avatar uživatele

korect

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
80 %

HP

Ačkoli jsem čekal, že tím, že bude díl rozdělen na dvě části a tudíž bude delší, našli by se i tak obrovské nedostatky v příběhu, snad větší, než v minulých dílech.
Velkým plusem jsou na druhou stranu herci, mysím, že s těmi si dal Yates velkou práci.

20. ledna 2011
plakát filmu
Počátek
Inception
100 %

Můj názor

Snová tématika se v poslední době objevuje čím dál více, v posledních letech například matrix, Avatar aj. ,člověk se připojí na přístroj a uloží se "ke spánku", zatímco jeho rozum manipuluje s něčím jiným: s Avatarem, s programem, nebo se snem. Porovnám li tyto filmy, nedojdu k jasnému názoru. Ačkoli principem pracují společně, každý je něčím skvělý, jedinečný. V poslední době to byl tedy Počátek. Hned zpočátku člověk zjistí, že vůbec ničemu nerozumí, není divu, Musel by mít po ruce scénář, či mít celý film již jednou shlédnutý. Z těchto tří témat, ovládání postavy, programu a snu, mi snová tématika připadá nejsilnější. Není originální, ani "přebitá" triky, přesto geniální. Až na menší "vláčnější přestřelky" vám film ani na chvilku nedovolí přestat dávat pozor. Při cestě z kina jsem si nebyl jistý, zda "sním, či bdím".

22. října 2010
plakát filmu
Vojna a mír
Vojna i mir I: Andrei Bolkonsky
100 %

Vojna a mír

Žádný mě známý film nemá tak dokonale propracovaný děj a režii. sám autor knihy Tolstoj byl jeden z nejlepších ruských spisovatelů, ale i mistr obrazu Bondarčuk byl člověk, který dokázal to, co se povede jen málokomu. Nafilmovat půl minuty obyčejné krajiny a to v jediném záběru a člověk se nezačne nudit. Veskrze umělecký film nám ukazuje dobré i zlé z ruského národa, a kupodivu z národa RUSKÉHO a nikoli sovětského...

4. října 2010
plakát filmu
Harry Potter a Princ dvojí krve
Harry Potter and the Half-Blood Prince
60 %

Harry Potter pošesté

Opět se setkáváme s Harrym a jeho kamarády, opět jsme v Bradavicích, ale původní kouzlo tohoto filmu, které se vyskytovalo v prvních dílech a které si odneslo něco i z knihy, v této knize vymizelo. Prostě to už zdaleka není zázrak kouzel, ale spíš problém kouzel, ne boj dobra proti zlu, ale nesmyslná úzkost. Ale tak to bývá, další díly knihy se ne vždy vyvedou, jako ty první a film je -obvykle- horší než kniha.

30. září 2010
plakát filmu
Duna
Dune
90 %

Film

Tento film může připadat průměrnému divákovi jako Star wars. Podle mě je Duna mnohem lepší, protože zde alespoň o něco skutečně jde. Samozřejmě potěší i role Miroslava Táborského a kostýmní návrhy Theodora Pištěka. Jinak hodnotím film jako skvělý.

28. května 2010
plakát filmu
Marie Antoinetta
Marie Antoinette
60 %

Nic moc

Hodnocení tohoto filmu jsem raději rozkategorizoval:

-kostýmy:Samozřejmě kostýmy jsou dobové, odpovídající skutečnosti a různorodé.

-kamera:Pokud kde o kameru, i ta je pěkná, poměrně "šikovná", zabírá i detaily.

-scénář:Podle mne je film, ve kterém je hlavní zápletkou JEN úpadek královského dvora a královny Marie Antonietty, je zcela nezážvný a poněkud zdlouhavý. V některých chvílích mne přiváděl až k zhnusení (doufejme, že to byl režisérův záměr)

-režie:Jak se dalo čekat, sebelepší režisér by nedokázal "vymámit" z filmu to co zkazil příběh.

