avatar uživatele

Lafi

Jméno
Honza
Věk
Bydliště
České Budějovice
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Blade: Trinity
Blade: Trinity
80 %

Blade

Tento filmeček sme shlédl v noci a musim říct, že semi při něm nechtělo spát a to je co říct, tak nemůžu Blade Trinity úplně zatratit.

4. listopadu 2007
plakát filmu
Ro(c)k podvraťáků
Rock podvraťáků
90 %

čupr

Podle mne má tato černá komedie naopak přirozený spád. Žádná hláška ani scéna mi tam nepřišla vnucená. Jediný problém jsem měl s určitou úrovní sarkasmu, který se mi zdál občas rozkolísaný a špatně diváky připravoval na okamžik, kdy někdo na plátně náhle opustí tento svět. A ta scéna s vycpaným psem je fakt boží!!

4. listopadu 2007
plakát filmu
Cliffhanger
Cliffhanger
90 %

Gabe Walker

Slyovi se tento rok povedl ze všech zatím nejvíce. Krom toho, že mu vyšel Cliffhanger, objevil si i v takové jízdě jako je Demolition Man a že mu obě role sluší, to není třeba dodávat. I když v tomto o něco méně než v tom druhém. Beztak je tento film akční horskou krajinou nabytý takřka k prasknutí. Ze základních informací je možné přečíst, že se odehrává v Alpách. A jak se krásně na ně kouká, ještě když po nich leze hvězda takového formátu. Příběh je spíše částečně očekávaný a upínající se hlavně na nádherně zmrzlou kulisu okolí, ve kterém se prohání banda lidí a příjemně to s nima ubíhá, svižně, zajímavě, ale hlavně akčně. Proč akčně? Protože na tomhle filmu je znát, že jeho prvotní myšlenkou je akce a až na druhém místě je příběh. Přesto je s podivem, jak se taková akce dokázala natočit a právě proto skládám tvůrcům poklonu největšího formátu. --- Jste odporní vrazi. - Zabiješ pár lidí a jsi vrah. Zabiješ milion a jsi dobyvatel. Přeber si to.

2. listopadu 2007
plakát filmu
Chladnokrevně
Confidence
80 %

Gunter

Vynikající Podfu(c)k!!! Skvěle rozehraná šachová partie ve které jde o peníze, životy, důvěru a taky lásku. Hra začíná a jde opravdu o Hru nervů, neboť hlavní hrdina má mnohy na mále, jenže Jake je šikovný a tak si dokáže poradit i v té nejnepříjemnější situaci. Ovšem v jeho branži je těžké někomu věřit, a tak mu nezbývá než podezírat úplně každého. Jen tak může mít výhodu a dovést svůj plán ke zdárnému konci. Vše by šlo dokonale, kdyby mu hlavu nezamotala krásná Lily a jakmile do hry vstoupí city - nemůže to dobře skončit. Velice povedený film který tak trochu připomíná Ocean´s eleven ale řekl bych, že zápletka je ještě propracovanější a konec překvapivější. Mám filmy tohoto typu rád, neboť se většinou jedná o skloubení dramatu, lehké černé komedie, akce a v neposlední řadě taky kapky toho Krimi = ideální kombinace. A Dustin Hoffman jako King nemá chybu :)

2. listopadu 2007
plakát filmu
Mumie
The Mummy
90 %

Mummy

Spíš než akční film bych to viděl spíše na komedii. Rachel Weisz je fakt kočka a s Brandonem Fraserem se skvěle doplňujou. Nadprůměrnej filmeček!!

2. listopadu 2007
plakát filmu
Terminátor 3: Vzpoura strojů
Terminator 3: Rise of the Machines
80 %

T-3

Arnold Schwarzenegger je opět boží termoš (počkat a platit bude kdo>řekni to mé ruce :-)
Jen ten druhej terminátor mi tam nesedí : ženská?
to snad ne!!!Robert Patrick!

