avatar uživatele

jakupb

Jméno
Jakub
Věk
30 let — narozeniny slaví za 8 měsíců (Kozoroh)
Bydliště
Praha 8
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Medailon
The Medallion
30 %

Film mě dost zklamal, rozhodně jsem čekal mnohem víc. Po stránce dějové to docela ušlo i akční scény se povedly, ale podle mě to bylo až moc sci-fi a některé vtípky byly dost trapné. Připadá mi, že Ch. Chan už točí jenom podprůměrné filmy, měli by ho obsadit konečně do nějaké pořádné role. Dávám 35%.

16. července 2008
plakát filmu
Míša - vodní příšerka
Mee-Shee: The Water Giant
30 %

Tento film se mi moc nelíbil. Byla to totální okpčenina Lochnesky. Především měl film nehorázně předvídatelný děj a ztvárnění Míši bylo sice roztomilé, ale na mě až moc umělé. Jediné co se mi na filmu líbilo, byla příroda okolo jezera. Podle mě ztráta času.

16. července 2008
plakát filmu
Čtyři vraždy stačí, drahoušku
Čtyři vraždy stačí, drahoušku
90 %

Opravdu skvělý film. Nejprve jsem si myslel, že to bude ptákovina, ale po zhlédnutí jsem změnil názor. Je to parádní parodie na gangsterské filmy, u které jsem se skvěle pobavil. Opravdu, některé scénky jsou naprosto nezapomenutelné.

16. července 2008
plakát filmu
Transformers
Transformers
90 %

Film se mi velmi líbil. Měl skvělý námět, parádní děj a skvělé akční scény. Rozhodně jsem nečekal, že to bude taková sci-fi komedie, to mě opravdu překvapilo. Jediné co mi na filmu vadilo bylo to, že jsem chvílemi nevěděl, kdo je hodný robot a kdo zlý. Jinak opravdu kultovní film od dvou kultovních režisérů.

7. července 2008
plakát filmu
60 %

Film se mi líbil. Především bych vydvihl zajímavý námět a zábavný děj. Ve filmu použili podobných technik jako v "Zamilovaném profesorovi" a to se mi velmi líbilo, bylo totiž opravdu zajímavé sledovat G. Paltrow s 200kg.

7. července 2008
plakát filmu
Říše hraček
Mr. Magorium's Wonder Emporium
60 %

Film se mi líbil. Měl zajímavý námět, fantasy-pohádkový děj a to vše umocňovala skvělá hudba. Především se mi líbilo "kýčovité" vybavení obchodu , různé fantastické vynálezy a povaha pana Magoria.Tento film se skvělě hodí pro pohodový podvečer, strávený s rodinou u jeho sledování.

7. července 2008
plakát filmu
80 %

Film se mi velmi líbil. Nejprve k obsahu: zaujal mě námět, děj, herecké obsazení (je skvělé, že obsadili T. Carrere z lovců pokladů), a plno originálních honiček (např. jízda s koněm výtahem...). Na filmu velmi obdivuji , že každá akční scéna měla komediální podtext a některé opravdu stály zato, třeba to jak na auto sedl pták a ono se převážilo a následně vybouchlo. Opravdu asi nejlepší komedie se Schwarzeneggrem. Přesto si myslím, že to moc natáhli a mohli nějaké scény přepracovat. Také něco dělalo dojem absolutní nepravděpodobnosti, viz. závěrečná akce s letadlem. Nevadí, na 80% to vpohodě stačí. PS: trochu nechápu, žánr (také) muzikál a přístupnost od 15 let.

6. července 2008

Film se mi docela líbil. Především způsobem filmování, hereckým obsazením, které opravdu stálo zato a množstvím akčně-vtipných scén. Je pravda, že jsem od filmu čekal víc, ale i tak nebyl špatný. Největší sranda byla sledovat vymustrovaného J. Travoltu a S. E. Jacksona. Myslím, že si film nějakého nominace na Oscara zasloužil, ale tolik zase ne. Q. Tarantina nijak nemusím, ale tohle se mu docela povedlo. Jak už bývá dobrým zvykem, pochopení jeho záměru nepatří do kategorie jedno zhlédnutí a dost, proto jsem se na to mrknul ještě jednou. Můj názor, ale zůstává stejný. Bylo by určitě skvělé vidět film s doprovodným komentářem, jak už se tady někde píše, protože se tam mnohé dovysvětlí... Já to však ale neviděl a hodnotím jenom za "pouhý film". Prolínání třech příběhů bylo zajímavé, taky nějaké skvělé hlášky atd. Rozhodně jeden z lepších filmů.

