avatar uživatele

shadynko

Jméno
shadynko
Věk
38 let — narozeniny slaví za 8 měsíců (Kozoroh)
Bydliště
slovakia
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Wrestler
The Wrestler
80 %

tak mickeyho som naposledy videl asi v klipe na piesen od e.iglesiasa a tam nebolo, co hodnotit:)..cakal som od tohto filmu,ze sa dozviem nieco viac o tom, ako funguje tento nezmyselny sport,ale vela tam toho nebolo..skor rozvijal zivotny pribeh hlavnej postavy na dochodku. mickey bol skutocne impozantny a prisahal by som, ze on zospatnel presne pre tuto rolu. genialne mu sadla a pri kazdom zabere na neho som krutil hlavou,co to zo sebou urobil..ale presne taki su ti,co brali vseljake povzbudzujuce prostriedky a steroidy..takze film pre mna nic moc(a k tomu ten blby koniec), ale fakt mickey, klobuk dole..

7. ledna 2009
plakát filmu
Cestující
Passengers
70 %

v porovnani so siestym zmyslom alebo z Ti druhi vyznie trochu zle pre tento film. dej mi pripadal malo dynamicky az na mozno poslednych dvanast minut,kde to vsetko akoze malo do seba zapadat..na rozdiel od spominanych filmov tu vystupila do popredia laska a nie ta myslerioznost a napatie, ktore tomu urcite chybalo. ale zase prave ta laska z toho urobila pre niekoho poriadny "doják"..:)

4. ledna 2009
plakát filmu
Velký táta
Big Daddy
80 %

sandler dokaze rozhodne viac vyniknut vo svojich postavach, no tu sa asi len rozbiehal. napriek tomu jeho filmy vzdy "mozem". aj ked to smrdelo tradicnym americkym gycom so stastnym koncom, bola to celkom dobra vypln nudneho popoludnia. a aky by to uz bol film so sandlerom bez schneidera..

1. ledna 2009
plakát filmu
Zavraždění Johna Lennona
Killing of John Lennon, The
80 %

bol to hlboky pohlad do mysle chapmana. ak zavrazdil naozaj johna len pre to, co tu vysvetluje, tak taky blazon siroko daleko nebol:)co sa tyka filmu, niekedy trosku nudny a sem tam hluche miesta..no ako som spominal, pre zistenie dovodu, preco to urobil, odporucam:)

31. prosince 2008
plakát filmu
Kurýr 3
Transporter 3
60 %

Skvely Statham, celkom dobre akcne scenky, brutalne auto a pekne dievca niekedy nestacia na skvely film. Sice su pre tento film charakteristicke, ale mne tie prehnane bitky s presilou vadia. hudba dost rusiva v niektorych momentoch. a takisto prilis vela romantiky, na ktoru sme neboli pri tomto filme zvyknuti. hadam by to trojkou mohlo aj skoncit, nech z toho nevznikne dalsi upadajacu seria ako Taxi.

22. prosince 2008
plakát filmu
24 hodin: Vykoupení
24: Redemption
80 %

ťazko hodnotit takyto kusok, kedze to ma byt len ako uvod do siedmej serie. Verim, ze nam znova prinesie kopu zvratov a akcie. kiefer, ako vzdy, uplne skvely a neporazitelny. je tam mnozstvo novych postav, na ktore si bude treba zvyknut, ale aj starsich, ktoré je za potreby si pripomenut. hereckym vykonom dost podla mna zaostavali tie cernoske deti a trosku to bolo aj dejovo trapne a osuchane, ale nechcem to zanasať pod ciernu zem este pred siedmou seriou.kedze som fanusik tohoto serialu, tak sa tesim, kedy to už konečne zacne:)

15. prosince 2008
plakát filmu
Vzpomínka na Titány
Remember the Titans
80 %

ok..film mal vsetko, čo k nemu patri. hlavne na nas tlacil silnymi emociami. či uz to bolo dobrymi po vitazstve,alebo hned na to horsimi pri zlych spravach. vzdy sa vam chceli tlacit slzy do oci a mali ste chut si s nimi zakricat. skvele herecke vykony predviedli obaja "treneri". jedine co mi vadilo, bola ta americka dokonalost. na to,ze to bolo podla skutocnej udalosti, sa kazdy spraval privelmi rozumne a dokonale. to mi tak trochu pokazilo dojem z filmu. ten ich americke sen, vyskytujuci sa skoro v kazdom filme,aby vedeli moralizovat vsetkych.

