avatar uživatele

jakupb

Jméno
Jakub
Věk
30 let — narozeniny slaví za 8 měsíců (Kozoroh)
Bydliště
Praha 8
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Mission: Impossible
Mission: Impossible
90 %

Skvělý film. Opravdu parádní akce, která byla velmi dobře zpracovaná. Nejvíce se mi líbil parádní děj, byl velmi zamotaný a nepředvídatelný a to se mi líbilo. Také hudba byla na skvělé úrovni, to se jednou zase D. Elfman vytáhl. Herecký výkon Toma Cruise byl dobrý, byl to první film, který jsem s ním viděl a musím říct, že se mi velmi zalíbil. Proto dávám 88%.

9. září 2008
plakát filmu
Mission: Impossible 2
Mission: Impossible 2
80 %

Podle mě byla jednička jednoznačně lepší, ale i tak toto pokračování ušlo. Znovu nezklamal dobrý děj, který byl tentokrát ještě více zamotaný, ael i trochu nepřehledný. Jinak akce rovněž nezklamala.Tom Cruise byl opět skvělý a zahrál to velmi věrohodně. Jak říkám na první díl to nemělo, takže dávám něco málo nad 80%.

9. září 2008
plakát filmu
Mission: Impossible 3
Mission: Impossible 3
80 %

Tak to je bomba, po skvělé jedničce, nadprůměrné dvojce je tu podle mě nejlepší díl celé série. Skvělá akce, úžasný děj a parádní video-efekty. Děj byl vážně dobrý, sice nedosahoval kvalit předchozích dílů, ale i tak se mi velmi líbil. Herecké výkony všech herců byly velmi uspokojivé a hlavně Tom Cruis to zase (nečekaně) zvládl na jedničku. Je to opravdu velmi důstojné ukončení celé série, ale i přesto doufám, že se natočí alespoň jedno další pokračování.

9. září 2008
plakát filmu
Hellboy 2: Zlatá armáda
Hellboy II: The Golden Army
70 %

Film se mi docela líbil. Podle mě, byl ale o něco horší nežli jeho předešlý díl. Nicméně se mi velmi líbilo jeho zpracování, Hellboy vypadal skvěle a ostatní příšery a různé interiéry podzemního světa také. Co se týče děje, tak mi hrozně připomínal film "Želvy Ninja" (myslím nejnovější animované zpracování). Nejvíce se mi na filmu líbily akční scény s princem Nuadou, které vypadaly opravdu skvostně. Rovněž musím velmi pochválit herce, který namluvil Johanna Krausse, jeho hlas se mi opravdu líbil a zpříjemňoval mi celý film. Kdybych měl říci co mi na filmu nejvíce vadilo, tak asi konec, protože jak Hellboy přemohl toho Nuadu, tak to vypadalo strašně jednoduše, přitom během filmu neměl žádnou šanci ho nějak přemoci. I přesto dávám filmu 65%.

8. září 2008
plakát filmu
Krvavý diamant
The Blood Diamond
90 %

Film se mi velmi líbil. Hlavně mě zaujal svým námětem a zarážejícím dějem. Je to opravdu strašné si představit jak ti lídé v tomto "světě" musejí žít. Také rozvíjení dějě bylo zajímavé, myslím, že je poučné se na tento snímek podívat. L. De Caprio to zahrál dobře a jeho (pozdější) přítel se mi také velmi líbil. Jediné co mě zarazilo je, že tento film stál 100 mil. dolarů a moc veliké tržby teda rozhodně neměl, což je podle mě škoda. Dávám 93%.

8. září 2008
plakát filmu
Hellboy
Hellboy
70 %

Film se mi docela líbil. Byl jsem na něj velmi zvědavý, jelikož jsem o tomto komiksovém hrdinovi ještě nikdy neslyšel, tak mě zajímalo co předvede. A musím říci, že toho předvedl opravdu hodně. Zejména se mi líbila jeho vizáž a také jeho skvělé hlášky, které byly velmi trefné. Hellboy se mi líbí hlavně proto, že si z ničeho nedělá starost a je velmi přirozený, na nic si prostě nehraje. Takže dávám necelých 70%.

