avatar uživatele

wombat

Jméno
Martin
Věk
37 let — narozeniny slaví za 209 dní (Štír)
Bydliště
Botanická 26, 602 00 Brno
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory

Když jsem viděl názory na tento film, rozhodl jsem se i já přihodit pár slov. Nemyslím si, že by to byla až taková hrůza jak tady všichni píší. Od začátku až do konce se atmosféra nese v lehce ironickém oparu kolem hlavního hrdiny. Místy přehnané až parodické scény však filmu dodávají náboj. K odreagování je film přímo určen a tak se to i musí brát. Já mám k němu zvláštní vztah, myslím, že styl humoru mně sedí, protože film beru takový jaký je a nehledám v něm žádné přehnané smysly. Pokud se chcete příjemně pobavit, můžu jen doporučit. Správný filmový maniak by o shlédnutí přijít rozhodně neměl. Dávám 78%.

9. září 2009
plakát filmu
90 %

Badtrip

Celé to vypadalo jako jeden velký badtrip. Vynikajícím způsebem je vystižena myšlenka uzavřeného kruhu - jediná cesta jak z něj ven je sebevražda. Knihu jsem nečetl, takže by bylo na místě spíše pochválit S. Kinga, i přesto se mně film velice líbil. Mrazivé scény jako zrcadlová postava v protějším okně, hodiny, telefon, římsa, lano, zdi místo oken, oko v kukátku, atd. Také se můžete zamyslet jestli to všechno nebylo tím pitím(halucinogen vylouhovaný v něm) - na konci přece S.L.Jackson v ruce drží skleničku ještě nedopitou a potutelně se směje, že zanícenému materialistovi, který se přesto zabývá duchařskou tématikou - zřejmě díky smrti jeho dcery, ukáže pomocí halucinogenu, že druhá strana je možná blíž než si je vědom - vytvoří dokonalou atmosféru strachu pomocí spisů mrtvých - čím víc toho pak J.Cusac vypije, tím větší má halucinace - až nakonec upadne do agonie, kde už je pouze ve své hlavě(scéna v nemocnici). Taky scéna s minibarem tomu nasvědčuje. Čekal jsem, že to celý nakonec podělají závěrem, ale ten se mně zdál celkem dobrý. Konečným poslechnutím diktafonu se potom podle mě snaží autor nastínit dojem toho, že i když je to vlastně halucinace, tak to může být pravda. Podle mě dokonale vystižená situace, kdy se člověk začné bát pouze toho co má uvnitř své hlavy. Film se mně moc líbil a určitě ho časem zkouknu znovu. Dávám 90%.

8. května 2009
plakát filmu
Spalovač mrtvol
Spalovač mrtvol
80 %

I když jsem knihu četl dřív než jsem film viděl, přesto jsem už výkon R.Hrušinského dopředu znal. Proto se mi v knize neustále vybavoval jeho hlas i atmosféra, kterou jím vytvářel. Ta byla naprosto dokonalá a opovažuji se tvrdit, že šlo o jeden z nejlepších výkonů českého herce v historii. Ta atmosféra se slovy prostě vyjádřit nedá. 80% dávám filmu pouze proto, že některé scény se mně zdály celkem nedotažené do konce. Např. v panoptiku - v knize je to naprosto skvěle nastíněno, ale ve filmu - opovažuji se tvrdit, že je to dokonce poděláno. Další scény, zajisté pro děj důležité, potom byly vypuštěny úplně. Tedy kdyby i toto bylo uvedeno v dokonalost - jakou sám příběh i film byl - zasloužil by si 100%. Určitě doporučuji si dílko jak přečíst, tak zkouknout. Dávám 85%.

8. května 2009
plakát filmu
23
The Number 23
80 %

Tak tohle jsem opravdu nečekal. I přesto, že mně brácha říkal, že půjde o výborný film jsem čekal něco průměrného. Byl jsem však mile překvapen. Od začátku až do konce jsem z filmu cítil napětí, stále jsem netušil co a jak vlastně je a těšil jsem se na rozřešení celé zápletky. Hodně jsem přemýšlel jestli si film nezaslouží spíš 90%, ale zatím nevím. Třeba to po dalším zhlédnutí opravím. Určitě ale film doporučuji. Jde o vynikající dílo! Po delší době dávám 85%.

21. září 2008
plakát filmu
Absurdistán
Idiocracy
70 %

pohodička

Nemyslím si, že by šlo zase o tak špatné dílo, jaké jsou tady reakce. Bylo to podle mě něco na způsob rrr, akorát z nové doby a určitě o něco lepší. Je jasné, že tam nenajdete nic moc duchaplného, ale na odreagování je to ideální. Takže i když se asi 70% bude někomu zdát až moc. Já si myslím, že se určitě u filmu nebudete nudit. Doporučuji.

