avatar uživatele

FragMan

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Andělská tvář
Andělská tvář
100 %

Taky...

Taky se musím tohoto filmu zastat. Na české poměry skvělá výprava, podařené herecké výkony a hlavně hustá atmosféra, díky které si snímek získal svůj specifický nádech a jen tak nezapadne "do poličky". Takových filmů opravdu mnoho není a pokud se něco někdy Troškovi povedlo, tak toto.

28. prosince 2008
plakát filmu
100 %

Líbilo!

I když jsem čekal něco jako Pearl Harbor, je tento film tolik jiný a přesto tak podobný. Koukalo se na to pěkně, akce byla kvalitně provedená, příběh mě zaujal, herci hráli na jedničku a nuda nenastala. Pro mě jeden z nejlepších válečných filmů, co jsem kdy viděl.

9. srpna 2008
plakát filmu
Letuška 1. třídy
View from the Top
60 %

Od Letušky 1. třídy nelze čekat nějaký blockbuster - je to takový svižný, zábavný a nenáročný film odehrávájící se v zajímavém prostředí.

15. června 2008
plakát filmu
Zpověď královny střední školy
Confessions of a Teenage Drama Queen
10 %

Těšil jsem se, že top bude zase "taková komedie" jako Mezi námi děvčaty. Ale byl jsem zklamaný. Jedná se o napodobeninu teenagerského filmu pro 12leté holky. Naprostý propadák bez děje.

15. června 2008
plakát filmu
Pátý element
The Fifth Element
20 %

Tento film mě vůbec nebavil. Nevím proč, nebyl tam prostě pořádný děj a něco, co by moje oči na obrazovce udrželo.

18. srpna 2007
plakát filmu
Transformers
Transformers
100 %

Je to tady!

Tak jsem dočkal! Michale Bay je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů, obzvlášť díky Skále, Armageddonu a Pearl Harboru. Jenomže Transformers je nejlepší Bayův film! Sice nemá nějaký super propracovaný příběh či hlubokou psychiku postav, ale jeho trumfy jsou špičkové efekty od ILM, skvělé hlášky a vtipy a hlavně svižná a atmosférická akce. Tak vzrušující film nevychází každý měsíc, ba ani rok. K tomu ještě stylová hudba a máme tady žhavého kandidáta na film roku. Pokud něco tento film charakterizuje, pak je to AKCE! Pokud se chcete SKVĚLE POBAVIT, běžte na Transformers, je to skvělá, úžasná a vzrušující zábava!

17. srpna 2007
plakát filmu
Firewall
Firewall
60 %

Celkem dobrý film, který sráží dolů přílišná nevýraznost. Harrison Ford předvádí tradiční (skvělý) výkon, ostatní herci spíše pokulhávají, za což může hlavně scénář. Hudbu jsem skoro nepostřehl, ale zápletka je poměrně zajímavá. Prostě takový průměrný film se skvělým Fordem.

7. srpna 2007
plakát filmu
Všechno nejlepší!
Všechno nejlepší!
90 %

Skvělá česká komedie! Prvních 30 minut jsem se doslova modlil: "Jen ať ten film pokračuje tímto směrem". A potěšil mě! Skvělý příběh jednoho smolaře prožívajíc den svých narozenin jako nejhorší den v životě, věčně bojící se tetička, hodný ;-) šéf, vyděračský slušný-neslušný Požář a další postavy zkrátka nemají chybu. Po dlouhé době jsem se pobavil u novějšího českého filmu - doporučuji všem!

7. srpna 2007
plakát filmu
Obecná škola
Obecná škola
70 %

Poměrně zdařilá komedie odehrávající se po konci druhé světové války. Vtipy jsou poměrně slušné, Igor Hnízdo dokonalý, ale celkově mě film nijak nezaujal. Oproti dnešním českým filmům jde ale o perfektní dílo.

7. srpna 2007
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor
AVP: Alien vs. Predator
20 %

Čekal jsem něco úplně jiného. Film je neuvěřitelně nudný (chtěl jsem se zabavit, snažil jsem se, ale to prostě nešlo), herecké výkony nic moc, umělé "typické" postavy, hudba, kterou jsem ani nepostřehl, minimum akčních scén a příšerný konec. Podle názvu člověk čeká nějakou bombu, ona to i bomba je, ale bomba nudy ;-)

7. srpna 2007
plakát filmu
Pán prstenů: Návrat krále
The Lord of the Rings: The Return of the King
30 %

Skvělé efekty, nádherné a velkolepé bitvy, výborná atmosféra a výprava... ALE - mě to nebavilo. Film je až příliš dlouhý a nijak jsem se do těch hrdinů nevžil. Podruhé to vidět nechci.

