avatar uživatele

Milisz

Jméno
Věk
44 let
Bydliště
Jihlava
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Bitevní loď
Battleship
40 %

Bylo mi jasné, že tenhle blockbuster bude po technické stránce dokonalý a dějově poněkud slabšího ražení. Že to ale dopadne takhle, to jsem nečekal. Scénář (a překvapivě i některé herecké výkony) spíše kvalitativně odpovídá lahůdkám ze studia Asylum, než průměrné popcornové zábavě. Jediné plus za vizuál, jinak rychle zapomenout! Na tohle bych se koukal znovu jedině za trest.

23. srpna 2012
plakát filmu
Nezastavitelný
Unstoppable
50 %

Je to jasný, nerozumím filmům. Jinak bych musel souhlasit, že tahle naprosto nablblá patetická oslava hrdinství američanů náležících k dělnické třídě je dobrej film. Možná by byl, kdyby měl půl hodiny. Přesně půl hodina je totiž v tom filmu dobrá. A ten nejlepší svářeč na světě v koženým sáčku s gesty rockový hvězdy? Už ho nikdy nesmím vidět. Za řemeslně dobře zvládnutou práci a herecké výkony (některé) 50%.

22. května 2012
plakát filmu
Mission: Impossible - Ghost Protocol
Mission: Impossible - Ghost Protocol
70 %

Čtyřka není špatná, ale děj je více než jedno velké hi-tech klišé. Kouzlo prvního Mission Impossible je definitivně pryč. Postava Pegga spíše otravuje, než baví a zápletka s jaderným útokem na USA také originalitou moc neoplývá. Každopádně na filmově bídnou poslední dobu slušný špionážní akčňák. 65%

9. května 2012

Skvěle vypadající dvouhodinová nuda. Člověk pořád čeká, že už se to konečně rozjede a ono pořád nic a nic a nic....až se to dovleče do konce. Hugo moc přesvědčivě nevypadá a celé je to takové nedotažené a strašně utahané. Na celý děj by stačila hodinka. Kdyby to tak hezky neypadalo, tak by bylo 50%. Přitom potenciál tam určitě byl velký.

29. dubna 2012
plakát filmu
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
100 %

Na českou produkci naprosto fenomenální počin. Promyšlené, strašně vtipné a přitom jednoduché a předvídatelné. Pan Krobot musí dostat českýho lva za nejlepší herecký výkon. Pro mě nejlepší česká komedie minimálně za posledních deset let.

2. dubna 2012
plakát filmu
Super 8
Super 8
70 %

Proč se proboha všichni odvolávají na trailer a pak hodnotí tenhle film? Podle toho traileru? Co zase hledáte v popcornovým filmu(který je mimochodem řemeslně výborně zvládnutý) za smysl? Já se bavil na 75%. A jestli se na tomhle filmu dá něco vyzdvihnout, když už tady většina kritizuje, tak je to atmosféra doby ve které se odehrává, tedy ta filmová atmosféra. A tak to asi mělo být.

18. prosince 2011
plakát filmu
Paul
Paul
80 %

Kdyby se film nesl v duchu svojí první poloviny neměl by u mě asi na víc než na 50%. Jak se ale děj rozjede, tak je to klasická Pegg-Frost podívaná a to je samozřejmě dobře. Jediný co jsem nevěděl je, že Pegg je Čvrtníčkův brácha :-) 75%

5. října 2011
plakát filmu
X-Men: První třída
X-Men: First Class
100 %

Parádně pojatý prequel celé X-Men série. Můj názor na film je určitě ovlivněný faktem, že jsem velký X-Men fanda. Film měl spád a nešlo od něj odtrhnou oči. Nejvíce odceňuji promyšlený děj a vyobrazení charakterů jednotlivých postav. Díky tomu zde máme naprosto uvěřitelný začátek celé série, ze kterého další X-Men události logicky vyplývají. Tohle prostě můžu. Jedinou výtkou asi je postava Angel, která však moje hodnocení nezvrátí.....100%

4. října 2011
plakát filmu
Thor
Thor
70 %

Na Thora jsem se těšil, ale troše zklamání jsem se neubránil. Místy poněkud nudná podíváná v kombinaci s hodně jednoduchým dějem tenhle řemeslně slušně zpracovaný komiksák poněkud sráží. Vedle dalších marvelovských filmů na mne Thor zrovna velký dojem neudělal. Iron Man i Hulk jsou o třídu výše. Avengers snad budou lepší. 65%

10. září 2011
plakát filmu
Světová invaze
Battle Los Angeles
50 %

Naprosto debilní patetická oslava hrdinství amíků v boji proti emzákům. Jedinou záchranou tohohle filmu je vizuální stránka.

