avatar uživatele

Dainadee

Jméno
Danuš
Věk
37 let (Ryby)
Bydliště
Bydlim, kde se da. Jizni cechy dalo by se rict. A bliz? Odkud pak byl Švanda dudak? vite? ne ? to je jedno pac tam stejne nebydlim.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Chyťte doktora
Chyťte doktora
70 %

Chyťte Malátnýho

Na film chyťte doktora jsem se hodně těšila. Nejenom na skvělé herecké obsazení, ale hlavně na děj. Jak se se svou polygamní rolí vypořádá neherec Michal Malátný mě tedy taky moc zajímalo.
Celý film je dle mého názoru svěží vtipný a má v sobě hodně velkou míru nadsázky. Zajímavé mi přišlo i zpracování toho, jak by bylo kdyby... se člověk zachoval pokaždé jinak. Na zpracování se mi líbilo hlavně to, že scény byly návazné. Nevím jak to přesně popsat, ale vezměme si například tu scénu, jak Michal Malátný projíždí ulicí a v činžáku se hadaj dva lidi a je slyšet hlavně nadávky z úst ženy a vyhazování věcí na ulici. V dalším Michalovo "probuzení" jede opět tou samou ulicí, ale skleslý pán ( kdo by nebyl po tom, co by si vyslechl od přítelkyně taková slova) si sbírá už věci na ulici. A pak další scéna, a to už je vše uklizeno. V podstatě tím i ukazují, jak jednotlivé řešení michalovo problémů trvalo dlouho :-)

Jediné, co bych filmu vytkla je asi samotný závěr. Ale ten tady nebudu prozrazovat. Jinak pokud nemáte rádi podvádění a vše co se okolo nevěr, lhaní ve vztahu a bigamie týče, tak se na film nekoukejte, ale příjdete o celkem kvalitní českou komedii, která se sice nezapíše do paměti české kinematografie, za to ale splňuje vše, co komedie má mít .

30. května 2008
plakát filmu
Kdo je ta holka
Who's That Girl?
90 %

Madonna ve filmu!

Můj první film, kterej jsem viděla na videu :-). Velice dobrá a vtipně natočená komedie v hlavní roli s madonnou. Sice již v roce 1987, kdy se film natáčel, byla Madonna uznávanou ikonnou v hudebním průmyslu, přesto její ztvárnění Nikky Finnové jakožto holky, kterou vychovalo vězení, je naprosto dokonalé. Na nic si nehraje a svou rolí podtrhuje podtitul filmu, bláznivá komedie. Myslím, že každého strhne potrhlost, vtip a důvtip hlavní postavy Nikky. Pokud budete mít čas a hlavně tenhle film někde seženete, koukněte se na něj i když madonnu třebas nemusíte. Já jí nikdy moc nefandila, ale bratr (33) jí miluje snad už od narození... ale jsem ráda, že mi dal tu možnost se na ten film kouknout... bez něj bych o něj asi ani nezavadila, což by byla škoda. Film je to víc než kvalitní.

19. května 2008
plakát filmu
Beetlejuice
Beetle Juice
100 %

Můj nej film

Sice starý film, o kterém tu bylo napsáno dost a dost, ale Beetlejuice je jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Je výborně zpracovaný po stránce efektové ale i dějové. Na to, že je film natočenej v roce 1988 je precizně zmáknutý. Dále pak skvělé herecké obsazení.... prostě nevím, co dodat. Tenhle film je pro mě the best of all. Zamilovala jsem si ho od mala a kdykoliv je příležitost, rada se na něj kouknu a vždy se skvěle bavím. Musím dát 100% jinak to nevidim.

18. května 2008
plakát filmu
Harry Potter a vězeň z Azkabanu
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
30 %

Nejlepší? ani nahodou !