2. listopadu 2007
plakát filmu
Smrtonosná zbraň
Lethal Weapon
100 %

Martin Riggs

Díky tomuto filmu vznikla asi nejlepší nejzábavnější a nejnapínavější akční série, kterou jsem si už odmala zamiloval. Dvojka se k sobě totiž prakticky vůbec nehodí. Černošský taťka Roger Murtaugh, který ani z přestřelek nenabyl o pár jizev navíc a psychopat Martin Riggs, jemuž zemře manželka a on myslí na jedno...na sebevraždu. Podstatný je, že ho z toho Roger dostane a tak se z nich v tu ránu stává jedna z nejlepších a nejprostorovějších dvojek, které se na plátně kdy objevila. A právě díky tomu je tak zábavná a dodává příběhu a prakticky celé sérii patřičný punc kvality, který se překvapivě táhne až do čtvrtého dílu. První díl je počátek přátelství a výborného zadostiučinění mezi bandity, jenž je navždy budou po tom, co zde udělali respektovat a plné parádních akčních scén a zábavných vtípků, které se nikdy nezapomenou. To se takticky táhne až do čtyřky, ale stejnak první díl inovuje akční styl a dodává mu překvapivý svižný zápřah. --- Když to neposerem, budem hvězdy a budem dělat reklamy na holící krémy. - Při naší smůle tak akorát na náhrobky.

1. listopadu 2007
plakát filmu
Smrtonosná zbraň 2
Lethal Weapon 2
100 %

Detective

Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou dvojice, která definovala policejní akci konce 80tých let a jsou dokonalým spojením dvou odlišných policistů v silné a dynamické duo. Mel Gibson se svou postavou ušel do druhého dílu poměrné velký kus cesty. Riggs nechal svoje bezmyšlenkovité vraždění na poličce nad postelí a začal trochu myslet. Ještě přidal špetku úcty ke svému partnerovi a dotvořil se v dokonalého hrdinu, který se nebojí zlomit vaz každému, kdo po něm vystřelí. Na druhou stranou je Danny Glover přesným protějškem k tomuhle šílenci, ale i on v těch nejnutnějších okamžicích silně přitlačuje na pilu. Richard Donner dotvořil skvělé pokračování, které v pár okamžicích dokáže předběhnout i minulý díl. Spojení akce a komediálních prvků vychází i na druhý pokus skvěle. Nelze než shlédnout další díl.

1. listopadu 2007
plakát filmu
Smrtonosná zbraň 4
Lethal Weapon 4
90 %

We can will be friends

Kurvadrát! Nejlepší čtvrtý díl všech dob. Už hned od začátku, jak tam po ulici běhá Bobba Fett s plamenometem (prostě mi tak přišel) jsem věděl že to bude bomba. Gibson a Glover stále baví a jejich sehranost už nemůže být lepší. Do hvězdného ansáblu navíc přibyli ještě Chris Rock a Jet Li a opravdu je se na co koukat. Chris Rock se skvěle doplňuje s Joe Pescim a kupodivu ani jednou nesklouznou do trapnosti. Jet Li je nejlepší "Smrtonosnej" záporák a s tim růžencem je strašně cool. On i celý ten nápad s triádou je výborný, jelikož Gibson s Gloverem vlastně celej film dostávaj přes držku a nejsou schopni chytit žádného číňana živého, až ve scéně u zubaře, která se fakt povedla a mega jsem se gebil. Akční scény jsou výborné (viz. Jet Li), ale vévodí jim honička u které jsem chrochtal nadšením. Celkový dojem maličko kazí akorát finální battle působící opravdu směšně, jelikož Jet Li tam celej film lítá a dělá neuvěřitelný husťárny a pak ho zmlátí důchodec a polodůchodec, normálně by s nima byl hotovej tak za 3 vteřiny, nevim proč ho nemohli třeba oddělat bazukou nebo tak něco, ale říkám to už je jen malá vada na kráse.

