avatar uživatele

Lukanus

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel
Starship Troopers 3: Marauder
80 %

Satira, pánové, satira!

Ach jo... Jak si čtu zdejší názory, tak snad nikdo nepochopil ten přesah, o který se tvůrci pokoušeli. Všichni tu nadávají na to, že do filmu tvůrci zanesli náboženství, že je tam spousta absurdních scén a já nevím co... Ale o to právě jde, má to být satira! Nebo si myslíte, že ono: "A: Bůh existuje, B: Bůh je na naši straně, C: Bůh si přeje zvítězit." je myšleno vážně? Ano, v rámci příběhu to myšleno vážně je, stejně jako propagace války, popravování protestantů a dalších věcí, které jsou však vyobrazeny tak, že je to SPRÁVNÉ a že tak to má být. Ale záleží na koncovém divákovi, co si z toho odnese. Že tam jde o jakousi parodizaci církve, která si také náboženství upravila ke svým potřebám (viz ono "Bůh je na naší straně a přeje si zvítězit.") nebo že je tam ukázán fanatismus federace (viz "Kdo je proti válce, je proti nám.") a nesmyslnost válčení, to už musí odhalit divák sám. Bohužel každý vidí jen řežbu s brouky a vizuální efekty a prvky satiry neodhalí ani při propagační písni "It's a good day to die". Škoda. Rozhodně jde o velmi kvalitní snímek. Oproti jedničce to možná není takový popcorňák, jelikož bych řekl, že je zde více kladen důraz právě na dvojsmysly, ironii a absurditu, kterou musí divák odhalit, ale rozhodně to nečiní ze snímku něco méně, spíš naopak.

9. června 2012
plakát filmu
Twilight sága: Zatmění
The Twilight Saga: Eclipse
40 %

No vida, konečně Twilight, na který se aspoň trochu dalo dívat. V měřítku k jiným filmům je to samozřejmě bída, ale vzhledem k této sérii je to velký úspěch. Konečně tu byl alespoň náznak akce a jistý pokus o smysluplný děj.

24. října 2010
plakát filmu
Počátek
Inception
100 %

Od tohoto filmu jsem moc neočekával, ale příjemně mě překvapil. Po visuální stránce je výborný, efekty a monumentálnost některých scén se vážně povedly. Hudba byla úžasná a děj, který možná trochu připomíná myšlenku Matrixu, je vážně originálnější a promyšlenější, než se na první pohled může zdát. Rozhodně jeden z nejlepších filmů za poslední dobu.

8. srpna 2010
plakát filmu
Princ z Persie: Písky času
Prince of Persia: The Sands of Time
90 %

Vcelku povedený film. V určitých souvislostech sice čerpá ze série PC her Prince z Persie (jako dýka času, přesýpací hodiny...), ale je škoda, že děj jako takový nemá s hrami nic společného, ba naopak je naprosto popírá. No, Dahaky jsem se sice nedočkal, ale zážitek to byl. Vidím to na 85%.

8. srpna 2010
plakát filmu
Solomon Kane
Solomon Kane
70 %

Nic jsem od tohoto filmu neočekával, přesto se mi celkem i zalíbil. Určitě to není ten typ filmu, na který byste se podívali více jak jednou (možná s někým ještě podruhé), ale jako jednorázový film s dobrou atmosférou a nějakou tou dávkou akce to postačí. Nelíbila se mi naprosto předvídatelná zápletka i konec, mnohem údernější by na konci byla smrt Solomona. Některé efekty byly vážně povedené, ale je škoda, že jsou ve filmu rozmístěny naprosto nerovnoměrně (jen začátek a konec). Určitý potenciál film má, bohužel je ale nevyužit. Jak jsem ale řekl, jako "jednorázovka" je to velmi povedený film.

