avatar uživatele

IslandTeamMember

Jméno
Věk
40 let
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Intimní osvětlení
Intimní osvětlení
70 %

Homolka "light"

Tak je to jako Homolkovi, akorát né tak vtipné, zato ale s pravdivější atmosférou. Napadlo mě takové přirovnání Homolka "light", ale vlastně o to více je to průměrnému divákovi nestravitelné. Celkem vhodná stopáž na film o ničem. Přesto, že zachycuje zcela běžný život průměrných lidí, rohhodně stojí za shlédnutí. Nemám ale dojem, že je to geniální film, jak někdo uvádí, asi i proto že jsem tuto dobu nezažil - naštěstí. Velmi dobrá Ondříčkova a Passerova práce, herci a neherci jsou samozřejmě také skvělí. Takže pokud se na film teprve chystáte, tak vám přuju ať vás nezradí vlastní očekávání. Slušných 70%

4. září 2007
plakát filmu
Vymítač ďábla 2: Kacíř
Exorcist II: The Heretic
0 %

Obloukem vyhnout!

Podle mě jedno z nejhorších fimových pokračování. Úplně mi to zkazilo dojem z jedničky. Vše se úbírá někam jinam, než bych očekával a k tomu dost divně, zmateně a nudně. Max von Sydow to nezachrání. Takže takto ne! Smazat, zahodit, přehrát, zapomenout.
V kontrastu prvního dílu musím dát 0%

4. září 2007
plakát filmu
Krása divokých koní
All the Pretty Horses
60 %

A nejen koní...

Tak u tohoto filmu mě velice mrzí, že zůstal daleko za svým potenciálem, je to takové nedotažené a ploché. Nejvíce je to asi vidět ve vězení, kde je jakýsi boss, ale něják se to dál nerozvádí. Otázky přátelství, svědomí nebo morálky se vždycky jen tak naťuknou a jede se dál - škoda. U mexičanů bych čekal více temperamentu, páru Damon Cruz chybí jiskra. Ale krása ve filmu opravdu je, ať už jsou to koně, příroda nebo krásná Penélope, naštěstí i krásné záběry ( jak z reklamy na Marlboro :D ). Film prostě neurazí, ale mohlo to být lepší. 60%

3. září 2007
plakát filmu
Igby
Igby Goes Down
80 %

Digby bear

Po Skandálu v katolické škole si zahrál Kieran Culkin další rebelskou postavu a opět výborně. Herecké výkony ostatních postav jsou také skvělé, a hlavně jsou skvěle napsané. Dialogy perfektní. Cynický humor pro který musíte mít pochopení. Hudba taktéž dobrá. Nechci tu psát ohrané fráze o dospívání, takže jen závěrem přeji hezkou podívanou. 80%

3. září 2007
plakát filmu
Obsluhoval jsem anglického krále
Obsluhoval jsem anglického krále
80 %

"Dávejte pozor, ...

..CO VÁM TEĎKA ŘEKNU." Další dobře zfilmované Hrabalovo dílo. Trochu zaostává za ostatnímy, především na Postřižiny a Sněženky to nemá. Ale myslím, že tomuto filmu prospěje čas, velká medializace snad nastavila moc vysoká očekávání.
Plejáda českých hvězd a spolupráce Menzel + Šofr stojí za to.
Líbilo se mi střídání starého a mladého dítěte, natočit obojí samostatně by nebylo to pravé. Nejslabší částí jsou efekty, bez kterých by se film jistě obešel. Malé zklamání bylo i to, že se do filmu nemohlo dostat vše, co bych tam čekal a tak se některé, pro mě zásadní scény, na plátno nedostaly.
Lístek z Lucerny jsem si založil do knížky a už se těším, až si ji zase přečtu.
"Stačí vám to? Tím dneska končím."

29. června 2007
plakát filmu
Starman
Starman
60 %

Sci-Fi romantika?