1. listopadu 2007
plakát filmu
Smrtonosná zbraň 3
Lethal Weapon 3
100 %

Mel and Danny forever

Jeden z nejlepších akčních filmů devadesátých let. Pravděpodobně nejúchvatnější úvodní titulky co jsem kdy viděl, fantastičtí herci, snad nejlepší záporák ze všech dílů, vynikající akce, skvělá hudba, jedna z nejromantičtějších scén co znám a další a další bomby uštědřuje Richard Donner divákovi po celých 118 minut. První dva díly byly vynikající, ale postrádaly srdce, či nějaký výraznější ženský element. Tím myslím samozřejmě vynikající Renne Russo, která svým příchodem oživila tuto skvělou sérii. Scénář je poměrně jednoduchý, avšak to v tomhle případě není tak podstatné. Akce tu je, humor tu je a při závěrečné akci (především rvačka Gibson vs Wilson) napětím ani nedýchám. Strhující pecka, kterou jsem viděl nespočetněkrát a kdykoliv si ji rád zopakuji.

31. října 2007
plakát filmu
Veselé velikonoce
Joyeuses Pâques
100 %

JPB

"Ústřice a meloun“ jakožto nová bajka od La Fontaina. Pokud ji ještě neznáte, tak Sophie Marceu vás o ní ve Veselých Velikonocích jistě přesvědčí! Hrdina Stephane tu má velice originální nápad, jak si přivést domů milenku manželka mu to však šikovně vrací. Dialogy nemají chybu, ačkoli závěr skutečně mohl být rozumnější.

30. října 2007
plakát filmu
Velký šéf
Cerveau, Le
70 %

Bebel

Zacatek filmu je hodne dobrej, sviznej dej a dobry vtipy, ale postupne se celej film stava takovej roztahanej, kde neni ani moc vtipu, ani moc akce. Nicmene Belmondo, Bourvil, Niven i Wallach jsou super a utahnou i krapet ridsi dej. Akorat Nivenovo hlavu tvurci vyuzivaj jen misty, protoze obcas je ve stresu a hlava mu spadne a obcas ne. Ale najde se tu i par skvelejch scen a film nenudi. Ale zkraceni by filmu urcite prospelo.

30. října 2007
plakát filmu
Strach nad městem
Peur sur la ville
90 %

Dirty Belmondo

Strach nad městem ano, strach nad Belmondem ne, na toho žadnej vrahoun nemá. Kombinace napětí a kaskadérských kousků se nečekně zdařila. Adalberto Maria Merli skutečně nahání hrůzu prostým telefonováním a to co předvádí Belmondo po fyzické stránce je neuvěřitelné. Natáčení filmu taky nebyla žádná prdel. Belmondo při "okapové scéně" málem zařval a scénu na střeše metra si dodnes kaskadéři pouští jako ukázku supernáročné a skvěle zvládnuté akční scény. Ústřední dvojice herců společně s PANEM Moriconem má za následek mou značnou nedůvěru k lidem se skleněným okem.

30. října 2007
plakát filmu
Zvíře
Animal, L'
100 %

Bruno Ferrari

Zase jedna dvojrole pro Jean-Paula Belmonda! Místo chudinky spisovatele Merlina je tu smolař, kaskadér Mike a namísto šílence se zářícím úsměvem Boba, role Bruna Ferrariho! Styl Clauda Zidiho je opravdu zřetelný (to samé dýchá z Křidýlka nebo stehýnka nebo z Jeden hot a druhý čehý), ale to ani v nejmenším neznamená, že by byl špatný! Proč se mu asi říká nástupce Gérarda Ouryho!? Navíc role, kde Belmondo předstírá mentálně narušeného, aby mu zůstal invalidní důchod je zřejmě to, co si s oblibou zkoušel v realitě v dobách mládí a historka, kterou taky nechal okořenit svoji biografii.

