avatar uživatele

Arqiulia

Jméno
Petra Miksová
Věk
Bydliště
V Táboře.
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Noc v muzeu
Night at the Museum
100 %

Skvělé!

Noc v muzeu je skvělí film!Má dokonalé hlášky ("Hele bejku, ty nést mi žvejku?":)) skvělý děj, rozhodně nenudí.Takovou kravinu (samozřejmě v dobrém smyslu) jsem ještě neviděla, nemám potíž si to pustit klidně znova!Prostě bomba.
P.S.: V TOM MUZEU CHCI TAKY MAKAT!!!:)

16. května 2009
plakát filmu
70 %

Konec druhé světové.

Ty vole, tak tohle byla síla.Tolik sebevražd jsem v žádném filmu neviděla.Ty herecký výkony jsou dobrý, akorát mi vadilo, že tady tu nacistickou svini (víte koho mám na mysli) zobrazovali jako člověka.ČLOVĚKA!!!To sem fakt nerozdejchala.Ale tenhle snímek je hned po Konferenci ve Wannse jeden z nejlepších válečných filmů.Ale proto, že zde tvůrci zobrazili nácky jako lidi, tak dám pár bodíků dolů.

13. dubna 2009

BLBOST!

Po půlhodině jsem si říkala,že tvůrci snad viděli Jádro.Úpně stejná zápletka,podobné postavy a úplně stejné skafandry!Úplně stejná cesta a hodně podobné dialogy!Hrůza.Projek DESTINY byl zde nahrazen projektem DEEP a zůstal tu i krtkostroj,který se šíleně podobá Vergiliovy z Jádra.Tohle bylo moc.

7. února 2009
plakát filmu
Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu
The Librarian: Quest for the Spear
100 %

Flynn Carsen

Ale jo.Tohle bylo v pohodě.Jen nevím,jestli to mám brát jako velice kvalitní parodii na Indiana Jonese nebo velice kvalitní vykradačku na Indiana Jonese.
Děj byl svižnej,hlavní hrdina sympatickej.Nejvíc mě dostaly ty historické věcičky jako třeba ta Archa nebo Excalibur.

11. ledna 2009
plakát filmu
Drtivý dopad
Deep Impact
70 %

B.A.D.

Nooo....tak tohle bylo u mě celkem propadák.Mám ráda katastrofické filmy,ale toto?
Celou tu dobu se jenom kecá a řeší se vztahy nějaké reportérky a dvou zamilovaných teenagerů.Celé je to podložené obrovskou katastrofou,která může způsobit zánik lidstva.Film se nápadně podobá Armaggedonu,až na to,že jedna polovina komety na Zemi dopadne a druhou půlku zničí posádka,která se statečně obětuje.
To nejdůležitější se odehraje na v závěrečných deseti minutách.
Nikde žádná pořádná akce jako v Armageddonu nebo Jádru (mě se tak stýskalo po Willisovy a Tuccim:)).U Jádra padají když už ptáci a u Armagedoše meteory.Destrukce památek také není na škodu (ale pozor,tentokrát to odnesla polovina Ameriky včetně Bílého domu a Sochy svobody).
Abych jen nekrytizovala,líbila se mi vlna Tsunami.
Ale oproti Dnu poté,Armageddonu a Jádru slabí snímek.Sorry.

5. ledna 2009
plakát filmu
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith
100 %

IAN MCDIARMID!

Tohle byla naprostá bomba!Jsem konečně ráda že tady Ian Mcdiarmid dostal hodně prostoru!Perfektní tři hodiny plné emocí,vesmírných bitev a završení celého příběhu.Kdo by to řekl,že kancléř republiky je vlastně sithský lord?Tahle parádní podívaná přináší super podívanou!Vivat George Lucas!