3. prosince 2008
plakát filmu
12
12 razgnevannyh muzhchin
100 %

tento film som si pozrel kvoli johnovmu nazoru a musim povedat,ze vobec nelutujem. naopak - dakujem. nejde vobec len o hlavny pribeh, kde sa rozhoduje o osude chlapca ale o 12 dalsich pribehov, ktore nam postupne umoznuju spoznavat kazdeho jedneho z poroty. ked sa to zacalo a vstupili do miestnosti, mal som problem s tym, ktory je ktory..iba 12 ruskych rovnakych chlapov som videl. no postupne sa akoby predstavovali svojimi strhujucimi pribehmi, cim ale aj rozuzlovali osud chlapca. aj ked som od zaciatku mal pocit,ze to nemoze dopadnut inak ako to dopadlo, miestami som menil nazory, na to aky bude zaver, v style porotcov. to ze sa to odohravalo v jednej miestnosti davam tomuto filmu ako vyhodu, pretoze sa divak dokaze viac sustredit na skvelych hercov a ich pribehy. tento film je dokaz,ze nie len americke studia tocia ohromujuce filmy.

1. prosince 2008
plakát filmu
Vévodkyně
Duchess, The
80 %

skvelou vypravou a vyborny kostymami si tento film zasluzi pozornost. aj ked historicke filmy z tohto obdobia moc neoblubujem, film mi usiel celkom prijemne. a to urcite hlavne hereckym vykonom hlavnych, ale aj vedlajsich postav. keira bola uzasna a krasna, no Ralph Fiennes bol jednoducho uchvatny a este o malicko lepsi. jeho osobite prejavy citov a zvladanie situacii uplne vystihovalo muza jeho postavenia. co mi trosku nedalo, bolo, ze sa postavy vyzorovo nemenili ani po niekolkych rokoch,nestarli. dejovo to nebolo popretkavane ziadnymi prekvapeniami,skor to ohurovalo tym, co si vojvodkyna musela prezit vo svojom zivote.85%

30. listopadu 2008
plakát filmu
Travička zelená
Pineapple Express
80 %

tak na tomto filme sa naozaj dalo skvele pobavit a zasmiat. nie je to len jeden z dalsich "komedii" o huliacich typkoch. pier to krasne vystihol - ma to nieco vynimocne. neobjavuju sa tu nasilu vtipne sceny, nad ktorymi viac rozmyslate, ze co tam robia, ako sa na nich smejete. ma to plynuly dej a zapletku, ktora je sice gycovita, ale aj tak z toho dokazali vyzmykat nieco viac.

30. listopadu 2008
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
80 %

tak som sa k tomu po dlhom vahani odhodlal..a ano slo to! sice urcite mnoho ludi nepotrebuje nejaku "lacnu filmovu vatu" aby si vypoculi tie super pesnicky,ale ako letny hit sa to dalo pozriet. najviac ma prekvapilo ako dokazali zapasovat texty piesni do deja filmu. k hereckemu obsadeniu by som mal urcite vyhrady, ale pierce bol skvely. Dominica Coopera som nahodou videl v dvoch filmoch za sebou a dufam,ze tak coskoro ho znova neuvidim..neviem,nesedi mi. ale mamma mia na letnu sezonu hodnotim ako vydareny film. aj ked grease je grease..:)

30. listopadu 2008
plakát filmu
Oko dravce
Eagle Eye
80 %

vymakana akcna vecicka. niekedy som si musel sice pretriet oci, ci nevidim nahodou tommy lee jonesa a harrisona forda alebo morphea a nea, ale aj napriek tomu sa mi to pacilo.zo shia som mal pocit,ze mi v poslednej dobe vylezie aj z chladnicky,tolko ho bolo,ale tu sa mi celkom hodil. aj ked mi stale pripada ako nejaky teenager a kazda zena pri nom o dost starsia. zaver mohol byt o nieco menej gycovy ale v poriadku, vynahradili to super efekty,nahanacky a skvely zvuk.