30. října 2007
plakát filmu
80 %

Stanislav Borovitz

Kvalitni Belmondovka, ve ktere je naprosto presně vyváženej poměr mezi krimi a komedii. Role Belmondovi sedla jako ulitá a po vetšinu času to je spravnej frajer, kterej nema problem cokoliv nebo kohokoliv zneškodnit. K filmu mam jen dveě výtky. Mistama tempo filmu poklesne, což ovsem tolik nevadi, zase jiny skvělý scény to vyváži. Druhá výtka se týká závěru, čekal jsem nějaký pořádný vyvrcholení, ale cely mi to přišlo az moc tichý. Pohodovej film se skvělým Belmondem.

30. října 2007
plakát filmu
Mrchožrouti
Les Morfalous
80 %

€€€

Dobrý film a dobré role šité na těla herců. Velmi zajímavě pojatý dobrodružný snímek z dílny geniálního režiséra minulého století... a jako čistou komedii bych to rozhodně nepovažoval....spíše drama, alebo když, tak tragikomedie....!

30. října 2007
plakát filmu
100 %

O la la

Nemohu jinak u filmu s Bebelem to snad ani u mě nejde, prostě se směju a směju a klauny já mam moc rád:).Skvělá loupež naprosto geniální. Prostě Bezva film .Jedna perlička na závěr, jak známo Bebel se nikdy nenechal zastupovat kaskadérem,ale to se po tomto filmu změnilo jelikož během natáčení filmu Bezva finta narazil hlavou do háku autojeřábu.

30. října 2007
plakát filmu
Pošetilost mocných
Folie des grandeurs, La
100 %

Sallusto

"Gérarde, napiš mi roli opravdových sviňáka..." řekl Louis. Podařilo se. Louis je zlý, ironický a na vrcholu své kariéry. No a kdyby hrál Blase Bourvil...byl by to film, servírovaný na stříbrném podnose pro opravdové filmové fajnšmekry. Ale i tak to není vůbec špatné! Řečeno slovy jiného uživatele ...nejoblíbenější film mé máti s Funésem! :))) Jen škoda, že nebyl natočen Krokodýl... TY NEJSEŠ KRÁSNEJ, ONA JE KRÁSNÁ, TY NEMÁŠ ANI VINDRU, ONA MÁ VŠECHNO, TY JSI IDIOT, VONA TAKY, JE TI SOUZENA...KRÁLOVNA!

30. října 2007
plakát filmu
Fantomas se zlobí
Fantômas se déchaîne
90 %

Fantom

Supergangster Fantomas se rozhodl unést profesora Lefebvra, který by byl schopen sestavit zbraň, se kterou by Fantomas mohl vládnout světu. V patách jsou mu opět gantlemanský novinář Fandor, nervózní komisař Juve a sličná fotografka Helena. Dvojka jede zcela ve stejných kolejích jako jednička, přibylo akce a převleků. Ze všech vynikajících scén jmenuji alespoň tu ve vlaku. A Fantomas se tímto dílem stal propagátorem aut Citroën :-).

30. října 2007
plakát filmu
Fantomas kontra Scotland Yard
Fantômas contre Scotland Yard
100 %

Juve

Fantomas se rozhodl vybírat daň z práva na život , ještě že ne daň z práva na smích , to bych se já asi nedopaltil. Neodpustím si menší dovětek, kdyby ve Fantomasovi nehrál Funes, Marais by to nespasil. A celá serie by neměla ani poloviční hodnotu. Kdo ví zda by vůbec byla triologie.

30. října 2007
plakát filmu
Predátor 2
Predator 2
90 %

Predejtr

Je to tak a nejinak, na jedničku sice nemá, ale zábava je to skvělá. Odehrává se v L.A. roku 1997, ve městě zmítaném válkou drogových kartelů a dává mnohem víc prostoru Predátorovi, který byl v jedničce víceméně jen neviditelným zabijákem v džungli, uvidíme hafo zlepšováků a zbraní na které v prvním díle nezbylo místo a vůbec se toho o něm dozvíme dost na to, abychom se mohli vrhnout na Alien Vs. Predator :).

