avatar uživatele

j-dawe

Jméno
David
Věk
34 let — narozeniny slaví za 7 měsíců (Střelec)
Bydliště
v Ostravě a tady, navštivte mě!!!http://ostravicka.myminicity.com/
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Utržený ze řetězu
Unleashed / Danny the Dog
90 %

Danny the boss

Jedno z největších překvapení posledních let (pro mne). Ačkoli jsem se filmům s asijskými mlátičkami výhybal, po přečtení synopse jsem si na Dannyho udělal čas. Výborně napsaný a zrežírovaný příběh, který až zázrakem netrpí syndromem schizofrenie - tedy se nerozpadá na dvě části (v tomto případě akční a komorní drama), nýbrž drží pohromadě pevně jako skála. To vše je podepřeno skvělými hereckými výkony - excentrické herectví Boba Hoskinse, komorně laděný výkon Morgana Freemana - a především mě překvapil Jet-Li, jehož minimalistický herecký projev učinil z Dannyho uviřitelnou postavu, se kterou musí soucítit každý.

1. února 2008
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor 2
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
60 %

AVP R

Po skvělých trailerech a obrázcích, ze kterých vyplávalo, že by konečně mohlo jít o pořádný nářez, AVP 2 zklamalo. Za prvé, je potřeba brát AVP jako samostatnou sérii a vůbec nesrovnávat s původními filmy. Pak je celkem pravděpodobné, že se budete bavit. Jenomže to, co bylo Andersonově jedničce vytýkáno, zde není o nic lepší, ba naopak. Jestliže byli vetřelci v jedničce vykresleni hlavně jako nemyslící a nedůstojní záporáci na odstřel, ve dvojce už jsou pouze na odstřel. Predalien se občas zjeví, něco někomu ukousne a konec. O žádných soubojích nemůže být řeč, všechno jde mimo kameru a závěrečný a la jedna facka mě druhá tobě je k smíchu.
AvP je béčko jako trám, ale je tu šance, že při vypnutí mozku vás bude bavit.

29. prosince 2007
plakát filmu
Shrekoleda
Shrek the Halls
80 %

Perníček se bojí Santy?:D

Obstojný kraťas. Dokonce lepší než celé třetí pokračování. Jenom postavy by se už konečně mohly začít vyvíjet. Shrek dělá pořád ty samé chyby, aby je vzápětí napravil (a v dalším díle je udělal zase) a Oslík už začíná být mírně otravný. Pár výborných vtipů ve kterých září především Kocour a Perníček však ze Shrekoledy dělají příjemný oddychový zážitek na vánoční večer.

26. prosince 2007
plakát filmu
Se slovníkem v posteli
The Sleeping Dictionary
70 %

Slovník i Jessica v posteli

Se slovníkem v posteli není příliš originální a ani nijak objevná romance. Přesto film nenudí a naopak diváka upoutá nádhernými lokacemi, podmanivou hudbou a dobře vykreslenými a zahranými postavami.

26. prosince 2007
plakát filmu
A co když je to pravda?
Just Like Heaven
60 %

A co když ne...?

Zajímavý nápad, řekl jsem si při přečtení synopse k filmu s nepochopitelným českým překladem. A zajímavý nápad to opravdu je, i když scénář má poměrně dost nelogických "kiksů" a občasných hluchých míst. Vtípků je pomálu, ovšem mají úroveň a v žádném případě nejsou trapné. Mark Ruffalo mi není sympatický a ani ho nepovažuji za výrazného herce, Reese Witherspoon je opět roztomilá. Příjemný film hlavně pokud se díváte v páru. Cukrem se totiž nešetřilo.

2. prosince 2007
plakát filmu
Kvaska
Kvaska
30 %

Zkvaška

špatné, špatné, špatné. režie byla nenápaditá, unylá, scénář a dialogy nedotažené a to nemluvím o trapných hereckých výstupech.

2. prosince 2007
plakát filmu
Simpsonovi ve filmu
The Simpsons Movie
100 %

Spider-Pig

Simpsnovým to v nezměněné podobě sluší i na plátně! Co sluší?! Mezi animovanými filmy je to topmodelka! Spoustu humoru, ať laskavého, černého či "utahující si z něčeho" je samozřejmostí, vtipy jsou originální (až na pár výjimek - ale stejně se zasmějete) a nápadité (místy až geniální).
Simpsnovi ve filmu nabízí to, co nabízet měli a já jsem spokojen nadmíru.

27. července 2007
plakát filmu
Smrt jí sluší
Death Becomes Her
70 %

Smrt jí vážně sluší!

Hodně ulítlá, zato originální a svěží komedie, kde je černý a velmi povedený humor všudy přítomen. Film zobrazuje i posedlost krásou, která zaplavuje moderní svět. K tomu vynikající herci a zručný režisér - dobrá práce.

