avatar uživatele

JaSof

Jméno
Věk
52 let (Váhy)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Revival
Revival
100 %

No ano, šla jsem do kina na český film, ač to z principu nedělám - většinou se jednalo o vyhozené peníze. Tentokrát teda fakt ne! Bože, takhle jsem se zasmála naposledy na Ženách v pokušení. Neváhejte. Zejména pro nás tak trochu dříve narozené se jedná o převelice zábavnou, dojemnou a velice příjemnou záležitost. Miroslav Krobot neskutečný. :D

4. srpna 2013
plakát filmu
Univerzita pro příšerky
Monsters University
50 %

No, myslím, že se to až tak nepovedlo. Jedná se o prequel původních Příšerek s.r.o. neboli jak se ti dva spřátelili a jak se dostali do továrny. Z mého pohledu zbytečná záležitost jako většina prequelů. Navíc děj předvídatelný, postavy až na zeleného s modrým otravné, zasmála jsem se třikrát a bohužel to neodpoutalo mou pozornost od vedlesedícího synátora, laškujícího s kamarádkou, takže místo zaujetí filmem jsem většinu času přemýšlela, jestli ze mě nebude brzy babička. :-/

30. června 2013
plakát filmu
Velký Gatsby
The Great Gatsby
30 %

Milý deníčku, slibuju, že už nikdy, nikdy, nikdy nepůjdu na Luhrmanna do kina! Vím, že jsem totéž tvrdila i po Moulin Rouge! a nepoučila se, takže opět mám ožehnuté sítnice, ta barevná přepálenost mě prostě ničí. Ale tentokrát jsem i děsně otrávená. Ač je to film tak šílený jako sám Baz, po půlhodině smrtelně nudí. Děj je plytký, milostná linka má asi tak fatální hloubku jako když tajně miluje Ferda Mravenec Berušku, navíc to všichni hrají tak blbě, že by člověk zoufale mlátil hlavou do sedačky. Nejvíc mě dostala scéna, v níž vypravěč popisuje hlavní "femme fatale" asi v tomto smyslu: "...když se na vás podívala, v očích jste četli bezbřehou pozornost, obrácenou k vám, zrcadlila se v nich celá její osobnost..." Já neviděla NIC. Jen tupý, studený, neherecky strnulý ksicht bez výrazu, ostatně ten měla našroubovaný celou dobu. Tobey je opět tak nemužně nezajímavý, že mu jeho heterosexualitu věřím čím dál míň. Leo se jediný z celého hereckého obsazení opravdu snaží, ale jeho postava je tak nesympatická, že je mu to houby platné. SPOILER! Tragický konec člověk přivítá už jen proto, aby pro-bo-ha!!! už ani jednou nevypustil z pusy to svoje "Old sport"! Nikdy více.

9. června 2013
plakát filmu
Star Trek: Do temnoty
Star Trek Into Darkness
100 %

Asi bych neměla psát názory těsně po příchodu z kina, ale nedá mi to. HOLY SHIT! Ono jim to zase vyšlo, ten Abrams je génius. Ano, jsou tam nedostatky, nelogičnosti, místy je to malinko užvaněné, ale je to jedno! Jako celek je to kompaktní, zábavné a obdivuhodné. Zpětně vnímám původní Star Trek jako přitažlivý zejména kvůli vzájemným vztahům hlavních hrdinů, neustálým třaskavým střetnutím několika výjimečných a velmi rozdílných osobností. A to je přesně to, co se Abramsovi tolik daří - zachovat tohle původní kouzlo a jenom ho zasadit do modernějšího děje. A ti kluci jak to nádherně hrají, jak jim to všechno věřím! Jak dojemný byl výkon Simona Pegga, jak "spockovitý" byl Zachary Quinto (a jak sexy byl opět Karlík Urbanů)... Za sto a vůbec se za to nestydím. Edit 24.6. po IMAXU: Ou maj gád! Nejde dát 120%? :D

9. června 2013
plakát filmu
Chceš mě, chci tě
The Ugly Truth
60 %

No, celkem mě to bavilo. Jen jsem se celou dobu nemohla zbavit dojmu, že tak 60 minut času zůstalo na zemi ve střižně, protože tempo značně kolísalo a průběžné sbližování dvojice se buď táhlo jako zápach kolem močálu nebo naopak hup a už mu sahala na zadek, ačkoliv jí pět minut předtím pohled na něj otevíral jugulárku. V každém případě oceňuji chemii mezi potrefenými a romantiku nepřepálenou do absurdna.

