avatar uživatele

jakupb

Jméno
Jakub
Věk
30 let — narozeniny slaví za 8 měsíců (Kozoroh)
Bydliště
Praha 8
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Wanted
Wanted
70 %

Naprosto skvělý film, jedna z nejlepších "akčňáren" co znám. Opravdu, v kině jsem jenom zíral, co všechno se dá natočit. Nejvíce mě asi dostala parádní honička ve Ferrari, naprosto skvělá přestřelka ve vlaku a to vše ještě předčil neuvěřitelně úchvatný závěr plný zpomalených záběrů. Pak se mi také líbil zajímavý, zamotaný děj a herecké výkony všech hlavních postav. Zvláště pak musím pochválit Angelinu Jolie, která mě rozhodně nezklamala. Dávám 75%.

25. srpna 2008
plakát filmu
Mamma Mia!
Mamma Mia!
70 %

No, popravdě se mi na ten film moc nechtělo a šel jsem na to jenom kvůli tomu, že mi to nabídla máma. Také jsem nevěděl, co od toho čekat, myslel jsem, že to bude nějaká blbost pro holky, ale prvních 20 min. mě vyvedlo z omylu. Vyklubala se z toho parádní komedie s mým oblíbencem P. Brosnanem, doplněná o hezké písničky. Také jsem si během filmu velmi oblíbil "ztřeštěnou" herečku Julii Walters, která byla naprosto skvělá. Jediné mínusy podle mě byly ze začátku uječené hlasy hereček, které rvaly ušy a ubral bych asi tak 2 písničky, jinak opravdu skvělé. Dávám 70%!

25. srpna 2008
plakát filmu
Růžový panter
Pink Panther, The
40 %

Film se mi vůbec nelíbil. Byl strašně nudný a nezábavný, takže jsem ho ani nedokoukal. Souhlasím s "mrtvolou" a to v tom, že se to absolutně nedá srovnávat s novějším dílem. Opravdu, pohroma, tohle se může líbit snad jenom nějakým pamnětníkům.

24. srpna 2008
plakát filmu
Con Air
Con Air
80 %

Jeden z mých nejoblíbenějších akčních filmů. Cage ve své životní formě navazuje na svoje výkony ze Skály a Tváří v tvář. I když je děj slepený skrze všemožná klišé a občas to leze na nervy, díky své atmosféře je film zábavný až do konce. Režisérský přístup je správný, příběh neber příliš vážně a realitu nahrazuje nadhledem. Postavy zprostředkovává skrze tradiční šablony, díky kterým si vězně nelze nezamilovat (i Hannibal 2.0 - Steve Buscemi - se nakonec ukáže jako správný chlap). Tradiční omáčku pak představují skvělé akční scény podkreslené údernou hudbou. Con Air je film mého mládí, 84%.

23. srpna 2008
plakát filmu
Million Dollar Baby
Million Dollar Baby
90 %

Velmi povedené drama, které se mi opravdu líbilo a velmi mě oslovilo. Na filmu jsem neshledal žádnou chybu, dějem počínaje a herecký obsazení konče. Rozhodně to stojí za to se na to podívat. To se zase jednou něco povedlo. Jinak trochu nechápu tolik Oscarů, Hilary Swank je sice v pořádku, ale Morgen Freeman, to teda nevim, dit tam toho zas tak nepředved, to bych ho dal spíš Clintu Eastwoodovi.

23. srpna 2008
plakát filmu
Anakonda
Anaconda
60 %

Todle a horor, podle mě teda fakt ne, rozhodně jsem se teda nebál, spíš to byl dobrodružný "survive" thriller. Takže teď k dějové stránce: co se týče příběhu, tak to bylo dost předvídatelný, bylo hned jasný, že J. Void patří k tomu kormidelníkovi. Jinak po stránce akční to bylo opravdu dobré, zvláště se mi velmi líbilo ztvárnění anakondy a její hlas (Frank Welker se dost vyznamenal). Takže dávám 65%.

