avatar uživatele

Sweet Angel

Jméno
Věk
28 let (Rak)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Pýcha a předsudek
Pride & Prejudice
60 %

Slyšela jsem toho tolik úžasného o tomto filmu, že jsem se prostě musela podívat. Vlastně je div, že jsem ho zhlédla teprve nedávno, když je Keira Knightley má nejoblíbenější herečka. A protože mám taky hrozně ráda historické filmy, myslela jsem, že film má u mě vyhráno. Bohužel jsem z toho nijak nadšená nebyla. Keira byla sice naprosto super, ale když nepočítám snad ještě lepší roli její matky dohazovačky, bylo to nic moc. Herci mi přišli takoví unylí, že jsem jim toho moc uvěřit nedokázala.
Pořád nějak nechápu, co se mi na tom vlastně nelíbilo. Mám ráda Anglii, historii, všechno nasvědčovalo tomu, že si film zamiluju. Možná se na to zkusím podívat na druhý pokus. Zatím dávám 60%, za Keiru, za hudbu a za hezký pohled na pana Darcyho :)

28. října 2010
plakát filmu
Náš vůdce
Welle, Die
100 %

Vlna

Nepamatuju si, že bych někdy viděla dobrý, ba i více než dobrý německý film, ale tohle mě přesvědčilo, že existuje světlá výjimka. Dívali jsme se dneska ve škole v dvouhodinovce němčiny, zprvu jsem si myslela, že to bude jeden z mnoha filmů o druhé světové válce, takže jsem byla hned na začátku překvapená. Film mě krásně nenuceně vtáhl do děje a já už pomalu začínala idealizovat s myšlenkou Vlny. Vypadalo to tak nevinně. Jenže již o pár minut později jsem byla naprosto šokovaná, jak lehce bych se nechala zmanipulovat. Nejen já, ale celé masy. Jak plynule to celé přešlo v diktaturu... Musím říct, že závěr byl bravurní. Měla jsem pocit, že se to celé vrátilo o sedmdesát let zpátky v čase.
Myslím si, že je dobře, že tenhle film natočili zrovna Němci. Ukázali tak veřejnosti, se se dokáží postavit vlastní minulosti. Hned jsem na ně získala lepší názor.
Také opravdu souhlasím s myšlenkou, že by se tento film měl promítat na školách. Je to udělané formou, která mojí generaci vyhovuje, ale zároveň předává poučení, které bych si s válečných snímků opravdu neuvědomila. Že diktatura se může stát i problémem dneška.
No, myslím, že o tomto filmu budu ještě dlouho přemýšlet. Je o čem. Nemůžu dát nic jiného než 100%.

22. října 2010
plakát filmu
70 %

Nezapomeň na mě

Dobře, na začátku je nutno říct, že jsem čekala absolutní hrůzu, jak je to u hollywoodských filmů zvykem. První minuty se ale začaly rozjíždět slibně. Čekala jsem, jak se zápletka vyvine, jestli se objeví vrazi matky Ally (jak jsem čekala po jednom krátkém záběru), nebo něco neočekávaného. Nestalo se ani jedno (pokud nepočítám to, jak holčička přišla o vlasy). Ke konci začalo být vše tak ideální, že jsem to chtěla vypnout. Ještě, že jsem to neudělala. Konec se mi totiž dost líbil. Mám ráda nečekané scény a tohle mě vážně překvapilo. Čekala jsem styl ,,a žili šťastně až do smrti", který se díkybohu nekonal.
Ale všechno tohle jsem si vlastně uvědomila až po zhlédnutí. Když jsem se koukala, dokázalo mě to vtáhnout do děje tak, že jsem ani neuvažovala, jestli je to dobrý nebo špatný film. A to už o něčem vypovídá.
Suma sumárum, když vezmu v úvahu nulovou zápletku, ale také skvělý konec, dávám 70%. Příliš neurazí, ale ani není třeba podívat se znovu.

