avatar uživatele

Frosty

Jméno
Frosty
Věk
35 let — narozeniny slaví za 97 dní (Lev)
Bydliště
Middle-Earth
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
X-Men: Poslední vzdor
X-Men: The Last Stand
90 %

X-Men RULEZ

Tohle je můj druhej nejočekávanější film roku. Sakra, ale bylo to úplně o něčem jiným, než první dva díly. Takový megalomanství sem už dlouho newiděl a chybělo mi to. Těch 150 miliónů dolarů je tam vidět a sem moc zvědavej s čím přijde Spiderman 3 a Superman, který maj rozpočet ještě o dalších 100 mil vyšší. Pár výtek by se našlo: Ze začátku poměrně dost chaotická režie, jako kdyby Brett nevěděl kam dřív skočit a všechno chtěl mít hop hop za sebou. Občasný klišé se taky najde (Angelovo chycení svého otce je cítit dopředu na 100 honů). Herercký výkony jsou dobrý, ale schyzofrenická Famke se mohla snažit víc (viz Glum :-). Ale co, kašlu na to. Tenhle film má všechno, co sem si přál. Hláškujícího Wolverina, perfektní triky, je dobře zahranej a má hóóóódně akce. Věřte mi, že lepší "letní" (píšu uvozovky schválně protože hlasej sněhové přeháňky) blockbuster sme si přát nemohli. X-Meni sou teď definitivně můj nejoblíbenější komiXový film (Spidey těsně v závěsu :-). Teď obracím svůj zrak na můj nejočekávanější film roku. Piráty z Karibiku 2.

29. května 2006
plakát filmu
Neprůstřelný mnich
Bulletproof Monk
40 %

He is bulletproof !!!

Ach jo. Taková blbost. Zoufalej šedej podprůměr, kterej ani Roden nevytáhne výš, seč se snaží, co může. Tenhle film je prorostlej takovým neskutečným množstvím kýčovitýho kllišé až to bolí. Stifler jako zachránce světa (škyt) předvádí kousky za který by se styděl i Neo. Takovou umělou choregrafii, kde lankování není vůůůůůbec vidět sem ještě newiděl. To už lepší filmy, co točíme s naší partičkou. A ten závěrečnej slaďák ? Bože, za co mě trestáš ?! Celkově to působí aspoň trochu snesitelně, pokud vypnete mozek a necháte se volně unášet rádobi filozofickými keci, kterými vás mnich zavalí.

2. dubna 2006
plakát filmu
Saw 2
Saw II
70 %

Game Continous

Rozhodně slabší než jednička. Hodně mi tady chybělo prolínání časových linií, které bylo v jedničce na denním pořádku. První díl byl jedinečný díky své originalitě a neustálým zvratům a díky tomu vlastně newíte, co se stane za chvíli. Tady sme byli právě o tyto nejlepší prvky ošizeni. Režisér se snažil jedničce co nejvíce vyrovnat, ale ani sice pěkný, ale otřepaný, závěrečný sestřih a o hodně méně překvapivý závěr tomu rozhodně nepomohly.

18. února 2006
plakát filmu
Underworld: Evolution
Underworld: Evolution
80 %

Underworld

O hodně akčnější, o hodně víc efektů a hóóódně krvavější. Brutalita některých scén předčí svého staršího bratříčka hned o několik levelů. Wiseman se s tím fakt nemazlil a tak krev teče ve velkých proudech a občas je celkem detailně vidět pár utržených končetin a hlav. Brrr... . Celkově mi byla jednička blíže svým prostředím. Atmosféra zatuchlého velkoměsta v jehož útrobách se odehrává válka se mi líbila víc než honička v lesích a hradech. Akce byla však zvládnutá dokonale a díky již zmiňované brutalitě tam byl vidět jakýsi "kontakt" :-). Pár pěkných výbuchů navíc a máme zde povedené pokračování, které je zhruba na stejné úrovni jako první díl.