25. prosince 2008
plakát filmu
Pátý element
The Fifth Element
100 %

Element

Tohle bylo boží!Pátý element je jeden z těch dobrých vtipných sci-fi filmů jako třeba Muži v černém.Hodně se mi tam líbil Bruce a ten moderátor.
Koncert Plavalaguny byl suprovej,akorát mi vadí,že tam byli jen asi tři mimozemské rasy,mohlo jich být víc.

23. prosince 2008
plakát filmu
Kung Fu Panda
Kung Fu Panda
100 %

Panda

Héééy tak tohle byl mazec:)Po neuvěřitelném propadáku zvaném Vesmírní opičáci (to fakt bylo špatné) konečně pořádnej animák na rok 2008.Spousta narážek a vtipných gegů.Ten úvod neměl chybu a zbytek byla prča:)Nejvíc mě dostal mistr Oogway (Já neumírám ty magore,eh,tada Dračí bojovníku:)),zdá se mi to nebo opravdu připomínal mistra Yodu:)?Byla to super oddychovka,doporučuju!

22. prosince 2008
plakát filmu
Ospalá díra
Sleepy Hollow
100 %

Ian McDiarmid

Konečně jsem viděla Iana McDiarmida v jiném filmu než Star Wars:).To bylo fakt dokonalé!Ian je jeden z herců,který dokáže zahrát cokoliv,aniž by to podělal:).Byl fakt boží,i když hrál trochu zvláštní postavu doktora záletníka.To jsem fakt nečekala.Tim Burton je skvělý režisér a jeho horory z 19.století jsou na úrovni.Je to prostě jeden z těch hororů,který pobaví i vyděsí.

22. prosince 2008
plakát filmu
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
Star Wars: Episode IV - A New Hope
100 %

George Lucas

Tenhle film jsem viděla někdy v šesti letech.Tehdy to ještě bylo na kazetě,ale v takové příšerné kvalitě,že by to dneska nikdo nepustil.Celý film byl anglicky,navíc ještě se slovenským dabingem jednoho člověka mluvící všechny postavy.Takže to byla zřejmě nějaká kazeta ilegálně dovezená ze západu:).Ale hrozně mě to nadchlo!Nejvíce jsem si oblíbila Leiu Organu,která byla do deseti let mojí nejoblíbenější princeznou:).Postupem času se ke mě dostal český dabing a já si film zamilovala ještě víc.Hvězdné války jsou kult,který vydržel neuvěřitelných třicet let.Bravo mistře Lucasi:)!

20. prosince 2008
plakát filmu
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
100 %

Lucas vrací úder

Další díl,který je lepší než první.Je vidět,že počítačová technika tehdejší doby pokročila.Dobře je to vidět na Oblačném městě a prolétáváním mezi meteority (kdo si všimne rajčete?:)).Děj je také zajímaví,konečně se zde odehrají nějaké milostné scény:).Potom slavná věta "I'm your father",při které diváka při prvním promítání zamrazí:).No a na závěr pohled na nádhernou galaxii.Jen mi vadilo,že se na konci filmu neodehrála žádná vesmírná bitka,ale to bylo nahrazeno začátkem.Vivat Lucas:)!

20. prosince 2008
plakát filmu
Nepříjemná pravda
Inconvenient Truth, An
100 %

Al Gore

Tak tohle byla naprostá špica.Člověk si ani neuvědomuje,jak málo stačí k sebedestrukci a zničení veškeré přírody.Když se jen povídá o globálním oteplování,sice si to člověk představuje,ale moc si neuvědomí katastrofické následky (nebo ano,ale nedokáže si to představit).Ale když to vidí na názorných příkladech a fotografiích,tak z toho běhá mráz po zádech.Když ve filmu zazněla věta o statisících uprchlících ze zatopených zemí,hodně mě to šokovalo.Film byl velice poučný a měl by se na školách pouštět v hodinách Ekologie.