Tak trochu jakoby Sci-Fi pro ženy :D, každopádně s Bridgesovým dobrým výkonem, až mi z jeho prvních záběrů šel mráz po zádech. Dále to bylo takové "terminátorovské". Také mě, na rok výroby, překvapil motiv klonování. Potěšila mě i velké oči Karen Allen alias Marion Ravenwoodová z Indiana Jonese. Celkově další filmeček s mimozemšťany, kde lidstvo je primitivně agresivní a inteligentní návštěvníci mírumilovní. Na Spielbergovi Blízká setkání třetího druhu nebo E.T. - Mimozemšťan to dalece nemá. Znova vidět netřeba, lepších 60%.

29. června 2007
plakát filmu
Lazebník sibiřský
Sibirskiy tsiryulnik / The Barber of Siberia
90 %

Evropský klenot

Je toto opravdu skvělá podívaná. Tříhodinová stopáž klade sice nárok na udržení pozornosti, ale stojí to zato. Snad i ti, kdo nemusí romantické filmy si najdou plno krásného. Slušně nastíněná ruská mentalita a její poznávání americkou cizinkou. Krásná hudba. Velkolepá výprava. I příroda Sibiře nezklame. Skákání děje do West Pointu mi nevadilo, naopak to délku filmu příjemně rozdělilo. Michalkova moc nakoukaného nemám, takže nemůžu srovnávat, ale jak jsem pochopil, jeho příznivci čekali asi něco jiného, k jejich smůle.

29. června 2007
plakát filmu
Trója
Troy
60 %

Napoprvé dobré, ale...

Na první shlédnutí krásný film, ale nadšení vyprchá dost rychle. Další prznění historie nabralo v tomto kousku na obrátkách. Cožpak jsou scénaristi tak neschopní a musí stvořit toto?!? Z 10 let dobývání udělat 3 týdny? No fuj! Mystika potlačena na minimum a "velkolepé" bitvy jsou zastíněny dokonalým soubojem Hektor vs. Achiles, který ale věc nezachrání. Bloom ať se radši se svým herectvím drží pirátů a jestli Trojská Helena byla taky takové jelítko jako Diane Kruger, tak byl Paris trouba. Helenka se nám oravdu nepovedla. A ve finále ještě musíme skousnout, že jako řek ve filmu nevypadá skoro nikdo, ještě štěstí, že to netočili třeba asiati.

28. června 2007
plakát filmu
Syriana
Syriana
50 %

Zamotaná nuda

Mám snadu jít tvůrcům co nejvíc na ruku, ale tady to moc nešlo. Zbytečně obsáhlé dějové linie celkově tvoří nemastný neslaný guláš. K dobru je aktuální téma podané výborně hrajícími herci. Ale pokud nemáte naivní představy o světě, film vám toho moc nedá a nakonci si možná řeknete jako já: "A to je jako všechno?"

27. června 2007
plakát filmu
Vražedná pole
Killing Fields, The
80 %

Těžko se píše názor na film, popisující něco tak nepochopitelného, jako je Pol
Potův režim. Opravdu doře natočený přechod k agrárnímu socialismu, při kterém rudí khmérové nemajíc slitovaní vyvraždí čtvrtinu obyvatelstva. Jedna z nejděsivějších scén je, když malá holčička u tabule škrtne nakreslené rodiče a všichni tomu vesele tleskají... Skvělý výkon neherce Haing S. Ngor, náležitě oceněný oskarem, je postavený na podobné životní zkušenosti. Netitulkovaná khmerština mě trochu mátla (snad jsem dobře odtušil, že coca-cola má někdy stejnou cenu jako lidský život). A Oldfieldova hudba mi moc nesedla. Už při sledování, jsem si vzpoměl na podobný film Hotel Rwanda a při konci jsem měl stejné pocity: nepochopení jaké krutosti jsou lidé schopni a štěstím nad tím že žiji ve svobodné klidné zemi.

27. června 2007
plakát filmu
Wing Commander
Wing Commander
30 %

Další nepovedená herní adaptace

Tak jsem měl po dlouhé době při sledování filmu trapné pocity jak u nějáké laciné estrády. Opravdu špatný scénář a k tomu špatně zahraný. Nepřirozený mix ponorkových filmů a startreku. Možná je to něco pro fandy hry, ale ostatním doporučuji obloukem vyhnout.