7. září 2011
plakát filmu
Rango
Rango
50 %

Zklamání

Pro mě velké zklamání. Kecy o animáku pro dospělé neberu. Chápu, že spousta intoušů v tomhle může najít další rozměr (stejně jako u Teletubbies), ale pro mě je to pouze slušně vypadající vyprávění o upocených žíznivých zvířátkách, které je zasazené do prostředí divokého západu. Nemalý potenciál který tento film rozhodně měl tvůrci naprosto pohřibili. Zbyla tak ničím vyjímečná podívaná, která spíše nudí než baví.

6. září 2011
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
0 %

Proboha živýho, jenom doufám, že tohle a ani nic podobnýho už nikdy neuvidím. Obvykle nepíši názory o tématech co mi jsou cizí, což romantické filmy rozhodně jsou. Je to však zároveň i muzikál a pár jich mám rád. Ale tohle? Naprosto idiotský děj schovávající se za řeckou pohodičkou může trumfnout snad už jen Pierce Brosnan, který zpívá jako ožralý Brett Hull při demolici hotelového pokoje v Naganu. Abbu jsem nějak zrovna nemusel, ale jestli mi ji někdo pustí po tomhle zážitku, tak ho zabiju.........omlouvám se všem 4% jedincům a bandě oblotloustlých romantiček, ale pro mě jasných 0%.

23. srpna 2011
plakát filmu
Beowulf
Beowulf
90 %

Jak to tady tak čtu, tak vidím, že o tom kdo nebo co byl Beowulf nikdo nemá anung a tudíž všichni hodnotí film jen podle animací, nebo draka, nebo nevím čeho. Mám rád starogermánské příběhy a hrdiny. Vždyť i část Tolkienova díla je na tom postavená. Takže tím nejdůležitějším byl pro mě vlastní příběh a ten rozhodně nezklamal. Vykreslení jednotlivých postav a charakterů je celkem propracované. Grendel podle mě nemá chybu. Co se týče grafického zpracování, tak jsem byl unešen. Pro mě zásadní záležitost, kterou rád znovu uvidím.

23. srpna 2011
plakát filmu
Máma mezi Marťany
Mars Needs Moms!
70 %

Řemeslně velmi povedený animák. Vizuálně strhující podívanou trochu kazí vlastní vyprávění příběhu, které sice není špatné, ale něco málo tomu přece jen chybí. Disneyovský vliv je zřejmý. Stejné je to asi s i charaktery jednotlivých postav. Určitě ale stojí za shlédnutí.

22. srpna 2011
plakát filmu
Legenda o sovích strážcích
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
80 %

Tak konečně jsem se na to mohl podívat. Poslední Snyderův film, který jsem neviděl. Kvůli slabému hodnocení se mi do toho moc nechtělo, ale to byla chyba. Sice jsem to neviděl ve 3D, ale i tak můžu říct, že je to graficky asi nejlépe zpracovaný animák co znám. Vlastní soví příběh si bere hodně inspirace ze všeho možného od elfů až po nacisty, ale odvyprávění malinko pokulhává za Snyderovým standardem. Scény, které měly být humorné a typicky animákovské jsou spíše na obtíž a poměrně hodně kontrastují s temnou a místy i celkem krutou atmosférou vlastního děje. Se sovami jako postavami nemám na rozdíl od některých chytráků nejmenší problém a myslím, že se celkem povedly. Nenechte se tedy odradit a určitě se na to podívejte. Ztráta času to rozhodně není.

19. srpna 2011
plakát filmu
Rio
Rio
70 %

Celkem vtipná a celkem koukatelná pohádka. 100% bych dal za bitku ptáků proti opicím. Poctivě udělaný animák s troškou obvyklých klišé....... a závěrečnou písničkou (já se ptám, proč?).

16. srpna 2011
plakát filmu
Sucker Punch
Sucker Punch
90 %

Já osobně jsem se u tohoto filmu parádně pobavil. Mám rád tyhle pro někoho "fantasmagorický" výjevy. Když jsou pak ještě ke všemu zabalený do takhle úhlednýho kabátku, tak to jsem přímo nadšen. Aby jste tenhle film pobrali, tak je třeba mít alespoň trochu fantazie a hlavně ve všem nehledat míru logičnosti a reality (někdo zřejmě přišel na to, že ve správném filmu tyhle věci prostě musí být). Stačí se jen koukat a žasnout. A jestli někdo tvrdí, že je to zmatek bez děje, tak je mi ho upřímně líto. Nejvíc mě potěšila nenápadná inspirace postavami z Hellboye, Pána prstenů, nebo Já robot. Vřele doporučuji všem, co se neberou tak vážně a nemyslí si o sobě, že patří do řad filmových kritiků (jako spousta magorů tady)....