23. srpna 2008
plakát filmu
Anakonda: Honba za krvavou orchidejí
Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid
60 %

No, podle mě byl předchozí díl o něco lepší. Tohle pokračování bylo až moc podobný tomu předtím a to se mi moc nelíbilo. Ale co se mi líbilo je skvělá teorie, která vysvětluje proč jsou ty anakondy tak veliké a vydařené akční scény s anakondami. Podle mě je škoda, že nezanechali původní herce, bylo byto mnohem lepší. Takže závěrem v tomto filmu je dost chyb, ale nadruhou stranu některé věci se povedly a ty převažují, takže dávám 60%.

23. srpna 2008
plakát filmu
Žít po svém
Unfinished Life, An
70 %

No čekal jsem od toho víc. Nejvíce mě asi zklamal málo propracovaný děj a klasicky dobrý konec, podle mě to mělo dopadnout nějak jinak, třeba jako ve filmu "Ztracené", nevím proč všechno pořád dopadá tak skvěle. Nejvíce na filmu se mi líbilo zapracování toho medvěda do hlavní linie příběhu, bylo fajn vidět jak se nakonec s M. Freemanem "udobřil".

17. srpna 2008
plakát filmu
50 %

Docela mě to zklamalo. Myslel jsem, že to bude něco jako "Johnny English" ve dvou. Bohužel to dopadlo jinak. Já moc E. Murphyho nemusím, ale tady se mi docela líbil. Nejvíce se mi líbily ty vymakaný věci ve stilu "Jamese Bonda" a pár vtipných scén, třeba ta honička nebo zápas v ringu.

17. srpna 2008
plakát filmu
Johnny English
Johnny English
70 %

Parádní podívaná. Konečně nějaká povedená parodie. Líbilo se mi to mnohem více než Mr. Been. Film byl přeplněný skvělýmy vtipy a humornou akcí. Opravdu není nic vtipnějšího než si představit R. Atkinsona jako agenta 007.

17. srpna 2008
plakát filmu
Mumie
The Mummy
80 %

Film se mi velmi líbil. Především díky skvělému neokoukanému námětu, strhujícímu ději a faktem, že se to celé odehrávalo v okolí egyptských památek. Také mě velmi bavily akční scény s mumií a vtipné hlášky, které opravdu stály za to.

12. srpna 2008
plakát filmu
Mumie se vrací
The Mummy Returns
80 %

Znovu se mi film velmi líbil. Především místo, kde se to odehrávalo, bylo úchvatné. Starý Egypt je oblast velmi vděčné a to by nebyl Brendan Fraser, kdyby tam neměl zneškodnit další mumii. Tím chci říct, že námět zůstal prakticky nezměněný od minula, ale špatně to rozhodně nepůsobilo. Je to dílo přeplněné akcí až k prasknutí a proto to považuji za jednu z nejlepší akční záležitostí vůbec. Všechny scény jsou dynamické, skvěle propracované a ti raraši v lese taky perfektní. Vyskytlo se tady taky hodně nových postav. Ta nehlavnější, syn hlavního hrdiny, byl trefou do černého. Jeho postava obstarávala velké množství vtipných hlášek. I další byly super, třeba Lock Nah. Dále jsem rád, ze obsazení mého oblíbeného herce, The Rocka. K filmu se skvěle hodil, ale bohužel o jeho výkonu se moc mluvit nedá, hrál totiž asi 5 min. I tak, je to naprostá bomba, na kterou se vždycky s chutí mrknu, když běží v televizi. Už teď se těším na třetí díl.

