E Š

Jméno
Věk
30 let
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
70 %

Reklama na knihu

Skrátená biografia, pár inšpiratívnych myšlienok, nahliadnutie do zákulisia života. Akurát by to chcelo ešte väčšiu hĺbku, predsa len to trochu pôsobilo ako čisté promo rovnomennej knihy.

30. prosince 2020
plakát filmu
Americká elegie
Hillbilly Elegy
40 %

Čakala som viac

Námet a úvod sľubný, tak kde sa to pokazilo? V plytkosti, hraní na emócie a holywoodsky film. Fixáciou na nesprávny bod stratil film práce to, čo ho oceňovaným mohlo spraviť - podstatu v popise istej skupiny ľudí, komunity. Len v dvoch stroch scénach som skutočne cítila, za čím to tie generácie kráčali a čo sa im postavilo do cesty.

30. prosince 2020
plakát filmu
30 %

Proste NIE!

Toto bola hrozná komédia. Premárnené dva roky života. Teda, boli to dve hodiny, ale pocitovo tie roky. Hlúpe, otrepané, klišoidné, nevtipné vtipy, predvídateľný dej, nič-moc výkony. Najviac ma dostalo, ako si robili srandu z tradičných rom-com klišé, len aby ich potom predviehli a vôbec nie vydarene alebo vo forme interného vtipu. Des, odpad, proste nie.

16. prosince 2020
plakát filmu
Matky na tahu o Vánocích
A Bad Mom's Christmas
30 %

Nuda alebo extrémy

Nápad dobrý, obsadenie tiež, ale preboha prevedenie - des! Prehnané, vyhradené postavy i scény. Postavy sa vôbec nesprávajú ako normálni ľudia, a očividne sa človek baví len keď sexuálne obťažuje Santu, kradne alebo sa opije pod obraz. Boleli ma oči viackrát.

15. prosince 2020

75%

Rodinné vianočné americké filmy poväčšine moc nemusím, ale tento ma pobavil. Asi je to tým, že najprv som videla dokument o tom, prečo vznikol a čo sa prečo ako natáčalo, a tak mal dušu už predtým, než som stihla zhliadnuť čo i len úvodné titulky.

Hlavnou myšlienkou vlastne nie sú ani tak Vianoce, je to skôr o hľadaní dobra v ľuďoch a o rodine. Vtipy sú tak milo vtipné, málokedy sa vyskytne niečo vyslovene len "trápne" a lacné. Hlavne, rozprávka sa nehrá na nič viac, než to je - je si vedomá svojich nepresností, absudrností, nerieši detaily. Je to ako čítať knižku dieťaťu a neriešiť, ako z vlkovho brucha v Červenej čiapočke dokázali vytiahnuť ešte živú babičku.

15. prosince 2020
plakát filmu
Jack Frost
Jack Frost
40 %

Priemerný rodinný vianočný film.

5. prosince 2020
plakát filmu
J.K. Rowling: A Year in the Life
J.K. Rowling: A Year in the Life
80 %

Koniec éry

Melancholicko-príjemné zdokumentovania zakončenia jednej éry, ktorá nás mnohých tak ovplyvnila.

4. prosince 2020
plakát filmu
Spider-Man: Paralelní světy
Spider-Man: Into the Spider-Verse
90 %

Skvelý animák, ktorý nie je rozpráv

Jeden z top animákov a zároveň "superhrdinovských filmov". Príbeh má hlavu pätu, príjemne ubieha čas, vizuálna stránka je fenomenálna. Podarilo sa im niečo, čo málokomu - poskytnúť mnoho postáv, z ktorých každá má istú hĺbku a viac rozmerov, než jeden účelný.

10. října 2020
plakát filmu
Moje tlustá řecká svatba 2
My Big Fat Greek Wedding 2
50 %

Priemerná rodinná komédia

Tanto film bol totálny priemer. Trochu vtipné, ale skôr nie. Dalo sa to pozerať, ale nikdy to nikomu neodporučím. Čo mi však na filme extrémne prekážalo je, že väčšina z jeho scén odkazovala na predchádzajúci a kto ho nevidel a k tomu relatívne nedávno, zachytil ešte o polovicu vtipov menej, čo je primálo na komédiu.

9. října 2020
plakát filmu
Moje tlustá řecká svatba
My Big Fat Greek Wedding
70 %

75%

Veľmi veľmi veľmi príjemná komédia. Pobaví, neurazí, robí si srandu z kultúrnych stretov ale povedala by som že citlivo, tak akurát na komédiu ukazuje dilemu medzi predstavami rodiny a vlastnou cestou. Dávno sa mi nestalo, že by som videla takúto komédiu - dostatočne zábavnú, tak akurát hlbokú na oddych.

7. října 2020
plakát filmu
Krásná pokojská
Maid in Manhattan
70 %

Priemer

Príjemná romantická komédia - nič viac, nič menej. Taká popoluška v roku 2000.

5. října 2020
plakát filmu
40 let panic
The 40-Year-Old Virgin
60 %

Prekvapivo nie sprosté

Celé roky som nemala ani štipku záujmu si tento film pozrieť, lebo som si myslela, že to bude rovnako bezduchá, stupidná a vulgárna komédia ako mnohé iné. Nuž, nebolo to také zlé, popravde, menej prihlúple než mnohé iné podobné filmy.

