avatar uživatele

lennis

Jméno
Lennis
Věk
34 let (Rak)
Bydliště
Liberecký kraj
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Joker
Joker
10 %

Nehodí se do série

Důvod pro mé hodnocení je jednoduchý, myslím, že některé příběhy ze světa komixu se do filmu nehodí. Tento je jeden z nich. I když herecké výkony nebyly špatné, nemohu hodnotit jinak. Z filmu jsem znechucená, zkrátka to absolutně není můj šálek kávy. Na DC filmy se dívám s tím, že od nich očekávám něco pozitivního, zde nic takového není. Vím, že je to o záporákovi, ale i tak. Co se moc, to je moc.

25. května 2023
plakát filmu
Největší dar
Největší dar
70 %

Točeno spíše jako balada

Kdyby to nebylo označeno za pohádku, asi bych dala vyšší hodnocení, ale děj se táhne jako v baladě, a když už očekáváš nějakou tu pohádkovou atmosféru střih a konec.

Zpočátku se děj hrozně táhne, a i když námět je nápaditý, nepomůže to.

1. dubna 2023
plakát filmu
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
70 %

Není to ono

Bohužel, i když jsem fanda kouzelnického světa, tento díl zkrátka nebyl ono. To, že je příběh méně propracovaný než HP, by nevadilo, ale alespoň nějak kompaktní by být měl. I v rámci FZ mi do řady moc nezapadl. A hlavně některé herecké výkony také nejsou to, co bych čekala.

1. května 2022
plakát filmu
Help for the Holidays
Help for the Holidays
100 %

Přesně ten typ vánočního rodinného filmu, který mám ráda. Jednoduchý příběh s nádechem kouzel a romantiky.

23. května 2020
plakát filmu
80 %

Další film s hladovými žraloky, jen se tentokrát najdeme v místě, kde se obvykle vyskytují spíš lidští. Spoustu vtipných poznámek poznámek o ironii situace. Zkrátka běžný film tohoto žánru, jen jsme uprostřed města a ne na širém moři. Moře přišlo až do domu i s hladovou návštěvou.

25. června 2015
plakát filmu
Hobit: Šmakova dračí poušť
The Hobbit: Desolation of Smaug
100 %

Jak jsem si myslela, druhá část filmu už má zajímavější děj. ale také zde vyniklo, proč bylo lepší natočit Hobita na více částí. I když to po shlédnutí jedničky tak nevypadala, právě zde u dvojky jsem to opravdu ocenila. Byla by škoda přijít o pohled na úžasnou krajinu, kde se herci pohybovali, kdybychom měli před očima pořád jen děj, film by byl sice kratší, ale zdaleka bychom si ho tak nevychutnali. Co se týče provedení scén, je dobře, že se hobit točil a po PP. zde efekty vynikají mnohem lépe.

25. června 2015
plakát filmu
Black Angel
Black Angel
70 %

Zajímavé. Krátké ale zajímavé, moc se nemluví, hodně hudby a nějaký děj. A ten konec... 68%

25. května 2015
plakát filmu

80 %

S hodnocením jsem za sebe musela jít o něco níž než u minulého dílu, ale i tak šlo o pěknou podívanou. Bohužel jsem zde shledala víc slabších míst, ale nevadí. Filmy podle knižní předlohy zřejmě budou vždy o něco složitější na dějovou linie, neboť do filmu z knihy zkrátka nepřenesete vše.

25. května 2015
plakát filmu
Krvelačná monstra
Time Machine: Rise of the Morlocks
70 %

Jde o klasický sci-fi horor, kde moc zázraků čekat nemůžete. Ale také to ukazuje, že člověk a hlavně jeho činy mohou napáchat velké škody napříč časem. Další z filmů, kde je těžké rozpoznat příčinu a důsledek, asi jako Co bylo dřív - vejce nebo slepice? Práce s kamerou by v určitých částech asi chtěla trochu doladit, ale co se dá dělat.

25. května 2015

Já zase musím říct, že film zcela splnil to, co jsem od něj čekala. Je určen pro mladší publikum. V pohádce pro děti nemůžete podat zlo jako zlo. A i když se to někomu nemusí líbit, já si myslím, že kdyby scénáristé podali děj v trochu reálnější formě, dětem by se to nelíbilo a rodičům ještě méně. Nemůže zkrátka srovnávat Batmana a Bouřliváky.

