avatar uživatele

el..matador

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory

Mongol

Když jsem si film pustil, očekával jsem rychlý vzestup Chingichánovi moci a dále většinu filmu o jeho tažení na jih s 270ti tisíci jezdci po jeho boku popravdě jsem se na to dost těšil, ale nakonec mi film nabídl něco úplně jiného. Ale rozhodně mě nezklamal. Uchvátila mě mentalita a kultura tehdejšího Mongolska, krásná krajina a vynikající soundtrack zatahující přímo do deje. Nečekal jsem, že Rusové udělají takto fantastický velkofilm. Jediná škoda byl nedostatek bojových scén, protože byly velice poutavé a dobře zpracované. Kdyby byl film MONGOL 2, který by popisoval Chingishanovo tažení rozhodně bych nebyl proti :)

17. března 2009
plakát filmu
Johanka z Arku
The Messenger: The Story of Joan of Arc
90 %

Moc pěkné.. :)

stejně jako asi každého příznivce historických filmů mě tenhle film nadchl, výborné bojové scény doprovázené monumentální hudbou a neposlední řadě Mila Jovovich a její geniální herecké ztvárnění poblázněné Johanky.. Jediné co mě trošku mrzelo, a film násilně protahovalo byly časté a zbytečně dlouhé Johančiny vize a sny.. za to 10% dolů :)

13. března 2009
plakát filmu
Barbar Conan
Conan The Barbarian
80 %

Klasika..

Kdysi dávno jsem Conana viděl, ale nepamatoval jsem si ho, teď jsem ho po té dlouhé době zase skouknul a okouzlil mě stejně jako dřív. Je to prostě klasika a když přihlédnu ke stáří filmu a srovnám s jinýmy filmy této doby a především s pokračováním "Conan Ničitel", myslim že se jedná o velmi povedený snímek.

10. března 2009
plakát filmu
Conan ničitel
Conan the Destroyer
30 %

Hořké zklamání..

Pokud znáte první díl "barbar Conan" jistě mi dáte za pravdu, že pokračování jen "vaří z vody" a snažilo se něco vydřít z popularity prvního filmu. Laciné efekty, až příliš nadpřirozena a kouzel. Arnoldův výkon sice špatný rozhodně není ale zbytek filmu to rozhodně nevykompenzuje...

10. března 2009
plakát filmu
Lovci lvů
Ghost and the Darkness, The
80 %

Celkem dobré..

Hodně zajímavý film, ve kterém rozhodně nechybí napětí a brutalita. Asi jediný film, kde mi běhal mráz po zádech a byl jsem napnutý jako struna i při scénách odehrávajích se ve dne za spalujícího svitu afrického slunce.

11. února 2009
plakát filmu
Král Artuš
King Arthur
100 %

moc hezký..

Podle mě je to moc hezky, a zatim nejreálněji ztvárněná pověst o Artušovi a Kamelotu.. Moc krásnej film, výborný obsazení, a skvělá atmosféra, která nepostrádá ani napětí a hezký bojobý scény.. Líbí se mi dokonce víc než První rytíř

26. ledna 2009
plakát filmu
100 %

best

Ohodnotil bych film jako nejpovedenější fantasy od pána prstenů, i přes jeho malý rozpočet a nejspíš jako nejpovedenější fantasy vůbec. Je tu hodně změn a celkové předělání oproti knize ale podle mě jenom k lepšímu. Konec filmu je sice moc optimistický a monumentální proti knize.. (ten konec knihy mi opravdu vzal dech), ale to zase vyváží výborná režije a herecké obsazení a to především Claire Danes a jejímu hereckému výkonu a herecký výkon Roberta De Niro a jeho "transvestitní scény" :)

19. ledna 2009