avatar uživatele

richmond

Jméno
riso4
Věk
Bydliště
Trnava, Slovensko
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Norbit
Norbit
20 %

bohuzial musim sa pridat k negativnym hodnoteniam. Toto je film mozno na jedno pozretie a ked dopozerate (ak dopozerate), poviete si - nikdy viac. Na zopár komických situácii, chýba deju akákolvek pruznost, dynamika komédii - všetko sa tam deje "akoby nič". Dokonca aj E.Murphy sa mi zdal nejaký "makový", akoby to točil len preto, ze musí a do ziadnych filmov ho neobsadzujú, okrem tých ktoré si produkuje či napíše sám.

4. dubna 2008
plakát filmu
Malý zázrak
Everyone's Hero
100 %

baseball

Skvely animak, pokial mate radi jasne smerujuci pribeh a hlavne ste sportovo zalození.
No a najma tento film by nemal chybat vo videoteka vsetkych fandov baseballu, ci softballu, ci fandob "Babe" Rutha...
Necakajte nic bombasticke, nijako mimoriadne cool hlasky, ale film pobavi a isto zaujme deti (teda najma starsia 7-rocna dcera, hrajuca softbal to priam žerie).

4. března 2008
plakát filmu
Constantine
Constantine
90 %

Taketo filmiky ja velmi vela mozem ... Keenu hral famozne, Weiszovej podla mna viac vyhovuje styl filmu "Mumia", hoci sa tiez moc snazila, viem si tam predstavit aj ine herecky. A hlavne spravna atmosfera, logické suvislosti deja a spravne tempo az do záveru.

17. prosince 2007
plakát filmu
Fantastická čtyřka a Silver Surfer
Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer
60 %

F4

Film presne splnil to co som od neho ocakaval. Oddychovka bez nejakeho podtextu a hlbokych uvah, solídne triky, priemerne herecke vykony (pricom Jessica musela straslivo makat, aby uhrala aspon priemer). Treba vsak uznat, ze tempo filmu bolo úplne zlé a solídna myslienka filmu sa dala lepsie prepracovat. Dvojka ma vsak zaujala viac ako jednotka, ktorá bola na moj vkus az moc infantilná. Ocakavam za 3-4 roky pokracovanie....

20. listopadu 2007
plakát filmu
Spláchnutej
Flushed Away
90 %

Pridam sa k ostatnym a pozitivne hodnotim tento animák. Dlzka mohla byt ozaj aspon 15 min dlhsia a obohatena o trocha viac silnych hlašok.
Ale brutalne pozeratelna a isto sa pobavite...

22. října 2007
plakát filmu
100 %

skvele

Pokracovanie príbeh malych medvedov nic nestratilo z prveho dielu. Bratskú lásku nahradila láska k dievčaťu a myslím, že to bol dobrý ťah.

Hlášky losov nemajú chybu, rovnako aj sekvencie s týmito "trúbkami". Podarené sú hlášky aj malého Kodu.

Dcérky žrali rozprávku naplno, a tá staršia si veru i poplakala pri záverečnej scéne. A napriek rozprávkového záveru sme mali čo robiť, aby sme ju utíšili... No proste rozprávka jak lusk - vrelo doporučujem.

18. října 2007
plakát filmu
Sejmi eso
Smokin' Aces
60 %

sejmi scenar

Neviem aky bol zamer tvorcov filmu, ale dej filmu sa mi zdal zmetočný aj vdaka dynamickemu strihu s kamere. Divak je nuteny neustale striehnut na nové a nové tváre az sa v tom moze stratit. Poslednych 10 minut sa rozjasni a vsetko je vysvetlene.
Herecke vykony su podla mna priemerne a z vcelku dobreho napadu sa stal priemerny a casom zabudnuty film. Skoda.

3. října 2007
plakát filmu
Černá Dahlia
Black Dahlia, The
30 %

čiernočierny Brian

Neviem, co tymto filmom chcel autor dokazat. Uz dlllho som nemal taky chaos v postavach, v dejovych liniach. Uzasne matuci film, ktoremu nepomohol ani vysvetlujuci zaver. V polovici filmu som zistil, ze ani neviem kto je kto, kto nahana koho a kto je proti komu. Preco zabili tu herecku, preco toho policajta, preco sa policat kamarati s mafianmi...
Jedine co ma potesilo boli herecke vykony a zaujimava kamera.
Odporucam tym, ktory chcu zaspat pri pozerani...

3. října 2007
plakát filmu
Dobrý ročník
Good Year, A
90 %

Po Vratnych flasiach, filmik ktory ma velmi potesil. Pridavam sa k vsetkym pozitivnym nazorom na film, ktory sa oplati vidiet pre tu nesmiernu pohodu a herectvo. Z filmu vyzaruje, ze vsetci robili film pre radost. A ten fór s Lancom Armstrongom bol ozaj skvely...