12. srpna 2008
plakát filmu
Mumie: Hrob Dračího císaře
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
60 %

Film se mi docela líbil. Především se mi líbil děj a prostředí Číny, které působilo velmi neokoukaným dojmem. Nejvíce se mi na filmu líbilo to, že 90% všeho tvořili akční scény doplněné nějakou vtipnou hláškou. Rozhodně jsem se u toho nenudil. Tak to jsou klady a teď zápory. Především mi vadila spousta maličkostí, které nabyly ve filmu vysvětleny, např.: jakto, že když na auto spadne bomba, tak to pasažéři přežií, nebo proč se císařův hliněný kůň stane živým a nikdo z jeho vojska ne (dokonce ani ostatní koně), nebo jakto, že se nejdřív císař promění ve draka a takhe bych mohl ještě pokračovat... Já vím jsou to sice nepodstatné věci, ale ty mi trochu kazí dojem z filmu. A teď nejvěčí problém, ten film byl tak strašně zparodovaný až to nebylo hezké, některé věci byly skvělé, třeba ůvodní scéna s muškařením, ale ostatní stály převážně za prd. Třeba Jonathanovy hlášky už byly dost trapné a jak se ty yetiové začali radovat jak když dali gól, to i na mě bylo moc. Takže dávám 65%.

12. srpna 2008
plakát filmu
80 %

Film se mi docela líbil. Nevím čím to je, ale tyhle starší parodie jsou mnohem lepší než ty novější. Podle mě je to jedna z nejlepších parodií vůbec. Ve filmu se mi hrozně líbil Ch. Cheen, který byl fakt skvělej. Také role prezidenta neměla chybu, hlavně to s těmi částmi těla z různího materiálu. Jinak děj byl sice jednoduchej, ale v jednoduchosti je krása. Proto jsem se rozhodl dát vysoké hodnocení.

11. srpna 2008
plakát filmu
Žhavé výstřely 2
Hot Shots! Part Deux
90 %

Tak tenhle film naprosto miluju. První díl byl naprosto průlomový, senzační, vtipný, ale tohle... to se s tim vůbec nedá srovnávat, je to ještě lepší a to jsem si myslel, že to není možné. Tolik vtipu na jednom místě, to i na mojí bránici bylo moc, vůbec jsem nestíhal vstřebávat všechny ty perfektní vtipy a u těch co jsem to stihl jsem dostával záchvaty smíchu, u kterých jsem naprosto paralyzová a to myslím opravdu vážně, takhle dobře, už jsem se nopobavil hezkých pár let. Všechyn ty zparodované věci z Ramba 3 a podobných akčních pecek prostě neměli chybu, ten zápas v aréně, to se nedalo vydržet, to byla snad nejvtipnější scéna (ještě gumový medvídky :-D). Taky musím smeknout před Charlie Sheenem, to je opravdový pan komik, ve všech ohledech předčí snad každého kromě Jima Carryho. Když Charlie nasadí pohled ala Topper Harley, tak mu leží celý svět u nohou. Prostě nepřekonatelná parodie, kam se na ní hrabou ty novější, tohle je klasika, na kterou se nazapomíná!

11. srpna 2008
plakát filmu
Pták ohnivák
Pták ohnivák
40 %

Pohádka se mi moc nelíbila. Na mě byla hrozně umělá: např. Ohnivec, hříva toho lítajícího koně, nebo nechápu proč nemohli namísto toho umělého ptáka ohniváka dát alespoň páva, takhle to vypadalo strašně staticky. Taky mě hrozně štvala neakčnost toho Afrona, např.: když nabíral tu živou vodu tak vidí to chapadlo a udělá prd, nebo když padá jeho bratr do té jámy, tak v pohodě může říct "šleh" a taky nic neudělá a nechá ho zemřít. Jediné co se mi na pohádce líbilo bylo obsazení K. Rodena, ten to trochu zachránil. Jinak hrozný propadák.

11. srpna 2008
plakát filmu
Loupež po italsku
The Italian Job
70 %

Film se mi hodně líbil. Mám rád filmy typu "Dannyho parťáci". A proto mě tento film nezklamal. Nejvíce se mi líbil promyšlený plán, akční scény a nasazení "Morisků", které byly skvěle vytuněné. Prostě taková lepší napodobenina Dp.

