avatar uživatele

anettte

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
12 opic
12 Monkeys
90 %

supr. supr atmosféra, herci, režisér samozřejmě... a miluju, když brad pitt hraje psychouše :). toho oskara za tenhle výkon by si fakt zasloužil.

12. dubna 2010
plakát filmu
Klub rváčů
Fight Club
100 %

Skvělý film. Ironie je, že Brad Pitt, největší krasavec a produkt Hollywoodu, je vážně skvělý herec, pokud mu dáte scénář, kde je jeho postava totálně psycho.) Edward Norton je samozřejmě taky skvělý a H. B. Carter je... prostě ujetá.)
Miluju tenhle snímek pro to, že je v něm násilí, absolutní magořiny i zajímavý psychologický podtext pod celým příběhem.
A, lidi, co to s vámi je? Můžete tu přestat v každém druhém komentáři prozrazovat pointu? Kdybych to četla předem, vážně vážně by mě to naštvalo.)

15. srpna 2009
plakát filmu
Indiánské léto
Indiánské léto
90 %

Nemyslím, že se tohle dá nazvat teenage komedie nebo komedie vůbec. Co je na tom komického? Já myslím, že je spíš... ne, ani ne tragické, ale rozhodně ne komické. A dialogy jsou absolutně realistické. Řekla bych, že přesně takhle by probíhaly, kdyby skutečně probíhaly.
Mně se film líbil. A moc. Je hodně zvláštní, ale taky hodně dobrý.

22. dubna 2009
plakát filmu
V Bruggách
In Bruges
100 %

Jedna z nejčernějších komedií, co jsem kdy viděla. Je skvělá. Vážně jsem se bavila mistrovsky. Určitě stojí za podívání. Nevím, co bych měla dál říkat. 100%
(Ačkoliv pokud vás pohoršují vulgarismy, měli byste si asi zacpat uši na devadesát procent filmu.))

24. prosince 2008

Asi nebudu nijak originální, když řeknu, že tohle je něco vizuálně dokonalého. Navíc mě tenhle film moc a moc bavil. Asi nejvíc Dwightova povídka. Ještě k tomu je Clive Owen můj oblíbenec a červené Conversky byly perfektní. V Marvově povídce mě dostal Elijah Wood a jediná, která mě lehce nebavila, byla ta Hartiganova. Ačkoliv jeho odzbrojování Roarka juniora je skvělé. Na závěr se ale musím přiznat, že jsem dosti morbidní jedinec.
90%

3. prosince 2008
plakát filmu
Kafe a cigára
Coffee And Cigarettes
100 %

Už ten název - můj nejoblíbenější nápoj a má nejoblíbenější neřest. To jsem prostě musela vidět. V podstatě si nevzpomenu na povídku, která by se mi vůbec nelíbila. Každá měla své. Jako celek je film originální, zábavný a okouzlující. Černo-bílé zpracování mě nadchlo. Určitě jsem Kafe a Cigára neviděla naposledy. 100%
Nekuřákům a lidem bez kofeinové závislosti ovšem asi moc nesedne.

10. listopadu 2008
plakát filmu
Annie Hallová
Annie Hall
100 %

Můj Bože! Nechápu, jak někdo může říct, že Prci, prci, prcičky jsou dobrá komedie, která pobaví a filmy Woodyho Allena jsou trapné. (Viz komentář pode mnou.) To docela vypovídá o inteligenci dotyčného, myslím. (Ačkoliv jde samozřejmě jen a pouze o můj subjektivní názor.) No, každopádně musím konstatovat, že Allen je jeden z mých nejoblíbenějších tvůrců. Annie Hall má půvab a je natočená skvělým, originálním způsobem. Souhlasím, že jde o jeden z jeho nejlepších snímků.
100%

8. listopadu 2008
plakát filmu
Ray
Ray
100 %

Tuhle hudbu miluju, proto jsem se na film velmi těšila. Musím říct, že mě absolutně uchvátil. Byl natočený výborně a Jamie Foxx zahrál dokonale. Oskar mu jistě patří. Jsem ráda, že ač jde o biografii, což není zrovna můj žánr, tenhle snímek jsem si zamilovala. 100%