7. srpna 2007

Filmy tohoto typu nijak v lásce nemám, ale u toho jsem se upřímně skvěle bavil! Hlášky perfektní, stejně jako herecké výkony. Není to žádný superfilm nebo megafilm, ale senzační komedie pro zasmání! Akorát se mi nelíbil konec.

6. srpna 2007

Senzační krimi-komedie s vynikajícím Jamesem Belushim! Jerry Lee je roztomilý, ale mazaný a schopný parťák! Film má spoustu zapamatováníhodných scén (např. jak Jerry vlezl Doolymu a Trace do postele) a hlavně vynikající hlášky.

26. července 2007
plakát filmu
Italské prázdniny
The Lizzie McGuire Movie
0 %

Shit

Jak jsem vytušil z upoutávek, je tento snímek absolutní shit, který si svým plytkým dějem a špatnými hereckými výkony nezaslouží pozornost snad nikoho. Hlavní herečka je sice pěkná, ale to dobrý film ještě nedělá.

24. července 2007
plakát filmu
Trosečník
Cast Away
90 %

Robert Zemeckis a Tom Hanks se opět předvedli. Dokonalé zvtárnění uvíznutí na pustém ostrově, stejně jako jeho "kamarád" Wilson :-) Prostě skvělý film.

22. července 2007
plakát filmu
Lovec krokodýlů
The Crocodile Hunter: Collision Course
40 %

Nebudu tu raději popisovat neskutečně plytký děj. Scény s mluvením na kameru se mi vůbec nelíbily, ale některé části se ještě daly snést. Celkově nic moc, čeklal jsem něco lepšího.

22. července 2007
plakát filmu
Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla
Adventures of Rocky & Bullwinkle, The
80 %

Skvělá komedie doprovázená animovanými postavičkami. Moc musím pochválit hlavně obsazení, protože jednotlivé postavy jsou ztvárněny naprosto bezchybně - něžná a pohledná agentka Karen Sympatická; arogantní a ujetý Vůdce a pohodová Nataša se "zlým" Borisem. Vše podtrhuje slušný děj, dobré hlášky a narážky a příjmená hudba.

21. července 2007
plakát filmu
Harry Potter a Fénixův řád
Harry Potter and the Order of the Phoenix
90 %

Na páté pokračování filmového Harryho Pottera jsem se těšil delší dobu. Po nadprůměrných prvních dvou dílech, výborné trojce a otřesné čtyřce jsem byl opravdu zvědavý na to, co (dosud) televizní režisér David Yates dokáže. Po zveřejněných trailerech jsem Fénixovu řádu moc šancí na úspěch nedával, stejně jako po přečtení několika ne příliš lichotivých recenzí. Atmosféra je po celý film velice, velice temná. V celém filmu je jen hodně málo „světlých“ záběrů. David Yates se mnohem méně zaměřil na akci a namísto ní vám servíruje rozebírání celé psychiky Harryho a dalších postav. Dozvíte se spoustu odpovědí na otázky vzniklých v minulých dílech (včetně Snapeovy minulosti). Samozřejmě je zde zobrazen i vztah Harryho Pottera a Cho Changové, ale až na jeden delší polibek a pár dialogů je tato část velice ošizena. Na druhou stranu to nerozmělňuje temnou atmosféru, takže tento krok vítám. Nové postavy jsou více než povedené - Imelda Staunton jako Dolores Umbridgeová padne do role jako ulitá a chvílemi se mi opravdu chtělo na její dokonale ztvárněné chování nadávat. Evanna Lynch jako Lenka Láskorádová se se svojí rolí poprala více než výborně a její smutná tvář vás dokonale okouzlí. Dříve známé postavy samozřejmě nechybí, dokonce se vrací i Remus Lupin a profesorka Trelawneyová. Musím uznat, že jednotlivé postavy jsou sehrány maximálně dobře, zaručeně vás nezklamou a velice rychle se s nimi sžijete. Hudba se mi zdá odfláknutá. Kromě Williamsovy Hedgwig´s Theme totiž není vůbec o co stát a jednotlivé motivy si jen stěží zapamatujete. Nuda vás ve filmu nepotká. To vám říkám. Celý film má velice rychlé tempo a navíc díky výše zmíněné atmosféře vaše oči na plátně udrží po celou stopáž. Je to také tím, že má film zajímavý příběh, který ukazuje na estébácké praktiky na ministerstvu, nečernobílost kouzelnického světa, temné stránky některých postav a pohled do Harryho nitra. Některé scény, jako ohňostroj při zkouškách profesorky Umbridgeové, přelet nad Londýnem a zprávy z Denního Věštce jsou báječné, protože v nich nechybí taková ta dramatičnost a vizuální zpracování. Akčních scén je spíše pomálu, většina z nich se odehrává na konci filmu. Co mě ale moc potěšilo, byly kouzla. Závěrečný rozhovor Harryho s Brumbálem trpí nepěkným zkrácením – stopáž bych asi o deset minut natáhnul a trošku ten konec rozvedl, ale není to nic, co by nějak hodně vadilo. Fénixův řád rozhodně není špatný film a jako celek se mi moc líbil. David Yates předvedl skvělou práci, kterou jsem nečekal a příjemně mě překvapil a jsem rád, že bude mít na starost i šestý díl.