18. února 2006

Game Over

Všude sem čet/slyšel, že to je nejlepší horor posledních let. Tak sem ho zkouknul a musim říct, že tohle sem vážně nečekal. Naprosto brilatní atmosféra mě vtáhla do děje a od té chíle až do konce sem odmítal vnímat cokoliv jiného než ten film. Napětí by se dalo krájet a herci byli taky fakt vypsychovaní, což tomu dodalo tu správnou šťávu. Bylo fajn, že tady nebyly lekačky (až na jednu). 1. polovina fiilmu mě úplně nadchla. Ta druhá to už byla krapet (ale jen o fous) horší, ale ten závěr byl naprosto GENIÁLNÍ. Lepší konec sem ve filmu opravdu ještě newiděl. Věci, který vám nebyly zpočátku moc jasný, tak všechny do sebe zapadnou do sebemenších deatailů. Podle mě je závěr nejdůležitější část filmu. Když nebude nic moc, tak celej film může bejt sebelepší a já z něj stejně budu rozpačitej. S tak pidi, miňi malým rozpočtem dokázali tvůrci vykouzlit úplně bravůrní výsledek. Jednoznačně nejlepší psycho/horor, co sem kdy viděl, a to nemám moc rád ani jeden z těch žánrů.

17. února 2006
plakát filmu
Lví král
The Lion King
90 %

Ať žije král !!!

Kde sou ty doby, kdy se točily takovýto filmy. Novodobým animákům dochází energie a nápady a čím dál tím častěji sou neustále trapnější. Lví Král je pro mě společně s Aladdinem a Kraskou a Zvíře nejlepší animovaný film, co sem kdy viděl a nějaký dnešní "pokusy" typu Shrek, Hledá se Nemo, nebo Úžasňákovi jim nesahaj ani po kotníky. Vidělaly sice hóóóódně prachů a dostali všichni Oscara, ale Disneyovky ze staré školy sou natočeny s citem a je to na nich vidět. Odfláknuté animace a komereční předhánění kdo udělá šílenější film už mi leze krkem. Vždycky se radši podívám na Lvího Krále a to se už u mě nezmění. Nádherná hudba a písně v Disneyovkách vždycky strčily do kapsy drtivou většinu všech ostatních filmů a svoje kouzlo si drží až do teď. Klidně mě ukamenujte, ale za tim, co sem řek si stojim. Dávám 95 % a Sbohem a šáteček.

4. února 2006
plakát filmu
King Kong
King Kong
100 %

Kong je King

Mám takovou teorii. Ty nejlepší filmy se vám v hlavě postupně rozleží a začnou se líbit naplno až po pár dnech. Když vyjdete z kina nadšeni tak na ten film VĚTŠINOU po chvíli zapomenete. Newim jak to je u vás, ale u mě to docela platí. Schválně sem napsal většinou protože teď sem přišel z kina a za tu hodinu cesty domu se mi to v hlavě rozleželo až až. Není absolutně nad čím váhat. I kdybych nevěděl, že to je remake, tak by mi bylo divný, že to má takovýhle námět. Současnej režisér by z toho udělal pěknej mišmaš a třímetrový škorpiony by tam určitě nepustil. Jackson je však pořádnej pošuk a klidně je tak nechal. Většina scén po první hodině je naprosto brilantních a určitě se vám vryjou do paměti (včetně těch škorpiónů :-). Nejlepší je však scéna s T-Rexama. Tím nemyslím tu bitku (ne že bych ji chtěl nějak shodit, chraň mě ruka páně :-), ale hlavně "setkání" Naomi s prvním a druhým T-Rexem. Triky občas trochu "svítěj", ale fakt jen minimálně. Raptoři se mi teda moc nelíbili (jestli vůbec měli bejt raptoři). Herci sou však perfektní. Adrien Brody má Oscara fakt právem, Naomi umí opravdu nádherně vřískat :), Jack Black mi ze začátku moc neseděl, ale pak se ukázal jako pořádnej parchant a Andy Serkis zemřel hned 2x :). Přestože film měl 3 hodiny stejně mi připadalo, že tam něco chybí a uteklo to sakra rychle. Jackson však ví jak se z lidí ždímaj prachy a tak se můžem na 99% těšit na rozšířenou verzi. Ale co vem to čert. Už sem dlouho nedal 100% a myslím, že teď je nejvyšší čas.

15. prosince 2005
plakát filmu
Planeta opic
Planet of the Apes
0 %

SHIT of the year

Nějak newim, jak bych začal, protože se mi nedostává slov. Tohle je od Burtona ?! Vžyď se to absolutně vymyká jeho stylu i kvalitám. Burton nemá ve zzvyku dělat špatné filmy ale je vidět, že vyjímka potvrzuje pravidlo. Když sem viděl ty šílený triky bylo mi jasný, že něco není v pořádku. Hlavní hrdina má charizma bodu mrazu a už po půl hodině sem měl chuť tu bednu vypnout. Zatnul sem všechny zuby a dokoukal ten paskvil až do konce. Čím dýl sem se na to díval bylo mi jasný, že horší film sem LETOS ještě newiděl. Jediný, co se mi na tom filmu líbilo byla závěrečná písnička. Hned sem si ji stáhnul a sem rád, že se to utrpení aspoň trochu vyplatilo. Dávám svojí první nulu a doufám, že na to brzo zapomenu.

