avatar uživatele

Lafi

Jméno
Honza
Věk
Bydliště
České Budějovice
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
80 %

Joe Huff

"VŽDYCKY SI VZPOMENU NA POSLEDNÍ SLOVA MÝHO OTCE. ŘEK: NEDĚLEJ TO HOCHU, JE TO NABITÝ." Perfektní akční béčko od režiséra TEMNÉHO ANDĚLA s Lundgrenem, se kterým to má společného namakaného blonďáka v hlavní roli a ten pekelnej sapík, co používali mimozemšťani v TA. Má to švih a slušnou akci, tvrďácké hlášky a spoustu koz, debutující ex-fotbalista Bosworth je sympaťák (za svůj výkon obdržel Zlatou malinu) a Henriksen s Forsythem skvělí záporáci, je to příjemně brutální a finále v soudní budově parádní. Vytknul bych snad jen to, jak úporně se scenárista drží klišé filmů o policajtech infiltrovaných do zločineckého gangu (každý, koho si v něm hrdina nakloní zemře, jeho tajná identita je předčasně vyzrazena) a klišé akčních filmů jako takových (hrdina na konci padoucha nezabije, ten se dostane k pistoli a chce hrdinu zatřelit, ale zasáhne hrdinův parťák). Velmi dobrou, podstatně méně akční ale i klišovitou alternativu k tomuhle filmu představuje VE STÍNU GANGU s Charlie Sheenem.

30. října 2007
plakát filmu
Johnny English
Johnny English
90 %

JAMES BOND OO7

Zasmál jsem se víc, než jsem čekal, John Malkovich je vynikající, ale tím způsobem, že mi přišel tak odporný, že to až přesahovalo roli :-) a Natalie Imbruglia jako tradiční ženské zpestření ;-) Hudba byla bondovská a dokonce i píseň od Robbieho Williamse mi vůbec nevadila. Zkrátka a dobře, další pěkná parodie s jedním z nejtalentovanějších komiků současnosti, Rowanem Atkinsonem, se kterým ani hovna nejsou tak vulgární, jak by mohla být v teenagerských fekálních veselohrách. Z hlediska nadhledu se může jít JB klouzat u scény, kdy okouzlující děva sděluje JE svou náklonnost a dělá to tak dobře, že vám dojde, proč vlastně James klátí jednu babu za druhou jak na běžícím pásu jenom proto, že vystoupí z nějakýho moře :)))

29. října 2007
plakát filmu
Maximální riziko
Maximum Risk
70 %

JCVD

Je to fakt, je to skoro nejlepší film, kterej VD za posledních deset let udělal (96-06). Nebýt Pekla, tak by byl asi nejlepší. Příběh nás nekope logikou do hlavy a ani to není jen o tom jednom. Totiž o soubojích, neměl jsem na mysli sex. Ani ten tu ale není. Když jsem na to koukal, tak jsem nemohl uvěřit, že to je vážně jeho film. Charaktery postav jsou, na žánr (filmů Jeana Clauda Van Damma), docela obstojně propracovány. Žádnej psychologickej profil to sice není, ale celkem jsem byl aji chycen dějem. Oproti obvyklým obrovským bojům a honičkám je tu spíš několik větších přestřelek a semtam menší rvačka. Bez toho by to nešlo, asi má JC ve smlouvě kolonku, že musí vymlátit z někoho duši... Ale oproti většině jeho filmů to NENÍ ztráta času. Mohlo by to být lepší, mohl by to třeba být i film z vyšší střední třídy, ale na tu střední střední třídu dosahuje s přehledem.