27. června 2007
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
100 %

TOP

Málo oceňovanou skutečností je u toho vynikajícího filmu je citlivý výběr z literární předlohy. Kdy jakékoliv ubrání či přidání by porušilo dokonalou rovnováhu. Co k tomuto filmu napsat víc, všechna chvála už snad zazněla od jiných. Jen si přeji v životě poznat co nejvíce lidí jako je Forrest Gump, tak rovných, přímých a bezelstných.

27. června 2007
plakát filmu
Skandál v katolické škole
Dangerous Lives of Altar Boys, The
80 %

Povedená podívaná

Opravdu dobrý film o mladých rebelech, je celkem členitou mozaikou, u které se bude smát, přemýšlet a možná dojde i na slzy. Povedené jsou komiksové vložky, ve kterých alter ega hlavních postav více odhalí jejich pocity. Herecké výkony a hudba se mi líbila. Celkově podívaná bez zbytečných klišé, která stojí za to.

26. června 2007
plakát filmu
Lawrence z Arábie
Lawrence of Arabia
90 %

Budete mít žízeň

Sedmioskarová podívaná o skoro neuvěřitelné postavě anglického vojáka. I po mnoha letech od natočení budete bez dechu sledovat velkolepou výpravu. Moc se mi nelíbily jen O'Tooleovi grimasy, vykoulené modré oči a vždy upravené blond vlasy. Na dlouhou stopáž se určitě připravte dostatkem pozornosti, jinak si zkazíte pěkný zážitek! Nakonec bych jen doporučil shlédnou i dokument o Lawrencovi, samotný film je pouze částí zajímavého osudu. Poté se vám bude zdát film, jak to tak u historiských děl bývá, až moc idealizující. I proto jen 90%.

26. června 2007
plakát filmu
Třináctka
Thirteen
60 %

Radši 12 v hospodě než 13 v kině

Pokud trpíte na oči, tak raději tento film oželte. Statickou kameru si užijete snad jen u titulků, což je škoda. Celkově jako sonda do U.S. puberty dobrý, ale zbytečně nevěrohodný. Až moc rychlá změna osobnosti bez výraznějšího důvodu a ve finále zase náprava? Jestli by se film měl jmenovat patnácka, jak poukazuje dost lidí, nevím. Prostě jiný kraj, jiný mrav. Ve filmu mi chybí zásadní ponaučení. Ale snad každej soudnej člověk, polituje povrchní život obou holek a popřeje jim rychlej konec puberty. Lepších 60%, možná se na to zase někdy podívám.

26. června 2007
plakát filmu
Král Šumavy
Král Šumavy
80 %

Král Šumavy

Krásná směsice filmu noir, blat psa baskervillského, famme fatale Jiřiny Švorcové a alegorické ideologie, která je naštěstí taktně v pozadí(až neuvěřitelně s ohledem na téma a rok výroby) a proto je film dobře shlédnutelný i v dnešní době. Atmosféra by se dala krájet a vy se jen bojíte, že začnete fandit "hrdinům" pohraničníkům. Trochu mi vadilo herectví pana Menšíka, mohl trochu sundat nohu z plynu, ale to by asi nebyl on. Celkově skvělá povidívaná a ukázka výborné české kinematografie.

26. června 2007
plakát filmu
Marvinův pokoj
Marvin's Room
70 %

Marvinův pokoj

Film asi osloví každého, kdo už v životě řešil podobný problém - starost o starší. Film nabízí dva pohledy na věc, jeden jako nechtěnou povinnost a druhý jako čistou lásku. Výkony herců jsou dobré a když se díváte na Ruth, tak ani nevíte jestli se máte smát nebo ji litovat. Na filmu se mi jen nelíbí, že ho vlastně dělá zvláštní postava Hanka, která nemá s hlavní pointou filmu moc společného. Méně DiCapria by tomuto filmu nevadilo.

15. června 2007

Nevyužitý potenciál

Výborný lupič, švorc před "odchodem do důchodu", tak toto obehrané fimové klišé chce dobré zpracování, které se zde nedostává. DeVito hraje mafiána skoro jak v nějáké parodii, manželka Hackmana uteče se slizkým nemehlem?, a zatímco se ze začátku tváří mazanější než její manžel, nechá se nakonec sama lacině oblafnout. Určitě jsem se pobavil u série triků, manipulací a plánů ale celkový dojem nic moc.