5. září 2008
plakát filmu
Gang v útoku
Gridiron Gang
70 %

Film se mi docela líbil. Hlavě mě nadchl svým strhujícím dějem. Myslel jsem si, že The Rock to moc nezvládne, protože zatím hrál pouze mlátičku, ale příjemně mě překvapil, hlavně tím, jak se dokázal sžít s rolí. Také se mi velmi líbily zápasy amerického fotbalu, které působily velmi autentickým dojmem. Je to prostě hezké drama, které stojí za zhlédnutí. Proto dávám 70%.

5. září 2008
plakát filmu
Sestra v akci
Sister Act
80 %

Film se mi opravdu velmi líbil. Hlavně děj byl skvělý, sice trochu jednoduchý, ale velmi zábavný. Troufám si říct, že to tu ještě nebylo. Myslím, že Whoopi Goldberg to zahrála naprosto skvěle, je to první film ve kterém jsem jí viděl a díky tomuto filmu jsem si jí také velmi oblíbil. Také ostatní herešky tam skvěle pasovali, hlavně ta tichá jeptiška, která uměla naprosto skvěle zpívala. Když už jsem se dostal k písničkám, tak musím říci, že byly opravdu skvěle vybrané a rovněž skvěle zazpívané.

5. září 2008
plakát filmu
Sestra v akci 2
Sister Act 2: Back in the Habit
70 %

No, musím říci, že jednička byla jednoznačne lepší. Už to prostě nemělo tu štávu předchozího dílu. Sice H. Golbergová byl opět skvělá, ale nedá se nic dělat. Jinak děj byl docela dobrý a písničky také ušly. Jinak i ostatní jeptišky znovu zářily. Hlavně Kathy Najimy alijas sestra Marie Patrick byla skvělá, znovu ukázala svoji perfektně střeštěnou povahu. Z těchto důvodů dávám přibližných 70%.

5. září 2008
plakát filmu
Zohan: Krycí jméno Kadeřník
You Don't Mess with the Zohan
70 %

Podle mě je to taková klasická, střeštěná, americká komedie. Příběh je dost ulítlý a trochu jednoduchý, ale film má jiné kvality. Především spoustu srandy, která opravdu stojí zato. A. Sendler to zahrál dobře, ale myslím, že hrál i lepší role. Nejvíce se mi na filmu líbily neuvěřitelně přemrštěné schpnosti Zohana, které byly skvělé. Jinak celkově to je velmi originální a některé hlášky z filmu vstoupí do historie, tj. skoro celá třída říká: Disco, Disco. Takže dávám 70%.

5. září 2008
plakát filmu
Smrtonosná zbraň 4
Lethal Weapon 4
80 %

Film se mi opravdu velmi líbil. Podle mě byl nejlepší ze série a také asi nejakčnější. Ve filmu jsem velmi obdivoval bojové umění Jet-Liho, který byl určitě nejdůstojnějším a nejlepším zloduchem z dosavadní série. Také bylo velmi dobře, že se ve filmu objevil herec Ch. Rock, který byl vtipný a rozhodně film obohatil... Takže jsem uvažoval o hodnocení 90%, ale hodně mě zklamal dabing, který byl naneštěstí jiný než u předchozích dílů. Proto z těchto důvodů dávám "pouze" opětovných 84%.

4. září 2008
plakát filmu
RRRrrrr!!!
RRRrrrr!!!
50 %

Film se mi docela líbil, ikdyž jsem od něj čekal mnohem víc. Bylo v něm sice dost zábavy a skvělých hlášek u kterých jsem se velmi zasmál, nadruhou stranu tam bylo hodně trapných věcí, které to kazily. Také jsem myslel, že G. Depardieu bude mít mnohem větší roli, ale k mému překvapení byl ve filmu asi 10 min. Takže dávám 55%.

4. září 2008
plakát filmu
Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda
Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd
10 %

Na film jsem se velmi těšil, ale dost mě zklamal. Byl strašně trapný a mimo pár výjimek nezábavný. Trochu mi vadila i jeho doba, která byla hrozně krátká 1h:20min. Také jsem si představoval jiný příběh, ten stávající byl podle mě strašně jednoduchý. Takže dávám 15%.

4. září 2008
plakát filmu
Smrtonosná zbraň
Lethal Weapon
80 %

Film se mi velmi líbil. Je to parádní krimi-komedie, která mě vždy pobaví. Je svým spůsobem geniální, protože mě nikdy neomrzí. Rovněž mě neustále dostávaly ty trefné-vtipné hlášky, kterými je celý film naplňen a také skvěle "šílené" akční scény. Je to asi první film ve kterém jsem viděl hrát D.Glovera a musím říct, že se mi opravdu líbil, takže se nemůžu dočkat až shlédnu jeho další dobrodružství. Samozřejmě také nesmím zapomenout na M. Gibsona, bez kterého by to rozhodně nebylo ono a beru si za povinnost vychválit jeho dabing (Županič je borec). Takže dávám 84%.