29. listopadu 2008
plakát filmu
Patologie
Pathology
60 %

tak, so saw sa to moze rovnat akurat v tom, ze aj tu si idu zahrat nejaku hru. no pri saw sa snazi tou hrou jigsaw moralizovat, tu ide len o americku mladez,ktora si krati nudne noci, pricom ani tie vrazdy neohuria. pripadalo mi to,akoby boli horsi ti, co zabijaju,nez ti, co ich zabijali, aby ocistili svet. snazil som sa spocitat, kolko serialovych hviezdiciek sa tam objavilo, ale nepodarilo sa mi to. no milo urcite ma potencial,pacil sa mi,tak isto ako v heroes. najviac asi stalo za to poslednych desat minut,kde sa dostala k slovu aj nejaka zapletka. najviac ma asi "dojala" hudba, ktora sa mi nejak nehodila k pitve nejakeho blizkeho cloveka. taky priemer na jedno pouzitie.

28. listopadu 2008
plakát filmu
Saw 5
Saw V
100 %

tak saw sa opat dostava do svojej skvelej formy..patka znova ohromuje. nabaluje dalsie nove osudy a pasce, a pritom rozbaluje minulost kusok po kusku. po pozreti tejto casti mi zacala byt jasnejsia aj stvorka - to bol len novy zaciatok. nevadi mi, ze ma seria tolko casti. vzdy si myslite, ze uz viete ako to skonci, a pritom vas to vzdy dokaze prekvapit a uplne dostat. je to seria pre specifickeho divaka,ktory znesie krv a brutalne zabijanie,ale saw sa od lacnych masakrov niecim lisi..neviem to presne pomenovat,ale jednoducho ma nieco putave v sebe. a vzbudzuje to vo mne ocakavania dalsej a dalsej casti..

27. listopadu 2008

skvely herecky koncert bena kingsleyho a penelope cruz. pribeh a dej nie je moc strhujuci, no dava detailny pohlad na niekolko rokov zivota starsieho pana, ktory sa vo svojom pokrocilom veku stava teenagerom svojim spravanim.napriek tomu,ze vie, co citi, snazi sa vsetko racionalizovat,cim sa vytrapi este viac, ako mu je treba. k tomu sa pridava krasa (nielen tvare:)) penelope:)

21. listopadu 2008

kazdy narod,alebo stat ma svoje kvalitne snimky.tato je zo svedska a predcila v mnohom hocijake americke trhaky. hlavna postava sa stava pre kazdeho divaka okamzite vzorom,hrdinom,pretoze ide urcitu rebeliu,ktoru v sebe prejavuje a ktoru niekedy pocituje kazdy z nas. on sa ale stava vynimocnym v tom, ze dokaze rozoznat,kedy pouzit silu a kedy len tichy vzdor. film by bol u nas urcite vysielany len na druhych kanaloch verejnopravnych tv, ale moze lutovat kazdy,kto sa k nemu nedostane...

20. listopadu 2008
plakát filmu
Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám
How to Lose Friends & Alienate People
90 %

komedia s anglickym typkom zasadena do americkeho prostredia, no jednoducho zabava. normalne mi bolo luto, ze to konci. fakt som sa skvele pobavil. hned zaciatok ma potesil,ked sa tam objavili tie "ksichty" z IT crowd.uz len pohlad na ne vyvolava usmev. s. pegg sa velmi hodi do takychto uloh "skaredeho kacatka", z ktoreho sa vykluje najvacsi frajer. a pritom to hra s takou lahkostou(slape na paty atkinsonovi:)). skvele sa tam hodila aj k.dunst, no a g. anderson akoby ani nestarla:)