15. června 2007
plakát filmu
Flash Gordon
Flash Gordon
70 %

FLASH A-Á

Skvělá sci-fi/fantasy komiksová adaptace bez špetky vážnosti. Vizualní triky se už dnes jeví jako ubohá amatéřina, léta prostě nezastavíme. Podle mě stále pěkná pohádková oddychovka bez hlubšího smyslu. Víte kdo je dobrej a kdo zlej a jen čekáte jestli to i tentokrát Flash stihne a zachráni Zemi. K hudbě nic dodávat netřeba, snad jen že u malokterého filmu si hned vybavíte hlavní hudební motiv jako u Flashe, napadá mě jen oblíbenec Indiana Jones.

27. května 2007
plakát filmu
Bat 21
Bat*21
70 %

Vietnam jinak

Né zcela tradiční válečný film. Potěšilo pár záběrů z přírody, i když dnes by se to natočilo dost jinak, ale ta neprvoplánovitá surovost(z dnešního pohledu) filmu svědčí. Zajímavé bojové scény. A odlehčení v podobě Gloverových hlášek stojí taky za shléhnutí. Konec se tváří velmi lacině, s pyrotechnickými efekty které dnes vypadají jako nepovedené.

27. května 2007
plakát filmu
Fast Food Nation
Fast Food Nation
30 %

Radši jděte k mekovi než tohle

Fakt ztráta času tenlhe film. Super Size Me jsem neviděl a ani nemusim. Fast Food Nation jsem viděl jen náhodou. Scénář velmi špatný, zbytečně dlouhé, bez pointy. Známé tváře vypadají hlavně jako angažovanost hvězd pro "dobrou věc". Pokud cílem bylo zaujmout problémem rychlého občerstvení, tak se to nepovedlo. Obecně celou debatu o rychlém občerstvení beru jako velkou bublinu, MacDonalds pro mne není zlo, ale lidí maš špatný návyky a za svý problémy si můžou sami, kdo se nechá zmasírovat reklamou je prostě ztracenej. Možná ten film měli vzít z jinýho konce. Samozřejmě nemůžu mít pohled na věc jako obyvatel USA, ale moje hodnocení je: SLABOTA. No snad ten film aspoň někomu rosvítí oči a změní život - k lepšímu.

27. května 2007
plakát filmu
Freddyho úlet
Freddy Got Fingered
70 %

Tom Green boduje!

Drsný styl této komedie mi nevadil. Opravdu exotské a nechutné scény nejsou samo pro každého, ale nic se nesmí brát moc vážně. Buď se vám to líbí nebo je vám zle. Já jsem se bavil, jsem pro každou špatnost.

23. května 2007
plakát filmu
Road Trip
Road Trip
70 %

Road Teen Movie

Teenagerské komedii dodal styl road movie příjemnou dynamiku, tím je to ve své kategorii určitě originální snímek se spoustou humoru jak se patří. Návic mě potěšil Tom Green v roli výborného vypravěče.

23. května 2007
plakát filmu
90 %

Cold Mountain vás nenechá chladným

Je to typ filmu, u kterého se vyplatí první shlédnutí absolvovat s maximem pozornosti a trpělivosti. Odměnou vám bude mimo jiné krásná příroda jako v málokterém díle. Hlavní motiv je pro mne pocit nejistoty a touha vrátit se zpět s nebezpečím na každém kroku. Milostné drama beru jako jednu z několika vrstev filmu, historické pozadí i popis amerického venkova mají svoji svébytnou roli a dohromady tvoří neopakovatelnou podívanou. Anthony Minghella neskryl svůj rukopis a srovnaní s Anglickým pacientem se nabízí. Doufám že si najdu čas i na literární předlohu tohoto filmu.

23. května 2007
plakát filmu
Hra
Game, The
80 %

Kdo si hraje nezlobí

Hlavní představitelé v tomto filmu s netradičním námětem prokazují svůj herecký um.
Napoprvé se u filmu skvěle vžijete do pocitů hlavního hrdiny, až do konce pochybujete, zda jde jen o HRU nebo o život.
Takže pokud se na film teprve chystáte, určitě se pozorně dívejte, další shlédnutí už nejsou to pravé. Bohužel.

22. května 2007