5. října 2020
plakát filmu
Zrodila se hvězda
A Star Is Born
70 %

Priemer

Tento film som si plánovala pozrieť už dlhšie, počula som naň samé chvály. No čo ja viem, podľa mňa priemerný romantický film, nič ma na ňom extrémne neohúrilo. Ani námet, ani herecké výkony, réžia... Áno, je to všetko fajn, ale takýchto filmov sú stovky.

21. září 2020

Podpriemerná komédia

Podpriemerná romantická komédia - nič viac k tomu netreba vravieš.

13. srpna 2020
plakát filmu
Poslední údolí
Last Valley, The
80 %

85 %

Starší film, na ktorý som narazila náhodou. Scenár bol neobvykle zaujímavý, herecké výkony výborné... Čo ma však upútalo najviac bol kontrast hudby a obrazu. To mi nedovolilo odtrhnúť sa.

10. srpna 2020
plakát filmu
20 %

sequel

Veľmi veľmi veľmi slabý sequel. Nemal uvidieť svetlo sveta.

10. května 2020
plakát filmu
Irčan
The Irishman
70 %

Pridlhé, zamotané

Neskutočne dlhý, pridlhý film. Pozerala som ho na 3x, kým som sa prelúskala na koniec. Pôsobí kvalitne, lenže človek sa stráca vo všetkých tých menách, udalostiach... Nedá sa v tom vyznať.

Hudba a herecké výkony sú jednoznačne kvalitné. So scenárom by sa dalo pohrať. Musím však uznať, že záver filmu je asi najpríjemnejší a s človek zatrasú hlavné témy filmu.

10. května 2020
plakát filmu
40 %

Podpriemerná komédia

Zaujímavý námet a mnoho myšlienok sa mi páčilo, zároveň je to však prudko nereálne, plné klišé a trápnych vtipov.

9. května 2020
plakát filmu
Bezmocná
Clueless
50 %

Ani ani

Zvláštny film - neviem mu nič konkrétne vytknúť, ale ani pochváliť. Také, jednoducho, o ničom. Nejaký dlhodobý dej je vlastne neexistujúci, ale zase treba povedať, že v mnohých veciach mi prišiel film vcelku originálny - v mnohých pohľadoch sa odlišuje od väčšiny teen filmov, ktoré som videla.

17. dubna 2020
plakát filmu
Absurdistán
Idiocracy
30 %

Ako to točili tí z budúcnosti

Ako nevravím - námet skvelý. Na začiatku to vypadalo sľubne. Bohužiaľ je to celé cielené na ten najnižší humor a pôsobí to, akoby to bolo točené pre tú zaostalú populáciu budúcnosti ako pre ľudí súčasnosti. Toľko premrhaného potenciálu.

15. března 2020
plakát filmu
70 %

Solídna komédia. Príjemná, vcelku inteligentná oddychovka, ktorá spája síce mnohé klišé ale aj mnohé fajn veci svojej generácie filmov. Vrátane hereckého obsadenia.

15. března 2020
plakát filmu
Terminál
The Terminal
90 %

85 %

Film som si pustila len tak, že do pozadia dáky zvuk, kým budem upratovať. Bola to chyba a nakoniec som strávila dve hodiny primáčknutá k obrazovke. Áno, niektoré dejové linky či spracovanie sú už na dnešnú dobu zastaralé, prvoplánované. Ale celkovo - nápad, prevedenie, to ako s minimom slov od hrdinu a na pár metroch štvrcových dokáže niekto vyskladať TOTO je úctyhodné. Hlavne, emócie. Tie boli na každom kroku, od strachu cez radosť až ku melanchólii. Netreba vôbec tlačiť na pílu, aby som mala slzy na krajíčku.

13. března 2020
plakát filmu
Manželská historie
Marriage Story
100 %

Pre mňa jedna z najkvalitnejších drám, ktoré som videla. Niekedy netreba nič špeciálne, len ukázať realitu okolo seba, aby film chytil za srdce. Obsadenie, réžia... dokonalé.

9. února 2020
plakát filmu
Malé ženy
Little Women
80 %

Pekné spracovanie. Oceňujem formu "flashbackov", vizuálne krásne, koniec skvelý. Mnohé momenty boli nadčasové a silné.

Mám s ním síce niekoľko nezhôd, pravdepodobne lebo som dlhoročným fanúšikom diela. Viac ma ale mrzí, že niektoré postavy, napr. Meg, boli len načrtnuté a nedostalo sa im poriadneho priestoru. Najviac mi však asi prekážala istá nerealistickosť vo vyzobrazení strastí bežného života, o ktorom predloha rozpráva vo veľkom.

1. února 2020
plakát filmu
Star Wars: Epizoda IX - Vzestup Skywalkera
Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker
50 %

Herecké výkony - skvelé. Hudba - skvelá (ako vždy). Réžia - wtf? Akože celý film je na štál: Deje sa nám toto - Aha ja mám kamaráta/vec/niečo na pomoc. - Sme tu. Akože, bez hocakej pauzy, spomalenia, vysvetlenia. Vždy je všetko zázračne poruke. Neskutočne ma to iritovalo. Rovnako nedostatočné nadviazanie na pôvodný príbeh, vzťahy, otvorené konce...

19. prosince 2019