1. září 2008
plakát filmu
Smrtonosná zbraň 2
Lethal Weapon 2
80 %

OK,OK

No musím říci, že jsem byl překvapen, myslel jsem, že dvojka bude "tradičně" horší než první díl, ale nebyla. Podle mě byla stejně dobrá, možná o malý kousíček lepší. Největším překvapením tohohle filmu byl podle mě jednoznačně Joe Pesci (známý třeba ze "Sám doma"), který se mi velmi zalíbil. Také na filmu obdivuji, že hlášky se neopakují a pořád jsou skvělé a stejně zábavné. Takže dávám znovu 84%.

1. září 2008
plakát filmu
Smrtonosná zbraň 3
Lethal Weapon 3
70 %

Znovu parádní akce a vtipné scény, ale to už tady bylo 2x, kdyby tohle byl první díl není co řešit, ale tohle je třetí pokračování a už to začíná být ohrané. M. Gibson je zase jednička a D. Glover samo sebou také. Jsem také velmi rád, že do tohohle dílu znovu obsadili Joa Pesciho, který mi do celkového bodování přidává další procenta. Rovněž doufám, že to Melovi vydrží s Rene Russo a že do dalšího dílu tvůrci vymyslí nějakou inovaci.

1. září 2008
plakát filmu
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardr
70 %

Film se mi velmi líbil. Hlavně námět byl velice povedený, ikdyž pohádkových světů tu bylo hodně, ale tenhle má podle mě něco víc než všechny předešlé. A to parádní atmosféru ledového království, které se vizuálně velmi povedlo. Také se mi velmi líbilo všemožné zvířectvo tamní říše a krásné ledové zákoutí. Co se tíče příběhu, tak to zase taková sláva nebyla, protože jak už to tak bývá u sourozenců, tak každý není tak hodný na ostatní a chce se jim pomstít. Tuto roli podle mě velmi dobře stvárnill představitel Admunda. Když už jsem u herců, tak podle mě byly všichni sourozenci dobře vybraní, prostě mi tam velmi pasovali. Také jsem se během filmu vůbec nenudil a to je hlavní. Proto dávám lehce nad 70%.

31. srpna 2008
plakát filmu
Letopisy Narnie: Princ Kaspian
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
60 %

No, podle mě to rozhodně první díl nepředčí. Hlavně se to jedničce vůbec nevyrovná v ději, tento byl totiž hrozně předvídatelný a jednoduchý. Také mi docela vadila podobnost s "Pánem prstenů" např: Zuzka jako Legolas, Petr jako Aragorn, "trpaslík" jako Gimmly, stromy jako Entové a taky ten vodní muž jako ti vodní koně. Jinak to zase tak špatné nebylo, sice to má jisté chyby, ale něco se také povedlo. Nejvíce se mi líbila snaha udělat film vtipným a dát do něj nějaké trefné hlášky. Pak se mi také velmi líbily kostýmy a ztvárnění různých kentaurů apod. Takže pokud jste viděli jedničku budete zklamáni, ale pokud jste ji neviděli, tak vás to bude bavit.

31. srpna 2008
plakát filmu
Iluzionista
Illusionist, The
80 %

Tak tohle jsem opravdu nečekal. Je to asi jediný film svého druhu, který jsem viděl. Celý film se nese v duchu normálního, nijak výmečného díla, ale ten konec opravdu stál za to. Nebýt toho konce, tak mé hodnocení není nijak valné, ale ten konec je, takže dávám 84%. Jinak herci jsou vybráni velmi dobře a všechna ta kouzla vypadají velmi skutečně a to se mi velmi líbilo. PS: určitě se nezapomeňte podívat do zajímavostí o filmu, stojí za to.

31. srpna 2008
plakát filmu
Kdo s koho
Score, The
60 %

A je tu další film s mým oblíbeným hercem E. Nortonem. Film měl od začátku spád a byl velmi akční, což si mě získalo. Nejprve jsem si myslel, že bude mít film prvoplánový děj, ale naštěstí se to nečekaně zvrtlo, sice to špatně dopadlo pro E. Nortona, ale bez toho konce by film nestál za nic. Také se neubráním srovnání KSK s "Loupeží po italsku" kde taky E. Norton hrál. Ve srovnání s Loupeží po italsku je to slabší, takže jelikož jsem dal LPI 70% tak tady dávám lehce nad 60%.

