avatar uživatele

jakupb

Jméno
Jakub
Věk
30 let — narozeniny slaví za 8 měsíců (Kozoroh)
Bydliště
Praha 8
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter and the Chamber of Secrets
90 %

Film byl velmi dobrý pokračováním předešlého dílu. Měl skvělý děj, líbila se mi nová postava, Lockhard a také hudba byla velmi dobrá. Vystihl bych obsazení skřítka Dobbyho, který byl opravdu zajímavým spesřením filmu. Také se mi velmi líbila akce, které bylo oproti minulého dílu mnohem víc. Doporučuji.

13. května 2008
plakát filmu
Harry Potter a vězeň z Azkabanu
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
90 %

Film se mi velmi líbil, rozhodně povedené pokračování.Ve filmu byl tradičně velmi zajímavý děj, skvělá akce a hudební doprovod, který je na velmi dobré úrovni. Ve filmu jsem velmi ocenil roli Sirruse Blacka, Gary Oldman to velmi dobře zahrál. Také bych pochválil dobré vizuální efekty, třeba při proměně ve vlkodlka. Prostě filmová klasika, která rozhodně stojí za zhlédnutí.

13. května 2008
plakát filmu
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter and the Goblet of Fire
90 %

Film se mi hodně líbil. Měl skvělý děj, líbila se mi tajemná atmosféra, výborná akce a hudební doprovod. Každý další film o Potterovi je strašidelnější než ten předešlí a to se mi líbí. Vystihl bych perfektní vizuální efekty, ztvárnění draků a nečekaný, zajímavý konec. Podle mě je tenhle díl nejlepší ze všech.

13. května 2008
plakát filmu
Harry Potter a Fénixův řád
Harry Potter and the Order of the Phoenix
90 %

Film se mi velmi líbil. Měl velmi tajuplný děj, výbornou akci a parádní hudbu. Rozhodně už to není ten malý Potter, které ho jsme znávali. Vystihl bych velmi povedenou závěrečnou bitvu, která byla opravdu velmi atmosferická. Také bych pochválil propracované vizuální efekty. Opravdu skvělý tajemný film, který bych doporučil nejen příznivcům Harryho Pottera.

13. května 2008
plakát filmu
Slepičí úlet
Chicken Run
70 %

Film se mi docela líbil. Měl velmi zajímavý děj a byl plný dobré zábavy. Velmi se mi líbilo netradiční pojetí postav, které byly vytvořeny z plastelýny. Sice to není tak dobré jako Wallace & Gromit, ale i tak se to povedlo.

13. května 2008
plakát filmu
Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka
Wallace & Gromit The Curse of the Were-Rabbit
70 %

Film se mi velmi líbil. Měl velmi zajímavý děj a byl plný vtipných situací. Líbilo se mi vytvoření scény a hlavních postav z plastelýny, opravdu to obdivuji. Tuhle dvojku (Wallace & Gromita) mám velmi rád a proto dávám 75%. Rozhodně doporučuji všem příznivcům dobré zábavy.

13. května 2008
plakát filmu
Petr Pan
Peter Pan
10 %

Tenhle film se mi absolutně nelíbil. Byla to hrůza. Příšerně nudný děj, hrozné akční scény a stupidní dialogy. Jediné co se mi na filmu líbilo, je herečka Rachel Hurd-Wood. Nato, že tento film stál 125 mil. dolarů, tak to byl jeden z nejhorších filmů, který jsem kdy viděl. Škoda, že ty peníze raději neposlali dětem do Afriky. Podle mě, by se vůbec nic nestalo, kdy tenhle film vůbec nevzniknl.

13. května 2008
plakát filmu
101 dalmatinů
101 Dalmatians
40 %

Film se mi docela líbil. Měl zajímavý děj a pár vtipných scén. Na filmu se mi nejvíc líbili roztomilí psíci. Jinak takový normální rodiný film.

13. května 2008
plakát filmu
Roboti
Robots
70 %

Film se mi docela líbil. Měl dobrý děj a pár srandovních scén. Ze všeho nejvíce bych na něm vystihnul grafické zpracování a skvěle vymyšlený svět robotů (přes roboty samotné až třeba po dopravní prostředky).

