avatar uživatele

Lynnet

Jméno
Lynnet
Věk
Bydliště
Haná,Hanáááá:-))
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
60 %

Ačkoliv mám animáky hodně ráda tak tomuhle jsem jaksi nepřišla na chuť a protože mám tendenci stále srovnávat s Finding Nemo tak logicky moje hodnocení jde dolů. Nebavila jsem se,bohužel.

21. prosince 2007
plakát filmu
Prázdniny
Holiday, The
70 %

Ačkoliv začátek vypadal slibně, dvě velmi silné ženské osobnosti s odlišným přístupem k životu. Vtipný a se špetkou ironie pojatý příběh se časem mění ve sladkou břečku a korunu tomu nasazuje konec...a žili šťastně až do smrti...Z hereckého obsazení si nejlépe vede Kate Winslet a překvapením je pro mě Jack Black, ve kterém je určitě větší potencionál než pro potrhlé komedie.Mám ráda romantické komedie ale od téhle jsem vzhledem k režii a obsazení očekávala asi víc.

19. prosince 2007
plakát filmu
Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy
Rivieres Pourpres 2: Les Anges de l’Apocalypse
40 %

Jméno Jean Reno není zárukou kvality a tady to bylo opět potvrzeno ačkoliv herec patří k mám oblíbeným. Vincent Cassel už do dvojky nešel a asi věděl proč.Mniši kteří běhají po supermarketu, hloupý detektiv kterému musí pomáhat ženská a jako třešnička na dortu scéna s prosříleným autem. Co bude v trojce? Papež jako vůdce gangu?

17. prosince 2007
plakát filmu
Once
Once
90 %

Jedna věc se mi nestala už dlouho: že by lidé zůstali sedět bez hnutí na sedadle až do konce titulků a zdálo se mi že i chvíli potom. Jak již bylo řečeno největší devízou filmu je hudba i když klasický muzikál rozhodně vypadá jinak. Příběh velmi jednoduchý, přesto silný a ze života. Myslím že je velmi dobře, že Cillian Murphy odmítl (nechtěl si zadat s neherečkou) a tak je ústřední dvojice velmi vyrovnaná a do jisté míry se vlastně o herectví ani nejedná.
Jedinou vadou na kráse je vykreslení čechů žijících v Dublinu jako polovičních žebráků a bezdomovců, kteří neznají ani základní anglická slovíčka.
Mít doma soundtrack je skoro povinností. Nádhera!

17. prosince 2007
plakát filmu
Královna Alžběta: Zlatý věk
Elizabeth: The Golden Age
80 %

Velmi smíšené pocity zejména co se týče příběhu protože mám pocit, že se režisér snažil pojmout dlouhé období čímž na úkor přišlo bližší seznámení s postavami. Přeskakování mezi událostmi dost vadí a naopak se mi velmi líbila kamera která dala vyniknout jistě nákladným a hlavně nádherným kostýmům. Co se týče herců tak netřeba opakovat že Clive Owen má charisma na rozdávání ale tomuto filmu "kraluje" Cate Blanchet kterou by snad Oscar neměl minout.

26. listopadu 2007
plakát filmu
Tankový prapor
Tankový prapor
60 %

Pokud má člověk špatnou náladu tenhle film mu ji určitě nespraví. Na komedii je vtipu málo a celkově vše působí šedě a depresivně...taková byla sice doba ale oproti Černým Baronům kteří jsou natočeni s nadhledem je tohle spíš takový mišmaš kde tomu korunu nasazuje Simona Chytrová která se minula profesí...ale o prosazování životních partnerů do filmu je škoda mluvit,že...

23. listopadu 2007
plakát filmu
Tmavomodrý svět
Tmavomodrý svět
80 %

Tak zaplaťbůh že o můžu říct, že tohle není český Pearl Harbor ani náhodou! S heslem nějak to uděláme kdybychom měli překroutit historii abychom točili...a žili šťastně až do smrti...si češi nezahrávají, netočí o dokonalých hrdinech, kteří přemůžou nepřítele i osud a pak si poklepávají pravačkama a tlučou se do prsou. Netvrdím, že je to Oscarový příběh ale rozhodně velmi citlivě natočený bez zbytečného přikrašlování s omezenými prostředky. Poslední dobou se na čeký film nějak nehrnu a nejsem jeho obhájce ale výjimky existují.

10. listopadu 2007
plakát filmu
Prsten
Ring, The
70 %

Jedna z adaptací slavné Daniele Steel která byla točena i u nás. Nastasia Kinski podává velmi příjemný výkon a i když se tenhle film nebude nikdy počítat ke klenotům kinematografie přesto ukazuje jednu za dalších stránek války.

5. listopadu 2007
plakát filmu
Dannyho parťáci 2
Ocean´s Twelve
20 %

Očekávání velké a zklamání o to větší. Nemám ráda jednoduché děje ale čeho je moc toho je příliž. Tak dokonale nepřehledný děj nezachrání ani všechny hvězdy a tak se tohle přiřadilo na stranu filmů které nejsem schopná dodívat do konce.

5. listopadu 2007
plakát filmu
Zoolander
Zoolander
70 %

Jak už bylo několikrát řečeno je to mega blbina ale sestsakramentsky zábavná. Stilerovi se podařilo do filmu dostat plno známých ksichtů (Billy Zane je fakt cool) a hlavně si udělat legraci ze všech klišé které jsou spojovány se světem modelingu, reklamy a šoubyznysu vůbec.