Co se týče Harryho Pottera, můžu se myslím zařadit mezi skupinu lidí, kteří si říkají potterofilové. Knížky znám nazpaměť a každá další mě vždy strhla svým dějem a návazností na díly předešlé. Když jsem četla 3. díl ze sedmidílné sbírky autorky J.K. Rowlingové, byla jsem nadšená. Zatím nejlepší, co kdy napsala. Na film jsem se velice těšila. Po jeho shlédnutí jsem byla ale zklamaná. Už tím, že se děj nevyslovně lišil od knihy. Je mi jasné, že se režisér nemůže striktně držet osnov knihy, a že si některé maličkosti upravuje k obrazu svému, ale jistá souvislost s knihou, byť i v důležitých maličkostech, by být měla. Možná, že vám budu připadat jako hnidopich, ale vadilo mi, že z filmu vymizela pointa o chroptící chýši, a proč byla vůbec postavená - či proč se jí právě chroptící chýše říká. Dál mi ve filmu zarazilo, že zmizela scéna, kdy Křivonožka ( kocour ) objeví tajný vchod ukrytý pod vrbou mlátičkou. Nemyslíte, že tyhle maličkosti maji taky svou váhu? Samozřejmě, že jsou to jen dvě z mnoha.... které jsem zde napsala. Na druhou stranu ale musím říct, že film je povedený po stránce efektů. Například scéna, kdy Harry letí na klofanovi. V knížce je popsaná na několika řádcích, ale jelikož je to výborný efekt, filmaři nechali harryho pořádně prolítnout a hned je z toho několik minut filmu na víc... Ale abych pořád nekritizovala. Velice oceňuji výběr herců do hlavních rolí např. Gary Oldman jako Sirius Black a nebo profesor R.J. Lupin v podání Davida Thewlise byli ve filmu naprosto realističtí a dalo by se říct, že jsem si je takto představovala. Celkově mě, ale film zklamal a proto mu za efekty a herce dávám 30%

11. května 2008
plakát filmu
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter and the Goblet of Fire
90 %

povedl se!

Tak jako jsem se vyjádřila ke 3. dílu Harryho Pottera, musím se vyjádřit i k dílu 4. ( Harry Potter a ohnivý pohár ) . Opět provedu srovnání s knížkou, aby byl můj názor objetivní. Kdo knihu četl, jistě ví, že kniha má kolem 600 stran. Tudíž je na zpracování velice náročná, hlavě po stránce dějové a časové. Tu knihu jsem sice hltala, ale i tak mi trvalo týden, než jsem ji přečetla. A teď si představte týden nacpat do necelých 3 hodin...Těm, kteří se zajímali o to, jak se film natačel, jistě neuniklo, že se změnil režisér ( Mike Newell ), ale také Vám jistě neuniklo to, že se spekulovalo o tom, rozdělit knihu do dvou dílů, kde by bylo zachyceno vše. Nápad to jistě nebyl špatný, ovšem ztotožňuji se s názorem režiséra a to, že pokud by k takovému dělení došlo, film by byl asi tak 3x finančně náročný a mezi natáčenými díly by musel být proveden určitý časový odstup , čímž by došlo k zpřetrhání souvislostí a filmu by to pouze uškodilo. Tak se nakonec Harry Potter a ohnivý pohár natáčel jako jeden díl, ve kterém bylo vše důležité a žádné zbytečnosti. Všechny hlavní scény, které byly z mého pohledu směrodatné pro děj, film zachycuje. A dokonce pro potěšení oka čtenářů knih o HP se ve filmu skrývají i příjemné detaily. Byla jsem naprosto unešená ze ztvárnění postavy Alastora Moodyho ( Bývalého bystrozra ), kterého tak dokonale ztvárnil Brendan Gleeson. Naprosto splňoval veškeré náležitosti, které vévodily jeho popisu v knize a to jak po stránce fyzické ale i povahové.
Ale abych zase jen nechválila. Odlišnosti od knihy film jiste má. Mohu začít hned první větší scénou kdy "mladý" Skrk ( Junior ) :-) vyčaruje znamení zla na noční oblohu. Kdo četl, ví, že tohoto úkolu se měla chopit malá domácí skřítka, které nadbíhal Dooby. Ale ani to filmu tolik neubírá. Dál bych chtěla podotknout, že je film opět silně přeefektován. Na paškál bych si vzala scénu s drakem, která je obdobná scéně ve třetím díle kdy harry letí na klofanovi. Opět pěkný efekt,ale opět ve filmu zabírá více místa než by měl. A závěrečné shrnutí a zhodnocení? Na to, jak je film obsáhlý a kolik scén z knihy zahrnuje, je velice dobře provedený. Skvělé herecké obsazení, pěkné efekty skvělá hudba. Pár maličkostí mi přeci jen vadilo, ale to filmu neubírá na postu toho, že je to zatím nejlépe natočený film o čarodějnickém učni, jaký jsme kdy mohli vidět. Proto hodnotím 90% .

11. května 2008