21. září 2008
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor
AVP: Alien vs. Predator
60 %

60% dostane film hlavně proto, že jsem u něho neusnul. Teda vlastně - když jsem ho viděl dřív na HBO, tak myslím, že jsem usnul. Dal jsem radši trošku víc %, protože se mně filmy podobného stylu absolutně nelíbí a nechtěl bych být až příliš subjektivní. Ne, že bych vás chtěl od filmu odradit, ale nemyslím si, že bych si ho ještě někdy pustil. Pokud se vám však podobné filmy líbí, klidně se na to mrkněte.

21. září 2008
plakát filmu
Václav
Václav
80 %

Po delší době opět vynikající dílo z české dílny. Musím se přiznat, že jsem čekal něco průměrnějšího, ale byl jsem mile překvapen. A i když se mně pan Trojan na roli ze začátku vůbec nehodil, byl jsem překvapen jak se jí zhostil. Sic celé tak trošku smutné, určitě bych přemýšlel i o 90ti%. Na nic nečekejte a na film se podívejte! U mě 85%.

21. září 2008
plakát filmu
Doors
Doors, The
90 %

Skvost

Jsem moc rád, že mně sestra o tomto filmu řekla! Ani jsem netušil, že existuje něco co jsem neviděl a přitom je to tak dokonalé! Opravdu mistrně je zde zachyceno dobové prostředí. Až se mně zastesklo, že jsem v té době nežil. Psychologicky je to celé také na vysoké úrovni. No prostě paráda. Musím říct: všechna čest! Kdo jste neviděl. Urychleně napravte. Uvidíte, že film také zařadíte do sekce svých nejoblíbenějších!

21. září 2008
plakát filmu
Zlověstné ticho
Dead Silence
70 %

Myslím, že film splnil moje očekávání. Začátek byl sice trošku nudný, ale časem se děj docela rozjel a o zábavu bylo postaráno. Konec určitě taky překvapil. Nápad s loutkama se mně zdál celkem dobrý, ale děj tak trošku "něco podobného je tu pořád". Určitě ale film doporučuji. Teda pokud ovšem nemáte ve své sbírce nějaký lepší kousek. Dávám 65%.

17. září 2008
plakát filmu
Gauneři
Reservoir Dogs
90 %

Tarantino

Film jsem viděl docela nedávno a abych řekl pravdu - že to bude pecka jsem si byl téměř jistý. A musím říct, že byla! Je vidět, že Tarantino se s tím nepáral už od začátku. Pokud se vám líbí jeho styl a ještě jste film neviděli, hned ho stáhněte. Uvidíte, že se mistr Q.T. jen málo kdy utne. A i když je scéna i počet herců omezena na minimum, není to absolutně žádná vada na kráse! Vřele doporučuji!

17. září 2008
plakát filmu
Alpha Dog
Alpha Dog
80 %

překvápko

Film jsem si stáhl na popud recenze u vás na stránkách a jednoznačně jsem byl mile potěšen! Už podle textu jsem čekal něco nadprůměrného, ale po shlédnutí jsem měl ještě mnohem lepší pocity! Určitě se dílo moc povedlo, a i když na můj vkus tak o 10 minut delší, než bych chtěl, tak převládá naprostá spokojenost! Určitě bych dal filmu tak 85%, ale s tímto způsobem hodnocení mně to připadne spíš na 80 než 90%. Jediné co můžu je film doporučit!

17. září 2008
plakát filmu
Kokain
Blow
90 %

Jo tak tohle je přesně moje gusto. Film jsem viděl teprve včera, ale splnil všechna moje očekávání. A i když se spousta věcí dala předpokládat, jsem naprosto spokojen. Ono vlastně jak jde o drogy a kšefty s nima vždycky to nabere stejneý spád. Konec tak trochu smutný, ale co vám budu povídat. Podívejte se sami. Rozhodně nebudete litovat. Dávám 90%. To je minimum, které si film jistě zaslouží.

19. května 2008
plakát filmu
A co když je to pravda?
Just Like Heaven
80 %

Rozhodně zajímavý film. Musím říct, že jsem čekal, že to bude přece jen o něco horší. Sice bych dal tak 75%, ale když to jde jen po 10ti, tak dám 80%. Tak trošku slaďák, ale musím říct, že času, který jsem fimu věnoval rozhodně nelituji. Takže až budete mít melancholickou náladu, mrkněte na to. Třeba budete stejně jako já mile překvapeni.

19. května 2008
plakát filmu
Kněz je poděs
License to Wed
70 %

Takže tady bych to viděl spíš tak na 65%, ale než 60 to dám radši 70%. Dívat se na to určitě dá a času, který jsem tomuto filmu věnoval určitě nelituji. Není to zrovna moje gusto, ale určitě se u filmu pobavíte a příjemně odreagujete. Takže pokud zrovna nemáte nic lepšího na práci, určitě se na film podívejte!