20. května 2013
plakát filmu
Dva v tom
Nine Months
30 %

Když jsem viděla film před deseti lety, měla jsem chuť hlavního hrdinu, pardon, poseru zabít, byť ho hrál můj miláček Hjů. Dnes už ho poněkud více chápu, takže to nebude za mínus deset, nicméně pořád mě tam ŠÍLENĚ štve dějová linka s Robinem Wiliamsem, která má úroveň Troškova humoru. Asi mi to víckrát nebude stát za ten ztracený čas. Třicet jen za sexy pana Mouchu.

20. května 2013
plakát filmu
Nevědomí
Oblivion
60 %

No - asi takhle: pokud neusnete během první půlhodiny, máte šanci na nějaké to drobné překvapení a napětí. Tomík nám malinko sešel, nicméně pořád je to pohledný senior a uvěříme mu i to zanícení pro věc. Jestli za to ale stojí dát ty nekřesťanský prachy v kině, to je otázka.

16. května 2013
plakát filmu
Iron Man 3
Iron Man 3
90 %

Super. Pravda, začátek dechberoucí akce, pak dlooouho jen pátrání, dialogy a cesta do hlubin plecháčovy duše a až úplně nakonec zase dechberoucí akce, ale zato je nadupaná tak, že průměrný člověk jako já pochytí s bídou desetinu toho, co se na plátně děje. Bývalý Gándhí vysekl herecký koncert v roli Mandarina, slizoun Guy (ze kterého jinak běžně dostávám akutní osypky) uplatnil svou slizkost natolik adresně, že jsem mu schopna přiznat i docela solidní herecký výkon. Navíc hlášky a úžasná plecháčova sebeironie celou stopáž, holt to budu muset vidět ještě tak pětkrát, abych si to dostatečně vychutnala. Jo a mimochodem, určitě zůstaňte v kině až do úplného konce titulků!
Edit po shlédnutí v IMAXu: WOW!!! 100% jak vyšitejch.

5. května 2013
plakát filmu
Sexuální praktiky pozemšťanů
Mating Habits of the Earthbound Human, The
70 %

Přátelé, berte ohled na datum výroby tohoto filmu. Ano, možná je tempo trochu pomalejší, možná už je dneska způsob namlouvání bez mobilu a fejsbůku trapně zastaralý, přesto - dejte filmu šanci. Samotná love story je v tomto filmu nudná a provařená záležitost, však o tu tady nejde. Komentář (Vladimír Čech v nejlepší formě!) je to, oč tu běží, a ten je vtipný, trefný a výborný. Nalijte si sklenku vína a nechte film plynout. Možná se překvapivě dobře pobavíte.

5. května 2013
plakát filmu
Nechápu, jak to dokáže
I Don't Know How She Does It
20 %

Ale fuj. Sára Džesika se v téměř padesáti snaží předstírat pětatřicítku s malými dětmi a je v tom ještě méně úspěšná, než v předstírání žádoucí sexbomby ve městě. Ne, nemám jí ráda. A jelikož film stojí a padá na jejím výkonu (potažmo neexistujícím charismatu), nezbývá něž dodat, že to byla pro mě ztráta času. Navíc se domnívám, že matky malých dětí patří do kuchyně a ne do velkého byznysu, takže "žonglování" hlavní hrdinky zejména s city všech jejích blízkých mi připadá v tomto filmu ke zblití. Workholismus ve své nejodpornější formě. Jinak Greg Kinnear opět úžasný, Pierce Brosnan stále ještě přiměřeně přitažlivý. Jen kvůli nim to není za čistou nulu.

5. května 2013
plakát filmu
Red
Red
100 %

Pecka. Filmová lahůdka s Brusičem, jak ho máme rádi, Freemanem, jak jinak než skvělým, Malkovichem opět krásně šíleným a v neposlední řadě i s Karlem Urbanem, jehož charismatický pohled mi propálil spodní prádlo. Nasmála jsem se věru hodně a dojala taky. Tento film patří do mých TOP10, ať si tu zase pindá kdo chce co chce.