29. října 2007
plakát filmu
Univerzální voják
Universal Soldier
80 %

Universal Soldier

Kdysi jsem četl jednu kritiku v Ikarii o filmu s Dolfiem Temný anděl a zároveň od stejnýho autora kritiku na VanDammovku Cyborg. Ten autor se tam potom rozepisoval o tom, že možná když příště dají dohromady nějakou SF zápletku, akčnost a lundgrena s Jeanem dohromady, třeba jim pak konečně vyjde pořádnej koktejl, kterej by mohli divákovi naservírovat. Ten autor to myslel v tom horším smyslu. Ale já si na jeho kritiku vzpomněl o pár let později, když jsem viděl Univerzálního vojáka. A musel jsem mu dát za pravdu, ovšem v tom lepším smyslu. Myslím, že je to druhý nejlepší film Jeana (po Timecopovi a třetí je dvojitý zásah) a nejlepší film Lundgrena (s trochou odvahy a zavřenýma očima i u sousedů by se za jeho druhej nejlepší dal považovat rocky IV). Tady je přesně to vyvážení akce a rychlýho děje. A vsadím se, že na tom má velkou zásluhu i Emmerich, kterej se zatím ještě nenaučil příliš patosu a americkýmu hrdinství. Tenhle filmeček opravdu ujde, navíc když ani jeden z hlavních hrdinů zde nemusí ani předstírat, že hraje už jen proto, že vojáci nemají žádné city ani pocity. A hraní za ně oběhá Ally Walkerová. Takže dobrej film a rozhodně nezkažená šance na kvalitní znovurozjezd kariér, kterej se však nezdařil, i když z tohoto úspěchu oba pánové žijí a točí dodnes.

29. října 2007
plakát filmu
Rocky V
Rocky V
90 %

Rocky Balboa

Čekal jsem něco mnohem horšího, ale nakonec jsem se pěkně bavil. Narozdíl od předchozích dílů tenhle hodně strádá hlavně na začátku. Ona vůbec celá ta epizodka s náhlým zchudnutím vypadala hrozně uměle a vůbec nepasovala k tomu co se děje dál. Vlastně celá první půle byla o ničem. Neustálé putování z jednoho bodu do druhého, vracení se zpět nefungovalo tak jak mohlo, ale nakonec z toho vylezl lepší film, než hodně slabá a nudná trojka. Je sice pravda, že mi byl Tommy úplně ukradený, nezáleželo mi na něm a místo jeho zápasů bych raději sledoval ty Rockyho, ale na druhou stranu to mohlo být horší. Největší chybu bych viděl ve špatné práci s divákem, kdy se režisérovi nedaří vyždímat z něj nějaké emoce, ba vůbec nevyvolává žádné pocity, snad jen na samotném konci v pouličním souboji. Sly se tady rozhodl věnovat více prkům příběhu, zatímco vždy se zabýval spíše oběma boxery (tedy oponentem a Rockym), tak tady jsou pod drobnohledem kromě hlavního hrdiny ještě jeho rodina, což je rozhodně zajímavé. Synův vývoj mi přišel daleko zábavnější, než trénování Tommyho, ale rozložení prostoru bylo velice dobré. Na to že jsem nečekal vůbec nic se mi tenhle díl docela zamlouvá, jedná se o velice dobrý film ...

28. října 2007
plakát filmu
Hlava rodiny
Father of the Bride
80 %

Geoge

Sakra, tohle je ale parádní oddychovka, ze mě vypadlo, když jsem náhodou přepnul na novu. Hlavu rodiny jsem sice již kdysi dávno viděl, ale nemyslel jsem si, že by se mi mohla stále líbit. Ne, rozhodně tady nechci říkat něco o genialitě nebo jednom z nejlepších snímků svého života, ale rozhodně je to velmi dobrá taškařice. Příjemná výpověď otce, od něhož právě odchází jeho 'malá holčička'. Krom pár zbytečných trapností, jako bylo třeba přeparkovávání aut, si vlastně nemám na co ztěžovat. Steve Martin totiž hraje skvěle, i když mi v několika záběrech připomínal jiného komediálního herce - jméno schválně utajím, abyste mě neukamenovali, díky čemuž velmi zvyšuje výslednou kvalitu tohoto snímku... Dokonce i hudba je velmi povedená, jedná se o jakousi variaci na tradiční svatební znělky. No jak už jsem řekl, jako oddychovka se to opravdu povedlo, tahle komedie totiž neurazí, a ani nijak zvláště neuchvátí. Takže pokud se chcete pobavit, ale nechce se vám přílišně namáhat mozkové závity, neváhejte a zhlédněte tento snímek.