K filmu zaradzujem skvely soundtrack. Pri pocuvani mi drali uši akurát songy č.3 a č.11, ale v rámci filmu to nebolo mimo. Komplexne je soundtrack rovnako ako film skombinovany velmi pohodovo.

27. srpna 2007
plakát filmu
Štěstí na dosah
Pursuit of Happyness, The
70 %

Osobne sa pridavam k nazoru Veroniky. Film ma neuveritelne rozculoval. Chlapik predava skatule, ktore nemoze predat, lebo si ich vopred zakupil od vyrobcu. Ked nic ine, tak ich rychlo predam pod cenu a idem robit nieco, aby som uzivil rodinu. "Zazrak" ze stroje času predá práve vtedy, ked potrebuje. Nechapem aj, kde bola "sociálka", ked doviedol malého syna do noclaharne pre dospelych.
Ale pripajam sa k ostatnym, ze herecke vykony boli dobré a najma malý Smith je úplne uveriteľný a normálne som ho žral. Ale film si uz asi viac nepozriem.

27. srpna 2007
plakát filmu
80 %

Celkom podareny filmik o 1.svet.vojne. Letecke suboje boli skvele, hoci niekedy az moc predimenzovane, znalci lietadiel potvrdia. Ale vizualna stranka proste nemala chybu. Povinna lovestory bola ocakavana, ale zaver bol netypicky, co mierne pozdvihlo tuto dejovu vsuvku. Franco zahral podla mna priemerne, lebo postava mu davala vacsiu moznost realizacie, lebo prakticky bol neustale v obraze. Skoda, ze nedostal viac priestoru Reno, ktoreho postava bola zahrana dobre. Skvely herecky vykon podal ten chlapec s hakom (na meno si nemozem spomenut).
Celkovo mozem povedat, ze film si moze pozriet aj ten, kto nevyznava "bojove" filmy a moze si odniest celkom pekny filmovy zazitok.

6. srpna 2007
plakát filmu
Vratné lahve
Vratné lahve
100 %

skvele

Vcera som obetoval na oltar filmu svoj volny cas. ALE tak nadhernu obetu som uz dlho nedal. Skvely filmik - skvely herci - skvele dialogy (taky inteligentny humor mozem dofurt..) - skvele tempo filmu.
Prekvapil ma vykonom "Mluvka", ale i Sverak potvrdil svoje kvality.
Aj ja sa pripajam k dakovacke!

30. července 2007
plakát filmu
Stopařův průvodce po Galaxii
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
20 %

o com?

moj zaner je sci-fi, ale o com bol tento film. Pouzil som oba navody na pozretie : a) bez "opojeniaô za pouzitia fantazie a b) s patricnou davkou cerveneho vina.

Ale pri oboch som konstatoval - pochopil som dejovu liniu a aj urcity odkaz. ALE cely film je o nicom a urceny specifickej skupine pozeracov. Tolko vyhodenych prachov a skonci to ako klubovy film. Uz knihu napisal autor dobre nahúlený a teraz to aj sfilmovali.

28. července 2007
plakát filmu
Blafuj jako Beckham
Bend It Like Beckham
70 %

oddychovka

Tento filmik je podarena oddychovka, ak neocakavate nejake hlboke filmove zazitky a "tazku" zapletku. No a musite mat trocha radi futbal. Parminder Nagra podala celkom solidny vykon, za co si vybojovala pozvanku do reprezentacie "Pohotovosti". Keira sa uz prebojovala do Ligy majstrov. Pre mna bolo zaujimave nahliadnutie do zivota indskeho etnika.

29. června 2007
plakát filmu
Noc v muzeu
Night at the Museum
80 %

co dodat

Co dodat - velmi dobry komedia, ktora vsak mohla z potencialu napadu vytazit omnoho viacej. Ale pobavi a neuškodí. Podarené boli scény s modelmi Aztékov, Rimanov, ci Divokeho Zapadu. Skoda, ze Robin Williams nedostal viac priestoru. A opicu som nemusel ani ja...

4. června 2007
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor
AVP: Alien vs. Predator
80 %

V tomto filmiku netreba hladat nejake skryte odkazy. Je to cista zabava, ktora ma potesit trikmi, neustalou akciou a vcelku zaujimavym nametom.
Neporovnavam samostatne serie Votrelcov, ci Predatorov. Nie su tu osobitne herecke vykony, mozno pokrivkava v inych aspektov.
ALE je to zabava!