2. listopadu 2008
plakát filmu
Máj
Máj
50 %

No...šla jsem do kina s tím, že jsem neočekávala nic moc. (Já vím, špatný přístup...) Každopádně se ale má očekávání naplnila. Ne, že by to byl nejhorší film, který jsem kdy viděla, na druhou stranu bych se bez něj klidně obešla. Mám pocit, že představitelku Jarmily obsadili jen a pouze kvůli tomu, že je hezká. Ona vážně neřekla za celou dobu ani slovo! Udělat z ní němou postavu bylo dle mého jedno z nejhorších rozhodnutí tvůrců. I když nevím, jestli by to s touto herečkou nebylo s dialogy ještě horší. Ačkoliv musím uznat, že zdrcené pohledy a svlékání jí šly docela dobře. Matěj Stropnický nevypadá jako lesů pán, ale jako Vinnetou. Jediné, co se dá na tomhle ocenit, je kamera a hudba. To obojí bylo víc než nadprůměrné.
Souhlasím s tím, že scéna se "strašidly" je otřesná a absolutně nechápu, proč ve filmu vůbec je.
Suma sumárum-50%

26. září 2008
plakát filmu
Rande s celebritou
Win a Date with Tad Hamilton!
0 %

Už když jsem viděla ukázky, přesně jsem věděla, jak bude film probíhat a jak skončí. Rozhodně jsem neplánovala se na něj dívat, ale pak jsem se tak příšerně nudila, že mě začátek a konec (Valnou část jsem ale vynechala.) neminul. Děj probíhal přesně podle očekávání, herecké výkony se dají srovnávat s Ordinací v růžové zahradě a neexistuje věc, která by vás na tomhle snad mohla zaujmout. Nemám potřebu procentuálně hodnotit, ale jelikož musím, pak dávám nečekaných 0%. Nemyslím, že by tu bylo něco, co by si zasloužilo jakékoliv uznání.

7. srpna 2008
plakát filmu
Talentovaný pan Ripley
Talented Mr. Ripley, The
90 %

Je to zvláštní a neznám k tomu důvod, ale sledování tohohle filmu mi bylo doslova psychicky nepříjemné. Taky proto jsem ho nedokoukala. Viděla jsem něco přes hodinu a nedokážu ten snímek nijak zařadit, hodnotit, ani na něj nemám názor. No, takhle-když se snažím být objektivní, musím říct, že je to skvělý film s výbornými hereckými výkony (především dokonalý Matt Damon.) a netradiční zápletkou. (Tedy... to soudím z toho, co jsem viděla.) Na druhou stranu když budu subjektivní, ten film se mi !nelíbil! a nehodlám ho dokoukávat, ačkoliv tím přijdu o konec a tyhle filmy jsou většinou na koncích postavené, ale prostě se nepřemůžu.
Jednou větou - Jsem divná...)
90%

6. srpna 2008
plakát filmu
Samotáři
Samotáři
100 %

Podle mého názoru jeden z nejlepších českých filmů. Totálně mi přirostl k srdci. Mám ráda jeho lehkou (nebo těžkou) ztřeštěnost a přitom i jakousi skrytou reálnost. Protože, přiznejme si to, svět je plný magorů. Hláškami konkuruje Pelíškům, ačkoliv tyhle dva filmy se nedají srovnávat, jelikož jsou tak rozdílné, jak to jen jde. Každopádně mám Samotáře hrozně ráda. Možná nejradši ze všech českých filmů vůbec.

6. srpna 2008
plakát filmu
Věčný svit neposkvrněné mysli
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
90 %

Musím říct, že jsem se v tomhle filmu docela našla. Konkrétně v postavě Clementine. Jim Carrey zde ukázal, že dokonce umí hrát a Kate Winslet byla okouzlující. Ačkoliv vám sledování možná přijde trochu unavující, rozhodně ne nudné. Scénář je povedený, námět originální a režie víc než dobrá. Někdy se určitě podívám znovu. 90%

14. července 2008
plakát filmu
Bathory
Bathory
80 %

Evropský velkofilm

Film na mě působil převážně pozitivně. Líbila se mi hudba, herecké výkony, kamera... Znovu, ač nebudu originální, si musím postěžovat na bitvy. Holt to pořád není Amerika. A abych řekla pravdu, je to na filmu vidět. Ačkoliv by se dalo říct, že to na kvalitě ubírá, právě naopak. Ač je to velkofilm na náš způsob, rozhodně je to velkofilm. Na druhou stranu mi trochu vadila ta délka snímku. Po druhé části jsem si říkala, že už musí za chvilku končit a taky jsem si to tak trochu přála. I když nemůžu říct, že jsem se nudila, bylo to na mě přeci jen trochu moc. 80%

12. července 2008
plakát filmu
Pán prstenů: Dvě věže
The Lord of the Rings: The Two Towers
100 %