23. října 2007
plakát filmu
90 %

Fotr nebo dědek

Druhý díl mám ještě radši než ten první - mladický záchvat Stevea Martina, lehce šokovaná Diane Keatonová, péče o dvě těhotné ženy podaná tak vtipně jak jsem to ještě neviděl a opět geniální Martin Short:)

23. října 2007
plakát filmu
Dech života
The Living Daylights
80 %

James Bond

Timothy Dalton - opravdu velmi přesvědčivý James a mě se moc líbil - vtip ani akce mu nechyběla, jen ta bondgirl mohla být hezčí, ale o tom už tymothy nerozhoduje. Good Work TD.

23. října 2007
plakát filmu
Povolení zabíjet
Licence to Kill
80 %

Bond James

Timothy Dalton zase v perfektní formě a musím zase říct, že se mi líbil a bondgirl Carey Lowell byla fak skvostná. Dvě bondovky s Daltonem jsou nadprůměrné a nějakej Lazenby a Moore na něj nemaj šanci!

23. října 2007
plakát filmu
Tango a Cash
Tango & Cash
90 %

Ray Tango

Už po vlažném přijetí a těžké kritice ultrabrutální COBRY Sly ubral plyn štědře honorovanou rodinnou vyměklostí DO ÚTOKU a po propadu jistotářského třetího RAMBA už vší silou dupnul na brzdu a v TAC se s ramboidní image nahlas loučí. Jednak dramaticky mění vzhled (krátké vlasy, brýle, oblek, malý revolver místo okázalých kanónů), pak si také poprvé ve své kariéře bere rovnocenného parťáka v podobě jiné akční hvězdy a v neposlední řadě s Rambem účtuje hláškou "Rambo je trouba". Sly s Kurtem sedí perfektně dohromady, akční scéna střídá akční scénu a hláška hlášku a výsledkem je svižný lehkonohý buddy movie z let, kdy se v akčním filmu řešily problémy tak, že se na ně vlítlo v obrněném policejním speciálu (RED FORCE), navrch opatřený dobře obsazenými vedlejšími rolemi (James, Pollard, Jeter, Z´Dar, Howard) a skvělou Faltermeyerovou hudbou, která připomene jeho slavný ústřední hudební motiv z POLICAJTA V BEVERLY HILLS.

23. října 2007
plakát filmu
Čas pomsty
Joshua Tree
80 %

Ferrari

Ale jo náhodou to docela šlo bylo to sice béčko jako vyšitý, ale v těch já si přímo libuju. Scénář byl fakt debilní a některé scény (docela dost např. scéna kdy Lundgren drží svýho černošskýho kámoše a řve na něj "co je dneska za den?") vina Lundgrena to ovšem není. Dolph Lundgren byl na tom filmu nejlepší a sympaticky často nosil brokovnici. Přestřelky se taky povedly i když těžce vykrádaj Zloděje od Johna Woo. Horší to ovšem začne bejt když ta ženská "specialistka na kung-fu" začne zvedat nohy (tomu se nedá říkat kopy) nevím co tím tvůrci mysleli ale většího antitalenta než tuhle herečku bys pohledal. Dolphovi pěstní souboje taky moc nejdou a oproti tomu jakej je to badass s brokovnicí, když se pere jak malá holka musíte se smát. Dále se dočkáme i nějaké té romantiky, když Lundgren pomazává svojí holku ňákou sračkou z kaktusů a oba tak roztomile papkaj bramboru (nebo co to je) bohužel je vyruší dva nezbední motorkáři.... No berte nebo nechte být ale já jsem po tomhle filmu začal mít Dolpha Lundgrena docela rád.