-herci: Herci jsou dobří, své role dobře hrají a hodí se k nim.

-hudba:Další úskalí, ale to je ještě docela dobré.

shrnuto a podtrženo, film není nějak zvlášť zajímavý, ale je šikovný k odpoledenímu kafi, nebo k žehlení :-)

20. května 2010
plakát filmu
Maharal - Tajemství talismanu
Maharal - Tajemství talismanu
80 %

Jako český dobrodružný film se film tento poměrně dobře vyjímá na českém filmovém nebi. Bohužel, v porovnání s dobrodružnými archeologickými filmy se zkrátka nemůže rovnat. Ješ zde nejvíce důležitý celý příběh o golemovi, tolikrát zfilmovaný a tolikrát opakovaný, nyní převedený do dnešní doby. Co do kvality dialogů a celkové zápletky je však
tento film slabší.

17. května 2010
plakát filmu
Kristian
Kristian
100 %

Film filmů

Jako jeden z nejlepších českých meziválečných filmů se divákovi představuje Kristián. Skvělé role Oldřicha Nového a Adiny Mandlové okouzlují i po bezmála sedmdesáti letech české obecenstvo. Nádherný poetický příběh se svou nejznámější písní "Jen pro ten dnešní den" ukáže i mladým divákům, jak se žilo za první republiky, jaké byly zvyky a co bychom si z toho měli vzít za poučení do budoucna. Proto také hodnotím 100%.

17. května 2010
plakát filmu
Maverick
Maverick
100 %

Maverick

Komu by se nelíbil příběh o "kovboji" putujícím divokým západem, přátelícím se s rudochy a bankéří a hrajícím poker. Tento krásný film parodující ve všech směrech kovbojské filmy všech kategorií a druhů v hlavní roli s Mel Gibsonem nejen potěší a rozesměje, ale nenechá diváka na sebe dlouho čekat a onen divák chce film vidět znovu. Pokud jsou ještě diváci, kteří mohou sledovat napínavou, vtipnou, poetickou a (lehce s nadsázkou) přisprostlou komedii, nechť tedy zapnou televizory a do VHS/DVD přehrávače dají Mavericka.

17. května 2010
plakát filmu
Záskok
Hudsucker Proxy, The
80 %

Záskok

Film ze začátku průměrného diváka moc nepřekvapí (nějaký chlápek leze zvenku po okně, no a co), ale po delším sledování děje člověk nalezne jisté osobitosti filmu, jakési typické znaky, teatrální, až skoro pohádkově typické vzezření a chování postav (např. redaktorka atd.). Jako oddechový film se tento film jistě ujme.

17. května 2010
plakát filmu
Goyovy přízraky
Goya's Ghosts
100 %

Goyovy přízraky

Film popisující španělskou inkvizici, revoluce a její dopad na církev lid a zejména na malíře Goyu. Jakožto poměrně náročný divák musím konstatovat, že jsem již film několikrát viděl, ale vždy mi připadá nezaměnitelně osobitý a skvělý. Inu, zkrátka jedno z nejlepších děl jednoho známého režiséra z Čáslavi...

17. května 2010
plakát filmu
Mrazík
Morozko
100 %

Mrazík

Mrazík, jeden z mála filmů jež se odtrhly z ruského SSSR a doputovaly do západnějších zemí. Samozřejmě, je to směs ruských pohádek, jež nám jsou předloženy uceleně v krásnou pohádku. Celosvětově známější vánoční pohádka snad ani neexistuje. Můj názor je ten, že pokud jde o poetičnost a výpravu filmu, hodnotím plným počtem.

17. května 2010
plakát filmu
Tajemná zahrada
Secret Garden, The
100 %

Tajemná zahrada

Jakmile začne divák sledovat tento film, připadne mu, že mu asi nestojí za to jej celý vidět. Když však vyčká déla, zjistí, že se příběh rozeběhne a poté nádherně rozvine, až končí přímo romanticky. Skutečně doporučuji.

17. května 2010