8. srpna 2010
plakát filmu
Souboj Titánů
Clash of the Titans
90 %

Jak někdo může srovnávat starý a nový Souboj titánů? I když pominu veškeré efekty a triky, které by skutečně nebylo fér srovnávat, starý Souboj byla jen pohádka pro děti. Neříkám, že je nový Souboj bůhví jak promyšlený, ale rozhodně už je "koukatelný". V recenzi se píše, že pokud známe starší Souboj titánů, tento už se nám nebude líbit. S tím rozhodně nesouhlasím, tento remake se mi líbí minimálně dvojnásobně víc. Dávám 85%.

8. srpna 2010
plakát filmu
Iron Man
Iron Man
90 %

Ne vždy se remake komiksu do filmu povede, ale tady je už jen podle hodnocení jasné, jak to dopadlo :) Úžasná podívaná - výborné efekty, skvělý děj, vtipný a charismatický hlavní hrdina. Vidím to tak na slabších 95%.

8. srpna 2010
plakát filmu
Čarodějky
Craft, The
80 %

No vzhledem k roku výroby filmu to není tak špatné. První polovina filmu je celkem nudná, ale pak se to pěkně rozjede :-)

10. července 2010
plakát filmu
Pán a paní Smithovi
Mr. & Mrs. Smith
80 %

Místy byly ve filmu nudné scény, ale jako celek je film velice povedený. Námět mi přišel velmi originální a i akční a vraždící scény byly pojaty s nadsázkou.

5. července 2010
plakát filmu
Max Payne
Max Payne
90 %

Velice povedený film, po vizuální stránce (halucinace) je úplně perfektní. Atmosféra je úžasně uvěřitelná a depresivní, přesně jak tomu bylo ve hře.

1. července 2010
plakát filmu
Sunshine
Sunshine
90 %

Velice povedené sci-fi. Líbila se mi úžasně reálná atmosféra na lodi a také reálné zakončení z hlediska toho kdo přežije a kdo ne :) Také měl film super hudbu. Možná už ale byl trochu přitažený za vlasy kapitán z druhé lodi. Místy to už trochu zavánělo hororem. Vidím to tak na 85%.

29. června 2010
plakát filmu
Fantastická čtyřka
Fantastic Four
60 %

Nějak jsem od tohoto filmu očekával víc. Nebyl úplně k zahození, ale myslím, že by se z něj dalo vyždímat víc. Vizuální efekty byly fajn, ale ten děj byla bída. Málo akce a moc mluvení.

17. června 2010
plakát filmu
Ghost Rider
Ghost Rider
100 %

Dost lidí tento film kritizuje na základě toho, že není tak povedený jako komiks. No, komiks jsem nečetl, film se mi velice líbil, Ghost Rider mi přišel povedený jak po vizuální, tak charakterové stránce, a tak mohu s klidným svědomím dát 100%.

17. června 2010
plakát filmu
Faunův labyrint
Laberinto del Fauno, El
100 %

Nejprve jsem nějak nevěděl, co si o filmu mám myslet. Má to být pohádka, horror, nebo historický film? Brzy jsem zjistil, že je to tak trochu od každého. Film není ani zdaleka můj oblíbený žánr (jsem spíše na sci-fi), ale tohle bylo prostě super. Velmi se mi líbil kontrast reality ve válečném Španělsku spolu s "dětským světem pohádek". Atmosféra filmu byla velice ponurá a uvěřitelná. Konec filmu mě vážně dostal, tohle jsem tedy nečekal. Líbí se mi také, že záleží jen na divákovi, jak si film přebere. Byla to jen dětská fantazie, nebo skutečná realita? SPOILER! Tak jako tak, hlavní hrdinka umřela šťastná. KONEC SPOILERU! Velmi výstižná je věta v popisu filmu: "Fascinující podívaná a silný příběh o tom, že ve světě dětské fantazie se za život, čest a odvahu platí stejná cena jako ve světě dospělých."

5. června 2010
plakát filmu
Kick-Ass
Kick-Ass
100 %

Velice solidní film, který mě překvapil. Čekal jsem, že to bude nějaká trapná americká komedie, ale nakonec se mi to velice zalíbilo. Nejlepší postavou byla jednoznačně Hit-Girl. Nevím, jestli to bylo charakterem postavy nebo herečky, scénářem či skvělým hereckým výkonem, ale jako celek to byla postava přímo brilantní ;) Doufám, že se bude točit i další díl (ani seriál by nemusel být špatný nápad, námětů by bylo dost :D). Celkově to vidím tak na 90% za mírně utahaný děj, ale za Hit-Girl dám ještě 10% navíc :).