4. prosince 2005
plakát filmu
Blade: Trinity
Blade: Trinity
70 %

Blade

Slyšel sem od všech známých, že je to strašná blbost. No, na jedničku to 100% nemá, ale zase si myslím, že to bylo lepší než dvojka. Začátek vypadal na solidních 80%, ale druhá polovina mi přišla newim proč taková značně skomírající. Obsazení bylo vynikající i když hraní očividně nikomu nic neříká. Ale charisma jednotlivých herců mi to docela vyvážilo. Představitel Drákuly mi však přišel jako hodně špatnej vtip z hodně špatnýho, levnýho a stupidního televizního seriálu. Hodil by se tak do telenovely, ale sem určitě ne. Počítačovej Drákula vypadal jako čert a ty mě už solidních cca 12 let moc nerajcujou. Sem však nenáročný divák, který když vidí akci alá Michael Bay, tak dá s chutí pár % navíc.

22. listopadu 2005
plakát filmu
Doom
Doom
50 %

Hollywood míří do pekel

Komerce, komerce a ještě jednou komerce. Hollywood se pomalu a jistě mění v hnusnou břečku ve který dokážou utopit i ten nejslibnější projekt. Producenti maj poslední dobou ve zvyku vybrat si toho nejdebilnějšího režiséra typu Anderson a pak se STRAŠNĚ divěj, že film dopadne tak stupidně. Tohle bylo strašný. To už se víc líbilo i to AvP i když to je Bčko s velkým "B". Karl Urban je sympaťák, o tom není pochyb, ale nemůže s Rockem utáhnout celej film (ten už by si ale ty sklopky moh odpustit, je to dost otřepaný a předvádět to v každým svým filmu začíná bejt trapný). Hudba je však geniální a často se mi stávalo, že sem vnímal pouze ji a to, že jednomu utrhli hlavu mě zas tolik nezajímalo. Samý duchaplný dialogy a občasná akce byla dost nevýrazná a nudná. Jediný, co mě skutečně nadchlo byl onen očekávaný 1st person záběr. Scéna, kdy zombie - vědec (nebo co to bylo) předvede něco, co nejspíš měl bejt smích a za vteřinu mu John ustřelil hlavu mě rozesmála na solidnch 10 sekund. Tak tím bych vyčerpal pozitiva (Karl, Rock, hudba a 1st person) a ten zbytek stojí za *****. Jediní režiséři, na který se můžu vždycky spolehnout jsou: Steven Spielberg, Michael Bay a Peter Jackson. Cameron usnul na vavřínech a dal se na 3D :'-(. V informacích sem napsal: "Jenom doufejme, že to nebude jen další z mnoha nepovedených béček a že se podaří naplnit naděje, které jsou do projektu vkládány." Moje naděje však byly naplněny sotva z poloviny.

4. listopadu 2005
plakát filmu
Jádro
Core, The
40 %

The Core

Já napsal že Armageddon je Bčko ? Ježiš a co je potom tohle ? Už jen samotnej námět "Cesta do středu Země" je dost stupidní, stejně jako přistání raketoplánu na začátku. Je tady vidět zoufal snaha o něco originálního a klasická nesmrtelnost hlavních postav je už taky dost únavná. Zničení Kolosea a Golden Gate Bridge vypadá sice dobře ale "to je asi tak všechno."

28. října 2005
plakát filmu
Tenkrát v Mexiku
Once Upon a Time in Mexico
50 %

Hrozný

První díl sem newiděl, druhý byl hodně dobrej a třetí hodně špatnej. Děj se nesnažte pochopit, žádnej není. Akce nestojí za nic a když se film soustředí čistě na ni mohl si Rodriguez dát víc záležet. V ostatních názorech sem čet, že akce je skvělá. Ale já si skvělou akci představuju alá první Matrix, přestřelka v hale. A ne, že jeden stojí na náměstí ostatních 30 má automaty, ani jeden se netrefí zato Banderas je kosí jak pšenici, co rána to mrtvej. Klasický Bčko. Salma Hayek zmizela jen do vzpomínkových sekvencí a Johnny Depp je to nejlepší, co můžete ve filmu vidět. Body dávám čistě, pouze a jen za Johnnyho.