11. května 2007
plakát filmu
Rozchod!
Break Up, The
40 %

No po pozreti tohto filmu som vlastne ani nezistil, co to malo byt. To mal byt nejaky romanticky film, komedia, tragikomedia, ci snad nie drama.
Keby tam nebol Jennifer, tak nie je na čo sa pozerat... Uz dlho som nevidel tak spackaný film. Lutoval som minutych 90 minut pozerania, mohol som si pozriet radsej nejaky dokument na Spektrume, ale na takychto filmov si zrejme clovek zrejme brúsi svoj filmovy rozhlad...

3. května 2007
plakát filmu
Apocalypto
Apocalypto
100 %

No pre mna to bolo velke prekvapenie. Podla mna uzasny film, s charakterom, vykonmi hercov, kamerou, vypravou - no proste parada.

Ale ... moji mladsi kolegovia (slobodni, studenti a pod.) mi povedali, ze je to len trápny útek jedného indiána. No zrejme chalani isli za hollywodskou zabavou a zrazu toto.
Jednym dychom chcem tiez povedat, ze na ten film budu podla mna inak nahliadat ludia, ktorym je rodina to najcennejsie co maju a inak ludia, ktori este rodinu nemaju. To preco sa "chalanisko" tak urputne vracia za svojou rodinou treba citit vo svojom vnutri a vtedy mozno clovek porozumie, preco je to tak.
Tym vsak nijako neznehodnocujem nazory ostatnych, lebo ide skutocne o podareny kusok filmárčiny...
Quo vadis Mel Gibson?

26. dubna 2007
plakát filmu
Mumie
The Mummy
90 %

Kazdy kto si chce oddychnut pri strhujucom dobrodruzstve z Egypta je na spravnej adrese. Pridavam sa k nadsencom tohto filmu a dufam, ze treti diel nenecha na seba dlho cakat....

19. dubna 2007
plakát filmu
Kmotr II
The Godfather: Part II
100 %

Prve dva diely Krsneho otca su velke diela Coppolu ale dejovo sa nedaju porovnat, kazdy z nich ma svojho "ducha" filmu, ktory ucaruje divakovi. Tie pohlady do historie a vysvetlenia sucasneho konania su skvele a vyprava v tomto filme je proste uzasna.

19. dubna 2007
plakát filmu
Světák
Man About Town
30 %

Tak totok je film zrely na Malinu roka. Ben Affleck musel byt nieco dlzny rezirovi alebo niekomu komu sa ten film natacal. Odflaknute od prvej klapky po poslednu. Mizerny scenar, plytké výkony hercov, praca rezisera s tempom filmu - to je priam des.
Stacilo raz vidiet a film isiel na smetisko. Odporucam len urputnym fandom Afflecka.

4. dubna 2007
plakát filmu
Kmotr
The Godfather
100 %

Cela seria patri medzi moje Top10. Oblubujem sceny, ked sa vracaju naspat v historii. Fascinuje ma vykreslenie vidieka na Sicilii, cloveka to vtahuje do deja a priam zije rastom a vyvojom maleho Vita "Corleone".
A velky zazitok je postrelenie dona Corleona. Marlon to zahral uzasne, ale treba ocenit aj vykon jeho neschopneho syna.

27. března 2007
plakát filmu
50 %

o com

Hmmm tento film vela ludi vyhlasuje za skvely film. Ale okrem tanečných kreácii, soundtracku a aky-taky vykon ženskej hlavnej role, sa na tento film tak rychlo zabudne asi tak rychlo ako ho natocili.... Tak lahko predvidatelny scenar maju snad len rozpravky pre detičky do 6 rokov. Jedinú dilemu som mal, ako sa hlavný predstaviteľ vráti na stranu dobra - t.j. či niekoho zabijú, či sa niekto zdroguje, či niekoho zbijú, znásilnia alebo podobne. Poviem pravdu, ze vrazdu toho juniora som nečakal, skôr som to tipoval na jeho "čierneho brata". % pridávam za tú sladkosť ;-)
Nech žije Zuza Fialová!

27. března 2007
plakát filmu
Miami Vice
Miami Vice
40 %

Miami uz nikdy Vice

Plne sa stotoznujem s recenziou filmu. Strašlivý cool film je nuda okrem záverečnej prestrelky. Tú som si na domácom kine užil a tiež môj subwoofer. Takú som ozaj ešte nepočul, vrelo odporúčam pozrieť si tú prestrelku, zbytok odstrihnúť a hodiť do koša.

27. března 2007
plakát filmu
Azumi
Azumi
90 %

Azumiii

Po dlhom case moja dusa pookriala pri filme so samurajskymi mecmi. Film ma svoju dynamiku, akciu, vela litrov krvy, pokrajanych koncatit, ale i svoju poetiku. Vizualna stranka je vyborna. Bojove sceny velmi dobré, len niektoré "lietačky" si mohli tvorcovia odpustiť.

26. března 2007