22. října 2010
plakát filmu
Znovu 17
17 Again
50 %

Znovu ne

Kouknout se na tenhle film mě donutila kamarádka (milovnice Zacka Efrona). Jelikož nesdílím její názor, nechávalo mě to chladnou. A to samé mohu říct i teď, po zhlédnutí.
Efron nehraje, on se předvádí! Na to, že měl hrát duchem čtyřicelitetého chlapa, se mi zdál příliš vitální. Chlapi neomládnou pouze lepší fasádou, což bylo filmařům dost ukradené.
Když ale pominu roli Mikea/Marca, není to tak špatné. Role Neda a ředitelky školy byly úžasné, dlouho jsem se tak nezasmála.
Jediná dobrá scéna s Efronem by se přece jen našla - a to ta, ve kterém ho svádí vlastní dcera.
Filmu bych dala tak 70%, ale kvůli úděsné scéně, kde Efron popisuje, jaké je poprvé držet své maličké (z čehož jde dobře posoudit, že to ještě nezažil), strhávám dvacet dolů. Takže - 50%.

22. října 2010
plakát filmu
Divoška
Wild Child
70 %

Puberťačka

Prvním kladem byl fakt, že se příběh z většiny odehrává v Anglii, což mě nakoplo, abych se podívala. A neudělala jsem zas tak špatně. Ze začátku byla Poppy fantastická, jen mě dost zklamalo, že si zvolila ,,návrat ke kořenům". Blonďatá a rozmazlená se mi líbila víc! Ovšem nejlepší byla bezkonkurenčně Harriet. Za tu dávám palec nahoru.
Ach, ty konce. Kdyby ty neexistovaly, hodnocení by bylo lepší. Takhle zůstanu na 70%.

22. října 2010
plakát filmu
Stmívání
Twilight
80 %

Twilight

Když dávali Stmívání u nás v kině,ale něco mi do toho něco vlezlo a já nemohla jít.A musím říct,že jsem na ty holky,co celé dny nemluvily o ničem jiném (mimochodem to byla polovina naší třídy),začínala být poněkud alergická.Někdy na začátku května jsem film našla na netu a zkoukla jsem ho.Ale rozhodně jsem se k těm bláznivým fanynkám nepřiřadila.Film začal hodně nadějně.Ale pořád jsem očekávala,až se něco bude dít a ono pořád...nic.Ty scény,které asi měly být akční,mě jaksi nezaujaly.Pořád jen slaďák a slátanina.Byla jsem zvědavá na konec,ale i ten byl pro mě zklamáním.Ale na druhou stranu němůžu říct,že by se mi to nelíbilo,jen jsem asi po tom všem,co ty holky vyvádí,čekala trochu víc.Takže závěr?Podle mě nic světoborného,ale na zabití času skvělé.

3. června 2009
plakát filmu
Austrálie
Australia
90 %

Musím souhlasit s většinou názorů.Na začátku se to jevilo jako komedie,pak to přešlo do romantiky a skončilo u dramatu.Už po tom plese jsem myslela,že to končí,už jsem chtěla odejít,když přišla další scéna.Byla jsem trochu zklamaná protáhnutým dějem.Ale musím uznat,že to bylo hrozně dojemné,vžila jsem se do příběhu a ke konci jsem měla několikrát slzy v očích.Měla jsem stejné pocity jako Bella v předchozím názoru-tenhle film musel skončit happyendem.Zaujali mě také herci,hlavně Hugh Jackman.
Byla to slátanina,doják i skvělej film v jednom.U každého asi převládá něco-a u mě to je skvělý film.Za slátaninu odečítám 10 %-ale zůstává 90!

7. února 2009
plakát filmu
Slečna Drsňák
Miss Congeniality
80 %

Tahle komedie se mi vážně hrozně líbila,hlavní role Sandře Bullock padla jako ulitá.Bylo to zajímavé a zábavné.I když pár chybiček by se taky našlo!!!Dávám 80%!!!

14. ledna 2009
plakát filmu
Deset důvodů, proč tě nenávidím
10 Things I Hate About You
100 %

Tak tenhle film byl opravdu úžasnej.Herci byli vážně skvělí.Hlášky taktéž.Takže dávám 100%!!!!

10. ledna 2009
plakát filmu
Princ a já
Prince and me, The
100 %

Na tento film jsem byla hodně zvědavá,protože Julia Stiles je moje oblíbená herečka a musím říct,že mě rozhodně nezklamal.Ano,někdo by řekl,že je to normální americká romantická komedie,ale já říkám,že to bylo vážně super.Dávám 100%!!!