13. května 2008
plakát filmu
Pravá blondýnka
Legally Blonde
60 %

Film se mi docela líbil. Měl zábavný děj, dobré herecké obsazení a zajímavý námět. Vystihl bych herecký výkon R. Witherspoon, která to zahrála opravdu dobře. Je to taková romantická komedie spíše pro holky, ale i tak se na ní rád podívám.

13. května 2008
plakát filmu
Pravá blondýnka 2
Legally Blonde 2: Red, White & Blonde
40 %

Film mě nijak zvláště nenadchl. Už to nemělo ten šmrnc minulého dílu. Sice do jisté míry ušel námět, ale ve filmu bylo dost stupidních vtipů. Troch to zachraňoval dobrá R.Witherspoon, ale vše se zachránit nedalo. Rovněž ostatní herci nijak zvláště nenadchli. Jako největší kámen úrazu, mi připadalo postavit děj na záchraně Bruisovy matky. Mohlo by se to inspirovat něčím jiným, nebo by se to alespoň mohlo odsunout do pozadí a hlavní zápletku by mohlo tvořit něco jiného. Prostě klasická, americká, bláznivá, komedie. Dávám 45%.

13. května 2008
plakát filmu
Spartakus
Spartacus
70 %

Film se mi opravdu líbil. Měl velmi zajímavý děj, líbilo se mi herecké obsazení a atmosferická hudba. Film se mi líbil jak z hlediska historického, stejně tak jako z hlediska akčního. Akce totiž byla na velmi slušné ůrovni. Rozhodně doporučuji nejen příznivcům dějin.

13. května 2008
plakát filmu
Vykoupení z věznice Shawshank
The Shawshank Redemption
100 %

Perfektní film! Takováhle dílka naprosto zbožňuju. Dramata z vězeňského prostředí jsou prostě super, navíc tento počin ho geniálně zachytává. Vězení člověka opravdu změní a zde to je to navýsost patrné. Jinak na okraj, při sledování jsem si samozřejmě zavzpomínal na "Zelenou míli", tu z hlavy vymazat opravdu nejde, a musím přiznat, že ve srovnání těchto filmů by byla přesto lepší. No, ale kdybychom to porovnali dějem, tak opravdu nevím, je to sice o něčem jiném, avšak po téhle stránce se mi naopak líbilo trochu více právě Vykoupení. Rozhodně nejlepší část příběhu je útěk, kde hlavní postava vymyslí naprosto geniální plán. Ach ano, hlavní postava, úžasně ztvárněná Timem Robbinsnem… toho jsem vůbec neznal, ale jsem rád, že jsem ho měl čest vidět. Zjevem je to takový "prosťáček", jenže roli dokáže uhrát znamenitě. Pak je tady samozřejmě Morgan Freeman, to je sice pan herec, ale nominaci na Oscara za předvedený výkon? To ne, Tim by si ji zasloužil víc… Když to vezmu kolem a kolem, je to prostě jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Podobných filmových pokusů na dané téma je sice hodně, ale jen pár dosahuje až ke hvězdám a tento mezi ně rozhodně patří.

13. května 2008
plakát filmu
Trestná lavice
Longest Yard, The
80 %

Nejlepší sportovní komedie. Nejlepší film Adama Sandlera. Úžasné hlášky. Bezchybný soundtrack. Kupa nadhledu, kapka naivity. Atmosféra, díky které je každé další zhlédnutí lepší než to předešlé. Trestná lavice je v oceánu nevkusných a beztvarých patosů snažící se bavit masy učiněný zázrak. I když k ní mají zřejmě blíže kluci než holky, málokterý snímek je tak neuvěřitelně pohodový, a přesto přechody k vážnějšímu stylu nic nekazí. Dokázal si udržet obdivuhodnou úroveň a povedlo se mu dovést do zdárného konce gradaci, za kterou by se nemusel stydět kdejaký akční velkofilm. Když jsem jí viděl poprvé, ani jsem netušil, co že to ten americký fotbal je, po závěrečných titulcích jsem však s chutí na internetu lovil všemožná videa a ty zaručeně nejtvrdší knockouty… pravdou ale je, že ty nejpamátnější momenty jsou zde (Switowski, Turley atd.) 84%.