13. července 2007
plakát filmu
80 %

Vítejte v CM

Přes unylý a pomalý rozjezd se z Návratu do Cold Mountain "vylíhnul" úchvatný snímek, jež mapuje svou dobu a přidává poměrně netradiční milostnou zápletku. Skvělé herecké výkony Nicole Kidmanové, Juda Lawa, Renée Zellwegerové a Natalie Portmanové jen potvrzují kvalitní práci na tomto filmu.

11. června 2007
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Na konci světa
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
60 %

Piráti: Na konci sil

Tak a je to tu. Piráti připluli ve snaze po rozpačité dvojce nějak solidně zakončit trilogii. Jenže Perla, Holanďan se tak tak drží na hladině. Vždyť trojka má tak plytký děj! Překombinovanost a scénáristova bezradnost čiší na každém záběru. Nechci se rozepisovat ke všem nedostatkům, ovšem trojka je nejslabším dílem a myslím že už i dvojka neměly vzniknout.

31. května 2007
plakát filmu
Krvavá sklizeň
Reaping, The
50 %

Krvavé zklamání

Atraktivní děj. Držitelka dvou Oscarů v hlavní roli. Výborný název:-) Tolik předpokladů měli tvůrci KS v kapse. Výsledek? Děj, který se slibně rozvíjí a staví napětí v první polovině je náhle "krvavě sklizen" druhou částí, kde "vyniká" debilní pointa s imbecilním závěrem. Hilary Swank tak akorát "krvavě sklidila" černou šmouhu na svém talentu pro výběr skvělých filmů. A název? Ano, to docela sedí - "sklidíte" film, při sledování jeho pointy budete "krvácet." Tohle je krvavá sklizeň.

9. května 2007
plakát filmu
Spider-Man 3
Spider-Man 3
80 %

Spidey 3

Slibovaný krok kupředu se bohužel nekoná. Režisér si ukousl až moc velké sousto. Uhlídat plno vedlejších zápletek a vývoj postav se mu daří jen částečně - a to ještě k tomu je většina postav hodně ploše napsaná. Záporáci Sandman i Venom jsou defacto na okrasu, jen aby občas vyvolali nějakou akci. Oproti jedničce a dvojce, kde jsme sledovali psychologický vývoj Goblina a Dr. Octopuse, se musíme spokojit jen s určitým náčrtkem Venoma a Sandmana. To samé platí i o postavách Gwen Stacyové a Eddieho Brocka. Na druhou stranu Sam Raimi je vynikající režisér, o výborné akční sekvence není nouze a dokonce se i překvapivě hodně zasmějete. Spiderman 3 je rozjetý vlak, kterému sem tam, i když se tváří že ne, vypadne část nákladu, který měl přivést.

6. května 2007

Doufám poslední záběr

Nudná, neoriginální a špatně napsaná vyvražďovačka, jež využívá jen jméno svého předchůdce - s Městskými legenadami to nemá nic společného.

10. dubna 2007
plakát filmu
Rytíři ze Šanghaje
Shanghai Knights
40 %

Docela nudní Rytíři

Tak nevím, mě to přišlo až nepřirozeně nudné. Na komedii málo vtipů (vtipných), na akci zase docela nudné a ohrané bojové choreografie. Děj je klišovitý provaz, který byl natažen pro komediální vystupování Chana a Owena - asi jediném výrazném kladu na tomto filmu. Já se docela nudil.

1. dubna 2007
plakát filmu
Holka na roztrhání
Sweet Home Alabama
50 %

Sweet Bore Alabama

I když se zápletka zpočátku zdála zajímavá, nevyvarovala se typickým klišé tohoto žánru. Ač jde už o předvídatelnost či až vlezle dojemný konec. Herecké obsazení v čele s "Blondýnkou" Reese, "Chirurgem" Patrickem Dempseym nebo Joshem Lucasem přece jen zvedá tuto komedii alespoň do čistého neurážejícího průměru.

1. dubna 2007
plakát filmu
Pošli to dál
Pay It Forward
70 %

See It Again.

Velice příjemně natočené drama s originálním nápadem. Kazí to trochu občasná rozvleklost a zbytečné vedlejší zápletky. Ovšem Pošli to dál je herecky dokonale zahraný - Učitel, na pohled flegamitický, ale uvnitř schovávající děsivé vzpomínky na minulost v podání Kevina Spaceyho je odzbrojující stejně jako zoufalství matky v podání Helen Huntové, a nepochybný herecký talent H.J. Osment. Mimochodem, kam se ztratil? Smutný konec je velice silnou částí filmu - a scéna kdy se celé město se svíčkami přijde rozloučit není vůbec trapná ani kýčovitá, jak to obyvkle bývá.