Musím říct, a myslím, že je to nepopiratelný fakt, že Pán Prstenů je to nejlepší fantasy všech dob. Knihy nevím, ačkoliv se stydím, musím přiznat, že jsem je nečetla. (Za což jsem v naší rodině pokládána téměř za analfabeta.)) Každopádně filmy jsou velkolepé. Jeden jako druhý vás vtáhne a nepustí dokud na obrazovce nejsou uváděna jména tvůrců. Nechce se mi tu vyjmenovávat, co všechno se mi líbilo, jelikož se mi líbilo prostě všechno. (smích) Hudba, kamera, režie, scénář...
Taky bitvy bych označila za nejlepší vůbec. A to nepočítám jen fanasy, ačkoliv to v nich asi vede.
Taky se musím přiznat, že při příchodu Gandalfa a Rohirů do bitvy o Helmův žleb jsem se rozbrečela jako malé dítě.) Ani nevím proč. Možná intenzitou celého toho okamžiku.
Prostě skvělé. 100%

30. června 2008

Tarantino je prostě Tarantino a kdo v sobě nemá alespoň maličkou část psychopatického vraha, nemůže mít rád jeho filmy.)
Pulp Fiction je něco tak originálního, vtipného a neotřelého, že mi přišlo jeho sledování dlouhé jen asi dvacet minut.
Na sprostá slova kašlu, jelikož se něco nového asi těžko přiučím a násilím je stejně dneska kinematografie přecpaná. Ačkoliv jen v málo filmech je zpracováno takhle dobře. Tenhle počin jsou historky z podsvětí, tak kdo by mohl očekávat nažehlené kapesníčky a vybranou mluvu...)
90%

27. června 2008
plakát filmu
Letopisy Narnie: Princ Kaspian
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
80 %

Mně se druhý snímek líbil rozhodně víc než jednička. První film byl taková pohádka pro menší děti, zato dvojka se orientuje na širší publikum. Otevřel se lidem, které první díl nebavil, přesto zůstal téměř stejně vhodný dětem jako předtím. I když bych řekla, že už pro tak malé děti není, jelikož je asi o něco realističtější a hlavně akčnější.
Jedničkou jsem byla částečně docela zklamaná, protože jsem se u sledování chvílemi až nudila. To se mi u Prince Caspiana díky Bohu nestalo. Mladí představitelé sourozenců podávali mnohem lepší výkony než předtím. Jednou větou-je to oddechový fantasy příběh, který vás sice duševně nenaplní ani neobohatí, zato vás pobaví a zalahodí oku. (úsměv) 80%

26. června 2008
plakát filmu
Zpověď královny střední školy
Confessions of a Teenage Drama Queen
0 %

Prostě Lindsay Lohan- nic jsem nečekala, nic jsem nedostala. Viděla jsem asi patnáct minut (a to čistě z nudy), po kterých jsem radši utekla od obrazovky.

18. června 2008
plakát filmu
Paříži, miluji Tě
Paris, je t'aime
90 %

Příjemný zážitek. Některé povídky se mi moc líbily, jiné se mi líbily méně a vyloženě se mi nezamlouvala jen jedna. Každopádně jako celek hodně povedené. Některé z částí by si zasloužily jen pro sebe celý film. (úsměv) 90%

14. června 2008
plakát filmu
Ro(c)k podvraťáků
Rock podvraťáků
70 %

Musím se přiznat, ač to dělám nerada, že jsem se u tohohle filmu celkem pobavila. Jak už jsem zmínila u Scary Movie, občas mi pokleslý humor přijde k duhu a Plán Z mě třeba docela rozesmál, ač musím uznat, že je to trapný vtip. Ostatně celý tenhle počin je hrozná kravina, když to tak řeknu. Ale jak už jsem řekla...
Kotka i Mádla odpouštím, protože tohle je o pár tříd víš než cokoliv-ťáci. To, co se mi líbilo, bylo parodování rádoby drsných amerických filmů. Nevím, jestli byla parodie záměrem, ale i kdyby to bylo myšleno vážně, bavilo mě to. Souhlasím v tom, že Janda byl neuvěřitelný. Toho bych úplně vyškrtla. Sprostá slova mi zas tak nevadila, protože takhle prostě takhle staří lidé mluví. To bylo naprosto autentické a rozhodně se nepřehánělo. Jinak zábavné. Pokud nechcete moc přemýšlet a nejste moc náročný divák (a i když jste, ale chcete si odpočinout), podívejte se na to. 70%