29. dubna 2013
plakát filmu
Jack a obři
Jack the Giant Slayer
80 %

Současný trend prznění pohádek mi není nesympatický, zvláště pokud se to dělá kvalitně, s nadsázkou a tvůrčí invencí jako nedávný masakr v perníkové chaloupce. Film Jack a obři se z tohoto hlediska také povedl. Pravda, v titulní roli bych si představovala někoho jiného, ač proti Houltovi nic nemám, přece jen zde působí lehce jelitoidně, byť to zvládá s přehledem. Ale jinak nemám vcelku co vytknout. Děj ubíhá svižně, o vtipné momenty není nouze (velmi mě pobavila Ewanova rolka, ono vůbec obsazení Obi-wana bylo pro mě velice příjemným překvapením), animace obrů brilantní, akční scény až do kategorie "No ty vole!". Neváhejte a běžte do kina, tenhle film si zaslouží plátno a ne pirátskou kopii na písí.

15. dubna 2013
plakát filmu
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
50 %

Tak jsem se prokousala vašimi recenzemi a virtuálními plivanci a ráda bych dodala jen toto: uvědomte si prosím, že z blbé knihy dokáže udělat dobrý film jen zázrak. Já, velký fanoušek ságy HP (viz recenze na předchozí filmy) roní krokodýlí slzy nad skutečností, že u poslední knihy JKR hodila znuděně ručník do ringu a vyplodila tenhle slint, který je smutným výsměchem její předchozí práci. Myslím, že film o moc lépe udělat nešel. Je dostatečně temný a přitom si zachovává určitou hravost. Chtělo to jen zapracovat na dialozích a nedělat například z Rona idiota, ale myslím, že to celkem stojí za to vidět už jen proto, abyste si uzavřeli příběh. I některé detaily (např. interiér ministerstva kouzel) nebo herecké výkony (Láskorád) na mě udělaly docela dojem.

9. dubna 2013
plakát filmu
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
70 %

Já jsem spokojená. S filmem. Knihou (7.dílem) poměrně dost pohrdám. Myslím, že byl stvořen malý filmový zázrak, kdy byl ze stupidní předlohy uplácán vcelku kompaktní závěr velké ságy. Některé scény jako třeba v podzemí u Gringottů nebo pochod soch po Bradavickém mostě byly ohromující. Také někteří herci překonali sami sebe, například Hermiona byla zde pro mě poprvé snesitelná, Helča Bonhamů-Carterů až excelentní jako Hermiona pod vlivem mnoholičného lektvaru! I sám Voldemort nám ukázal nějakou tu uvěřitelnou emoci a nepůsobil jen jako posmrtná maska. Bohužel něčemu se vyhnout filmaři nemohli a tak se nám dostane i nedůstojného rozplizlého odchodu Snapea, ze kterého udělala JKR v posledním díle ubuleného blba. Neujdeme ani odpornému epilogu a bohužel musím konstatovat, že vzhledem k nezvládnutým maskám (odkdy se na člověku podepíše 19 let jen tím, že se jinak češe, narostou mu vousy a začne se oblékat jako důchodce?) působil ještě trapněji než v knize, ač by se mohlo zdát, že to víc už nejde. Ale budu objektivní a do hodnocení nepromítnu nevolnost, kterou mi epilog způsobil.

9. dubna 2013
plakát filmu
Rebelka
Brave
80 %

Mně se to líbí. Vymazlená animace, vtípků až tak málo zase není, jak zdejší škarohlídi opět mrmlají, příběh docela svižně ubíhá a o překvapení také není nouze. Čekat od každého animáku sofistikovanou hloubku je asi tak stejně naivní jako chtít po manželce každý den uvařit svíčkovou. Cílovou skupinou animáku jsou překvapivě DĚTI, vážení přátelé, a ti se baví i u stupidního medvídka Pú mnohem víc než u některých Pixarovek, které mnohdy přesahují jejich intelektuální možnosti. Pokud znavený rodič v kině na animáku neusíná, je to milý bonus, ale pořád je hlavní, aby při sledování neusnul potomek. Vy si potom zajděte třeba na myšlenkové hloubky profesionálního nudéra Larse fon Trijégra a všichni budou spokojeni.