30. října 2007
plakát filmu
Asterix a Obelix: Mise Kleopatra
Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
90 %

A a O

Já nevím jak vy, ale já se výborně bavil...kromě pár trapných vtípků na aktuální filmové hitovky to bylo super. Třeba první odborová mluvčí v historii, to nemělo chybu:) A Monica Bellucci je naprosto, ale naprosto dokonalá, kdežto ta kreslená měla dokonalý jenom nosánek:) Ale uznávám, že trochu menší rozpočet a tím pádem snad i menší přeplácanost by Asterixovi dvojce jenom prospěla. PS: nejdrsnější vtip ze všech neprozradím, jen řeknu že je v něm důležitá hudba od boha Ennia:)

30. října 2007
plakát filmu
Batman navždy
Batman Forever
70 %

Batie

Nechápu, proč Joel Schumacher změnil přístup k tomuto projekt. Kam se podělo Burtonovo Temné, bizarní "Gotické město?". Schumacherův modernistický přístup mi nesedl. Nyní je to futuristické město, s rovnými budovami a punkovými zjevy s neonovými maskami. Žádná temná zákoutí už se neobjevují, pouze celkové povrchní přelety nad městem a Val Kilmer naprosto neumí hrát. Ale všechno zachraňuje Hádankář Jima Carreyho a jeho božský dabing. Kdo má v hlavě netopejra? )))

30. října 2007
plakát filmu
Batman a Robin
Batman & Robin
50 %

Schumi

Tak teprvne na potřetí jsem schopen napsat komentář k tomuto vydařenému filmu. Nejdříve jsem se potřeboval přesvědčit, zda je tento Batmanovský díl myšlen opravdu vážně, nebo zda se jedná jen o žertovný kousek Joela Schumachera. Závěr je přesně takový, jako každý očekával. Schumacher to myslel opravdu vážně, jen se vydal špatnou cestou. Nejdříve se rozhodl změnit Gotham v nějaké šilené moderní město, poté přidal Batmanovi bradavky a parádní pomocnici Batgirl a nakonec vytvořil tři záporáky, kteří v sobě sice skrývají obrovský potenciál, ale zároveň se scénáristovi podařilo z nich udělat tři naprosto zbytečné postavy. Všechno špatně, po temných děsivých uličkách města jakoby se slehla zem, zbyly jen náznaky, a ještě k tomu malé, stejně tak to dopadlo s charaktery hrdinů; o hereckých výkonech ani nemluvím. Ještě že se Nolan rozhodl jít novou cestou, i když jeho odklon od Burtona se mi také nelíbí.

30. října 2007
plakát filmu
Batman začíná
Batman Begins
20 %

Keaton forever

Zas takové terno to tedy není. Hlavně v kontaktních soubojích Nolan naprosto selhává, a i když ho musím pochválit za atmosféru a některé pompézní přílety (podtržené úžasnou hudbou dvojice Zimmer – Howard), celkový výplod jeho filmařského umu je pro mě v podstatě zklamáním. Žádná božská scéna, kterou bych toužil znovu prožít, žádný vizuální klenot, jenž by plejádu výborných herců povýšil z rutinní psychologické sešlosti na skutečnou comicsovou pecku. Úvod je sice výborný, ale likvidace padouchů a vůbec celá gothamská mise si koledují i o sešup s už tak roztřesených čtyř hvězdiček. I tak se na pokračování těším, protože Nolan a spol. se evidentně neflákají... A teď se mi to za týden na dovolené rozleželo u hlavy a padám na tři hvězdy. Žádná akce, chabá linie v Gothamu, žádný motiv, který by mě znovu tahal pod křísla nového Batmana. Promarněná šance a nafouknutá bublina, kterou těžko budu toužit někdy vidět znovu a znovu. Pryč s Nolanem! Uvědomuju si totiž, že jsem se ne nebavil, ale nudil. Což je u oslavované novinky s mým milovaným hrdinům sousto přetěžko rozdýchatelné.

30. října 2007