte sa k nemu niekedy určite vrátim.

8. srpna 2017
plakát filmu
50 %

Taká normálna komédia

Nie je to film na viaceré pozretia, ale nie je to ani úplná katastrofa.

2. srpna 2017