17. února 2015
plakát filmu
Lucy
Lucy
80 %

Zajímavé obsazení, zajímavý pohled na svět a neskutečné rozuzlení. Tak touto větou bych asi tak ve zkratce shrnula vše, co bych mohla říct. Jen něco k tomu konci - zajímavý střed, toho, co se zpočátku filmu zdálo jako důležité a nebezpečné, na konci už nemá ani velikost mušky.

17. února 2015
plakát filmu
Prckové
Shorts
80 %

Další film určen pro dětské publikum. Chápu, že někomu by se mohlo zdát, že nemá valnou kvalitu, ale z pohledu dětí by se to říct nedalo. Jen to publikum by nemělo být zase tak moc mladé. Některé části, i když měli působit výchovně, no řekněme, že ve výsledku nevyzněli tak, jak měli. Také je zajímavé, že film ne neodehrává posloupně. Jako když vám přehrávač zpřehází stopy u příběhu. Ale ve výsledku bude dávat vše smysl.

17. února 2015
plakát filmu
Carrie
Carrie
80 %

Dávám sice o 10% víc než u předešlého zpracování, ale pokud se vám nezamlouvalo první zpracování, do druhého se raději ani nepouštějte. Věrohodnost toho, že by žena, kterou hrála Julianne Moore, mohla vychovávat dítě je opravdu na pováženou, na první pohled na ní bylo patrné, jak moc je mimo realitu. Ale zpět k samotnému filmu, ukázka Carrininy moci byla opravdu poutavá. Jinak samotný námět zůstává samozřejmě stejný, šikanované dívce dojde trpělivost, bohužel zároveň v sobě objeví schopnosti telegineze - no špatná kombinace. A ukázka toho, jak moc je šikana nebezpečná.

9. února 2015
plakát filmu
Čarovný les
Into the Woods
60 %

Jedním slovem - zděšení. Chápu, že jde pohádky interpretovat různě, ale pokud si nechcete zkazit náladu jako já, rozhodně se doporučuji vyhnou, nebo alespoň přestat koukat při velké svatbě. Mělo jít o vtipné zpracování, ale bohužel ten vtip jsem nějak nechápala. Pokud by to nebylo prezentováno jako pohádka, ještě by to šlo, ale rozhodně to není to, co člověk od pohádky očekává. Spíš pohádka v realitě. A za co tolik procent? Hudební zpracování bylo úchvatné (po přeskočení děje) a i herecké výkony (na pár výjimek) také.

9. února 2015
plakát filmu
70 %

K filmu jsem se vrátila po několika letech a musím říct, že můj názor na něj zůstává stejný. K představitelce hlavní role se vyjadřovat nebudu, ale zdá se mi, že i když jde o pohádku pro malé holky, mohli se scénáristé trochu více snažit. I malé holky si zaslouží trochu víc. Jinak samotný hlavní příběh není špatný, pro malou holku je těžké se vyrovnat se smrtí matky a s trochou magie je přece všechno snáz.

9. února 2015
plakát filmu
Divergence
Divergent
90 %

A máme tu další verzi poválečného světa. A podobně jako ve filmu Equilibrium s Christianem Balem, počáteční dobrý úmysl o zachování míru se s každou následující generací transformuje v něco, co vede zpět k válce. Taková malá ukázka, že i když se člověk moc a moc snaží, stejně to dopadá stejně. Vždy se najdou tací, co chtějí vládnout. Ale zpět k tomuto filmu, zdejší obyvatelé města jsou rozděleni do 4 kast. A hlavní hrdinkou se tu stává mladá dívka, což ovšem neznamená, že tu bude méně akce. Jen v trochu jiném podání, než u filmu s Balem. Jen ten otevřený konec to trochu kazí, ale na druhou stranu, už teď jsem zvědavá, co přinese pokračování.

9. února 2015
plakát filmu
Nevědomí
Oblivion
80 %

Pointa filmu nebyla špatná, ale bohužel částmi film svižně běžel a částmi zase ne. Jinak herecké obsazení se mi opravdu zamlouvalo. I když musím říct, že trochu rozpracovat nebo alespoň vysvětlit některé události by nemuselo být vůbec špatné, jde sice o tajemné sci-fi, ale nemělo by být tak tajemný, aby se některý divák musel dívat víckrát, aby pochopil, co se v některých částech vůbec dělo.