13. května 2008
plakát filmu
Cesta kolem světa za 80 dní
Around The World In 80 Days
60 %

Film se mi nijak zvlášť nelíbil. Chvílemi byl trapně vtipný, naopak pár vtípků se opravdu povedlo. Docela se mi líbilo herecké obsazení (hlavně Jackieho Chana) a střeštěný děj. Byla to taková oddechová krávovinka.

13. května 2008
plakát filmu
Kill Bill
Kill Bill
60 %

Film se mi docela líbil. Bylo v něm plno akce, pár trefných hlášek a film parádně doplňovala pěkná muzika. Byl to první film od Q.Tarantina, který jsem viděl, na můj vkus je to někdy s tou brutalitou až moc přehnané. Jinak to docela ujde.

12. května 2008
plakát filmu
Kill Bill 2
Kill Bill: Volume II
60 %

Druhé pokračování se mi líbilo možná více než předchozí díl. Bylo plné akce, dobře doplnilo děj a nechyběly litry krve. Velmi zajímavé bylo vydloubnutí oka, nebo pětibodová technika.

12. května 2008
plakát filmu
K2
K2
70 %

Film se mi velmi líbil. Byl plný akce a měl parádní děj. Rozhodně doporučuji, nejen příznivcům horolezení. Já se u toho vážně bavil. Moc filmů z okolí "8-tisícovek" jsem neviděl a proto jsem rád za tu příležitost.

12. května 2008
plakát filmu
Jurský park
Jurassic Park
90 %

Film se mi velmi líbil. Měl skvělý děj, byl dobře herecky obsazen a líbil se mi hudební doprovod. Tento film si mě získal nejen svým námětem, ale hlavně výbornou akcí, proto tento film patří mezi mé oblíbené. Rozhodně doporučuji.

12. května 2008
plakát filmu
Jurský park 3
Jurassic Park III
80 %

Podle mě to bylo povedené pokračování. Film byl velmi akční a měl zajímavý děj. Velmi se mi líbilo ztvárnění dinosaurů, které od prvního dílu velmi pokročilo. Němění to ale zhola nic na faktu, že film je pořád stejným, něříkám, že špatným, ale už nepřekvapení jako v minulých případech. Jurský park je rozhodně moje oblíbená trilogie a jsem nadšen z rozhodnutí, že se bude chytat čtvrtý díl. Těším se.

12. května 2008
plakát filmu
Ztracený svět: Jurský park
The Lost World: Jurassic Park
90 %

Film se mi líbil. Měl skvělý příběh a dobré akční scény. Vyzdvihl bych zapracování více dinosaurů do filmu, než v jedničce. Spilelberg je prostě třída.

12. května 2008
plakát filmu
80 %

Film se mi velmi líbil. Měl zajímavý děj, byl plný vtipných scén, vyzdvihl bych skvělé ztvárnění zvířátek a dobrý hudební doprovod. Prostě velmi vtipný film pro celou rodinu. Doporučuji.

12. května 2008
plakát filmu
Doba ledová 2: Obleva
Ice Age: The Meltdown
60 %

Film se mi líbil, nebyl sice tak dobrý jako předchozí díl, ale i tak ušel. Měl dobrý děj, plno nových postav a kopu srandy. Dávám 65%. Už se moc těším na třetí pokračování.

12. května 2008
plakát filmu
Hledá se Nemo
Finding Nemo
80 %

Film se mi velmi líbil. Byl vtipný, skvěle animačně zmáknutý, měl výborný, zajímavý děj... Nejvíce si mě získala Doris a rackové, ti byli fakt boží. Je to výborný animák pro celou rodinu. Rozhodně to stojí za zhlédnutí.

12. května 2008
plakát filmu
Attila
Attila
70 %

Film se mi velmi líbil. Jelikož jsem příznivcem historický filmů, tak můžu jen konstatovat, že se jim to velmi povedlo. Film měl skvělý děj, výbornou atmosféru, dobré herecké obsazení, bylo v něm plno akčních scén a to vše dokreslovala parádní hudba. Rozhodně doporučuji.

12. května 2008