6. července 2008
plakát filmu
Zathura: Vesmírné dobrodružství
Zathura: A Space Adventure
60 %

Ani já se neubráním srovnání s Jumanji. A ve srovnání těchto filmů by Zathura prohrála, ale i tak si myslím, že se povedla. Děj byl sice jednoduší, dost ušetřili na hereckém obsazení (ve filmu hrálo 5 herců), ale to vše vynahradilo krásné prostředí vesmíru a zajímavé ůkoly. Takový lepší rodinný film.

6. července 2008
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
100 %

Film se mi velmi líbil. Čekal jsem, že mě tento film rozbrečí, ale nepovedlo se, spíše jsem se dobře pobavil a zasmál. Velmi se mi líbili Forrestovi příběhy, jeho naivita a nevinnost, skvělý děj a herecké obsazení. Tom rozhodně nezklamal a velmi zaujal svým vžitím se do role. I jeho dabing je dokonalý. Každopádně jeden z nejlepších filmů všech dob, i když si myslím, že jsou i lepší. Opravdu senzační podívaná, plná dobrodružství, vtipu, dojemných chvilek, je tam asi úplně všechno, co správný film potřebuje k úspěchu. Není co víc psát, ono se to nijak zvláště nedá popisovat, každopádně není filmový nadšenec, který Forresta Gumpa neviděl. A komu to i přesto uniká, má co napravovat.

26. června 2008
plakát filmu
Lovci pokladů: Kniha tajemství
National Treasure: Book of Secrets
80 %

Film se mi velmi líbil. Měl zajímavý děj a bylo zde plno skvělých akčních a vtipných scén. Rozhodně je dobře, že zachovali stejné herce ve vedlejších rolích. Nicolas Cage zase válel, nemám co dodat. Dávám 82%.

26. června 2008
plakát filmu
80 %

Film se mi docela líbil. Velmi mě ale překvapilo jeho pojetí. Čekal jsem, že bude trochu seriozněji pojat. Nadruhou stranu to nebylo naškodu. Docela mi připadá, že se sekli v napsání žánru filmu, jaký drama a přístupnost od 12, pěkná blbost, podle mě je to komediální pohádka. Teď ke kladům. Líbil se mi děj, herecké obsazení, fantasy svět a masky čarodějnic. Proto dávám 75%.

24. června 2008
plakát filmu
Novodobí Robinsoni
New Swiss Family Robinson, The
50 %

Film se mi celkem líbil. Jelikož miluji filmy s tímto námětem, tak jsem si to nemohl nechat ujít. Líbil se mi děj, herecké obsazení a opice (když ta jedna dala tomu klukovi pěstí, tak to mě dostalo). Jenom mi přišlo trochu divné, jak si ten dům tak rychle a skvěle zařídili, ale i tak to byl povedený rodinný film na nedělní podvečer. ** Jenže žádné terno nečekejte, nadprůměrně průměrné, ale zase ne fádní.

24. června 2008
plakát filmu
Suprhrdina
Superhero Movie
50 %

Film byl víceméně zábavný. Některé scénky byly opravdu povedené a výborně jsem se u nich pobavil. Líbilo se mi herecké obsazení, zvláště L. Nielsena. Mím největším zklamáním z filmu byla role Palmely, protože jsem čekal, že jí tam dají mnohem větší prostor a oni jí místo toho dali naprostý škvár, který trval asi 20s. Byla to prostě solidní NOVODOBÁ parodie u které jsem se výrazně nenudil, protože film nestrácel šťávu po celou promítací dobu. Ale nikomu to nic nedá, jako to uměly starší parodie.

16. června 2008
plakát filmu
Já, robot
I, Robot
80 %

Film se mi velmi líbil. Měl zajímavý příběh a byla v něm skvělá akce. Také se mi velmi líbil futuristický svět a ztvárnění robotů. Proto dávám zasloužených 80%.

