avatar uživatele

Olda3

Jméno
Věk
31 let (Rak)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Sedm
Se7en
80 %

Opět jeden z vysoce hodnocených filmů. Já bych to neviděl až na takový trhák. Jediné, co tento film má, jsou dva výborní herci v hlavních rolích a hlavně autentičnost. Nicméně jsem se místy nudil, ale i místy trochu, ale jenom trošičku, bál. Škoda, že to hodnocení je po desítkách. 80 procent je málo a 90 zase moc. Takže něco mezi.

27. července 2009
plakát filmu
Pán prstenů: Návrat krále
The Lord of the Rings: The Return of the King
100 %

Za úžasnou velkolepost snímku mi nezbývá, než dát 100%. "Trojka" důstojně a ve velkém uzavírá celou trilogii a ikdyž mě fantasy moc neberou, musím uznat, že jako film je báječný, ikdyž trochu dlouhý.

27. července 2009
plakát filmu
Obecná škola
Obecná škola
90 %

Klasika, klasika a ještě jednou klasika... Skvělí herci, skvělý scénář. Co by si česká kinematografie počala bez Zdeňka Svěráka?

27. července 2009
plakát filmu
Trosečník
Cast Away
90 %

Je neuvěřitelné, co se s pár dialogy a Tomem Hanksem dá udělat. Dá se z toho udělat hodně. Dá se z toho udělat Trosečník.

27. července 2009
plakát filmu
Zachraňte vojína Ryana
Saving Private Ryan
100 %

Opravdu nejlepší a hlavně nejautentičtější film o II. světové válce. Výborné obsazení, skvělé efekty. Spielberg je fakt nejlepší režisér.

27. července 2009
plakát filmu
Zelená míle
The Green Mile
90 %

I přes skvělé obsazení, úžasné výkony, zajímavý námět a suprový scénář je mi, nevím proč, tento film trochu nesympatický. Neříkám, že ho nemám rád, klidně se na něho podívám, ale nemusím ho často vidět.

27. července 2009
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
100 %

Opravdu nejlepší film na světě! Skvělý Tom Hanks ve skvělém scénáři Erica Rotha, pod skvělou taktovkou Roberta Zemeckise a navíc doplněný skvělou hudbou Alana Silvestriho. Forrest Gump je prostě obrovskou přehlídkou skvělých herců, nejrůznějších efektů, množství událostí a míst na světě a má výborné spojení vtipu a tragédie. Ale něco tak dokonalého slovy popsat nejde...

P.S.: Jeden z mála filmů, který mě rozbrečel :-)

26. července 2009
plakát filmu
Showtime
Showtime
50 %

Na první pohled dobrý film, na další hrůza. Obsazení ještě neznamená úspěch filmu. De Niro a Murphy jsou v tomto filmu strašně nepřirození, někdy až trapní. Je to jen další americký druhořadý film, leč s dvěma hvězdami v hlavních rolích, za což přidávám procenta.

3. července 2009
plakát filmu
Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
80 %

Pokusů o zfilmování různých seriálu do jednoho celovečerního filmu tu už několik bylo. Ovšem nikdy se nepovedly tak jako Simpsonovi ve filmu. Na filmu oceňuji zahrnutí všech postav či nové fóry, ovšem na samotný seriál to nemá.

3. července 2009
plakát filmu
Vymítač ďábla
The Exorcist
80 %

Teda strašně dlouho jsem se bál podívat se na tento film, protože po tom, co jsem viděl několik ukázek v televizi a leccos jsem o tom přečetl, mělo jít konečně o pořádný horor. Nikdy jsem žádný dobrý horor neviděl. Neviděl jsem ho bohužel ani tentokrát, ačkoli jsem aspoň do jednoho filmu vkládal naději na pořádný horor. Rozhodně to není špatný námět. Možná kdyby ten film byl mladší, rozhodně by byl strašidelnější. Ve své době to jistě byl nejlepší horor, ale dnes už ztrácí na autentičnosti. Byla škoda, že ve filmu bylo docela dost prázdných míst, kde jste si sice mohli oddychnout, ale filmu to hodně ubíralo. Kdyby spíš tyto mezery filmaři zaplnili dalším "vymítáním", rozhodně by to filmu pomohlo. Výkony výborné, obsazení taky dobré... Musím se přiznat, že asi ve 3 okamžicích jsem se musel i smát. Rozhodně na svou dobu průlomový film, který se svou kvalitou rovná těm současným "hororům".