23. října 2007
plakát filmu
Kožené slunce
Kožené slunce
90 %

Kožené slunce

Jako oddychová komedie na odpoleden je to skvělé: vynikající Hrušínský a Vetchý, ale jestli si pan Kachyňa myslí, že takhle posranecky se hraje fotbal na vsi v hadrech, na poli tak se trochu mýlí!
Jinak 90%, protože sem fotbalista.

23. října 2007
plakát filmu
Jeho fotr, to je lotr!
Meet The Fockers
80 %

Jack Byrnes

Stále skvělý Robert De Niro, kvalitní Ben Stiller. Je to sice výrazně horší než jednička, ale stále dobrá komedie o Geyovi Jebalovy!

21. října 2007
plakát filmu
Rocky
Rocky
100 %

Italský hřebec

Perfektní film se skvělým scénářem a mistrovsky zahranou rolí od Sylvestra Stalloneho. Rocky je suprový film, který jsem viděl mnohokrát a i přesto se na něj rád kouknu znova!

21. října 2007
plakát filmu
Rocky II
Rocky II
100 %

Rocky vs Apollo

V podstatě to samé co první díl...Rocky netrénuje, fláká se, nakonec se se starým dobrým Mickem do tréninku pustí a porazí Apollo Creeda...s tím rozdílem, že se nedává dohromady s Adrianou, ale křísí ji z komatu. Tam, kde v byla v jedničce upřímnost, dostavuje se hollywoodská vypočítavost. Stallone už svého hrdinu neukazuje jako troubu, který občas řekne něco srandovního... Rocky se zmněnil v továrnu na hlášky, které jsou často vtipné, to ano, ale hrdina tak ztrácí svou důvěryhodnost. Celý film je jen nastavovaná kaše. Mam teorii - zatímco v prvním dílu byl důraz na tom, že Rocky je Itallion Stallion, tedy Italský hřebec, ve dvojce se od tohoto označení nenápadně přestupuje směrem k tigrovi (který se v dalších dílech stane jakýmsi hlavním zvířetem Rockyho...Eye of the tiger). No, a alternatvní název pro Večírek u Kitty a hřebců (první film se Stallonem vůbec, současně jeho první a poslední porno) je právě Itallion stallion...tudíž, má teorie zní...Stallone se zalekl svého porno výkonu a začal se zbavovat nálepky Italský hřebec...to je vše.

21. října 2007
plakát filmu
Rocky III
Rocky III
100 %

Clubber Lang

Tak tohle je síla, ani jsem nečekal, že se za těch několik málo let, které uběhly mezi druhým a třetím dílem dokáže film tak významně posunout. Rocky III je naprosto jinou podívanou, než oba předchozí díly, zmizela jeho špinavost, režijní styl a pohled na příběh je najednou také úplně jiný. Je to však změna k dobrému nebo ne? Tady se budou názory asi trochu různit, každému vyhovuje totiž něco jiného, já se pak řadím do té skupiny, která má raději to co předcházelo. Ona vůbec většina těch změn, která přišla je špatná. Rocky jako bohatý boxer, který má všechno po čem kdy toužil mi prostě moc nesedí, i když je zajímavé sledovat jeho osudy, když je jakoby v roli svého poraženého soupeře. Mr. T a Hulk Hogan jsou ale skvělí, to je zase třeba uznat - wrestling forever. 1000%

21. října 2007
plakát filmu
Kriminál
Lock Up
80 %

Frank Leone

Krimnál se rozhodně nedá zařadit mezi velikány typu vykoupení z věznice Shawshank, hlavně to postrádá silnější atmosféru a lepší scénář, většinou nebylo moc těžký uhádnout, jak se bude děj dále vyvíjet a konec byl už jenom jedno velký klíšé, ale musim uznat, že některý pasáže v příběhu mi připomínaly právě tu věznici Shawshank, bohužel, ale nebyly úplně dotáhnutý do konce. Většina herců, až na pár výjimek podává kvalitní výkon, ale jednoznačně nejlepší byl Donald Sutherland, ten se do svojí role velmi hodil, Sly bohužel nedostal moc prostoru v jeho oblíbených bitkách a tak se snažil víc hrát, ale naštěstí se nedá říct, že by něco vyloženě zkazil. Celkově to je jen průměrný film z vězeňskýho prostředí, ale mě se líbil.