15. června 2008
plakát filmu
Já, legenda
I Am Legend
80 %

Film se velice povedl. Především se mi líbil skvělý, katastrofický děj a výborné tajuplné akční scény. Také se mi velmi líbilo zpracování "zombíků". Na filmu bych velice ocenil skvělou atmosféru zpustošeného města. Trochu mi to připomínalo Robinsona Crusoeho ve velmi moderním kabátě se zombíky navrch. Podle mě, je tento počin bez debat jeden z nejlepších tohoto roku.

15. června 2008
plakát filmu
Dračí život Bruce Lee
Dragon: The Bruce Lee Story
70 %

Film se mi velmi líbil. Především se mi líbil zajímavý děj o životě hlavního hrdiny a skvělé akční scény. Bylo velmi zajímavé sledovat film o skutečné Kung Fu legendě, o Bruce Leem.

15. června 2008
plakát filmu
60 %

No, tak když jsem to viděl prvně, tak jsem byl vcelku nadšen, ale to jsem se nad tím ještě moc nezamýšlel. Po druhém zkouknutí proto musím konstatovat, že je to příšerná slátanina. Mamuti, koně, mayské pyramidy, co to sakra bylo? Vzhledově to sice bylo fantastické, všichni tvorové jako by obživli, pyramidy dodávaly filmu velkolepost a fenomenálnost, když se nad tím ale zamyslíte... Mě teď nezbývá nic jiného, než dodat, že všichni historici asi museli omdlít. U mě to tak strašné sice nebylo, ale nedalo se to brát vůbec vážně. Navíc když tam cpali ten romantický příběh, na tom samotném sice nic špatného nebylo, ale pro změnu si to zase zkazili, tím neuvěřitelně pohádkovým koncem. Pro mě je to prostě pohádka z pravěku. Nevím jak jinak to nazvat. Naštěstí něco se povedlo a to akce, scéna s mamutem byla úchvatná a pak taky kamera mě dostala, ten přelet nad pyramidou, kde kráčí mamuti byl stejně tak povedený jako zabrání rohanských válečníků řítících se proti skřetům v Pánovi prstenů. Je to prostě velmi rozporuplné. Komu nevadí historické nesmysly, tak pro toho to bude jistě bomba, mě to ale vadilo, takže to pochopitelně hodně ovlivnilo moje hodnocení. Tudíž ode mě za 57%.

14. června 2008
plakát filmu
Rambo
First Blood
70 %

Film mě moc nenadchl. Měl jednoduchou zápletku a docela předvídatelný děj.Také mi docela vadilo, že ve filmu bylo strašně málo dialogů. Nadruhou stranu se mi docela líbili akční scény, při kterých Rambo používal taktiku z Vietnamu.

13. června 2008
plakát filmu
Rambo II
Rambo: First Blood Part II
70 %

Tento film byl o něco lepší než jeho předchůdce, ale i tak nijak zvláště neoslnil. Docela se mi líbil děj a hlavně akční scény. S. Stalone to zahrál docela dobře a jen díky němu tento film nepohořel. Proto dávám 75%.

13. června 2008
plakát filmu
Rambo III
Rambo III
70 %

Podle mě byl tento díl 2.nejlepší ze všech (ze 4 filmů). Sice měl jak ostatní podotýkají ten samý námět, ale velmi bych ocenil skvělé akční scény a parádní taktiku eliminování nepřátel. S. Stalone nebyl nikdy lepší , rozhodně to stojí za zhlédnutí.

