avatar uživatele

TJ

Jméno
Tatyana
Věk
38 let (Kozoroh)
Bydliště
Na severu Čech (ale už jen sporadicky) a většinu času v Praze
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
60 %

Úžasný myšák

Příjemný rodinný film o dobrosrdečném myšákovi (mimochodem nádherně zanimovaný) a jeho nové rodině, kde se také musí naučit žít s kocourem „Sněhem“ (podle mě - nejvtipnější postava snímku).

31. prosince 2005
plakát filmu
60 %

Docela ujde

Miloučká typická americká rodinná podívaná, tentokrát o zvířátkách. Pěkná animace a docela zajímavý námět o válce mezi kočkami a psi.

30. prosince 2005
plakát filmu
Mexičan
The Mexican
40 %

...

I když v Mexičanovi hrají dva výborní herci, bohužel mdlý scénář a špatnou režii nezachránili. Jinak, film se dá považovat za oddychovou záležitost a doporučovala bych ho jen fanouškům Brada Pitta.

30. prosince 2005
plakát filmu
60 %

Dlouhotrvající nuda

Nádech přepychu a elegance tomuto filmu nelze upřít. Brad Pitt jako neviňátko poznávající tento svět je neuvěřitelně cudný a Anthony Hopkins je sama uhlazenost. Přesto děj se posouvá dopředu příliš pomalu a sedět a tři hodiny se dívat na ladné pohyby není můj šálek kafe.

29. prosince 2005
plakát filmu
Deník princezny
Princess Diaries, The
40 %

Moc sladké

Příliš infantilní zábava, pocukrovaná dívkou, která se přes noc stane princeznou z neexistující pohádkové země a z kudrnaté outsiderky se stane hvězdou plesu. Ano, sen každé malé holčičky. Film jen na jedno shlédnutí. Značka: přístupné pouze do 10 let!

3. prosince 2005
plakát filmu
Česká spojka
Bad Company
60 %

...

Typický americký nabouchaný film o supertajném agentovi, zasazený do české scenérie vypadá přeplácanějí než kdyby se natočit v americkém prostředí. Více od Joela Schumachera se čekat nedalo. Navíc mě zaráží český překlad názvu filmu.

25. října 2005
plakát filmu
Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka
Wallace & Gromit The Curse of the Were-Rabbit
90 %

Plastelinová show

Úžasná plastelínová show plná Wallacových vynálezů a Gromitových němých výrazů. Takže, Wallace nebo Gromit? Myslím, že spolu tvoří velkolepou dvojici.

22. října 2005
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor
AVP: Alien vs. Predator
30 %

Temné

Nejsem fanoušek ani jedné ani druhé vesmírné příšery, přesto mi film nepřišel tak úplně špatný. Samozřejmě, že odborníci mají výhrady (ohledně vyvinutosti obou zrůd, nějaké zvláštní návaznosti na další díly nebo podobnosti hrdinek Lexy a Ripleyové z Vetřelce), které já jsem nezaznamenala, protože se na Vetřelce (1, 2, 3, 4) nebo na Predátora (1, 2) se nedívám každý den. A takovým lidem jako já může být jedno co nového obluda umí nebo neumí (ano, zní to dost povrchně). Jako mnozí také i já nemám ráda toho slizouna, který mi fakt naháněl hrůzu ve Vetřelci, jenže zde mi běhal mraz po zadech spíš z něčeho neznámého a tmy, která ve filmu hrála důležitou roli. A to je asi na filmu to nejlepší, jinak za zhlédnutí podruhé už nestojí.

Kdysi dávno
plakát filmu
Catwoman
Catwoman
20 %

Škoda...

Halle Berry nemůžu nic upřít, ale protentokrát si vybrala špatně. Lákavý název filmu není všechno a proto bych jí napříště doporučovala dobře přečíst scénář. Jinak, videoklipová podívána s prvky videohry, ze kterého se mi dělalo nevolno od půlky, ale musela jsem přetrpět do konce.

Kdysi dávno
plakát filmu
Shrek
Shrek
90 %

Úžasné, neopakované

Proč, když už existuje spousta parodií na všelijaké filmy, by nemohli vytvořit animovanou parodii na pohádky (a nejen na ně) ? Je to užasný film nejen pro malé, ale také (a spíše) pro starší publikum. Nemám žádné přípominky k ději, ale k zpracování: ja si myslim, že by v klasicky animované formě to vypadalo přirozeněji a lépe.

Kdysi dávno
plakát filmu
Věčný svit neposkvrněné mysli
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
100 %

...