21. října 2007
plakát filmu
70 %

Robert Rath

Stallone jako nájemný vrah v pletené vestě a důchodem na krku, Moore jako hackerka nealergická na kočičí chlupy a Banderas coby pěkně nervozní ambiciozní vrahounek nastupující generace - pikantní kompozice v přesně tom druhu filmu, který si pustím, když potřebuju "vyfrešovat" mozek.

21. října 2007
plakát filmu
90 %

Harry Tescer

Tak takhle jsem se dlouho nesmál Arnold má opravdu skvělý komediální potenciál a je ztělesněním akčnosti takže tadyta role pro něj byla stvořená. Jamie Lee Curtisová předvedla taky vtipnej výkon ale komu se určitě zagebíte je Bill Paxton v roli největšího ubožáka na světě. Překvapí i mladá Eliza Dushku. Prostě kombinace Cameron - Schwarzenegger funguje vždycky na 100%.

21. října 2007
plakát filmu
Terminátor 2: Den zúčtování
Terminator 2: Judgment Day
90 %

T-1000

Arnold jako hvězda už nemohl být zloduch, svůj zarputilý výraz však neztrácí ani coby hodný pomocník. Záporáka ovšem skvěle vystihl svým chladným pohledem Robert Patrick. Na svou dobu převratné triky - největší kouzla předvádí T-1000. Ty ovšem sami o sobě skvělý akční film nedělají - ten je dílem mistra režiséra, který dokáže dodat akčním scénám napětí a tempo. Triky a hodně výbušnin jsou mu jen dobrými pomocníky. Nesmírně působivé jsou Sářiny vize konce světa.

21. října 2007
plakát filmu
Total Recall
Total Recall
90 %

Douglas

A je to tu zase - jeden z mých nostalgických hříchů mládí (eh, teda dětství). Byl jsem plně smířený s tím, že až Total Recall uvidím po tolika letech - bez dětsky naivního vykulenectví z každé kapky krve - budu hodně zklamaný. Ale kupodivu jsem se bál zbytečně! Verhoevenovy triky mě naprosto dostaly i tentokrát - s tím rozdílem, že teď už jsem se opravdu nedivil, jak může Arnie tak poulit oči, a jestli ho to nebolí, a jakto, že prý lidé na Marsu ještě nebyli, když tady je jasný důkaz opaku, atp. - tak jako kdysi neměl chybu převlek za tlustou ženskou ("tati, a jak mohla ta hlava mluvit sama?"), masky mutantů ("tati, a to ty lidi opravdu takhle ošklivě vypadají? Teda ještě že jsem žádnýho nepotkala"....."ty jo - on má opravdu takovej pařát?") a samozřejmě dokonalý Kuato "otevřtemysl" - při prvním sledování filmu kdysi dávno jsem ho zahlédl jen na pár vteřin, než jsem s hrůzou odvrátil zrak, aby mě pak obrázek xichtíku tohohle roztomilého tvorečka provázel několik následujících bezesných nocí ("tati, a jak moh ten malej-" "už buď prosimtě zticha"). Na akční filmy mě moc neužije, ale tohle je prostě jedna z těch pověstných výjimek, které potvrzují pravidlo. Arnold je tradičně pekelně prkenný, ale to rozhodně nic nemění na faktu, že za pár let se na tuhle né-zas-až-takovou-oddychovku, plnou místy vtipných, místy zajímavých, místy vtipně zajímavých - ale celkově skvělých - triků (proč jen jsem si při jejich sledování vzpomněl na Carpenterovu "Věc"?) s chutí podívám znovu!