18. prosince 2008
plakát filmu
Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
100 %

Zmutovaná veverka:)

Simpsonovi jsem viděla před více než rokem v kině na moje narozeniny a musím říct,že to byl ten nejhezčí dárek:).Tohle se povedlo.První polovina filmu je naprostá bomba.Třeba ta zmutovaná veverka z jezera,Green Day nebo parodie na Al Gorovu Nepříjemnou pravdu.Blbnutí Barta a Homera na střeše bylo snad nejvtipnější scénkou,včetně bohoslužby v kostele za Green Day:).Když dav linčoval Simpsonovi,tak jsem dostala záchvat smíchu:).Prezident Arnold byl taky dobrej ("Vykulený zlí oči,cení zuby,jak rakouští aktivisti na hranicích":)).Druhá polovina už sice trošinku upadala,ale pořád to byla prča.

17. prosince 2008
plakát filmu
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
100 %

Ian McDiarmid

Tenhle film jsem viděla (tenkrát ještě na videokazetě:)) někdy v sedmi letech a hrozně mě to dostalo.Perfektní letecké bitky,hustý závod kluzáků a sem tam nějaké to šermování světelným mečem.Moc jsem tenkrát nevnímala postavy,jen jsem zaregistrovala Amidalu a ty její nezapomenutelné šaty z úvodu a oslavy na konci filmu.Když jsem si tenhle filmík pouštěla o několik let později,všimla jsem si výborného herce Iana McDiarmida v roli Palpatina (tehdy jsem ještě nevěděla,že hraje dvojroli,ale to asi nikdo, že?:)).Děkuji pane Lucasi!

14. prosince 2008

trojka jo...?

Tak jo lidi,kde začít.Muzikál ze střední je jeden velký průšvih,ale řekněte to někde na nějakém fanouškovském blogu nebo na osobnostech.cz.Za pár okamžiků se k vám přiřítí roj anonymních fanynek a začnou reagovat na váš komentář větami "tys to vůbec nepochopil" nebo "jenom jim závidíš,co?".Muzkál je jeden z nejklišovitějších snímků všech dob.Slaďoulinkej Troj alias Zac Efron obletovává Vanessku a zpívají rozkošné písničky.Fajn.To by ještě šlo,ale všechno co vidíte,je jen klišé,které se v normálním životě nemůže stát.Jednička by snad ještě ušla.Písničky nejsou zas tak špatné,akorát Zac neumí vyzpívat výšky.Dvojka je o něco horší.Nemá žádnou zápletku a jediný dvě písničky co ušly,byly What time is it a All for one.Vše skončí jak začne.Písničkami.
A třetí díl?Sorry,ale to byla tragédie.Zac vypadá jako lamač dívčích srdcí a určitě každá holka vzdychne při každém záběru na jeho tělo a obličej.Sountrack byl příšerný.Jedině Now or never se dal poslouchat.Nebyl zde žádný záběr bez růžové nebo podobné barvy.Ten zápas mezi školami byl také hrozný a korunu tomu nasadil zpěv Vanessi a Troye.Ten,kdo vymyslel postavu Sharpay se snad před tím setkal s Paris Hilton.
Doufám,že jen nenatočí čtvrtý díl.

14. prosince 2008
plakát filmu
Muzikál ze střední
High School Musical
10 %

tak muzikál jo...?

Nejsem fanynka romantických filmů (jediné co ušlo byla Láska nebeská) a nějakých podobných komedií.Kdyby tam nebyly docela poslouchatelné písničky tak by bylo hodnocení jasné.Kromě toho samotný příběh byl jen kýč a zase kýč.Je mi líto.

12. prosince 2008
plakát filmu
Muzikál ze střední 2
High School Musical 2
10 %

dvojka jo...?

Řekla jsem to jednou a říkám to znovu.Kýč a kýč.Takové štěstí...všichni přátelé dostanou práci ve stejném podniku,začnou společně trávit prázdniny (sice pod nadvládou zazobané spolužačky) a konečně dojde k romantickému vyvrcholení mezi Vanessou a Zacem.Mimochodem těch deset procent je za What time is it.Docela poslouchatelné písničky.