11. srpna 2008
plakát filmu
Ztracené
Missing, The
70 %

Film se mi velmi líbil. Konečně nějaký pořádný dramatický western. Velmi chválím hvězdné obsazení, zajímavý děj a ztvárnění hlavního padoucha. Nadruhou stranu hlavní zápletka filmu byla příliš jednoduchá, ale to vše vynahradil skvělý konec... ne vždy je happy end nejlepší řešení.

11. srpna 2008
plakát filmu
Alvin a Chipmunkové
Alvin and the Chipmunks
50 %

Film se mi docela líbil. Měl zajímavý a zábavný děj, ale přišel mi dost předvídatelný. Podle mě na filmu byly nejlepší ty písničky a dabing přejatý z Chipa a Deila. Prostě roztomilá pohádka pro ty nejmenší.

10. srpna 2008
plakát filmu
30 %

Film se mi nelíbil. Byl strašně nudný a nezábavný. Hlavně ze začátku to bylo hrozně zdlouhavé a uvažoval jsem o tom, že to vypnu, nakonec jsem to dokoukal a musím konstatovat, že je to ztráta času. Jediné, co ztálo zato bylo herecké obsazení a pár povedených scén. Tento film je prostě důkazem, že ani hollywoodská špička nedovede zachránit nepovedený scénář. Dávám 35%.

26. července 2008
plakát filmu
Copak je to za vojáka...
Copak je to za vojáka...
80 %

Film se moc líbí, především zajímavým námětem a skvělým dějem. Jelikož moc nemusím české filmy, tak mě toto dílo opravdu překvapilo, protože je přinejmenším výborné a budu o něm mluvit jen v dobrém. Nejvíce se mi na filmu líbí scény, kdy se na jednoho vojáka seběhne asi 50 "VB-áků" a vtipné scény s K. Rodenem. Také bych pochválil J. Langmajera, který byl skvělý a zábavný.

26. července 2008
plakát filmu
70 %

Zajímavé. Sice bylo od začátku jasné, že to ten kůň vyhraje, ale to u podobných filmů tak bývá. Zprvu se mi film moc nelíbil, myslel jsem totiž, že celý film bude o tom, jak hlavní hrdina poběží závod, ale k mému překvapení samotný závod dali do pozadí a především se věnovali zajímavé arabské kultuře a skvělé akci. Proto jsem během filmu změnil názor a vzápětí jsem hltal každou minutu děje. Jediné co mi chvílemi vadilo je to, že jsem se moc neorientoval v arabských jménech a tudíž jsem nevěděl o kom je řeč. Jinak solidní film, který zakončil parádní záběr na tisíce divokých koní.

20. července 2008
plakát filmu
Policajti na baterky
National Security
60 %

Film mě docela zklamal, rozhodně jsem od toho čekal mnohem víc. Měl sice dobrej, ulítlej děj, ale většina vtipných scén nestála za moc, nadruhou stranu některý, byly fakt povedený. Jediný co se mi na filmu líbilo byly akční scény a sem tam nějaká písnička. Dávam 65%.

17. července 2008
plakát filmu
Kurs sebeovládání
Anger Management
70 %

Skvělej film. Hrozně se mi líbil děj, jeho rozuzlení, parádní ulítlé scény a zajímavé ůkoly doktora. Největším plusem tohoto filmu nebyl humor, ale nepřekonatelný herecký výkon J. Nicolsona, během filmu jsem si asi 20x řikal, kdybych byl v Sandlerově kůži, že bych ho zabil. Fakt paráda, dávám 75%.

17. července 2008
plakát filmu
Trosečník
Cast Away
90 %

Naprosto skvělý film. Líbil se mi skvělý, dramatický děj, krásný exotický ostrov a především emoce a pocity T. Hankse. Když už jsem u toho, Tom Hanks je skvělý herec a tato role mu skvěle sedla, také jí výborně (jako vždy) zahrál a zasloužil by si za to Oscara. Prostě skvělá podívaná, která mě naprosta uchvátilo, 90%.

17. července 2008