21. října 2007
plakát filmu
Rudé horko
Red Heat
90 %

Ivan Danko

To plné hodnocení je hlavně za ten naprosto geniální začátek, jak Arnold vyhodí do sněhu toho tlusťocha v sauně plný nahejch svalovců a ještě při tom stíhá drtit v ruce žhavej šutrák. Dála následuje bitka v baru kde Arnold utrhne chlapovi nohu a vysype z ní kokain OH YES!!!!!!!!! Po příjezdu do Ameriky už to není takovej hardcore, ale film je stále zábavnej hlavně díky slovním přestřelkám mezi Belushim a Arnoldem. "Proč ti furt pípaj ty hodinky?" "To je abych nakrmil papouška." "To rusky znamená vyhonit se?" A nebo další perlička: "Všechno v pohodě?" "Jo." "A co tady dělá ten pytel sraček?" (při tom Belushi ukazuje na zmasakrovanýho chlápka) "Bydlí tady." No prostě takovýhle filmy už se dneska netočej a já myslim že je to sakra škoda

21. října 2007
plakát filmu
Predátor
Predator
90 %

Predator

Klasický akční film 90 let minulého století. Svalnatý Arnold Schwarzenegger vyplivávající jednu cool hlášku za druhou putuje s neohroženou jednotkou džunglí, aby narazil na tajemného lovce z vesmíru. Film by si spíše 80%, ale těch 90% mu musím dát za poslední scénu s Pradátorem, na kterou nikdy nezapomenu - blažený úsměv na Predátorově tváři je jedna z nejlepších scén, kterou jsem kdy viděl.

21. října 2007
plakát filmu
Komando
Commando
90 %

John Martix

Tomuhle filmu já říkám absolutní vítěz Arnold Classic (pro neznalé se takto jmenuje i jedna kulturistická soutěž). Každopádně, film si nijak neláme hlavu s reálností scén, skok z letícího letadla bych nezkoušel, ani kdyby mi John Matrix stál za zády a spoustu dalších podobných akcí taky ne. Jenže to je v tomto případě jedno. Nešlo tu o nic víc, než udělat megaakční řežbu, kde Arnie omráčí každého svým charismatem a případně i pěstí. A to se jim povedlo a co víc, není to akční řežba bez kouska humoru. Některý hlášky se u nás staly klasikou (a to podle stáří dabingu třeba - Kde je Sully? - Uletěl. - Cos udělal se Sullym? - Pustil jsem ho.) Každej ten dabing donesl do filmu svý a ani jednou špatně. Tenhle film jsem žral už jako dítě a vlastně ho žeru i dneska. Je to čistá humorná akční zábava, tak jak správně má být. Pravda sice je, že když jsem teď starší, některé ty scény mi přišly trošku přehnané (hlavně ta čistka na ostrově), ale to mi nikdy jako dítěti nevadilo a vlastně mi to nevadí dosud, protože Arnie je příliš sympatický a charismatický herec a tak strhává veškerou pozornost na sebe. Nejen z nostalgie, ale i pro skvělou zábavu, dávám plný počet.

21. října 2007
plakát filmu
Dvojitý zásah
Double Impact
90 %

Chad a Alex

Byla spousta akčních filmů, na které jsem jako malý kluk koukal s pusou dokořán, při soubojích zatínal pěstičky a škubal s sebou, jako kdybych sám chtěl někoho nakopnout. Tenhle byl jedním z nich. Oblíbený akční hrdina zde byl navíc zdvojnásoben! Nespočet vystřílených zásobníků, imponující záporáci a hlavně mistr roznožek, sympatický a nabušený Jean Claude! To bývalo ve škole řečí... "Van Damme vyskočí 4 metry do vzduchu... Van Damme udělá 60 kliků na jedný ruce..." Strašně jsme tuhle akční ikonu zveličovali. Co mi na Dvojitém zásahu učarovalo dále?? Výborný Bolo Young (ten si do těch svalů snad foukal vzduch), hbitý týpek s ostruhami na kovbojských botách, svalnatá držitelka 6-ti titulů Mrs Olympia Cory Everson, Geoffrey Lewis coby houževnatý a dobrácký Frank, zpomalovačky soubojů, duel bratrů a dialog: "Tvoje odpověď?? Hm??..." "Jdi do prdele!"

21. října 2007