avatar uživatele

SSman

Jméno
Michal
Věk
37 let (Beran)
Bydliště
Bruntál
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Spartakus
Spartacus
30 %

Fantazie tvůrců

Film Spartakus měl být natočen podle skutečné události, ale jeho ztvárnění převýšila jako vždy fantazie tvůrců filmu. Film je postaven od začátku zcela nesmyslně, protože historické události a fakta nejdou popřít či pozměnit, ale ve filmech ano. Tohle se moc nepovedlo.

16. ledna 2009
plakát filmu
Král Artuš
King Arthur
40 %

Další Artuš

Těch Artušových knih a filmů o něm je už celkem dost. A názorů na skutečnost jak to asi bylo ještě mnohem víc. Každý si příběh o Artušovi upraví podle sebe a záleží jen na hodnocení diváků, který přijmou za to, že na ně nejlépe zapůsobil. Za další neexistuje žádný Adriánův val jak sem se tady dočetl, ale pokud vím dal ho postavit císař Hadrián, což byl Trajánův nástupce. Šlo o komplex pevností, které měli zadržovat anglo-saské kmeny a království. Tento komplex opevnění byl vyšetřován britskými archeology a zveřejněny byli nové poznatky a důkazy proč se Římané stáhly. Nakonec je to zcela úplně jasné z historie proč a proč uprchl i samotný císař.

16. ledna 2009
plakát filmu
80 %

Blíže skutečnosti

Tento film chtěl aspoň ukázat jak to přibližně v dobách helenismu vypadalo. A to se podařilo na 80%. Do očí bičují skutečnosti proč právě Filip II král Makedonie hostuje na oslavě řeckou vládnoucí vrstvu? Ale kdo chodil do školy tak ví proč a co tomu předcházelo. Myslím si, že Alexander měl kudrnaté a nakrátko střižené vlasy, protože tak ho zobrazují i samotné sochy. Stejně jako třeba Caesar. Myslím, že by Alexander nevydržel takový nápor vedra na poušti v bojích s Peršany, kdyby měl dlouhé vlasy skryté ještě pod přilbou. Zcela určitě by to sním seklo z koně. Při tak zpoceném obličeji by se mu na tváři usazoval prach a písek ne jen krev. A to nemluvím o očích, když stále vrhal svůj vražedný pohled na prchající nepřátele. Nicméně porážka perského krále Dareia III ještě neznamenala pád jeho říše. Alexander ji dobýval téměř 6 let. Dále stručně: obsadil údolí Indu a byl posedlý dál pokračovat, údolí Gangy nedosáhl = tlak armády na návrat do Babylonu, vrátil se a zemřel z důvodu oslabení organizmu (vyčerpanost) a také téměř jako alkoholik!

16. ledna 2009
plakát filmu
Julius Caesar
Julius Caesar
40 %

Slepé dějiny

Další historický film, který má zobrazit vzestup a pád římského císaře Caesara. Celkem dobře je tu zpracována jen jeho politická kariéra a krátký proces s Galií. Obsahuje také řadu nepřesností. Je to jen film a tudiž je zobrazena kratší verze života samotného Caesara, který byl tak bohatý, než byl samotný rozpočet tvůrců filmu na takový - mylný tv dokument.

16. ledna 2009
plakát filmu
Gladiátor
Gladiator
60 %

Dokolečka dokola

Když chce někdo natočit historický film, měla by být oporou a základem historie. Nicméně v tomhle filmu je nádech historie zobrazen v Koloseu, kde bojují gladiátoři. A obsahuje další řadu nesmyslů, kterým se asi žádný zkušený filmař nedokáže vyhnout. Stejně tak jako u každého velkofilmu nehraje důležitou roli pravda, ale mít z něj co největší zisk. Po tom dostanou třeba za ty nesmysly také nějakého oskara a můžeme sledovat se slzami v očích, že našeho hrdinu nezapíchli nebo naopak. O tom je taky tento Gladiátor. Nic víc - jinak zaujme také historickými nepřesnostmi.

16. ledna 2009
plakát filmu
Ong Bak
Ong Bak/ Ong Bak:The Thai Warrior
80 %

Bitky v Thajsku

Kdyby byl děj tak propracovaný jak bojové sekvence a scény, tak by sklidil daleko více úspěchů. Ale i tak se zadařilo, protože zaujal samotným talentovaným bojovníkem, který tomu dodal na tvrdosti svými technikami muay-thai. Film je vhodný pro bojové nadšence právě tohoto umění.

16. ledna 2009
plakát filmu
Rychle a zběsile
The Fast and The Furious
0 %

16. ledna 2009