25. dubna 2010
plakát filmu
Okrsek 13: Ultimatum
Banlieue 13 - Ultimatum
90 %

Parkour

Myslím, že tak jak to u většiny filmů bývá, jednička byla asi lepší. Ale nemám co konkrétního filmu vytknout, prostě fajnový film když nemáte co dělat. Suprový soundtrack a povedené akční scény. Dávám 90%.

26. února 2010
plakát filmu
Scary Movie 3
Scary Movie 3
90 %

Výborný film. Těžko říct, jestli horší nebo lepší jak předchozí díly. Děj byl už trochu přitažený za vlasy, ale o to víc bylo humoru. A konec konců, kdo u takového filmu potřebuje promakaný děj? :-)

22. února 2010
plakát filmu
Scary Movie 4
Scary Movie 4
90 %

Fajnové zakončení celé série. Film se mi velice líbil a rozhodně doporučuji shlédnout. Původní atmosféra prvního dílu už je sice dávno v tahu, ale to je očekávatelné.

22. února 2010
plakát filmu
Vřískot 3
Scream 3
100 %

Vřískot jak má být

Někdo říká, že tento třetí díl byl nejhorší z trilogie. Já si myslím, že tohle byl film na úrovni, ne jako předchozí díly, které byly jen o zabíjení bez hlubší pointy. Série Vřískotu se mi celkem líbí, tento díl je ale opravdu asi nejlepší. Dávám 95%.

21. února 2010
plakát filmu
Scary Movie 2
Scary Movie 2
90 %

Dost lidí tvrdí, že první díl byl lepší. Já bych řekl, že dvojka byla více akčnější a celkově lépe zpracovaná. A jelikož jsem dal prvnímu dílu 90%, tak nějak bych to viděl i tady. :)

21. února 2010

Z této parodie už se stala skoro legenda. Pohled na zhuleného "vřískota" prostě nikdy neomrzí. Jako nedostatek bych uvedl trochu pomalý spád filmu, ovšem jako plus to vykompenzuje neuvěřitelně sexy hlavní herečka. Takže dávám 90% :)

20. února 2010
plakát filmu
Vřískot
Scream
70 %

Horor?

Tak teda nevím, ale tohle mi moc jako horor nepřišlo. Místy to byla spíše komedie (scénky kdy vrah honil svou oběť) . Nemůžu říct, že by byl film špatný, ale za děsivý horor by se to dalo považovat možná tak před 40 lety. Ale možná je to tím, že mě děsí spíše psycho-horory než tyhle vyvražďovačky.

20. února 2010
plakát filmu
Vřískot 2
Scream 2
60 %

Dvojka už se mi tak nějak nelíbila, na jedničku prostě nemá. Taky je hodně divné, že přežijí všechny hlavní postavy, které přežili jedničku. Navíc není možné určit, kdo je vrahem, pokud vidíte film poprvé.

20. února 2010
plakát filmu
Okrsek 13
Banlieue 13
90 %

Parkour

Výborný film plný adrenalinu. Děj obsahující drogy a bombu která "vybouchne a zabije spoustu lidí" je už možná trochu ohraný, ale to mi ani v nejmenším nevadilo. Film se totiž nesnaží hrát si na nějaký megafilm s promyšleným dějem, je to prostě jen akčňák pro pobavení.

29. ledna 2010
plakát filmu
Buffy, zabíječka upírů
Buffy the Vampire Slayer
30 %

WTF?

Filmaři si měli vybrat, jestli natočit komedii nebo horor. Tohle není ani jedno. Příběh naprosto nulový, žádná atmosféra. Když film srovnám třeba s Van Helsingem (prvním dílem, druhý také nestál za nic), tak zpracování upírů je více než ubohé. Ani jako béčkový film to za moc nestojí.

28. ledna 2010