9. srpna 2011
plakát filmu
90 %

Na každý film od Coenů se vždycky těším. Opravdová kuráž mě určitě nezklamala. Osobitým coenovským stylem pojatý příběh a výborně zahrané postavy jsou asi hlavní devizou snímku. Ostatně jako vždy. Kouká se na to tak nějak samo. Kritizovat tenhle film jako vyčpělý western či mrtvé téma může jenom člověk, který si myslí že nejlepší western je Winnetou. Škoda, že jsem neviděl původní film. Bylo by to asi zajímavé srovnání.

8. srpna 2011
plakát filmu
Big Lebowski
The Big Lebowski
100 %

Drž hubu Dony!

Já nechápu jak tenhle film může někdo kritizovat. Že nebyl vtipný, nebo že to snad byla nuda? Je fakt, že se jedná spíše o inteligentní a malinko záchodový humor (doslova), takže spousta z nás to nemusí pobrat.
Příběh a lá "to nevymyslíš", soundtrack famózní stejně jako herecké výkony. Jeden z nejlepších Coenovskejch filmů. Moje jasná jednička. Parádní český dabing tomu dodal další rozměr a hlášky z tohohle filmu, který jsem viděl poprvé v roce 98 (mimochodem to bylo některým zkušeným recenzentům na tomto serveru 7let) používáme dodnes. Zajímalo by mě, co vy by jste dělali, kdyby vám někdo pochcal tepich....

8. srpna 2011
plakát filmu
Já, robot
I, Robot
100 %

Moje nejoblíbenější SCI-FI. Mám ho tak rád, že o něm nebudu ani psát. Bylo by mi po něm smutno. Pro mě bez jediné chybičky.

8. srpna 2011
plakát filmu
Batman začíná
Batman Begins
100 %

Měl jsem moc rád Burtonovy Batmany, takže jsem vůbec nevěděl, co od Nolana čekat. Měl jsem ale tušit, že to bude ten největší mazec v dějinách komixovejch filmů, protože tohle je největší mazec v dějinách komixovejch filmů. Má ten film nějakou chybu? Pro mě ne.....

8. srpna 2011
plakát filmu
Pán prstenů: Návrat krále
The Lord of the Rings: The Return of the King
100 %

Asi můj nejoblíbenější film vůbec. Famózní závěr toho nejhezčího příběhu který znám. Naprosto dokonale řemeslně zpracované. Takhle nějak to asi Tolkien myslel. I když se film přesně nedrží předlohy (ono to asi ani nejde), tak mu podle mě nelze nic vytknout. Nevím jak by třeba zplundrování kraje na závěr filmu zapůsobilo na ty, kdo nečetli knihu.
....no, možná se vlastně jedna věc vytknout dá. Manželka se se mnou na to nechce koukat každej měsíc znovu. Budu na tom muset ještě zapracovat.....

8. srpna 2011
plakát filmu
Machete
Machete
90 %

Splněné očekávání

Po Machete traileru v Planetě Teror mi spadla čelist a poté co jsem se dozvěděl že bude film, tak jsem se těšil jako malej kluk. Po jeho shlédnutí jsem byl nadšen. Přiznám se, že nechápu ty nízká hodnocení. Přece když nemám rád dechovku, tak nejdu na důchodcovskou jolku tenhle styl seniorům hanit. A hledat v tomhle filmu něco, co tam ani nemůže být je hloupost. Tenhle film je přesně tím, čím měl být a to po všech stránkách. Podle mě jeden z nejlepších Rodriguezových počinů. Dany Trejo je výbornej a zbytek herců jakbysmet. Kdo výrůstal jako kluk na Rambovi, Komandu a Seagalovi, tak musí blahem vrnět. Paráda......

30. června 2011
plakát filmu
Moon
Moon
80 %

Tento film mě zaujal, i když byl děj v průběhu filmu malinko čitelný. Vždy mě zaujme podařeně natočená one man show, v tomto případě s velice přesvědčivým hereckým výkonem Sama Rockwella. Opravdu působivé a stojí za shlédnutí.

13. února 2011
plakát filmu
Bez soucitu
From Paris with Love
50 %

Tenhle film je klasické akční béčko. Slabý děj zachraňuje celkem vydařená akce. Travolta hraje přesně to co se po něm chtělo, ale tihle akční hrdinové už patří tak do 80let. Jeho divokost má kontrastovat s celkem konzervativní postavou Meyerse, ale to se díky vlastnímu příběhu i hereckým výkonům spíše nedaří. Navíc Travoltovy hlášky jsou opravdové klišé. Od pánů Bessona a Morela bych opravdu čekal více.

13. února 2011