12. prosince 2008
plakát filmu
Láska nebeská
Love Actually
100 %

Christmas Is All Around

Nejkrásnější romantická komedie s Alanem Rickmanem,co víc si můžu přát,Vánoce jsou všude kolem nás:).

11. prosince 2008
plakát filmu
Den nezávislosti
Independence day
100 %

independence day

Jeden z nejlepších filmů devadesátých let.Bombové efekty a super děj.Sice konkuruje Skryté hrozbě ale je to paráda!Nejlepší jsou letecké bitky,závěr a hudba,která místy připomínala Star Wars,ale zato super!

3. prosince 2008
plakát filmu
Škola základ života!
Škola základ života!
100 %

černá a bílá

Typická česká klasika.Filmy z první republiky mám docela ráda,ale tyhle ze školního prostředí jsou stejně nejlepší:)LoL:).

3. prosince 2008
plakát filmu
Armageddon
Armageddon
100 %

Jéé:)

Tenhle filmík jsem viděla nejednou a pořád mě nepřestane bavit a dojímat.Bruce je skvělí.Ostatní členové posádky jsou taky super,hlavně Owen.Dobrej byl taky hlas Václava Vydry,který namlouval Maxe.Liv Tyler se mi sice vryla do paměti jako Arwen z Pána prstenů ale tohle byla paráda.Dobré narážky na Hvězdné války (asi dvě,ale fakt stály za to) no a nakonec boží hlášky.

1. prosince 2008
plakát filmu
Harry Potter a Fénixův řád
Harry Potter and the Order of the Phoenix
90 %

HP

Harry,Harry...Tenhle film byl celkem zajímavý,HP mám ráda a filmy jsou docela v poho.Jen mě zarazilo,kolik množství parádních scén z knihy bylo brutálně zkráceno nebo je tam nedali vůbec (zcela to ale chápu je to nejdelší kniha).Nejvíce mě ale naštvaly krátké hodiny Nitroobrany.Alan podává skvělé herecké výkony a Dan...ale jo.Taky mohli dát větší prostor dvojčatům Fredovi a Georgovi (měli ale za to parádní přehlídku po domácku vyrobené pyrotechniky:)).Souboj Brumbála a Voldemorta považuju za jeden z nejlepších filmových soubojů vůbec,hned po Anakinovi a Obi-Wanovi ze SW.Mrzí mě že Richard Harrison zemřel,mohl by ten souboj být zajímavější.

1. prosince 2008
plakát filmu
0 %

OMG

Tak tohle bylo fakt moc:(.Je mi líto Stanleyho Tucciho,že se propůjčuje takové kravině:(.

16. listopadu 2008
plakát filmu
Sunshine
Sunshine
60 %

Slunce versus bomba

Takže co to tu máme?Slunce umírá a na jeho záchranu byl vyslány dvě lodě s bombami o velikosti ostrova Manhattan.Jedna selhala a její "sestra" má stejný úkol.Celkem zajímavé Sci-fi,odehrávající se v roce 2050.Nejvíce mě ale nadchl klip skupiny Linkin park Leave Out All The Rest.Ve filmu jsou trochu slabá místa,ale jinak v pohodě.

31. října 2008
plakát filmu
Jádro
Core, The
100 %

Conrad Zimsky forever:)

Bude to možná divné,ale je to tak.Jádro je hustej katastrofák,možná jeden z nejblbějších a nejujetějších,ale mě se to líbí.Neberu to jako klasický katastrofický film,ale jako sci-fi.A co se mi na tom nejvíc líbilo?Efekty?Eee...trochu.Hudba?No to taky...trochu.Příběh?Eh,no...jo.Počkat,už to mám!STANLEY TUCCI!!!Dr.Conrad Zimsky je moje nejoblíbenější filmová postava.Má dokonalé hlášky
a je hrozně nafoukanej a kouzelně elegantní:).Stanley ho zahrál fakt dobře.Nejlepší scénou z filmu je podle mě ta scénka před Akademií věd.A co na to říkají ostatní?:)

18. září 2008