2. dubna 2013

Není to až zas takový průšvih. Je to sice jen x-tá varianta téhož, ale možná jen proto, že Burroughse už léta směle vykrádá každý druhý pisálek sci-fi scénářů. Spíš byla obrovská chyba vsadit na nepřitažlivého až slizkého Taylora Kitche, který takovou hlavní roli nemůže bez charismatu zvládnout. Lynn Collins mě naopak příjemně překvapila, role drsné princezny jí sedla jak dekl na latrínu, navíc je v těch krásných a sporých kostýmech velice půvabná. Animace ucházející, scenérie "Marsu" místy až dechberoucí, zelení mužíčci slušně naanimovaní. Celkové vyznění tak trochu nuda, ale průšvih opravdu ne.

2. dubna 2013
plakát filmu
Thor
Thor
80 %

Super. V rámci žánru nadprůměrný počin, bravo, Lockharte! Hemsworth je trefa do černého, překvapivě i Hiddleston. Děda Hopkins se vyloženě královsky baví a celé je to soudržné jako Rychlé šípy. Animace Ásgardu je také velice vyvedená, stejně jako animace kovového Ničitele, tu si užijete zejména v jeho fyzickém obratu o 180°, který onen plecháč zvládne, i když je momentálně přišpikovaný k silnici. TOTÁLNĚ MIMO je ale obsazení zcela asexuální Natalie Portman do role Thorovy femme fatale. Bože můj, ta je schopna jiskření pouze po připojení hřebíkem do dvousetdvacítky v zásuvce. Všimněte si, že i při loučení, tj. jediném vypjatém sexuálním momentu, opětuje vášnivý Hemsworthův polibek pěkně falešně filmově se zavřenými ústy... Asi vyhlásím petici za odstranění Natálky z celého filmového průmyslu pro absolutní neschopnost zahrát cokoliv jiného než černou umírající frigidní labuť.

2. dubna 2013
plakát filmu
Muži v černém 3
Men in Black III
80 %

Ať si říká kdo chce co chce, film může mít sebelepší scénář, herce i režiséra, ale pokud se nebaví již tvůrci při natáčení a jen rutinně odvádějí svojí práci, na výsledku je to poznat. Já si vážím právě těch snímků, které nejsou dokonalé, ale čiší z nich takový ten zábavný esprit, to hravé "něco", co na nás diváky celou stopáž filmu spiklenecky pomrkává a bere nás jako důležitou součást projektu. Zde je toho opět plno. Jednička MIB se stala sama o sobě legendou, dvojka lehce zamrzela, přesto zdaleka nenudila. Třetí díl nezůstal těm prvním dvěma nic dlužen. Nové postavy, cesta časem, nový pohled do nitra J a K, prostě paráda, dostala jsem všechno, pro co jsem si přišla. Komu se to nelíbí, jeho smůla. Já se bavila parádně.

2. dubna 2013
plakát filmu
10 %

Pakárna

Nechci opravdu vypadat zaprdle a předpojatě, mám ráda všechny typy humoru. Pubertálně hláškující mimozemšťan Paul ve stejnojmenném filmu mě hodně pobavil, vo tom žádná. Ale tenhle film je zhovadilost plná nechutných a nevtipných "hlášek" a nedospělého rádobyveselí. Nechápu vysoká hodnocení na tomto i jiných serverech. Pokud u stolu prděl Eddie Murphy, všichni se cítili znechuceni, ale pokud totéž udělá Wahlberg v plné restauraci, je to boží a kůůl?! A exkrement na podlaze je taky hodně vkusný a vtipný, hahaha, až mě bolí bránice. Těch deset procent, které s odřenýma ušima udělím, je jen za ten úplně poslední vtip před titulkami. Ten jediný mě opravdu pobavil.