2. července 2009
plakát filmu
Zkrocená hora
Brokeback Mountain
70 %

Myslím si, že Zkrocená Hora je v kinematografii legendou, ovšem, podle mého je to jenom kvůli tomu tématu/námětu. Film sám o sobě není až tak zajímavý jako jenom to samotné tabuizované téma. Výkony - řekl bych - průměrné až nadprůměrné, ovšem scénář... na tom všechno stojí padá a tady si s ním nedali až tak záležet. Film bývá někdy místy nudný, někdy zajímavý. Není to špatný film, určitě stojí za shlédnutí, ale 70% kvůli scénáři.

27. května 2009
plakát filmu
Slunce, seno, jahody
Slunce, seno, jahody
100 %

Oscara za tenhle film! Troška má na takové komedie monopol. Konečně někdo ukázal prostou českou vesnici a její obyvatele a jak to tam doopravdy chodí. SS Jahody, jakožto první díl trilogie mi připadá na rozdíl od ostatních dvou ještě trochu neohrabaný a trochu i připomíná "Kameňák", ale toto je opravdu vrcholné dílo Trošky nabité pořád nějakým humorem. Nevím, jaká herečka by mohla nahradit Helenu Růžičkovou, ona je pro tu její roli přímo stvořená a navíc působí strašně přesvědčivě. Dokonalost!

27. května 2009
plakát filmu
Slunce, seno a pár facek
Slunce, seno a pár facek
100 %

Naprosto nemá chybu! Troška vybrousil své Hoštice z prvního dílu a vytvořil ještě podařenější a ještě humornější díl než "jednička". Opět je film nabitý humorem a člověk musí jen žasnout nad hereckými výkony.

27. května 2009
plakát filmu
Slunce, seno, erotika
Slunce, seno, erotika
100 %

Nej, nej, nej

Tento film je opravdu to nej, nej, nej - nejposlednější (bohužel), nejvtipnější, nejrozmanitější a můj nejoblíbenější. Konečně v tomto díle jsme se podívali i jinam než do jihočeské vesničky a viděli i něco odvážnějšího. Pokračování nabízí opět koňskou dávku humoru, celý dlouhý seznam hlášek a Troška doladil své filmové umění a herci zase své umění herecké. Tento film by si zasloužil Oscara!

27. května 2009
plakát filmu
Prázdniny pana Beana
Mr. Bean's Holiday
70 %

No, tento film byl pro mně spíše zklamáním, ale dívat se na to dá. Sice bych si ho nevybral pro večerní sledování, ale na pobavení docela dobrý. Pokus o film o legendárním Mr. Beanovi tu již byl a byl lepší. V tomto i předchozím filmu o Beanovi je jedna zásadní chyba. Pan Bean patří do serálu, do několikaminutových scének. Tam se dá všechen nápad přeměnit v humor, ovšem ve filmech se to musí všechno natahovat a doplňovat zbytečnostmi, které už kazí úřední postavu. V tomto filmu jsem už toho Mr. Beana trochu postrádal, byl až moc "rozjetý". Skutečný Bean je o moc usedlejší. Kdyby hlavní myšlenkou nebyl právě Mr. Bean, byla by to jen podprůměrná komedie bez fantazie. Sice je zde pár dobrých pasáží, ovšem původní myšlenku Beana to postrádá.

27. května 2009
plakát filmu
Bean
Bean
90 %

Tento "první pokus o film" o Beanovi se docela vyvedl, ovšem není radno posílat Beana jednak do Ameriky a jednak do filmu. Usedlý Bean patří do konzervativní Anglie a do několikaminutových scének, kde se velmi daří proměňovat myšlenky v humor, ovšem ve filmu to je tak napůl Bean. Navíc, kousky ve filmu už předvedl v seriálu, ale i přesto je to výborný film.

27. května 2009
plakát filmu
Vykoupení z věznice Shawshank
The Shawshank Redemption
70 %

Na tento film jsem se docela těšil, až se na něho podívám, ale bylo to pro mě docela zklamáním. Tim Robbins bylo pro mě zklamání číslo jedna. Působil strašně nepřirozeně. Opak jeho byl zase vynikající a vždy výborný Morgan Freeman. Taky děj byl sice místy zajímavý, ale na film, který bývá tak vysoce hodnocený, to bylo pro mě trochu málo...