1. dubna 2007

Urban Legend

V podstatě kopíruje Vřískot a podobné slashery. Jediné, co lze Městské legendě přiřknout jako klad - je rychlý spád a dynamičnost, ovšem logika a tupost postav zážitek dokonale zabíjí

1. dubna 2007
plakát filmu
Dreamgirls
Dreamgirls
100 %

Dreamfilm

Dle mého názoru sice jednoduchý, za to úchvatně natočený, ztvárněný, zahraný i zazpívaný film. Dreamgirls stojí na jednduchém, avšak velice emotivním příběhu. Dvě nejsilnější scény - Hádka mezi Effie a zbytkem skupiny a balada Listen, kde Deena dokazuje manželovi, že je výborná zpěvačka. Dreamgirls hýří barvami, tancem a skvělými písněmi. Černý koktejl, u kterého si nepřejete jej dopít.

28. března 2007
plakát filmu
Roboti
Robots
80 %

Robots

Prostý, nenápaditý příběh Robotů vyvažují skvělé nápady a "hračičkovství" co se týče vykreslení prostředí. Roboti na mě udělali větší dojem než např. pixarovští Úžasňákovi (i když co se týče animace a vypravěčství, Pixar stále nemá konkurenci - snad jen s výjimkou Hledá se Nemo) díky svým vtípkům a povedeným kulturním odkazům.

28. března 2007
plakát filmu
40 let panic
The 40-Year-Old Virgin
60 %

40Yeared

Taková romantická komedie, kde hlavními postavami jsou hlavně muži. Dobré ohlasy kritiků mě přinutily film zhlédnout, ale popravdě mě tolik neoslovil. Za prvé mi vadila častá frekventovanost některých nevhodných slov a vývoj postav. Vtipů taky docela poskrovnu, i když tato komedie přináší docela svěží nový vítr mezi moderní filmy tohoto typu.

28. března 2007
plakát filmu
Pidihajzlík
Littleman
30 %

Littlefilm

Opravdu silně idiotský a debilní film, který jsem vážně dlouho neviděl. Sám se ptám, jestli se po natočení Pidi hajzlíka tvůrci na svůj film trochu kriticky koukli. Naštěstí je Pidi hajzlík jedním z těch debilních filmů, které jsou tak blbé až jsou i směšné. U Pidi hajzlíka jsem se některým scénám opravdu smál.

28. března 2007
plakát filmu
Strašpytlík
Chicken Little
60 %

Straš(ně)zmatený

Přeplácaný, klišovitý, místy hodně stupidní děj je protkám pár vcelku slušnými vtípky a popkulturními narážkami. Plytkost děje, plochost postav a průměrná grafika, jež stojí na bláznivých eskapádách a výstupech hrdinů. Nic víc nečekejte. 55%.

20. března 2007
plakát filmu
Most do země Terabithia
Bridge to Terabithia
70 %

Terabithia

Velikým problémem je, že se o Most do země Terabithia píše jako o fantasy filmu. Když k tomu přidáte ještě, že je to od tvůrců Narnie a pár fotek s fantaskním světem, čekáte podobný výlet jako v Narnii. Most do země Terabithia je ale "pouze" rodinný film s fantasy prvky, které si hrdinové představují. Toto rodinné drama je ale citlivě, trochu nadneseně natočené, že vám nakonec nai nebude vadit, že celý ten fantaskní výlet se na plátně odehrává dohromady asi 10-15 minut...

18. března 2007
plakát filmu
Úžasňákovi
The Incredibles
80 %

Incredibles

Pixar opět a opět potvrzuje, že na poli animovaného filmu je jednička. Úžasňákovi disponují výborným a zábavným příběhem, který tak trochu paroduje všechny filmy o superhrdinech apodobně. Velkým plusem jsou i rozmanité a propracované postavy či atraktivní prostředí. Na úkor toho všeho však Úžasňákovi trochu postrádají vtip. Pár scének jistě pobaví, ovšem záchvaty smíchu se nekonají. Pro mě osobně přes to všechno nejslabší Pixarovka, i když jenom velice těsně.

18. března 2007
plakát filmu
Fontána
Fountain, The
90 %

The Fountain

Vizuálně neskutečná podívaná. Děj není ani tak podstatný jako poselství filmu. Fontána je přiměřeně dlouhá, nádherně zpravovaná a skvěle zahraná úvaha, jež si pohrává s myšlenky života a smrti. Výborná kamera, dialogy a hudba. V každé scéně se snažíte podchytit nějaký náznak, který by vám pomohl přijít na každý skrytý symbol a rozluštit poselství Fontány. Což není k zahození, ale jako celek by vám mohlo ledacos uniknout. Fontána totiž ve svém celku není tak složitá, jak by se na první pohled zdálo.

16. března 2007