18. listopadu 2008
plakát filmu
Max Payne
Max Payne
40 %

tak toto bolo drsne..drsne sklamanie..pier ty mi snad citas myslienky:)presne na toho seagala som myslel pocas filmu:)alebo este by sa mi tam hodil vin diesel:)dalej u mna ubralo par percent mnoho serialovych hviezdiciek co sa tam objavilo.akoby neboli iny herci,nesedeli mi tam.nehnal som do pozerania tohto filmu a uz viem aj preco. zapletka uplne priehladna az priesvitna,hodina filmu prakticky o nicom,vsetko sa vyriesilo za 15 minut.mozno keby sa tvorcovia nevenovali viac zaverecnym titulkom ako filmu,tak by to stalo za viac.podobna tema bola tusim v purpurovych riekach,ale tam bolo aspon viac napatia.no sklamanie.

17. listopadu 2008
plakát filmu
Povýšení
Promotion, The
60 %

no..na par veciach som sa naozaj schuti zasmial,ale cakal som o vela viac srandy.toto bolo take mile,take kamaratske a vela zabavy to neprinieslo. aj hlavny hrdina sa mi viac pacil ako blazon z american pie.taky priemer.

13. listopadu 2008
plakát filmu
Rituál
The Wicker Man
60 %

nebolo to az take zle,ale zda sa mi,ze cage nema v poslednej dobe stastie na vyber filmov. zacalo to zaujima,len postupne napatie nepribudalo,skor naopak. roztahanym a stale dookola tym istymi otazkami stratil film na napinavosti.este,ze to vylepsil,ten necakany koniec.o horore sa ale neda hovorit ani zdaleka. n.cage predviedol na zaciatku najviac zlaknuti sa vo filme na tri minuty:)a este sa mi pacili aj vcelarky v style kenny zo south parku:).taky priemerny filmik.

13. listopadu 2008
plakát filmu
Glory
Glory
100 %

je v tom trochu symboliky sledovat tento film teraz po americkych volbach. ale neda sa nic ine iba suhlasit s pierom. tak silny a realny film,ze to nenecha ziadneho divaka chladneho. nechapem, preco je tak "zabudnuty" a pre mnohych ludi neznamy. dovolim si tvrdit,ze v mnohych scenach lepsi ako terajsie filmy - pri tom bicovani som citil aj ja kazdu jednu ranu,no a zaver,ten prihovor cernochov pri ohni,tomu sa maloco vyrovna.obsadenie takisto hviezdne,ked sa na to pozerame dnes.ved v ktorom filme by ste mohli vidiet freemana a washingtona spolu?

12. listopadu 2008
plakát filmu
Maximální limit
Two for the Money
70 %

al pacino sa velmi hodi na taketo ulohy malych inteligentnych "grazlov". skvele mu sekundoval mccouneghy,aj ked ho nemusim. no co sa tyka filmu,namet bol zaujimavy,aj zaciatok sa dal,len to potom stale tymi istymi zapletkami dokola,uberalo filmu a zdalo sa mi to dlhe a natiahnute.

10. listopadu 2008
plakát filmu
Dlouhá cesta
A Walk to Remember
100 %

pribeh trosku gycovy(ako sa najvacsi frajer zamiluje do skaredeho kacatka),ale vyvoj filmu a ta atmosfera,ako to vsetko na vas dolahne,tak take silne emocie sa podari vyvolat len maloktorym filmom.

10. listopadu 2008
plakát filmu
Taková normální rodinka
Taková normální rodinka
50 %

pomaly sa uz zacnem vyhybat novodobym ceskym (aj slovenskym by som sa,keby vznikali:)) komediam.teda ak to su komedie.to ze tam zaznie par lepsich hlasok,este nerobi film super komediou.prevlada stale viac a viac sklamanie nad takymito novymi komediami.

10. listopadu 2008
plakát filmu
Constantine
Constantine
90 %

upiri,demoni,vyborne efekty, jednoducho super film. to ako keanu hra nema chybu. to je nezvykle otacanie tela a hlavy proste "zerem":). povedal by som, ze este o cosi lepsie film ako blade..

9. listopadu 2008