13. června 2008

Ano, a máme tu dlouho očekávané pokračování slavné série. Já jejím fanouškem rozhodně nejsem, ale proč se nepodívat na čtvrté pokračování, když jsem viděl ty předešlé, že? No, jsem tedy rozhodně překvapen. Něco tak brutálního jsem nečekal. Mám takové divné pocity, to prostředí Barmy a vyvražďování skoro všech lidí, co se ve filmu objevili, mě dost zaskočilo. Něco tak otevřeného jsem nečekal. Režisérům bylo asi naprosto jedno, kolik amputovaných končetin a hektolitrů krve bude lítat vzduchem. Napoprvé mi to přišlo odvázané, ale když jsem to viděl podruhé, tak už mi to připadalo až moc přehnané. Nevím, jestli všichni diváci vyhledávají právě tohle. Každopádně je to pořádný skok, protože minulé díly jsou proti tomu procházka růžovou zahradou. I tak, masakrem nezakryjí primitivní děj, který se mi moc nelíbil, byl totiž skoro stejný jako dříve. Prostě přepracovali Ramba do lepší vizuální podoby, ale to je asi tak všechno co vylepšili. Docela jsem se obával, jak roli Ramba zvládne postarší Sylvester Stallone, ale musím konstatovat, že jsem byl jeho výkonem dost zaskočen. Nebylo na něm vůbec znát, že už není mladíček. Zahrál to vážně skvěle, až na to, že za celý film pronesl asi tak 20 vět. Asi se nepodaří, aby se nějak rozkecal... Nevadí, stále je to velmi charakterní postava, kterou buď obdivujete nebo vám bude nesympatická. Největším problémem filmu je ale podle mě jeho délka. 1:20 min, je vážně málo na pořádný trhák. Závěrem: Přes všechny klady i zápory je to jeden z nejzajímavějších filmů tohoto roku. Ten kdo nemá rád krev, tak ať radši zavře oči, jinak by se nemohl dívat ani minutu! (trochu nadsazené, ale film to celkem vystihuje)

13. června 2008
plakát filmu
Hvězdná pěchota
Starship troopers
70 %

Brouci, brouci a zase brouci.

No to teda bylo něco. Takovohle ulítlou akčňárnu jsem ještě neviděl... Hlavní námět brouci, ha, fakt super. Nic jiného než planety zamořené brouky si snad vymyslet nemohli, je to prostě takové jednoduché a děj byl neuvěřitelně přímočarý, ale za to ta akce, ta to všechno měnila. Byla skvěle vizuálně zpracovaná, velmi reálná a taky zde byl použit rozličný arzenál zbraní, to oceňuji, je dobře, že zde byli vidět brouci rozmázlí raketou a nějací, které pro změnu rozstřílel kulomet :-). Já nevim no, ale všude kde se ve filmu něco šustlo mělo společné s brouky, takže by se spíše hodilo jako reklama pro deratizátory: "Náš zaměstnanec se neštítí, náš zaměstnanec kosí o 106..."

13. června 2008
plakát filmu
Sám doma 4
Home Alone 4
30 %

Podle vašich názorů jsem čekal, že to bude naprostý propadák. Mě to ale zas tak strašné nepřipadalo. Jistě, není to ten, starý dobrý Sám doma, ale i tak jsem se docela dobře pobavil. Trochu už mi ale přídá trapná, velká demence banditů, řekl bych, že by měl mít hlavní hrdina trochu vyrovnanější soupeře. Filmu bych hlavně vytkl strašně přžedvídatelný děj. Jinak tento film byl hozen do moderního kabátu a to se mi docela líbilo, pasti totiž dostali takový jiný šmrnc. Takže pokud jste viděli předchozí díly, tak vás to asi zklame, ale jako samostatný film bez předchůdců to docela ujde. ** Ovšem dnes plně chápu kritiku snášející se na tento výtvor, 30% je až moc ...

11. června 2008
plakát filmu
Kanibalové
Cannibal Holocaust
40 %

Zklamání

Z filmu mám velmi smíšené pocity. Na film jsem se podíval jenom kvůli tomu, abych zjistil co vydržím, protože spoust z vás říkala, že to ani nedokoukala. Já jsem to dokoukal a docela nechutných mi přišlo až závěrečných 20 min. Nechci tady ze sebe dělat hrdinu, ano, přiznávám, taky se mi někdy trochu zvedal žaludek, ale čekal jsem, že to bude mnohem horší. Možná by mi to připadalo nechutnější, kdybych si myslel, že je to opravdu skutečný dokument a né normální film. Teď z hlediska obsahu. Film měl docela jednoduchý děj, ale na to nesázel. Hlavním cílem filmu je totiž jen znechutit diváka. Podle mě, byly "orgie smrti" opravdu velmi autentické a styl kamerování tomu ještě v mnohém přispěl. Také se mi velmi líbil hudební doprovod, který nebyl vůbec strašidelný, ale s kombinací těch brutalit, z toho má divák velmi zvláštní pocit. Takže sečteno podtrženo, tento film mě docela zklamal, jak po stránce dějové, tak po stránce brutální, protože hned po zhlédnutí tohoto díla jsem si dal oběd. Takže dávám 35%

11. června 2008