avatar uživatele

pekok

Jméno
Peter
Věk
41 let (Beran)
Bydliště
Bytča, Slovakia
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Smrtonosná past 4.0
Live Free or Die Hard
80 %

Vzhľadom na to, že som vždy bol a stále aj som veľkým fanúšikom akčného kráľa Brucea Willisa, tak som s pozeraním tohto filmu ani na chvíľku nezaváhal. Obavy som samozrejme (ako pri každom pokračovaní nejakého filmu), no tie - musím povedať - sa pomerne rýchlo vytratili. Film nabral svoj kurz, dej bol jasne stanovený, a Bruce sa chtiac-nechtiac ujal svojej pozície záchrancu sveta. Krásne akčné scény, kopec streľby, typické hlášky v štýle, ktorý má pravdepodobne iba večne mladý a snád aj nesmrteľný Bruce, bombové naháňačky auto vs. helikoptéra pomedzi mrakodrapy, no jednoducho čistá akcia... Až kým sa neschyľovalo k záveru, kedy si hlavný záporák neprizval stíhačku amerického letectva na pomoc proti neoblomnému detektívovi, ktorý sa rozhodol dohnať úhlavného nepriateľa celého sveta na 30 tonovom kamióne. Nasledovala naháňačka nákladiaku a po zuby ozbrojenej lietajúcej mašiny pomedzi niekoľko poschodové diaľnice. Akože lol lol lol!!!
To si fakt pozrite, stojí to za to, najmä ked stíhačka bez pilota padá k zemi a Bruce sa drží jej chvosta - totálna sranda!
Koniec dobrý - všetko dobré!
Žial len 80 percent :(

3. listopadu 2007
plakát filmu
Asterix a Obelix: Mise Kleopatra
Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
90 %

Jáááj - som sa pobavil ako už snád dávno nie! Proste totálna klasika! Perfektné hlášky a neskutočne komické scény - to sa len tak nevidí! A k tomu tak neskutočne sexi Monica - tak ja byt JC... Krásna rozprávočka, musí každý vidieť, čo má aspoň trochu rád zábavu na plátne!
Absolútne odporúčam! Inak aj super hudba!
Trošku mi tam ale chýbala akčnosť Obelixa...preto len 90pro.

25. října 2007
plakát filmu
Město bohů
Cidade de Deus
100 %

Rio Rullezzz

Veľmi veľmi pôsobivé!!! Už dávno ma nejaký film nezaujal tak, ako Mesto Bohov! Konečne zmysluplne strávený večer, resp. noc :)
Krvavé, drsné, smutné, no pravdivé, reálne a zmyselné... Vôbec nečakáš, kedy to konečne skončí, práve naopak, chceš vidieť stále viac a viac z toho života, z toho príbehu. Skrátka - úžasné!!!
Jednoducho to musíš vidieť! Ak neuvidíš - neuveríš!
Rio Rullezzz!!! 100pro

21. října 2007
plakát filmu
Intacto
Intacto
100 %

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...Španielska Chuťovka!!!
Námet a scenár - som priam čumel. Super film, som vôbec nečakal, že sa mi bude až tak páčiť! Až na ten Happy End, mohlo to skončiť aj "horšie" - vôbec by mi to neprekážalo. No aj napriek tomu, absolútnych 100pro!!!

20. října 2007
plakát filmu
Dogville
Dogville
50 %

No - u mňa s týmto neuspeli :(
Možno nie som odborník na takéto veľdiela, ale ja by som sám pre seba považoval za zabité 2 hodiny. Žiaľbohu som taký, že ked rozpozerám nejaký film, tak ho musím dolúskať až dokonca. Od samého začiatku som sa nudil, no stále som čakal, a čakal...a nič. No potom to prišlo - Bomba!!! Ale - tá bomba mala chybu - tvorila záver filmu. Nebyť záverečnej časti filmu, a "vyriešenia situácie" v Dogville, asi by som ešte týždeň nadával, že som mohol radšej spať. Mám rád divadlo, mám rád UMENIE, ale na toto som asi príliš veľký sedlák :D
Takže kto sa odhodlá pozrieť si - pevnú vôľu a pohodlné sedenie!
A btw - nezachránila to ani Nicole (moja Top10)

20. října 2007
plakát filmu
100 %

Milujem filmy tohto žánru!!! Vynikajúce výkony Ryana Phillippa no najmä sexy Sarah Michelle Gellar! Tá ženská dokáže zahrať takú beštiu, že má z toho človek pocit, akoby bola taká aj v skutočnosti...
Krásne exteriéry, super scenár, film, ktorý musí človek vidieť. Jednoducho kvalita!!!
100pro

16. října 2007

Tento filmík môžem pozerať a pozerať a pozerať...až do zblbnutia. Travolta s Jacksonom sú kráľmi, Willis si zahral trochu bokovku ale celkom podarenú, no a tie hlášky - no comment!!! Sa kosím zakaždým, ked toto dielo pozerám! Totálna pecka, chaotický dej, ako sa na Tarantina patrí! Túto vec jednoducho žeriem!
100pro

16. října 2007
plakát filmu
Holky to chtěj taky
Mädchen, Mädchen
20 %

Dosť dosť slabé! Nemci asi naozaj už zabudli točiť filmy - možno na pár výnimiek. Ale táto COMEDY takouto výnimkou určite nebude!!! Väčšinou nuda, miestami tak trápne, že až nepozerateľné!!! Strata času...