4. května 2008
plakát filmu
Donnie Darko
Donnie Darko
100 %

Prostě úžasný film. Musím uznat, že ač jsem to tady už jistě někde psala, tohle je první film, o kterém jsem skutečně přemýšlela ještě dlouho poté, co zmizel z mé obrazovky. Na druhou stranu se chci trochu pochlubit, že jsem ho téměř pochopila hned na první (a zatím i poslední) shlédnutí.(úsměv) Pár nesrovnalostí tam ještě pořád je, ale jsou nepodstatné. Bylo vtipné, že bezprostředně po shlédnutí snímku jsem si myslela, že ho dokonale chápu, čím víc jsem o něm přemýšlela, tím jsem přicházela na víc věcí, které mi nebyly úplně jasné, potom jsem o něm mluvila s kamarádkou a většinu z nich pochopila. Neuvěřitelně zajímavý film s mírnou dávkou sci-fi, která ale není vůbec důležitá. Hrozně mě zaujal a taky jsem si ho zamilovala. Jake Gyllenhaal podává úžasný výkon, Frankův kostým je fascinující a když jednou uslyšíte Mad World(píseň, která hraje na závěr filmu), věřím, že se do ní zamilujete. 100%

26. dubna 2008

Připadá mi to skoro hloupé-psát tady jako jediná ne úplně oslavný komentář-ale musím.
Moc nechápu, proč jsou z tohohle všichni tak strašně vzrušení. Někdo, už nevím kdo, to vystihl přesně. Je to jen do dvou hodin (nebo kolik to mělo, nechce se mi koukat) roztažený trailer. Jenže... trailery mají shrnout nejlepší chvilky filmu a když těmihle chvílemi naplníte celý snímek, je to strašlivá nuda. Alespoň pro mě. Pár povedených výkřiků a velice dobrá výprava bohužel nezachrání to, že jsem notnou chvíli před koncem doslova poklimbávala před obrazovkou.
Asi nejsem přesně typ diváka těhle věcí.

10. dubna 2008
plakát filmu
Gympl
Gympl
80 %

Nevím přesně, jak tenhle film hodnotit. Neumím ho úplně zařadit do nějakého žánru, ačkoliv vylučuji teen-komedii. Ta mi k tomuhle absolutně nesedí. Nejblíž bude asi to drama.
Na české poměry velice nekonvenční film. V dnešní době, kdy se naše kinematografie hemží Medvídky, Štěstími, Tajnostmi a podobně (Tím nemyslím, že by ty filmy byly špatné.) vás překvapí.
Není to špatný film. Soundtrack určitě stojí za koupi, herecké výkony dospělých obsazených byly skvělé. (Až na Matonohu, kterého ani za dospělého nepokládám a který ani nehrál. A toho učitele tělocviku, kterému teď zaboha nepřijdu na jméno.) Teenagerovské úlohy... Vorel jr. svou roli zvládnul. Nehraje sice nijak oskarově, na druhou stranu působil ve své úloze neuvěřitelně přirozeně. Jakoby hrál sám sebe. Mádl, ač ho nemám ráda, mě překvapil a hrál víc než dobře. Prostě si nemůžu pomoct, jeho výkon byl přesvědčivý a dokonce i herecký. (viz. Vorel jr.)
Slečny zmiňovat nebudu.
Nezvyklý a jakýmsi způsobem i dobrý snímek, který neumím zařadit a dokonce ani ohodnotit.
Přesto se vynasnažím-80%

10. dubna 2008
plakát filmu
Umučení Krista
Passion of the Christ, The
60 %

Celkem souhlasím s komentářem pode mnou. Každý jistě o snímku slyšel, než ho viděl a měl by tedy očekávat to, co přijde. Ve filmu jde skutečně jen čistě o to, ukázat Kristovo utrpení. A musím uznat, že tohle téma je tam zpracováno skutečně působivě. Asi je pravda, že pro úplně slabé povahy to není, ale znám mnohem drastičtější filmy. Na druhou stranu jsem to neprožívala tak, jak jsem myslela, že budu. Co říct... Kameru, hudbu chválím, scénář si nedovolím hodnotit, protože dialogů tam bylo velice mizivé množství a většina z mluvených projevů byly citáty z Bible.
Čekala jsem víc.

8. dubna 2008
plakát filmu
Requiem za sen
Requiem for a Dream
100 %

Neuvěřitelná kamera, střih a hudba. Tyhle tři věci oceňuji úplně nejvíc, protože myslím, že jsou jedny z nejlepších, jaké jsem kdy viděla. Všichni představitelé se svých rolí zhostili mistrně, podali je skvěle. Film je sirový, dojemný, realistický, zahraný na velice vysoké úrovni a v mnoha dalších ohledech velice vyjímečný.
Jeden z nejlepších snímků, který jsem kdy měla to potěšení zhlédnout. Jeden z dvou filmů, u kterých jsem seděla po celou dobu titulků a jen zírala a zírala a zírala.
Smekám.

7. března 2008