29. března 2013
plakát filmu
Čokoláda
Chocolat
100 %

Takhle se to má dělat

Film s velkým F. Scénář bez patosu nebo snaživé líbivosti, svěží francouzský šarm, excelentní herecké výkony (všechny!), báječná hudba - všechno sedí tak, že se srdce a přilehlé okolí tetelí blahem. (To okolí hlavně když tancuje Džony a Julča na lodi, bože, to je tak sexy! Džony vypadá jako kobra před útokem, nebezpečně a divoce... Uch.) Zásadní problém mám ale s dopadem tohoto filmu na moji psychiku, protože vždycky potom vyžeru všechnu čokoládu v baráku.

27. března 2013
plakát filmu
Karlík a továrna na čokoládu
Charlie And The Chocolate Factory
40 %

Chvála magorům

Burton má o pár koleček víc, to je mi přehledně jasné už dávno. A pokud se chytí knihy dalšího magora jako je Roald Dahl, nemůže z toho vzniknout nic normálního. K tomu si do koktejlu přidáme ještě Johnnyho Deppa, který má pro změnu sympaticky okolečkováno míň a hle, na světě je cosi nepopsatelného. Barevné to je tak, že vám to během deseti minut propálí sítnice, šílené jako exponát muzea moderního umění a úchylné jako Průša. Přes to všechno to taknějak funguje. Ale ne, že bych si to musela pouštět obden. Čtyřicítka za zpívající trpajzlíky a malého Freddieho.

27. března 2013
plakát filmu
Muži v naději
Muži v naději
20 %

Muži mužům

No jasně, pánové se snaží vysvětlit dámám, jak je mužská nevěra v manželství de facto NUTNÁ! Hm, nikdo vám to, hoši, nebere, ale pokud se vám mozek zase nahrne kam nemá a manželka to neprodejchá, kabelka to vždycky zachránit nemusí. Navíc každá z nás má nějakého toho "maséra" v záloze také. To jsem ale odbočila od filmu. Typická česká patlanina pro chlapy, kde opět nehezký neherec Macháček předstírá roli tupého blba. Nezachraňovat to tam ta zrzavá šťabajzna (ale že je to kus krásné ženské!) a Simona Stašová, nevydržela bych to chlapské poplácávání po egu až do konce.

27. března 2013
plakát filmu
X-Men: První třída
X-Men: First Class
80 %

Mám ráda minulý prequel, Wolverinovi jsem dala čistých 100%. Tady jsem na vážkách, zkusím to rozpitvat na prvočinitele: scénář 70%, režie 80%, Fassbender 200%, McAvoy lehce slizkých 80%, Bacon 80%, ostatní mutanti 50% (někteří ti puberťáci už mě velice nudili). Přesto se mi to nějak zavrtalo pod kůži, kompatibilita s původní trilogií mi překvapivě velice sedí (až tedy na ochrnutí Xaviera, které tam časově nesedí, ale jedná se o emočně velice působivou scénu, takže to velkoryse přehlédnu).
Mimochodem, přemýšleli jste nad tím, kterou z mutací byste brali vy? Já bych moc moc moc chtěla umět to, co ta modrá nudistka...

27. března 2013
plakát filmu
Skála
The Rock
100 %

Existuje pár filmů, které si prostě musím pustit aspoň jednou ročně, abych nedostala abstinenční příznaky. Toto je jeden z nich, moje srdeční záležitost. Trio Bay+Connery+Cage předvádí takovou jízdu, že by jeden slzel dojetím. (Ačkoliv poslední dobou mi celou stopáž tluče do uší hudba. Sama o sobě je dokonalá, jen kdyby mi tolik nevadila ta podobnost s Piráty z Karibiku! Ten Klaus Badelt je podle mého názoru opravdu plagiátor, byť to pozvedl ještě o úroveň výš.)

27. března 2013
plakát filmu
Nedotknutelní
Intouchables
50 %

Hm...

Francouzské filmy mám ráda. Jsou krásně jiné než filmy americké provenience, připadají mi většinou více poetické a nevtíravé. Ovšem tady je toho nějak příliš. Nechápu ten obrovský ohlas a je mi to líto. Ano, herci výborní, hudba také, příběh je dojemný, ale já jsem asi čekala víc. Není to nic, co by mi rozzářilo večer. (A opravdu to není jen tím, že mi ten primitiv lezl na nervy.)

27. března 2013