28. října 2007
plakát filmu
70 %

Hodně mi to připomíná Grishama a jelikož filmy ze soudního prostředí zbožňuju tak asi nejsem úplně objektivní. Cruise v době kdy jsem na něj ještě nebyla alergická a Jack Nicholson nemůže zklamat. Film má patřičnou atmosféru a gradaci takže dávám nepřehnaných sedmdesát:-)

28. října 2007
plakát filmu
60 %

Krásná hudba, dobré herecké obsazení, lokace a kostýmy, příběh který by měl zaujmout a kde je jen málo přikrášleno ...to vše by mělo být zárukou dobrého filmu. Tady to ovšem neplatí a všechna snaha mi přijde moc přehnaná až příliž. Nebavila jsem se, bohužel.

28. října 2007
plakát filmu
Letuška 1. třídy
View from the Top
40 %

Gwyneth si odskočila k nenáročným roličkám při kterých stačí jeden univerzální úsměv štěstí a na druhé straně pár umělých slz. Naivní pohádka s předpokládaným happy endem a k tomu pár vtipných a rádoby dojemných scén. Zaujal akorát Mark Ruffalo. Máš tohle zapotřebí Gwyniee?

28. října 2007
plakát filmu
Anglický pacient
English Patient, The
100 %

Nádherné, smutné, upřímné a kruté...tak bych stručně popsala tento příběh který Vás strhne právě tím jak může válečný film nebýt o válce a jak si lidé dokáží ubližovat i beze zbraní. Výjmečný film.

28. října 2007

Vždy se dá vynalézt něco nového a klasické věci dělat jinak a nově. U Pixaru to vyzkoušeli a povedlo se. Pro děti to jednou bude klasika jako třeba sněhurka a starší pobaví alespoň jednou. Neznám k tomuto český dabing ale originál je výborný.

28. října 2007
plakát filmu
John Q.
John Q.
70 %

Denzel Washington ani neumí zahrát špatně. Tady je celkem slušně rozehrané drama které ale po čase ztrácí na intenzitě a tak celkový dojem kazí. Odpočítávají se minuty do konce a to nikdy není ku prospěchu.

26. října 2007
plakát filmu
Šakal
Jackal, The
40 %

Naprosto nechápu jak se při tak dobrém hereckém obsazení a při kvalitním režisérovi dal natočit jeden z nejnudnějších a nejnezáživnějších akčních filmů co jsem kdy viděla.

26. října 2007
plakát filmu
Nebezpečné myšlenky
Dangerous Minds
70 %

Pokud ještě není klasikou v tomto žánru určitě jí jednou bude. Michelle byla sázkou na jistotu jen škoda že se nikdo z mladých herců dále neprosadil. Některé herecké výkony stály určitě za povšimnutí...a hudba samozřejmě.

26. října 2007
plakát filmu
Krupiér
Croupier
90 %

Film který "udělal" Clive Owena. Kromě scénáře film vlastně stojí na jeho výkonu a do jisté míry i na jeho charizmatu. Líbí se mi, že ačkoliv je postava v jádru kladná ukazuje že i každý klaďas má svoje temné stránky a ty se buď projeví a nebo je dokážeme nechat spát. Pro neznalce kasina určitě zajímavá sonda do tohoto specifického světa štěstí, smůly a hlavně peněz.

24. října 2007
plakát filmu
40 %

Film, který mnoho slibuje ale krom zajímavého hereckého obsazení se nedočkáte téměř ničeho. Zápletka je naservírovaná tak nešikovně, že už asi po půlhodině víte o co se jedná a zbytek se jen proplácává k morálně poučnému konci.

24. října 2007
plakát filmu
Spojenec
Inside Man
80 %

Mám ráda filmy s propracovanými scénáři a hlavně zápletkou která mi ani v průběhu filmu nepřišla na mysl. Takže když je ještě k tomu v hlavní roli Clive Owen (tady bohužel maskovaný víc než obvykle) tak není co řešit. Napínavé,zábavné a místy i vtipné.

24. října 2007
plakát filmu
70 %

S dnešními triky se film samozřejmě nedá srovnávat ale na tu dobu fajn romatická komedie s přimícháním sci-fi a biologie.

24. října 2007
plakát filmu
Nepřítel před branami
Enemy at the Gates
90 %

Natočit válečný film bez dlouhých bitev které zaberou polovinu času je umění a možná právě proto tento patří k mým nejoblíbenějším. Trochu sonda do "zákulisí" války a ukázka vojenské psychologie ale hlavně zajímavý souboj (zprvu jen na dálku) dvou odstřelovačů a také neméně důležitý boj o jedno srdce. Pro někoho kdo se ani nezabývá historií ani nemusí moc válečné filmy ale určitě více než vhodný film.

24. října 2007
plakát filmu
Spice World
Spice World
0 %

Tak to vypadá když se chce vydělat úplně na všem. Scénář není za pořebí protože stačí jen tam ty holky nechat poskakovat, občas zaspívat a máme vyděláno. A pak si ještě drze tvrdit že se jedná o film,děs běs.

24. října 2007
plakát filmu
Ženich na útěku
Bachelor, The
50 %

Tomuto filmu by spíše slušel název Lovím nevěstu zn. za každou cenu nebo něco podobného. Za každou cenu je také tohle natočeno a dokonáno. Občas vtipné, občas méně ale ke klasikám romantické komedie se to přirovnávat nedá.

24. října 2007