19. května 2008
plakát filmu
Resident Evil: Zánik
Resident Evil: Extinction
80 %

Abych řekl pravdu, mně se film docela líbil. A i když se mně zdál docela krátký a bez nějakého výrazného nápadu, dobře jsem se bavil. To, že se kvalita filmu při svých dalších pokračováních rapidně snižuje, je už snad zažitá věc, se kterou jsou všichni smířeni. Ale na druhou stranu se mně zdá, že se tato série spíše drží nad očekáváním. I když ne tak dobrý jako předešlé díly, určitě zase tolik nevybočuje. Takže pokud máte čas a chuť vidět pár mrtvejch zombíků, sedněte k tomu. Přeji příjemnou zábavu.

19. května 2008
plakát filmu
Hlas smrti 2: Světlo
White Noise 2: The Light
80 %

Přestože jsem neviděl první díl, tento film mě rozhodně nadchl. Myslím, že šlo o vynikající nápad a i když bylo všechno tak trošku předvídatelné, rozhodně jsem se u filmu nenudil. Takže pokud zrovna nemáte co na práci. Určitě doporučuji. Dávám 75%.

18. dubna 2008
plakát filmu
Gladiátor
Gladiator
90 %

Tento film jsem viděl teprve nedávno. A musím říct, že splnil všechna moje očekávání, která jsem do něj celou tu dobu vkládal. I když nemám velkofilmy podobného rázu moc v oblibě, tady jsem se příjemně bavil. Takže pokud jste stejně jako já ještě do této doby dílo neviděli, určitě doporučuji tuto mezeru zacelit! Dávám 90%.

18. dubna 2008

Film splnil všechna moje očekávání. Jedničku jsem sice zatím neviděl, ale po shlédnutí filmu: Jay a mlčenlivý Bob jsem se na tohleto dílko moc těšil. A musím říct, že jsem rozhodně nebyl zklamaný. Hodně vtipných dialogů a hlášek mně zpestřilo sobotní odpoledne a nejen to. Na film se totiž vždycky rádi podíváte znovu. A rozhodněte se nebudete nudit. Určitě se na film podívejte. S bráchem jsme se nasmáli až až. Dávám 85%.

12. března 2008
plakát filmu
Team America: Světovej policajt
Team America: World Police
70 %

Sice to není nic převratného, ale špatný film to rozhodně není. Nedávno jsem se na něj díval podruhé a opět se mi líbil. Občas jsou zde docela vtipné scénky a některé hlášky taky stojí za to. Podle mě dobře skloubená ironie a černý humor, tak trošku nadsázky a je z toho celkem povedený film. Takže pokud jste neviděli, rozhodně tím neztratíte čas. Dávám 75%.

12. března 2008
plakát filmu
Saw 4
Saw IV
80 %

Starý dobrý Saw opět nezklamal. Podle mě jsou všechny 4 díly srovnatelné. Nikde žádné velké výkyvy. A 4. díl není výjimkou. Takže pokud jste příznivci rozřezávání těl a dalších nechutností, rozhodně doporučuji. Občas jsou některé scénky až přehnaně sadistické, ale na to jsme si už v předešlých dílech zvykli. Jen jsem zvědav s čím přijdou dál.

12. března 2008
plakát filmu
Beowulf: Král barbarů
Beowulf & Grendel
50 %

Abych řekl pravdu, nic moc jsem od tohoto filmu nečekal. A udělal jsem jedině dobře. Po celou dobu sledování jsem byl tak trošku znuděn. Ale co se dá dělat. Není každý den posvícení. Dávám 45%.

12. března 2008
plakát filmu
Smrtonosná past 4.0
Live Free or Die Hard
80 %

Nemám rád podobné filmy plné výbuchů a hrdinů, kteří přežijí i surfování na stíhačce, ale tohleto mě vážně dostalo. Teda Bruci, smekám, co všechno dokážeš. Každopádně se mně zalíbil i děj. Bylo to docela napínavé, i když jsme všichni věděli již od začátku, jak to dopadne. Některé scénky se mně zdály dost přehnané i na film tohoto kalibru. Dobře jsem se však bavil. Proto dávám filmu 80% a můžu jedině doporučit.

12. března 2008
plakát filmu
Krev jako čokoláda
Blood and Chocolate
70 %

Myslím, že 70% mluví samo za sebe. Byl to trošku jiný styl než jsem u takovýchto filmů zvyklý, ale to se mně právě líbilo. Nevím jestli bych se na film podíval znovu, ale za zhlédnutí to určitě stojí. Však se podívejte sami. Dávám 70%.

12. března 2008
plakát filmu
Moje žena a jiné katastrofy
I Think I Love My Wife
70 %

Podle mě docela průměrný film, na který se ale dá koukat, teda pokud zrovna nemáte nic jiného na práci. Nic jsem od toho nečekal, ale nakonec film docela ušel.

12. března 2008
plakát filmu
Noc v Roxbury
Night at the Roxbury
80 %

Pohodovej film plnej vtipných scének a parádní muziky. Jediný co mně tam chybělo byl Jim Carrey, kterého jsem viděl v upoutávce, nebo spíš klipu, nebo co to vlastně bylo. Perfektní na odreagování a pobavení. Dávám 80%.

12. března 2008