20. října 2005
plakát filmu
Zlaté oko
Goldeneye
100 %

xXx

Po dlouhé pauze přišel nový Bond s novým představitelem. Pierce Brosnan je podle mě nejlepší představitel Bonda a Zlaté oko je nejlepší bondovka. Zítřek nikdy neumírá a Jeden svět nestačí byly nemastný neslaný a nestály za nic a ty starý se mi vůbec nelíbily. Vůbec žádná akce, samý kecání a když už došlo na nějakou akci bylo vidět, že je to film z 60. let (70. let). U Dechu života a Povolení zabíjet už se blýskalo na lepší časy a Zlaté oko je nej.

Kdysi dávno
plakát filmu
Van Helsing
Van Helsing
50 %

Blbost

Dělal sem si velké naděje, ale větší kravinu sem už dlouho neviděl. Zoufalá snaha naplácat do filmu absolutní maximum se samozřejmě nevyplatila. Film sází na efekty které stejně dopadly tragicky. Na to že efekty dělalo ILM (Jurský Park, Star Wars, Piráti z Karibiku) tak to dopadlo naprosto příšerně. Dát tomu víc jak 70% (když sem viděl jak recenzent dal filmu 100%, myslel sem, že vyhodim comp z okna) je naprostá urážka Pána Prstenů a filmů jemu podobných. Dávám pár bodíků za hudbu, snahu a Kate.

Kdysi dávno
plakát filmu
Pán prstenů: Návrat krále
The Lord of the Rings: The Return of the King
100 %

THE BEST

Naprosto nechápu lidi jak můžou dát LOTRovi 0% už z technickýho hlediska to prostě nejde. Triky sice teď nejsou nijak oslnivé, ale při takovém časovém skluzu udělat cca 1500 trikových záběrů skutečně nebude sranda. Na filmu je vidět že má víc než 3,5 hodiny. Rozšířená verze to ale důstojně napravila. Bitvy sou neskutečně monumentální, skloubením s neuvěřitelnou hudbou (na koho neudělo sebemenší dojem zapalování majáků, ten není člověk), hereckými výkony a předešlími díly se jedná o nesmazatelný zápis do historie kinematografie. S rozpočtem, který činil asi 95 miliónů, se povedlo udělat naprosto neuvěřitelné věci (Když to porovnám např. s Van Helsingem, který stál 150 mil, tak no coment)

Kdysi dávno
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
100 %

COOL

Na tenhle filmek sem zašel jen z povinnosti, nic sem od něj neočekával a v duchu sem si říkal jak nějaký piráti mohli v tržbách trhnout T3. Když sem vypad z kina byl sem úplně štěstím bez sebe a sem pořád. Doteď patří k mým TOP 5 a můžu se na něj dívat kdykoliv a pořád. Johny Depp je skutečně Perla a společně s Geoffrym, Kierou a Orlandem tvoří nejlepší obsazení jaké je jen možné. Docela sem byl zklamanej když Johny Oskárka nedostal. Je to nejlepší Bruckheimerův film o tom ani chvíli nebudu pochybovat.

Kdysi dávno
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor
AVP: Alien vs. Predator
70 %

Souboj století ?

No newim. Těšil sem se na něj opravdu hodně a opravdu dlouho a zezačátku sem byl spokojenej (obzvlášť když se emzáci začali navzájem prohazovat stěnama chrámu :)). Ale když se ta černoška skámošila s predátorem to bylo trochu moc. Triky nebyly nic moc a aliení loutky místy působily dost trapně, ale je tady pár opravdu pěkných scén (zabití prvního predátora, vetřelcův skok nebo stažení královny pod vodu). Jako velkej fanda alienů, predátorů a bláznivé akce budu docela hodnej.

Kdysi dávno
plakát filmu
Trója
Troy
80 %

Vlažný

Na Tróju sem viděl ukázky když sem byl na LOTR:ROTK (asi 5 měsíců předem) a říkal sem si to bude hustej film. Netěšil sem se tak jako na LOTRa, kdy sem skoro odpočítával vteřiny, ale něco málo sem od filmu očekával. Když sem vylez z kina nebyl sem zklamán (akorát mě překvapila absence bohů, kteří hráli při dobývání dost podstatnou roli), ale ani se nenaplnily moje nejtajnější sny jako u LOTRa. Dobrá práce.