20. července 2007
plakát filmu
Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku
Police Academy 3: Back in Training
80 %

Humorná, zábavná a svižná podívaná - toť Policejní akademie 3. Některé scény (psi s baterkami, naháč) dokážou bavit stále dokola :-)

20. července 2007
plakát filmu
Kameňák
Kameňák
10 %

Tento film je český a samozřejmě je obecně hodně vychvalovaný. Když jsem se však přece jenom odhodlal a mrknul se na to v TV, nevěřil jsem. Absolutně mě to nebavilo a až na 1-2 dobré vtipy jsem se vůbec nesmál. Tento typ humoru mi prostě nejde a to se bavím rád.

20. července 2007
plakát filmu
Grinch
How the Grinch Stole Christmas
20 %

Možná je to tím, že se nás americký pohádkový fenomén Grinch nijak nedotkl, možná je to tím, že mi už není 5 let, ale tento snímek na mě působí velice otřesně a béčkově. Nezachrání ho ani vypraveč v českém dabingu - Zdeněk Svěrák. Děj je velice nudný a nemáte žádný důvod pokračovat ve sledování.

17. července 2007
plakát filmu
Stopařův průvodce po Galaxii
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
0 %

Asi se jedná o nějaké nedorozumění, ale tenhle film jsem vůbec nepochopil a absolutně mě nebavil. Neuvěřitelná blbost, alespoň pro mě.

17. července 2007
plakát filmu
Návrat do budoucnosti
Back To The Future
100 %

Téma cestování v čase mě vždycky zajímalo a tento film byl pro mě doslova darem z nebe. Prvnímu dílu sice chvíli trvalo, než se rozhoupal a ačkoliv se začátek zdá být nudný, v souvislosti s dalšími díly a událostmi je velice důležitý. Když přičteme povedené herecké výkony, skvělou hudbu Alana Silvestriho a nádherbně zpracovaná 50. léta včetně vtípků o Síle a Darth Vaderovi, nemůžu hodnotit jinak.

17. července 2007
plakát filmu
Návrat do budoucnosti II
Back To The Future Part II
100 %

Ještě lepší než jednička. Téma cestování v čase je zde maximálně využito a když dáváte pozor, všímáte si i různých souvislostí. A navíc děj hodně rychle odsýpá, až mi přijde, že je film krátký. Což je jen důkaz kvality. Po skončení dvojky mám vždycky velkou chuť i na trojku :-)

17. července 2007
plakát filmu
Návrat do budoucnosti III
Back to the Future Part III
100 %

Horší než dvojka, stejný jako jednička. Tak by se dala charakterizovat závěrečná část trilogie. Prostředí je ztvárněné takřka bezchybně, městečko žije ohromným životem a detaily opět nechybí. Do příběhu vstupují nové postavy, které jsou poměrně sympatické a úroveň rozhodně nesnižují. Navíc se zde konečně začíná rozvíjet charakter doktora Emmeta Browna.

17. července 2007