16. října 2007
plakát filmu
Ptáci v trní
Thorn Birds, The
70 %

Svojim spôsobom vynikajúce dielo. Miestami náročné pozeranie. Nemyslím, že je dej úplne realistický, aj ked sa tvorcovia snažili takýto dojem podľa mňa vyvolať, no o tom sú asi romantické drámy tohto druhu. Každopádne kvalitné, oplatí sa pozrieť - avšak nič pre diváka bažiaceho po akčnosti či strhujúcom deji! Jednoducho ťažko-preťažká romantika!!!

12. října 2007
plakát filmu
Striptýz
Striptease
50 %

Americká klasika - striptérka s dieťaťom, ktoré je na svoj vek až príliš chápavé a rozumné, skorumpovaný a šibnutý senátor, ktorý chodí - ako inak anonymne - do bordelu a zopár dalších postáv - väčšinou ochotných pomôcť Demi v každej sekunde, aj keby mali prísť o krk. Ťažko hovoriť o skutočnej filmárskej kvalite či nebodaj o nápaditosti scenáru, ale uz len pre výkon krásnej Demi Moor sa asi oplatí posedieť pred telkou a aspoň si to pozrieť. Ja som veľmi neľutoval :)

12. října 2007
plakát filmu
Rafťáci
Rafťáci
60 %

Pokus o letnú verziu Snowbordákov. Nič výnimočné, viacero dobrých heftov a podarených vtipných scén, no suma-sumárum - slabota!!! Hold - po zimnej nádielke sme čakali asi až príliš veľa. Ja som sa nedočkal...

12. října 2007

Ťažko posúdiť v mojom veku, do akej miery to tvorcovia nepritiahli za vlasy, no takto nejako nám naša dejepisárka na gymply opisovala život a výchovu v Sparte!!! Užasné bojové scény, tie strety vojsk z bezprostrednej blízkosti - klobúk dolu! Vynikajúci historický trhák, kopec krvi, geniálne kostýmy!
Len škoda toho konca - ale také sú historické fakty!!!
Dávam stovku.

12. října 2007
plakát filmu
Hříšný tanec
Dirty Dancing
80 %

Film môjho detstva. Perfektné výkony hlavných postáv!!! Oplatí sa pozrieť si aj po rokoch. Dosť sladké, ale pre oddych na nedeľné poobedie priam ideálne. Pre príliš veľa romantiky na môj vkus to nie je 100 percent, ale pozriem si to kedykoľvek bude znovu príležitosť!

11. října 2007
plakát filmu
Harry Potter a Fénixův řád
Harry Potter and the Order of the Phoenix
70 %

Čakal som viac! Film sa mi zdal jednoducho príliš krátky - všetko veľmi stručné a rýchlosti. Vzhľadom na obšírnosť knihy však - niet sa čomu čudovať. Z tej by natočili aj 2 celovečerné filmy. Inak obstojné, každý HP-fanúšik to má ako povinnú jazdu, v podstate by nemal oľutovať.
Spracovanie efektov priam obdivuhodné, postavy opäť staršie a zrelšie... jednoducho Harry Potter tak ako to má byť, iba už spomínaný rýchly spád, ktorým utrpela možnosť viac sa venovať samotnej pointe a najmä záver, kde to Harry poriešil až príliš jednoducho!

11. října 2007
plakát filmu
Schindlerův seznam
Schindler's List
100 %

Absolútna bomba - snád jeden z najlepších filmov, aký som kedy videl. Síce veľmi smutný príbeh, ale realistickosť znázornenia celej problematiky - jednoducho super!!! Myslím že by to malo byť povinné pozeranie pre aždého... Tri hodiny bez dychu - impozantné!!!

11. října 2007
plakát filmu
Medvídek
Medvídek
90 %

Myslím že veľmi kvalitný film, dobre sa to pozeralo, super zobrazenie životov 3 párov, perfektné filozofické myšlienky...ale ten koniec - no ten ma trochu sklamal. Ale veľmi veľmi zaujímavé!!! Páčilo sa mi! Odporúčam!

11. října 2007
plakát filmu
Obsluhoval jsem anglického krále
Obsluhoval jsem anglického krále
80 %

Na jednej strane zaujímavý námet, na strane druhej možno trochu ojazdený. Páčila sa mi neustála konfrontácia minulosti hlavnej postavy s jej budúcnosťou, to všetko bolo však do filmu osadené tak, že divák, teda aspoň ja, vníma prakticky len jeho súčasnosť a momentálne prežívané skutočnosti, a nehľadí na to, čo bolo ani čo bude...
Myslím, že celkom vydarený kúsok, i ked nejaké to napätie tomu trošku chýbalo. Preto za príliš vtipné poňatie celej dejovej línie to nie je u mňa 100.

11. října 2007