Kdysi dávno
plakát filmu
Den poté
The Day After Tomorrow
90 %

Pravda :)

Ten kdo tvrdí že Den Poté se nikdy nestane, tak ať se podívá kolem sebe. V Americe je tornád habaděj, tsunami v Indonésii (nebo kde) zabila desítky tisíc lidí, oteplování je čím dál tím větší a hurikány silnější. Co na tom že se to stane během 14 dnů, vždyť je to film. Myslim že by nikoho nebavilo sledovat průběch několika stovek let. Efekty sou fakt ohromující a byl sem pěkně naštvanej, že nedostal ani nominaci. Ta vlna, tornáda nebo zmrznutí severní polokoule během 2 minut vypadá daleko líp a reálnějc než Octopusovy chapadla.

Kdysi dávno
plakát filmu
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith
90 %

nej Star Wars

Společně s Válkou Světů sem se na Episodu III těšil nejvíc za tento rok. Když sem vylez z kina, byl sem zklamanej. Úvodní MEGA bitka sledovala jen Anakina s Obim, souboj mezi Windu a Palpatinem se mi zdál docela trapnej a celkově to bylo takový vlažný. Postupně se mě nadšení ale stupňovalo a nakonec sem zašel do kina ještě jednou (to sem žádnýho filmu dosud neuděla). Teď je to nejlepší Star Wars. Lucasovi se mistrovsky podařilo propojit staré epizody s novými a těch pár chyb se dá překousnout. Bravo Lucasi.

Kdysi dávno

klasika

Dobyvatelé jsou klasika nejklasičtější. Znám pár lidí co neviděli LOTRa, ale neznám nikoho, kdo by neviděl Indyho. I dnes je to nejlepší dobrodružný film co sem viděl a nějaký trapný pokusy typu Tomb Raider, znichž srší komerce jak Niagarský vodopády, se mu nikdy nevyrovnaj. Spielberg, Jackson (i když ten toho na kontě zatim moc nemá) a Cameron jsou nejlepší režiséři a Harisson Ford je můj oblíbenej herec. Není absolutně nad čím váhat.

Kdysi dávno
plakát filmu
Čokoláda
Chocolat
80 %

Suprise

Přichomejt sem se když to dávali v TV a jelikož se dívala moje máma, tak sem si řikal, že to bude strašná kravina. Začal sem to sledovat a vydržel sem až do konce. Je to pohodovej filmek s fakt zajímavým námětem. Herecký výkon je jeden lepší než druhej a s chutí se na něj podívám znovu. Skutečně suprise.

Kdysi dávno
plakát filmu
Skála
The Rock
90 %

Rock

Naprosto vynikající akční film se silnými momenty, vynikajícími herci, efekty a cool hláškami. Je to bezpochyby nejlepší Bayův film. Společně s Matrixem, Terminátorem a Smrtonosnou Pastí 1 patří k mým nejoblíbenějším akčním filmům.

Kdysi dávno
plakát filmu
Ztracený svět: Jurský park
The Lost World: Jurassic Park
90 %

Lost World

Většina lidí tvrdí, dvojky bývaj nejhorší, protože prý moc spoléhají na první díl. Není to tak úplně pravda, podívejte se třeba na Terminátora. Tady sice ZS opravdu nedosahuje takových kvalit jako jednička, ale bláznivá akce, které přece jenom nebylo tehdy moc, to trochu vynahrazuje. Chybí tady ale scény při kterých by vám spadla čelist (viz Brachiosaurus v prvním JP). Některé scény sou trochu nereálné, ale to ostatně oživené potvory taky. Nevidím důvod proč film zatratit.

Kdysi dávno
plakát filmu
Spider-Man 2
Spider-Man 2
80 %

2>1

Paráda, čekal sem, že to bude lepší než jednička, protože toho blbýho skřeta k smrti nesnášim. Octopus je vážně cool. Má to na můj vkus docela pomalej rozjezd a na první střet se musí čekat asi hodinu, ale když už dojde na akci je nejmíň 2 třídy lepší než v jedničce (scéna, kdy se chtějí Jane a Peter políbit a následně proletí výlohou auto nebo prolétnutí Spider-mana skrz kamion vypadá fakt stylově). Sam Raimi překonal sám sebe a senzačně propojil dialogy a akci. Přesto bych však Oskárka za efekty dal Dnu Poté.

Kdysi dávno