31. srpna 2008
plakát filmu
Hancock
Hancock
60 %

Film se mi docela líbil. I když přiznám, že jsem od toho čekal víc. Ze začátku mě trochu zklamal děj, ale to celkem zachránilo závrečné rozuzlení o tom, že je to vlastně "bůh". Také jsem si myslel, že to bude trochu delší, podle mě to uspěchali, měli to krapet rozšířit. Jinak taková letní oddechovka s W. Smithem, dávám 65%.

29. srpna 2008
plakát filmu
Tohle je Sparta!
Meet the Spartans
60 %

Nechápu, proč to tady tak kritizujete. Vždiť to nemůžete brát vážně, tohle neni normální film a ani si na něj nehraje. U tohohle filmu přesně platí, že je to tak blbý až je to dobrý. Podle mě, je to parádní oddechová parodie, která rozhodně stojí zato. Opravdu je to skvělá zábava, ani jsem netušil, že tam hraje C. Electra a K. Sorbo, vůbec jsem je nemohl poznat, ale zahráli to dobře. Zvlášťe pak musím pochválit filmového Leonidase, který byl výborný, také se mi líbilo jak ho velmi věrohodně nalíčili, jako by z oka vypadl Leonidasovi z 300. Jediné co mi na filmu vadilo, bylo až moc reklam, ikdyž "Chlapi v sobě" nemělo chybu.

29. srpna 2008
plakát filmu
Temný rytíř
The Dark Knight
100 %

Film mě velmi překvapil. Když jsem totiž poprvé viděl jeho trailler, myslel jsem, že to bude nudná komiksová záležitost. Můj názor, ale změnilo prvních 5 min., poté mě film "vtáhl" do děje a "pustil" mě až u závěrečných titulků. Nejvíce se mi líbil neuvěřitelně zajímavý a originální děj a pak samozřejmě dokonalými efekty okořeněné akční scény. Jen doufám, že za roli šíleného klauna dostane H. Ledger Oscara, alespoň im memoriam. Jinak Ch. Bale také ušel, Heathovi dobře sekundoval a v některých okamžicích dosáhl i jeho kvalit. Rovněž se neubráním srovnávat tento film s předešlým dílem "Batman začíná", který byl sice taky vynikajcí, ale na toto dílo rozhodně neměl. Je to asi jediný film, u kterého jsem měl chuť jít na něj do kina znovu. Prostě bomba, která nesmí nikomu uniknout.
Film jsem viděl podruhé: Moje nadšení přetrvává, sice to hodnotím s odstupem, ale stále žasnu jakou krásnou podívanou Ch. Nolan natočil. Jen jsem byl zděšen při poslechu čeké podání Jokera, jak to mohli takhle zkazit... honem na angličtinu s českými titulky a pořád dokola....

26. srpna 2008
plakát filmu
Tělo na tělo
Ballistic: Ecks vs. Sever
60 %

Film se mi docela líbil. Měl velmi zajímavý děj a byl nabitý skvělými akčními scénami. Také jsem velmi uvítal obsazení L.Liu, která působila svůdným dojmem a zároveň byla velmi nebezpečná. Jinak A. Banderas to zahrál taky dobře. Těd k ději, ten byl docela dobrý a nápaditý, to oceňuji. Souhrnem, zajímavý akční film.

26. srpna 2008
plakát filmu
Beowulf: Král barbarů
Beowulf & Grendel
20 %

Hrůza

Naprosto strašnej film. Ve srovnáním s jeho předělávkou se to absolutně nedá srovnávat a to je tohle to o pouhé 3 roky starší. Film je jedna velká nuda. Nic moc děj, střídají umělé akční scény a to vše podporují dementní dialogy. Absolutně jsem se do toho filmu nedokázal vžít a musel jsem se přemáhat abych to dokoukal. Taky herecké výkony mě moc neoslovily. Nesmím zapomenout na příšerné ztvárnění toho trola nebo co to bylo. Jednoznačně filmový omyl. Nemůžu uvěřit svým očím, že to natočili v roce 2005...

26. srpna 2008