10. ledna 2009
plakát filmu
Žába k zulíbání
Hot Chick, The
90 %

Velice zajímavá komedie.Když se to tak vezme,je to vážně blbina,ale blbina,u který se můžu od srdce zasmát.Herci byli velmi dobří,nejvíc mě teda,asi jako každého,zaujal Rob Schneider,který zde skvěle uplatnil svůj komediální talent.Taky se mi velmi líbila představitelka April.Byly tam dobrý vtipy,no občas trochu trapný,ale pořád dobrý.Takže celkově byl film bezvadnej.No a teď zápory.Kdesi jsem četla,že Schneider prohlásil,že musel svou postavu v těle Jessiky ztvárnit věrohodně,aby se nevysmívala ženám.Podle mě ale ženy zesměšňuje úplně maximálně.Pamatujete si na scénu v koupelně,když Jessica zjistí,že je chlap?A myslíte,že by podobně reagovala i Jessica ve vlastním těle.Já si tedy nedovedu představit McAdamsovou,jak se podobným způsobem kácí k zemi.Ale samozřejmě to takto působí komičtěji.Ten Billy je snad nejvíc nevěrohodná postava.V skoro každé scéně má až přehnaně zkroušený výraz.A jak tam svému kamáradovi říká o své lásce k Jessice,to jsem vážně myslela,že to vypnu.Ale jinak se mi to moc líbilo a ráda se na tento film opět podívám!A dávám 90%.

31. prosince 2008

Film se mi velmi líbil.Herci skvělí,navíc zde hrál i můj oblíbený herec Ben Stiller.Bylo to milé a vtipné.Taky se mi líbilo,že od začátku nebyl jasný konec jako u většiny ostatních komedií.Dávám 90%.

31. prosince 2008
plakát filmu
Hook
Hook
50 %

No,popravdě řečeno,od tohoto filmu jsem čekala víc! Po shlédnutí Petra Pana jsem byla na tento film hodně zvědavá.Ale v podstatě je to to samé,tedy kromě malé výjimky.Už zde nefiguruje chlapec,co nikdy nevyroste,ale starý Williams.S hereckým obsazením jsem nebyla spokojená.Má to s Petrem Panem společné hodně a to je podle mě největší chyba.Jakmile uvidíte jedno,to druhé se vám zdá trapné a okoukané.Kdybych se prvně dívala na Hooka,třeba bych teď podobný článek psala k Petru Panovi.
Myslím,že jednou se na to podívat stačí.Dávám 50%!!!

29. prosince 2008
plakát filmu
Petr Pan
Peter Pan
90 %

No,co dodat k tomuhle filmu!Docela se povedl.No herecké výkony radši moc zmiňovat nebudu,ale musím uznat,že ti herci se do tohoto filmu celkem hodí!Byla to sice spíš fantasy pro malé,ale nezapírám,že jsem si u filmu příjemně oddychla!Jediné,co mi na filmu vadí,je scéna,kde všichni asi půl hodiny opakují,jak věří na víly.Po několika těchto nudných minutách jsem uvažovala,jestli to radši nemám vypnout.Naštěstí právě zmlkli!!!Ten konec byl podle mě trochu rozpačitý a chtě nechtě mi připomínal konec Střihorukého Edwarda.Popravdě řečeno jsem čekala šťastnější konec!Ale jinak nemám výtky.Dávám 90%!!!

27. prosince 2008
plakát filmu
Příběh rytíře
Knight's Tale, A
100 %

Film se mi moc líbil.Ten Ledger to zahrál velmi dobře.Líbilo se mi i vtipné pojetí.Kdyby natočili komickou Tróju nebo třeba Alexandra Velikého,asi bych okamžitě přepla,ale v tomto případě se mi to líbilo víc,než kdyby natočili úzkoprsé,rádoby velkolepé drama.Dávám 100%!

27. prosince 2008
plakát filmu
Deník princezny
Princess Diaries, The
100 %

Tenhle film se mi velmi líbí,i když celkově hodně přeslazený!Na druhou stranu je to pojato velmi komicky.Herci ztvárnili své role také velmi dobře.Dávám 100%!!!