Charlie Kaufman prostě umí vymyslet zázraky, Michel Gondry tyto zázraky přenést na plátno a Jim Carrey s Kate Winslet umí zahrát tak, že i největší skeptik uvěří… Velmi zvláštní a zároveň neokoukaný námět, velmi zajímavé zpracování, velmi emocionální film.

Kdysi dávno

200%

Každý dobrý film má aspoň jednu dobrou hlášku, jenže Pulp Fiction je jedna velká hláška. Žádný dialog ani scéna nenudí, ale dál vtahuje do atmosféry gangsterského podsvětí, které se zda občas velmi vtipné a okouzlující. Samozřejmě, že za tenhle film musíme poděkovat jeho geniálnímu veličenstvu Quentinu Tarantinovi, bez něhož by filmový svět byl o mnoho chudší.

Kdysi dávno
plakát filmu
Příběh rytíře
Knight's Tale, A
20 %

Spíš nic než moc

Vážně nevím, co všichni vidí na Příběhu rytíře. Hezkou tvářičku Heathe Ledgera? Nebo rockový středověk? Ne, film mi prostě nesedí.

Kdysi dávno
plakát filmu
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
100 %

Prostě nej...

O Pánovi Prstenů se toho napsalo už tolik, že bych se jen už opakovala. Takže jen dodám, že pro mě je tento film nejúžasnější, nejvelkolepější, nejsensačnější, nejfantastičtější, největší atd… Mohla bych pokračovat dál, ale myslím, že to není zapotřebí, protože jste všichni (doufám) tento film již viděli.

Kdysi dávno
plakát filmu
Underworld
Underworld
30 %

Chyba ...

Velmi působivé zpracování, kulisy, kostýmy, efektní trikové scény a nádech mega trháku vás zláká se na film kouknout. Potom však zjistíte, že upírské téma sice má na zajímavosti a ve spojení s dramatičnosti typu „Romeo a Julie“ by neslo i dobrý příběh, ze kterého ale číší prázdnota a necelistvost.

Kdysi dávno
plakát filmu
Johnny English
Johnny English
10 %

...

Parodie na Jamesa Bonda? Asi záměrně. Spousta jakoby gagů, kterým se ani nezasmějete? Asi ne schválně, ale je tomu tak. Kolikrát jsem si během filmu plácala na čelo a říkala, že to snad není možné a že co to vymysleli… Film je přímo odpuzující a myslím, že kdybych na něj šla do kina, že by mi asi nebylo dobře od žaludku. Celkově - stupidní zápletka a scénář, úchylný John Malkovich, dementní Rowan Atkinson a jen na ozdobu Natalie Imbruglia, která neumí hrát (i když ji mám ráda).

Kdysi dávno
plakát filmu
Třináctka
Thirteen
60 %

***

Není to žádná teenagerská komedie typu Prci, prci, prcičky, je to film (řekla bych) mnohem víc podobající se skutečnosti. Drsně a mnohdy i syrově vyprávějící o problémech dospívání. Jak mi řekl kamarád (který taky zažil bouřlivá léta), tak se podíval na to jak to prožívá holka a hodně ho to překvapilo.

Kdysi dávno
plakát filmu
Láska nebeská
Love Actually
60 %

Chaos

Je to sice typická anglická komedie plná suchého humoru a spíše úsměvných scén, přesto kvalit takových kultů jako Deník Bridget Jonesové nebo Čtyři svatby a jeden pohřeb nedosahuje a někdy mi film přijde jako chaotická slátanina přeplněná spoustou postav.

Kdysi dávno
plakát filmu
Letec
Aviator, The
70 %

Nadprůměr

Letec vás místy strhne dějem nebo nádherou scén na jedné straně a místy unudí k smrti na druhé straně. Přesto jde o nadprůměrný film, který je však spíše určen nadšencům Leonarda DiCapria nebo Martina Scorseseho než konzumnímu diváku… Mě osobně velmi milé překvapila Cate Blanchett, která si Oscara zaslouží na 200%.

Kdysi dávno
plakát filmu
Romeo a Julie
Romeo + Juliet
60 %

***

Jak přiblížit Shakespearovské mistrovské dílo dnešní mládeži a vydělat na tom? Hrdiny dosadit do dnešní popové kultury a do role Romea obsadit Leonarda DiCapria (podle mě určitě záměr producentů). Na druhou stranu Romeo a Julie je nadčasová hra a i tak funguje.

Kdysi dávno