24. května 2009
plakát filmu
Hostel
Hostel
30 %

Nevím... jenom prostě další rádoby "amícký" horor, který je spíš trapný než strašidelný. Ani bych se na něho nepodíval, ale lákalo mě jméno Quentin Tarantino a taky české prostředí.

8. dubna 2009
plakát filmu
Ti druzí
Others, The
70 %

Tento film mi hodně připomíná film "Šestý smysl". Oba filmy spoléhají jen na herecké výkony a slovo "speciální efekty" jsou jim velmi vzdálené, cože je jen a jen dobře. Docela bravurně vytvořená atmosféra, dobré obsazení, ovšem v tom příběhu mi něco málo chybělo...

29. března 2009
plakát filmu
Trhák
Trhák
100 %

"Musíme se položit na učitelku

Tento film fakt nemá chybu... když se ve filmu objeví snad všechny filmové a pěvecké hvězdy a pokud k filmu napíše scénář legendární dvojice Svěrák-Smoljak, tak jde opravdu o "trhák". Film je opravdu perfektně udělaný - skvělé obsazení, chytlavé písně, výborný scénář a nezapomenutelné hlášky, z čehož se mi nejvíc líbí hláška: "Musíme se položit na učitelku." Prostě senzace...

22. února 2009
plakát filmu
Krvavý diamant
The Blood Diamond
90 %

Hodně povedený film. Možná by neškodilo přidat na scénáři, ale i tak dobrý. DiCaprio byl pro film vybrán výborně. Zase jsem ho viděl i v jiném druhu filmu, než z jakého jsme na něj všichni zvyklí. Ještě musím pochválit skvělý soundtrack. Zaslouženě 90%.

12. ledna 2009
plakát filmu
Billy Elliot
Billy Elliot
100 %

Tomuto filmu jsem se dlouho vyhýbal, protože jsem si myslel, že bude o ničem... Nějaký kluk co se dal na balet... co to může být? No... Mýlil jsem se. Je to další z těch anglických filmů, které hrají na city. A takové mám rád. Právě kombinace komedie a emocí bývá u filmů to nejlepší. Nejvíc se mi líbí výběr herců, obzvláště Garyho Lewise - na jednu stranu jako otce drsňáka a na druhou stranu otce, který se i přes počáteční nedůvěru a odpor snaží přes všechny překážky splnit sen svého syna, který se nakonec propracuje až na vrchol. Taky Julie Waltersová zde exceluje. Ta role jí padla.
Musím se přiznat, že je to jeden z mála filmů, u kterého jsem byl naměkko.

9. prosince 2008
plakát filmu
60 %

Nic nového...

Na tento film jsem se hodně těšil, ale bylo to zklamání. Obsazení dobré, výkony taky, ale scénář... ten scénář! Námět považuju za průměrný... nic nového pod filmovým sluncem. Navíc je to strašně protáhlé. Kdyby hlavní roli nehrál Brad Pitt, který je lákadlem na holky, tak by to bylo ještě nudnější.

21. listopadu 2008
plakát filmu
Skála
The Rock
100 %

Skvělý film, který jsem si oblíbil už na poprve. Děj je dobře vymyšlený, super herecké obsazení. Sice někdy až moc americký, ale to se dá pochopit... Navíc skvělá hudba. Vynikající! 96%

14. listopadu 2008
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
40 %

Nuda, nuda, nuda

Tenhle film že stál 52 milionů?? Jo, ale jenom pokud to "spolkli" hlavní představitelé. Jinak nevím... Protože tento film sází hlavně na slavné herce, kteří by se bez vidiny velkého honoráře na podobný film ani nedali, a navíc se na tomto projektu nijak nepřetrhli. Písničky od Abby se mi líbí, ale v Mamma Mia (navíc v podání herců) slouží pouze jako lákadlo pro diváky a hlavně jako taková "vata" vyplňující nedomyšlený scénář. Jediná pozitivní věc, kterou jsem na filmu našel je překrásné Řecko a dalo by se i říct, že i ty písničky, leč amatérsky zazpívané, vnáší do filmu aspoň nějaké povzbuzení jinak z nezajímavého filmu.
Opravdu nechápu, jak někdo tady může film hodnotit 100%. Takové hodnocení si zaslouží opravdové velkofilmy, ale ne Mamma Mia. Tento film si ode mě zaslouží tak 40%

10. listopadu 2008