26. prosince 2008
plakát filmu
50 %

Už zase.Mám takový dojem,že podobných filmů byly už natočeny miliardy.Děj trapný,ještě trapnější Amanda Bynes.Té jsem neuvěřila ani jedinou větu.Ano,pár vtipných scén tam bylo,dalo se u toho i trochu zasmát,ale jinak.... Jen čekám na film,kde nebude mít Bynes neustále vykulené oči.Asi se nedočkám!

12. prosince 2008
plakát filmu
Králova přízeň
Other Boleyn Girl, The
100 %

Film byl vážně úžasný.Nalákalo mě na něj jak přitažlivé herecké obsazení,tak děj celého filmu. Ani jedno mě nezklamalo!Nejlepší výkon předvedla na sto procent Natalie Portman,ale další role byly také skvělé.Děj musel zaujmout snad každého.Myslím,že téma Jindřich Vlll. x sestry Boleynovy bylo velmi dobrým nápadem.Nadchly mě také kostýmy.Podle mě ale v filmu udělali z Mary až příliš velkou světici,z Anny zas příliš velkou potvoru.Ale jinak nemám výtky!

10. prosince 2008
plakát filmu
80 %

Ale jo,celkem se mi to líbilo!Obsazení bylo velmi dobré,hlášky taky super...Trochu mi vadil docela slabý děj.Na druhou stranu mě opravdu překvapil Hugh Grant,očekávala jsem od něj nějaké děsivé krákorání,ale zpíval vážně dobře.A ten jeho řekněme tomu tanec byl taky velice originální!Také se mi líbila představitelka Cory Corman.Dávám 80%!!!

8. prosince 2008
plakát filmu
Juno
Juno
100 %

Tak tenhle film je naprostá bomba.Mnohonásobně předčil moje očekávání.Nejvíce se samozřejmě skláním před Ellen Page.Její výkon už by nemohl být přesvědčivější a lepší.Škoda,že toho Oscara nedostala!Hlášky byly taky úplně úžasný!Ale líbilo se mi,že film není postaven jen na humoru a vtipných hláškách,bylo v něm i tolik citu a emocí. Jeden z nejlepších filmů!Dávám 100%!!!

30. listopadu 2008
plakát filmu
Zorro: Tajemná tvář
Mask of Zorro, The
100 %

Super film!Herci hráli skvěle,děj byl také zajímavý,tak proč ne.Líbilo se mi,že do filmu zahrnuli i vtip.A povedl se jim.Dávám 100%.

16. listopadu 2008
plakát filmu
Nevěsta na útěku
Runaway Bride
60 %

Mě se to celkem líbilo.Byl to dobrý nápad,ale mohli to natočit mnohem líp.Ale zasmála jsem se u toho hodně.I přes to byl Něvestu na útěku zařadila do těch horších slaďáků,takže dávám 60%.

15. listopadu 2008
plakát filmu
Smím prosit?
Shall We Dance
90 %

Je to moc hezkej film.Nápad sice nic moc,ale natočili to skvěle.Nejvíc se mi ve filmu kupodivu líbila Jennifer Lopez.Snad u všech jejích ostatních filmů mě bilo do očí,jak předstírala herectví,ale u tohoto mi naopak přišlo,že hrála docela dobře.Richarda Gere snad už ani nelze komentovat.Snad jen říct,že bych ho radši než v zamilovaných slaďácích viděla hrát v trošku zajímavějších filmech.Ale jinak nemám námitky!

15. listopadu 2008
plakát filmu
Gladiátor
Gladiator
60 %

Na tenhle film jsem se celkem těšila,protože miluju historické filmy typu Trója apod.No,musím říct, nezklamal mě ani nezaujal.Co mi nejvíc vadilo,byly některé historické chyby.Jediný z herců,který mě tam zaujal,byl ten,co hrál Commoda.

11. listopadu 2008
plakát filmu
Nepolíbená
Never Been Kissed
90 %

Drew Barrymore mám fakt ráda,takže jsem na tenhle film byla zvědavá.Velmi mě překvapil-ale jen příjemně.Ano,uznávám,je to slaďák,asi dost velkej slaďák,ale cosi mě na tom zaujalo.

11. listopadu 2008