9. února 2015
plakát filmu
Mortal Instruments: Město z kostí
The Mortal Instruments: City of Bones
80 %

Filmy podobného typu mám ráda, jen si musím pamatovat, že je lepší počkat si na další díl, než se člověk podívá na ten první. Jako ve většině filmů točených podle knihy, je vypuštěno několik nepodstatných detailů, které bohužel občas opravdu chybí. A také některé postavy jsou pojaty tak tajemně, že vlastně ani nevíte, kdo jsou. Jinak samotné zpracování a ukázka fantasy světa mě zaujala. Opravdu se těším, na další díl.

9. února 2015
plakát filmu
Strážci Galaxie
Guardians of the Galaxy
90 %

Co naplat, sérii Marvelsu jsem zcela propadla. Sleduji seriály i filmy a moc se těším až se začnou propojovat. I když komix nedopadá vždy dobře, na filmech to zatím vidět není a doufám, že ani nebude. Hlavní zápletka se nenápadně proplétá všemi díly a i když člověk pečlivě sleduje vše, občas se stane, že mu nějaký ten záchytný bod uteče. Ale nevadí. Strážci galaxie zcela zapadají do série, která doufám bude dál pokračovat. Ale vzhledem k tomu, že jde o komix a sci-fi prvků se v něm najde víc než dost (v tomto filmu, vlastně o skoro nic jiného nejde) nedoporučuji lidem, kteří mají raději dávku realističtějších scén.

9. února 2015
plakát filmu
Úsvit planety opic
Dawn of the Planet of the Apes
80 %

Původní verze se mi kdysi velice líbila, ale dnes už to tak nevidím. Děj této nové Planety opic se mi líbí mnohem víc. Že je lepší i zpracování, to je snad jasné, ale nechci srovnávat. Přece jen filmy od sebe dělí čtyřicet let a za tu dobu pokrok dokázal své. Ale zpět k tomuto dílu. Musela jsem si trochu oživit konec předešlého dílu, nějak jsem si nic o propukající nemoci nemohla vybavit, ale nevadí. I bez toho šlo do děje naběhnout a neztratit se v něm. Hudba byla tak dobrá, že jsem si ji skoro nemohla vybavit, a právě o tom se říká, že když tomu tak je, tak do filmu tak zapadla, že se samostatně vnímat nedá. Samotná dějová linie byla sice trochu smutná, ale nebylo vyhnutí. O tom přeci tento film je. Střed lidí a opic.

4. února 2015
plakát filmu
Sám v temnotě
Alone in the Dark
60 %

Není to první film podle hry, co jsem viděla, ale musím říct, že jsem byla zklamaná. Jakžtakž zápletka patrná sice byla, určitě by pár vysvětlivek neuškodilo.

6. srpna 2014
plakát filmu
Alone in the Dark II (V)
Alone in the Dark II
40 %

Film jsem brala jako hodně špatný vtip. I když je natočen podle hry, alespoň nějakou dějovou linii mít snad musí. Na začátek jsem musela koukat několikrát, abych se alespoň dostala do obrazu.

6. srpna 2014
plakát filmu
Nestvůra z hlubin
The Thing Below
60 %

No, jsem na vážkách. Asi až v půlce filmu jsem vydedukovala, kdo vlastně všechny postavy jsou. Snad správně. Ale pro orientaci ve filmu mi to ani nevadilo. A zajímavý závěr.

6. srpna 2014
plakát filmu
Varan vs. Kobra
Komodo vs. Cobra
60 %

Pokud patříte k milovníkům přírody, raději tento film vynechejte. Jinak jsem ve filmu nenašla jediné překvapení, už jsem věděla co čekat, po shlédnutí jiných "děl" tohoto scénáristy. A možná to tak bylo dobře.

6. srpna 2014
plakát filmu
80 %

Hurá do pravěku!, velice povedená verze pohádky mezi dinosaury. Vtipná od začátku do konce se spoustou hlášek z rodinného života. Po grafické stránce přímo uchvátí od růžové T-Rex mamky až po černé megakrokodýli.

6. srpna 2014