avatar uživatele

MaxQ69

Jméno
Věk
34 let — narozeniny slaví za 9 měsíců (Vodnář)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
90 %

American Pie je prvopočátkem všech podbných filmů. které se sice prcičky snažily napodobit, ale úroveň je někde úplně jinde. Tento film má vtip, sympatické herce, skvělé originální a přitom velice vtipné nápady a scény. Začíná jako skvělá komedie, čímž pokračuje nakonec celý film. Konec je mírně romantický což dokonale završí již tak dobrý start a průběh. 92%!

26. března 2008
plakát filmu
80 %

Tentokrát jsme měli možnost podívat se jak to vypadá když kluci už za sebou nějakou tu zkušenost, sic nepatrnou, ale lepší než žádnou, mají. Opět jsme byl překvapen perfektními scénami a momenty a nakonec i jimovým rozhodnutím, což jako u prvního dílu nakonec skočilo romanticky. 83%

26. března 2008
plakát filmu
100 %

Svatba? Znělo to jako kdyby to měl být doposud nejnudnější díl. Chyba, opak je pravdou, aspoň co se týče mého názoru a vkusu. Podle mě je třetí díl nejsilnějším článkem trilogie s Jimem a jeho nejbilžšími. I přes hlavní téma, které tu figuruje si tvůrci našli místo na pubertální trapasy. Díky skloubení těchto dvou sfér vznikl film pro mnohem větší škálu diváků a přitom nikterak neztratil na své kvalitě. Nakonec film, kde se vše točí kolem sexu, končí velice dojemně jako nejsladší doják. I přesto, možná právě proto, 95%!

26. března 2008

Pokud bychom čtvrtý díl povedné "tetralogie" brali jako samostatný celek, nebylo to až tak špatné. Je to poměrně vtipné a sympatické. Sice by neměl takovou kvalitu jako prcičky 1, ale sám o sobě by to byl poměrně solidní snímek. Ovšem jako součást něčeho, co před vznikem onoho filmu slavilo dost velký úspěch je to velké zklamání. Resumé? -> jako samostatný film 85%, jako pokračování trilogie, 68%...ve finále cca 78%

26. března 2008
plakát filmu
Ratatouille
Ratatouille
100 %

Přiznám se, že když jsem poprvé četl, o čem tento animovaný film vypráví, nebyl jsem dvakrát odvázaný. Avšak po zhlédnutí několika minut jsem si snímek okamžitě oblíbil. Příběh je naprosto origální a zajímavý. Každý moment je do detailu propracovaný. Osudy hrdinů, především krysáka Remyho jsou vskutku jedinečné. O kvalitě animace ani nemluvě. Pixar nezklamal, ba naopak - u mě dokonce předčil očekávání a touto animovanou komedií pro celou rodinu celé animované umění ještě posunul o kus dál . Obdržený Oscar je bezesporu zasloužený. Hodnotím 95%.

24. března 2008
plakát filmu
Hostel
Hostel
10 %

Jeden z nejubožejších a nejnajivnějších filmů, co kdy mé oko zřelo. Horor by se dal rozdělit do dvou časových úseků, a sice: 1. polovina - nevázaný sex ve východní Evropě, 2. polovina - brutální masakr v opuštěné budově, kde jsou vrazi významnými a bohatými lidmi z celého světa. Za originální nápad bych snad dal ještě 15%, ale za to nechutné zpracování, za americkou aroganci, kdy se považují za nejcennější obyvatele planety, líčení vých. Evropy, hlavně Slovenska, jako třetího světa, a dojem z režisérova sklonu k sadistické deviaci dávám maximálně 5%

23. března 2008
plakát filmu
Zelená míle
The Green Mile
100 %

Zelená míle je dokonalým mixem všeho, co má dobrý film mít. V neposlední řadě jsou to herci. Tom Hanks je hollywoodská hvězda, jež exceluje snad ve všech svých filmech. Ani Zelená míle není v tomto případě výjimkou. Avšak co se týče hereckého výkonu, velmi příjemně mě překvapil nepříliš populární, zato sympatický, Michael Clarke Duncan, který možná legendárního Hankse předčil a na kterém byl postaven základ celosvětového úspěhu toho dramatu. Vtipný, roztomilý, smutný, mírně mysteriózní, napínavý, dojemný a tragický příběh snad rozplakal i toho největšího necitlivého cynika. A pokud ne, tak mě tedy ano - jediný film, u kterého dávám plných 100%.

23. března 2008
plakát filmu
Okrsek 13
Banlieue 13
80 %

Skvělá akční podívaná - výborné souboje, efekty, sympatičtí hrdinové, kteří zachraňují Paříž před nukleární zkázou. Dlouho jsem neviděl podobný film. Dostává 80% za pozitiva, která jsem zmínil. Škoda jen, že tvůrci tohoto ztrhujícího snímku nepřišli s lepším příběhem a propracovanějším scénářem - Kurýr 2, jenž mimochodem pochází od stejných producentů, sice také nemá extrémně poutavý příběh, avšak motivy záporáka jsou zřejmé až na samém konci filmu, což dělá z obyčejného akčního filmu akční thriller. Kdyby to bylo totaženo z této stránky až do konce, přidal bych navíc až 15%. Jinak ale velmi povedený akční sci-fi z blízké budoucnosti, kde není na každém kroku vznášedlo, laserové pistolky a robotický pejsek, který se startuje ostiskem prstu majitele.

23. března 2008